vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie12-jarig meisje dood na innemen gramoxone 'om gebeurtenissen op school'

12-jarig meisje dood na innemen gramoxone ‘om gebeurtenissen op school’

-

Does Travel - naar Suriname

Een 12-jarig schoolmeisje is vandaag in Nickerie overleden, nadat ze vorige week vrijdag een verdelgingsmiddel had ingenomen. De vader van het meisje Stefanie beweert dat zij tot deze wanhoopsdaad zou zijn gedreven, door gebeurtenissen op school. Dat vertelde hij heel emotioneel aan de Surinaamse nieuwssite Actionnieuws Suriname.

De vader vertelde dat zijn dochter, die in de 6e klas zat een onvoldoende op school had gekregen. Hierna maakte een juffrouw de opmerking dat het meisje terug gestuurd zou worden naar de 5e klas, als ze onvoldoendes zou blijven krijgen. De juffrouw van de 5e klas noemde Stefanie daarbij ‘dom’.

“‘Papa ik wil niet terug naar de 5e klas, ik wil niet terug gaan‘ zei ze steeds tegen me. En elke dag kwam de juf uit de 5e klas vragen aan de juf in de 6e: ‘is Stefanie nog steeds dom, is ze nog steeds dom?‘ Dit in het bijzijn van alle andere kinderen. M’n dochter moet zich vreselijk geschaamd hebben”, zegt de vader tegen de Surinaamse nieuwssite.

De man is er niet over te spreken dat de politie niets doet met deze informatie. Hij is naar de politie geweest maar die heeft te kennen gegeven dat ze niets kunnen doen. Het meisje was er na het innemen van grammoxone ernstig aan toe.

In het filmpje hieronder, dat gisteren is opgenomen, beaamt de vader dat haar gedrag het gevolg is van pesterijen op school.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Deze twee onderwijskrachten moet men onmiddellijk ontslaan. Geen genade, ze hebben de dood van een jong meisje op hun geweten. Ik hoop dat ze een geweten hebben. Laten ze rijst gaan planten.


  Maak melding
 2. Deze onderwijzer onmiddellijk ontslaan,che poti inplaats Stefanie ondersteunen dan wordt zij als een domme meisje van uitgemaakt, deze onderwijzers de vraag, zou je ook met je dochter zo omgaan en beoordelen, it was een kind van 12 jaar die moest ondersteun worden, stomme trut


  Maak melding
 3. In plaats dat de leerkrachten dat kind ondersteunen met haar schoolwerk, lopen ze haar af te kraken en te pesten. De leerkrachten horen gestraft te worden. Het is dood door schuld.

  Typisch de mentaliteit van bepaalde Surinamers, zegt of doet men iets fout lopen ze mensen uit te lachen in plaats van de gene te verbeteren en te stimuleren. Niemand is dom zelf de leerkrachten weten niet alles.
  Respect en weder respect is dat is dat ding.


  Maak melding
 4. Als dit mijn Dochter zou overkomen dan had ik deze onderwijzeres of onderwijzer terstond doodgeschoten ik weet uit ervaring dat er inderdaad sommige onderwijzers en onderwijzeres gemene opmerkingen maken richting kinderen soms gaat het te koste van hun afkomst zulke racisten en zij die zo hoogmoedig doen tegen deze kinderen moeten op staande voet ontslagen worden tekst en uitleg is overbodig


  Maak melding
 5. Dit is typisch een Surinamer en in Suriname.Achterlijk bekrompen denkwijze. Dat arme kind. Stimuleer haar toch. Niet een ieder kan professor worden. Men zal nooit op houden in Suriname met dit gedrag. Rust in vrede lief kind.


  Maak melding
 6. de minister moet dit goed laten onderzoeken en als die juffen dat meisje telkens uit maken voor een domme meid , zijn dit geen juffen maar sadisten , die juffen staan toch voor de klas om de kinderen iets te leren zoals wettelijk is vast gelegd , en ieder kind is anders , maar veel kinderen begrijpen soms iets niet , nou dan is de taak van die juffen om die kinderen over de streep te trekken , , we weten niet of die juffen zelf nog jonge kinderen hebben , dan moet de inspectie deze kinderen in bescherming nemen , als uit het onderzoek blijkt dat deze juffen in de fout zijn gegaan , direct op staande voet ontslaan en via de rechter hun moederschap van hun kinderen afpakken , , dit zal tevens een les zijn voor andere foute juffen


  Maak melding
 7. Je was niet dom myn kind.dom zyn die 2mpp leerkrachten die niet wisten hoe ze moesten omgaan met jw.rustg zacht stefanie.karma bestaat nog en die doet zyn werk perfect…maar los daarvan wanneer gaan de ouderen dit afleren dat j zulke middelen niet binnen bereik van kinderen moet zettn!!!oting wo leer a ka san dies af????laast was t een een kind van 10jaar in meerzorg die dit zelfde heeft gedaan en nu van dit kind.mensen die dit soort middelen gebruiken moeten dit altyd ergens zettn waar kinderen niet by kunne komen.dit is niet de eerste keer dat dit soort dingn gebeuren en als mensen niet gaan doen hoe het hoort gaat het maar blyven gebeuren.


  Maak melding
 8. Als het klopt, wat de vader zegt, zou de leerkracht in afwachting van het onderzoek thuis moeten blijven zodat er een onafhankelijk onderzoek ingesteld kan worden, liefst door een politie team buiten Nickerie, omdat de vader weinig vertrouwen heeft in een objectief onderzoek door de politie van de regio. De leerlingen moeten gehoord worden. Het is daarom belangrijk dat de leerkracht niet meer op school komt, om te voorkomen dat ze de leerlingen beinvloed. Ik vraag mij af of de leerkracht wel geschikt is om voor de klas te staan omdat ze volgens de vader barbaarse methoden gebruikt om een kind te chanteren een klas terug te zetten.


  Maak melding
 9. rust zacht lieve meisje, wat verschrikkelijk, krijg er gewoon kippevel van!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wat een slechte wereld.

  De leerkrachten gaan jullie je schamen, jullie zijn het niet waard om leraar te zijn. Dien je ontslag in onbeschofte honden.


  Maak melding
 10. Gewetenloze leerkrachten. Ben benieuwd wat hun te wachten staat?
  Als je kind klaagt over pesterijen, dan ga je als ouder toch naar het schoolhoofd?
  Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding
 11. Deze 2 vrouwlijke leerkrachten hebben geen goede opleiding gehad.Ze hebben hun diploma gekocht of gekregen door hun beide benen wijd open te zetten voor hun docent.
  Deze 2 moeten flink gestraft worden en moeten nooit voor de klas staan.
  Regering pak de corruptie in Nickerie aan.Hele volk spreekt over corruptie bij politie en u doet niets hier tegen.


  Maak melding
 12. Verschrikkelijk!! Het moment dat een leraar mijn kind dom noemt sta ik niet voor mezelf in! Ik weet niet of haar ouders direct hadden ingegrepen maar mijn kind komt niet maar huis huilend om een leraar!! Neeeeee!! Die leraarzou het nooit meer doen!
  Rust zacht… wat een zonde


  Maak melding
 13. De leerkrachten hadden met deze aanpak/methode het kind juist willen stimuleren om haar best te gaan doen.

  Alleen deze onorthodoxe methode heeft averechts gewerkt. Leerkrachten gaan te veel van uit dat hun methode de juiste is.

  De minister van Onderwijs moet goed op toezien dat leerkrachten wel binnen de grenzen moeten blijven van didactische, pedagogische, sociale, psychologische methode en zaken die daarvan afwijken streng te verbieden.

  Deze leerkrachten moeten geschorst worden, er moet een onderzoek plaats vinden door professionele deskundigen/pedagogen en er moet een rapport van worden gemaakt. Bij negatieve resultaat moeten deze leerkrachten ontslagen worden.

  Er moet een daad worden gesteld, waardoor leerkrachten geen onorthodoxe methoden gebruiken om kinderen te motiveren betere prestaties te leveren.

  Ik wens de ouders, het gezin, klasgenoten en familie heel veel sterkte toe.

  Moge haar ziel de eeuwige rust ten deel vallen.


  Maak melding
 14. Dit is helaas van alle tijden, je komt ze overal tegen ook hier op Waterkant.net. Zie daarbij o.a. onze bekende econoom/jurist hier op WTK.net. Hoe beter ze geschoold zijn, hoe meer nonsens ze verkondigen.


  Maak melding
 15. Dit is helaas van alle tijden, je komt ze overal tegen ook hier op Waterkant.net. Zie daarbij o.a. onze bekende econoom/jurist hier op WTK.net. Hoe beter ze geschoold zijn, hoe meer nonsens ze verkondigen.

  RIP meisje


  Maak melding
 16. De rest van de leerlingen zijn getuige van de geestelijke mishandeling van dit jong meisje. Zij moeten dit bij de politie en minister van onderwijs melden, want dit kan niet teruggedraaid worden. De ouders krijgen hun dochter nooit meer terug door toedoen van 2 DOMME VROUWEN, die zich juf durven te noemen. Hopelijk krijgen jullie 2 dommeriken nooit meer rust in jullie leven. Dit hebben jullie op jullie geweten. De rest van de leerlingen moeten samen met hun ouders een melding hiervan maken!!! Vandaag is het dit meisje, morgen kan het jou dochter zijn. Dit is verschrikkelijk en hartverscheurend!


  Maak melding
 17. .heel triest.wat voor lessen halen wij hieruit ???
  1.ouders goed letten op wel en dat vd kinderen en niet aarzelen voor deskundig hulp
  2.biedt je kind een veilige omgeving en vertrouwen.
  3.in NL.wordt het vak “sociale redzaamheid” onderwezen.mij niet bekend of dat in Su gebeurt.
  3.over de leekracht/schoolhoofd/inspectie/minowc zal ik geen woorden verspillen
  4.slachtofferhulp in Nickerie??


  Maak melding
 18. Niet alleen de 2 leerkrachten aansprakelijk stellen. Onder de leerkrachten zal er ongetwijfeld hierover gesproken zijn en misschien wel gelachen. De leerlingen zullen het vernederen van het slachtoffer over de school verspreid hebben dus weten meer leerkrachten wat er speelde. Het hoofd van de school is min of meer aansprakelijk voor het voorval.
  Alle leerkrachten pittig ondervragen en op hun verantwoordelijkheid wijzen.
  Ouders, als jullie kinderen met zulke verhalen thuis komen, trek aan de bel? Morgen kan het een van jullie kinderen overkomen.


  Maak melding
 19. als ik mijn kind was, had ik afgerekend betrefffende leerkracht die dit heeft veroorzaakt.
  Vind dat de regering hiermee moet bemoeien en dit keihard aanpakken.


  Maak melding
 20. Op 12-jarige leeftijd heb je niet de kracht om tegen leraren op te staan, vooral als het er 2 zijn.
  Jammer dat de vader niet eerder verhaal is gaan halen. Jammer dat de klasgenoten haar niet verdedigd hebben. Maar vooral jammer dat de leraren deze negatieve methode gekozen hebben om haar prestaties te doen verbeteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES