vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Mijnactiviteiten met skalians op water zullen worden stopgezet'

‘Mijnactiviteiten met skalians op water zullen worden stopgezet’

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens de minister van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname, David Abiamofo, zijn de mijnactiviteiten in de grensrivieren niet langer gedoogd en zullen die worden stopgezet.  Dit, conform het te voeren regeringsbeleid op het gebied van mijnbouw. In dit kader heeft Abiamofo zich persoonlijk georiënteerd en aanmaningen overhandigd aan de diverse skalianhouders.

Abiamofo benadrukt dat de vervuiling in de waterwegen alsook op het stuwmeer moet worden tegen gegaan. Voorts geeft de NH-topman te kennen dat de verschillende leefgemeenschappen en de Fransen veel last ondervinden van de hevige milieuverontreiniging veroorzaakt door de opererende skalians.

De Surinaamse bewindsman geeft verder aan dat zich een nieuwe trend aan het ontwikkelen is, waarbij de skalians eveneens de oevers van de rivieren betreden. Het traject dat zal worden ingezet moet erin resulteren dat de operaties van de skalians op een structurele manier tot het verleden gaan behoren.

Voorafgaand aan het bezoek heeft de bewindsman reeds een deel van de skalianhouders toegesproken en het beleid doorgecommuniceerd. In het vooruitzicht ligt dat de skalianhouders, die nog niet bereikt zijn alsnog gevisiteerd zullen worden. Op een later moment zal er ook een expeditie gedaan worden naar de Lawarivier.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Van grensrivier door onderdruk van de Fransen hebben. ze geen keus. Waarom niet eerst bij het stuwmeer begonnen. en onderliggende dorpen, Nee je voorzitter heeft zijn hand in de pap. De stuwdam iedereen kent en weet de consequenties door goudactiviteiten in het stuwmeer. Zien is geloven!!??


  Maak melding
 2. Eerst zien, dan geloven. Met een V.P. die zelf een dikke vinger in de goudbusiness heeft (in het verleden vond hij het normaal Brownsberg natuurreservaat te vernietigen,) wordt het nog een hele toer om de goud maffia aan banden te leggen.


  Maak melding
 3. alle goudwinningen per direct stoppen , en stoppen met kwik en alle chemische troep , , deze lieden vernietigen de natuur en de flora en fauna van ons land


  Maak melding
 4. Gezien de schade die skalians al jarenlang aanrichten aan mens en milieu, zou een onmiddellijk verbod opgelegd moeten worden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, maar, laten we hopen dat dit het begin is van een landelijk verbod.


  Maak melding
 5. Zelfs aan het langste touw komt een einde.
  Beetje bij beetje gaat men vooruit.
  Leger krijgt haar plaats om dit soort zaken te gaan aanpakken.
  Mathoera moest eerst greep krijgen.

  BTW:
  Ik begreep dat er nu mensen opgepakt worden voor het weg dragen van spullen op de kabinetten van de President en de VP.

  Er zijn meerdere wegen naar Rome en Keulen en Aken zijn niet op 1 dag gebouwd.


  Maak melding
 6. Direct stop zetten en iedereen die diensten levert aan de scalians duidelijk maken dat zij ook gestraft gaan worden wegens medeplichtig zijn. Dit duidelijk verbieden en communiceren.
  En een legereenheid de rivier op sturen om de pompen en wat verder voor de goudwinning noodzakelijk is te vernietigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES