dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurTelesur klanten onaangenaam verrast door hoge rekeningen

Telesur klanten onaangenaam verrast door hoge rekeningen

-

Does Travel - naar Suriname

Een aanpassing van prijzen bij het Surinaamse telecommunicatiebedrijf Telesur heeft deze week voor een storm aan klachten gezorgd. Klanten werden geconfronteerd met hogere rekeningen, nadat het bedrijf in Suriname een hogere US dollarkoers hanteerde voor omrekening naar SRD.

Het bedrijf hanteerde voorheen de voorgeschreven koers van SRD 7 voor een US dollar. Na de verhoging van deze unificatiekoers naar SRD 14,29 heeft het bedrijf haar prijzen moeten aanpassen, maar niet met de koers van SRD 14,29. Telesur hanteert een lagere koers namelijk SRD 12,50 voor een US dollar, zegt een woordvoerder tegen de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De verhoging is extra wrang omdat veel mensen vanwege de COVID-19 situatie vanuit huis online aan het werk zijn. Ook scholieren brengen nu veel tijd online door om lessen te volgen.

Telesur heeft wel een sociaal pakket voor mensen voor wie het echt te moeilijk wordt om het nieuwe tarief te betalen. “Het is een minder uitgebreid pakket maar de klant kan wel  blijven internetten” zegt de woordvoerder tegen Starniews.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. @ROBG

  Zou de Nationale Devaluatie Partij het beter doen in dit stadium?
  Deze partij zou zich te pletter lenen tot dat ze waren uitgeleend. Suriname zou worden in beslag genomen door China en andere schuldeisers.

  LIBI MIE YERE ROBG


  Maak melding
 2. De Telesur wordt nu dan de enigste Staatsbedrijf die winst gaat maken of verdwijnt de winst weer in de zakken van de Raad van bestuur?Allemaal zijn schurken en boeven.


  Maak melding
 3. De koers voor één US dalla is al 20 SRD. Daar gaat je Srefidensi en Kerstbonus. Mensen het wordt een hete jaareinde, niet met Pagara maar met pinarie. Alles wordt peper-peperduur, er is weinig vreemde valuta in omloop.
  Wat gebeurt er met de spookambtenaren, de ex ministers, de ex directeuren en vele andere exen in de DNA??, en zij die thuis zitten. De heer van Samson (lid VHP) had weer een grote broek aan net als de de heer Binda, ook lid VHP. Grote woorden en weinig guts.
  Hoeveel salaris krijgt de ministersploeg???? Regering wees transparant, laat het volk weten wat de “hoge” heren en dames verdienen. En niks te maken dat de vorige regering niet transparant was, jullie zijn nu aanzet.
  Minister van Financiën, hoe hoog zijn de kostenvergoedingen (geen salaris) die jouw topexperts krijgen, en neem voor gemakshalve ook de andere ministeries onder de loep, wij willen het graag weten, Sinterklaas bestaat niet, misschien alleen in Sranan, hahaha. Of is het een fabeltje van de “topexperts”.
  Regering, gaat de benoeming van dhr Rusland en Somohardjo tot regeringsadviseur ( de eigen beleid adviseren, hahaha) nog door of is het van de baan.
  Minister Bronto , het personeel wil duidelijkheid!!!!!!!!!!!!
  Regering, wat gebeurt er met de SLM????
  Regering, stuur als delegatieleider dhr Tigribarba (Tigri – Barba) naar Guyana om Tigri weer Sranan gron te maken.( dit is als grap bedoelt, humor)
  Mensen jullie zijn uitgenodigd voor Borgoe night, 25 november, te Kofoedjompo.


  Maak melding
 4. Er was helemaal geen herstelplan en er is ook geen diaspora die even 2 miljard in Suriname stopt. Allemaal praatjes. Enige wat de regering heeft gedaan is de brandstofprijzen verhogen en een te lage unificatie doorvoeren. Dat laatste wreekt zich nu want er zijn domweg geen valuta in het land. En geen hond doet zaken met de bank als de koers 40% te laag is. Die twee bonussen zijn een sigaar uit eigen doos. Die worden elders wel weer wegbezuinigd of de prijzen schieten verder omhoog in de winkels.

  Dan wachten we nu op de vaste klanten van de Noordzee die gaan kraaien dat het allemaal de schuld van een ander is en mensen met kritiek zijn paarse rioolratten.


  Maak melding
 5. De paarse ratten hebben hun grote bek vol met kritiek over hoe slecht het regeringsbeleid is. Slechter dan wat die paarse criminele bende uit ocer en leonsberg olv opa D ons heeft geleverd, kan het niet worden.
  Waarom adviseren jullie, paarse djamoe edes, niet aan jullie ndp idolaten om alles, wat ze gestolen en ontvreemd hebben, in te leveren?
  Begin daarover jullie smoelwerk te wassen: alle auto’s , alle gronden; zowel roerende als onroerende goederen inleveren. En nog steeds: waar is boefdraad en pe a moni de?
  Grote morele vraag: hoe zou Su eruit zien ZONDER die vervloekte staatsgreep in 1980 ?


  Maak melding
 6. We weten allemaal wie dit heeft veroorzaakt. Bouterse en zijn sekte de ndp!!!
  Ik begrijp de snotneuzen wel die dit niet willen horen en ook niet willen lezen. Ik zou het liever ook niet meer willen lezen of horen, maar het walgelijke wanbeleid, het walgelijke zakkenvullen leidt ertoe dat tienduizenden in Suriname nu amper iets te eten en te drinken hebben.
  Ik vervloek die saka saka ndp
  Misschien, misschien als Hoefdraad stopt met vluchten en zich meldt dat we kunnen achterhalen waar al het geld is gebleven en kan het ;eed van het volk worden verzacht
  Rob heeft gelijk met zijn zin
  “De mensen die klagen hebben geen recht van spreken.”
  Ondanks alle kennis hebben toch veel mensen op de ndp gestemd. Als de VHP veel meer stemmen had gehad dan zouden investeerders eerder bereid zijn om te helpen., maar als zoveel mensen toch op deze sekte stemmen dan denken de investeerders zoek het maar uit.
  Jullie willen eerst lijden.
  Rob heeft ook gelijk toen hij schreef dat in Suriname alleen labiele mensen wonen


  Maak melding
 7. In de maanden december en januari, kunt u zien dat iedereen, alles kan betalen.
  En, daarna gaan ze met de vinger wijzen naar de regering.
  Let op uw centen, liever gezegd, vanwaar de centen tevoorschijnen!


  Maak melding
 8. De mensen die klagen hebben jaren gratis op kosten vd overheid gebeld, dus ndp-sma @robg.

  @pony De huidige ministers ontvangen zeker minder salaris dan de ex-mini-sters die dubbele salarissen ontvangen. Tsjang, autist ex-vp, de missionaris, ebu etc etc.
  Zelfs boefdraad en bouta ontvangen nog geld. Niet te vergeten de tientallen gereshuffelden 🤮🤮🤮

  De verkiezing is voorbij ga tomaten planten en kippen voeren, want de ndp komt nooit meer terug.


  Maak melding
 9. Komen nog meer verhogingen dat imf ze heeft opgelegd.
  Maar 2024/2025 is het gebeurd met vhp. Dikkop zet hem af samen met ndp en pl en dan kunnen die 2 broeders in het kwaad verder su uitzuigen


  Maak melding
 10. Starnieuws:

  De Diaspora-adviseurs van de Surinaamse regering hameren op het belang van de Diasporabank en het fonds in Nederland, als mogelijk kapitaalverstrekkers voor de noodlijdende economie. Surispora vindt het idee briljant, maar ziet op korte termijn weinig heil. De Surinaamse regering is opgezadeld met heftige bancaire wanordelijkheden voor honderden miljoenen. Het opsporen en terughalen van deze gelden lijken vooralsnog niet een regeringsprioriteit, tot groot verdriet van het volk. Kortom deze criminele daden kunnen zich herhalen. Omdat het verantwoordelijke personeel en management nog ongestraft functioneert. Ook is niet duidelijk welke controlesystemen zijn ingesteld om het wegsluizen van gelden te voorkomen. Er is nog veel mistig in dit vraagstuk wat weinig vertrouwen geeft aan de Diaspora om hun gelden massaal naar Suriname te laten vloeien.

  Als er een Diasporabank en fonds in Nederland worden opgezet, onder de Nederlandse bankenwetgeving, dan zal de Diaspora in Nederland zo een bank zeker omarmen en daar zaken mee willen doen. Maar het risico is en blijft de overdracht naar Suriname waar het monetaire stelsel nog wildwest is. Welke garanties biedt de Surinaamse regering om graaiers strafrechtelijk aan te pakken? Kortom, een prachtige droom, die een droom lijkt te blijven. De Diaspora in Nederland is onverbiddelijk, zij zullen rendement eisen en een maximale transparantie van hun inleg. Dat zijn nu juist zaken die op korte termijn niet gehaald zullen worden door de Surinaamse regering. Om de simpele redenen dat Suriname op dit moment zelf geen vertrouwenwekkende economie kan opzetten, terwijl banken dat nodig hebben. Of denkt de Surinaamse regering dat de Diaspora ook de volledige Surinaamse economie van a-z zal opzetten? Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de Surinaamse regering als het ware een nieuw ‘leenstelsel’ aan het bedenken is, nl. een Diasporabank en fonds. Hiermee vervalt men in een nieuw afhankelijkheidspatroon. In plaats van de mouwen op te stropen, trots en gedurfd aan de slag te gaan met eigen bronnen en potenties.

  Handelsmissies van Nederlandse ondernemers naar Suriname en het belang en de noodzaak van wettelijk gereguleerde, beschermde, en solide banken zullen ook meteen opvallen bij potentiële investeerders. Immers zij zullen ook zaken willen doen met de Surinaamse banken. Hoe gaan deze banken rendement geven aan de investeerders? Waar halen de bijna failliete Surinaamse banken hun kapitalen op? Kortom hoe is nagedacht over dit vraagstuk in een niet producerende economie. De dromen en illusies stapelen zich verder op en de zorgen worden uitzichtlozer. Alles valt en staat met een wettelijk en strafrechtelijk beschermde bankwet. Daartoe lijkt Suriname nu niet in staat. Is het een idee om de totale bankensector in Suriname te centraliseren en transformeren naar een (1) bank? Voor een maximaal overzicht, krachtenbundeling en kwalitatieve dienstverlening. Maar ook het opzetten van goede digitale betalingssystemen (o.a. internetbankieren) wordt hiermee eenvoudiger. We leven in 2020 en de Surinaamse bankensector loopt jaren achter. Dus de volgorde is eerst een betrouwbare en kwalitatieve bankensector in Suriname en daarna aan de slag met een Diasporabank en fonds in Nederland.

  Tot slot, Surispora heeft legio ideeën over rendabele economische spin-offs voor het geldverkeer Nederland – Suriname en visa versa, waar honderden duizenden Surinamers hier en daar direct gebruik van willen maken. Denk maar bijv. aan vastgoedtransacties, buitensporige commissies die verdiend worden door de Western Unions en cambio’s. Zolang de rechtsbescherming en handhaving van banken en financiële wanordelijkheden niet worden gedekt, is een Diaspora bank en fonds nog ver weg.

  Kamal Ramkalup en Nerish Kalpoe


  Maak melding
 11. DWT:

  PARAMARIBO – Het is stapvoets verlopen, maar de dollarkoers bereikte donderdag, anderhalve maand na de unificatie van de koers, een hoogte van SRD 20. Althans bij de meeste traditionele geldwisselaars, want op social media wordt ondertussen al boven de 20 geboden. “De unificatie alleen werkt niet. Je zou flankerende maatregelen moeten treffen en ook over de dollars moeten beschikken om de koers te verdedigen. Beide zijn afwezig dus dit is het resultaat”, foetert een geldhandelaar in gesprek met de Ware Tijd. “En niemand moet komen zeggen dat de koers omhoog gaat door speculanten. Als dat het geval was, zou de stijging sterker zijn. Dit is simpelweg de marktwerking”, spuugt de man zijn gal verder.

  Binnen de financiële sector wordt aangenomen dat de regering om politieke reden bang is de koers los te laten. Echter, dat is één van de eerste zaken die het IMF, waar naartoe wordt gekoerst, zal verlangen. “Dat geeft een reëel beeld van je economie. Want nu draait de economie op een koers die ongeveer 40 procent hoger is dan de unificatiekoers.”

  De zegsman struikelt ook over een gegeven waar het bankwezen eveneens met verbazing naar kijkt. Eerder berichtte de Ware Tijd naar aanleiding van een gesprek met een banktopper dat de financiële sector zich afvraagt waarom van de geldtransporten geen prioriteit wordt gemaakt.

  Tijdens het overleg tussen minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en zijn Nederlandse college Stef Blok is deze kwestie besproken en zou vervolg aan worden gegeven via de moederbanken. “Maar het lijkt erop alsof het beleid stilstaat en dat is de teleurstelling. De geldtransporten zouden op de korte termijn enorm veel druk van de ketel halen.”

  Volgens de zegsman is de koers ook een reflectie van de teleurstelling die zich binnen de samenleving begint te manifesteren. “Want de diaspora zou met koffers geld staan en er zou reeds een herstelplan gereed zijn. Niets daarvan!” Ondertussen zijn slechts twee maatregelen getroffen, namelijk de verhoging van de government take op brandstof en unificatie van de wisselkoers. “Maar dat is geen herstelplan.”

  De zegsman stelt dat tijdens het recente online businessforum tussen Surinaamse en Nederlandse bedrijven over interesse niet te klagen viel. Ongeveer driehonderd mensen van beide zijden hebben geparticipeerd. “Maar die mannen, en daar valt ook de diaspora onder, willen harde garanties en voordelen zoals grond. En daar kan Suriname niet aan voldoen. Ik verwacht niet veel van die zo geprezen diaspora”, redeneert de informant die eerder gelooft in mogelijkheden voor de eigen zakensector.


  Maak melding
 12. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
  Met dank aan ndp.

  De voortvluchtige boefdraad remt de interesse van investeerders.

  Er moet korte metten worden gemaakt met de ndp schurken. Als dit gebeurt dan, dan zal langzaam heel langzaam het vertrouwen terug keren.

  Ook de rechters die bouters niet willen veroordelen zijn schuldig.

  Wie zijn dus schuldig aan het leed
  1. boutersche
  2. boefdraad
  3 rest ndp
  4. rechters


  Maak melding
 13. Esmerald , met jouw valt niet te praten, je hebt een te dikke kop (plaat). Jij bent iemand die zijn huis ziet afbranden niks doet, dan tegen zijn buurman zegt, laat maar branden, die van de buren hebben zij ook in de fik gestoken.
  Esmerald, wij klagen niet, wij willen ook het beste, het hoort niet dat ex ministers tot in eeuwigheid een vorstelijk salaris ontvangen, en dan zeg jij dat het mag , want de vorige machthebbers hebben het gecontinueerd, dus mag deze regering het ook. Waar zijn je hersens, het is één van de hebi’s uit het verleden, goedpraten of schuldigen aanwijzen heeft geen nut, ik zeg afschaffen.

  Btw misschien dat jouw vriend John vanuit zijn stoel in NL wat cijfermateriaal kan verzamelen, wat het de staatskas kost op jaar basis, en als hij het leuk vindt kan hij gelijk van alle exen doen, ik ben benieuwd wat het oplevert.


  Maak melding
 14. Mensen laten wij elkaar niet voor de gek houden.
  Kan iemand voor iedereen achterhalen hoeveel de Coalitieleden aan salaris en privileges hebben ontvangen, de afgelopen 10 jaren in de oppositie.

  Het is makkelijk te achterhalen, tog John!!!!, de dame van de ECB kan het tog ook vanuit één plek, makkie. Graag ook de belasting aan/afgifte van deze lieden.
  Wat de vorige machthebbers hebben uitgespookt en gestolen, die bedragen zijn bekend, dus wil het volk ook weten wat deze hoge heren hebben ontvangen toen zij “zgn pienaarden” in de oppositie. Benne benieuwd 🤮🤮🤮🤮


  Maak melding
 15. Denk eerder dat jij @pony een plaat voor je kop hebt, en wel één van beton en graniet tegelijk.
  (Jij bent iemand die……), deze ken ik niet, wat een dom voorbeeld, whahahaha.

  Dit was jou vraag tok:
  “Hoeveel salaris krijgt de ministersploeg???? Regering wees transparant, laat het volk weten wat de “hoge” heren en dames verdienen.”

  Ik heb het netjes voor je beschreven. Beviel het antwoordt je niet 😆😅😅.
  Waar staat dat ik dit goed keur, lezen is ook al een hele happening voor jou, pfff
  Arm ding. By the way, wat de staatskas kost kun je makkelijk aan de ndp DNA vragen, doen ze tenminste iets voor die dubbele salarissen die ze cashen.

  Je bent betrapt op domheid en probeert nu wat krom is recht te lullen.
  Wie is “we”, voorlopig sta je alleen te brullen. De verkiezing is voorbij, ga maar lekker tomaten planten en kippen voeren.


  Maak melding
 16. Esmerald 13 november 2020 At 21:47
  Wie is “we”, voorlopig sta je alleen te brullen.
  =======================

  Tenzij er een wonderlijke ommezwaai komt denk ik niet dat deze regering nog lang blijft zitten. Ze hebben geen andere keuze dan ook gaan lenen. Meerdere productiesectoren uit de grond stampen kan nooit in hele korte tijd en veel gezinnen staat het water aan de lippen.
  Wat al eerder is aangegeven. Komen er volgende week verkiezingen dan is de VHP einde oefening. Dat weten ze zelf ook wel. Dus hoeveel keuze hebben ze nu de diaspora toch niet zo happig is om hun vingers te branden en ook Nederland afhoudend is.

  Overigens dacht ook ik oprecht dat Santhoki in de periode naar de verkiezingen toe al van alles in stelling had gebracht gezien al zijn bezoeken aan Nederland en zijn uitlatingen in de media. Ik ben teleurgesteld dat ook hij uiteindelijk hetzelfde doet als de vorige regering. T’is oude politiek. Slim stemmen blijkt nu niet zo slim geweest te zijn. Beter hadden wat kleine nieuwe partijen een kans gehad.


  Maak melding
 17. De kaarten liggen iets anders, wat dacht je vd pandemie. Dit is een uitzonderlijke situatie en niemand weet hoe dit verder zal uitpakken. Handen op de knip, in suri en ook bij de diaspora.

  Relativeren helpt soms om de gedachten te verzetten. De wereld ligt in puin, besef je dit wel. Landen zijn met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar. Maak de balans op en bedenk hoe nu verder, in eigen gezin. Wees blij dat je niet in de usa woont.


  Maak melding
 18. Wie is dom Esmeralda, o wie, bevallen mijn reacties je niet, wat je niet weet is dom hahaha. Wie is de grote dommerd, kom met cijfermateriaal en niet met slap gelul, a né foer béré, je wilt tog meepraten, verras ons een keertje met een degelijke onderbouwing, kom op man/ vrouw je kunt het.
  Nog een keer; hoeveel heeft de toenmalige oppositie onderleiding van dhr Santohki maandelijks, 10 jaren lang, aan salaris ontvangen. Nu even niet emotioneel reageren!!!!!


  Maak melding
 19. @Henry, de wet van Abdul Amzad was de remedie om de scheef gegroeide valuta situatie in Suriname aan banden te leggen. Maar de mensen hebben zich laten misleiden door Chandrika. Hij beweerde het te zullen regelen. ” Wo sit ing ” was zijn gevleugelde uitspraak. Santokhi beweerde dat hij alles reeds achter de hand had om het land te redden. Ook jij bent in zijn verzinsels getrapt. Er komt thans meer ellende over het volk dankzij de aanpak van Santokhi. Santokhi had de stemmen nodig om familie en Friends te faciliteren. De corruptie zit in alle haarvaten van de Surinaamse samenleving. Ook jij bent zwaar telleurgesteld in Santokhi en zijn regering.

  @esmerald, in Suriname hebben de mensen nooit onder de kostprijs gebeld. De kostprijs van telefoon injecties en internet is heel laag.Telesur heeft geen concurrentie op de vaste telefoonverbindingen waardoor zij in staat zijn om het gedrag van een monopolist over te nemen. De inkoopprijs van (nationale en internationale) telefoonverbinding is ontzettend laag. De inkoopprijs van bijv. internationale telefoonverbindingen is heel laag. De inkoopprijs van een internationale telefoongesprek is nog geen halve eurocent per minuut of zelfs goedkoper. Maar Telesur vraagt de hoofdprijs. Voor internet geldt hetzelfde. Het internet signaal is een constante draaggolf. Kijk maar naar diverse (arme) Afrikaanse landen. Per land zijn er minstens 5 televisiezenders die continu op het internet uitzenden. In sommige landen wel 10 zenders die 24 uur per dag op het internet uitzenden. Hoeveel Surinaamse t.v stations zenden 24/7 l live uit op het internet?


  Maak melding
 20. Oké, oké @pony en @robg, jullie hebben “gewonnen”, alleen omdat het over enkele minuten Diwali is.
  Van de duisternis naar het licht 💫✨.

  Happy Diwali💥
  🙏


  Maak melding
 21. hé Esmerald , je laat je toch niet door die paarse rat zakken (pony en robles en zo dadelijk ook nog door die onnozel robg ) de wacht aanzeggen , geef ze een schop onder hun kont , dat ze meteen naar hun baasje paarse opperrat bouta gaan want die dementerende drankorgel en drugs gebruiken , moet verschoond worden , en dat is hun taak stelletje poeplikkers
  die telesur zijn nog steeds boeven , zullen nog veel paarse gasten daar zijn en die blijven stelen van het volk , en wij hier zijn weer de dupe , maar die klootzakken pony , robles , en robg zitten in Nederland en die zullen er wel geen last van hebben , ze houden daar gewoon weer hun hand op bij de gemeente


  Maak melding
 22. robg is ook weer aan het lullen , hebt je dit gevonden in een van je sprookjes boeken , maar jij zal nooit de hoofdprijs winnen fantast , , wat een eikel ben jij , , heb je in een van je sprookjes boeken al gevonden waar boefdraad zich schuil houdt , , want deze paarse boef heeft ervoor gezorgd dat er nu hier een financiele chaos is , , dus robg zeg waar die boef zich ophoudt


  Maak melding
 23. Esmerald 13 november 2020 At 23:45
  Oké, oké @pony en @robg, jullie hebben “gewonnen”, alleen omdat het over enkele minuten Diwali is.
  Van de duisternis naar het licht 💫✨.

  Happy Diwali💥
  🙏
  =========

  Jij ook happy Diwali..


  Maak melding
 24. @RobG

  Ik vergat op te merken dat de WET van Abdoel goed was voor de RIJKE PAARSE NDP’ERS die dan goedkoop USD kochten bij de Centrale Bank van Suriname en deze USD weer verkochten op straat of bij Chotelal.
  USD kopen tegen 7.50 SRD om ze weer te verkopen tegen de koers op de Markt op dat moment: Tel uit je winst RobG.

  De koers komt tot stand door vraag en aanbod heb ik geleerd op school en niet door een pen.

  De Centrale Bank van Suriname roept mensen op om zich te houden aan de Bankkoers van 14.02 SRD voor de USD maar als de koers op de Markt hoger is ga ik mijn USD tegen een hogere koers inwisselen.

  De Centrale Bank van Suriname is nu bezig hetzelfde te doen als wat ABDOEL wilde beogen met zijn WET.

  ALS DEZE REGERING VERKEERDE BESLUITEN NEEMT GA IK DAT OOK ZEGGEN.
  ALLE BENOEMINGEN VAN SANTHOKI EN BRUNSWIJK ZIJN NAMES AND FACES: FAMILY AND FRIENDS POLITIEK IN OPTIMA FORMA.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES