zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisLezing Naks: 'De Identiteit van de Mensen van Afrikaanse Afkomst'

Lezing Naks: ‘De Identiteit van de Mensen van Afrikaanse Afkomst’

-

Does Travel - naar Suriname

De Commissie Lezingen van de sociaal culturele vereniging NAKS organiseert op vrijdag 13 november een virtuele lezing met als thema: ‘De Identiteit van de Mensen van Afrikaanse Afkomst’. “Uit welk land zijn de voorouders van de mensen van Afrikaanse afkomst afkomstig?” “Wat is er met de voorouders gebeurd en waarom is het gebeurd?” “Hoe komt het dat de mensen van Afrikaanse komaf niet weten wat de oorsprong is van hun voorouders?”

Allemaal vragen waarop de auteur van het boek ‘De Hebreeuwse Identiteit’ Rachael van der Kooye (foto) het antwoord wilde weten. Ze werd gedreven door haar passie om meer te weten van de Afrikaanse mens dan wat in de geschiedenisboeken staat. Ze publiceerde in 2015 het boek waarin ze antwoord probeert te vinden op de bovengenoemde vragen.

Om meer bekendheid te geven aan het boek houdt de commissie van Naks Suriname een boekbespreking met de auteur waarbij een panel ingaat op de bevindingen in het boek. Het panel bestaat uit Dominee Edgar Loswijk, Theoloog Leendert Pocornie, Historicus Jerry Egger en Historicus Mildred Caprino. De moderator voor de avond is Liesbeth Peroti.

De boekpresentatie met als thema: ‘De Identiteit van de Mensen van Afrikaanse Afkomst’ zal door live stream te volgen zijn via YouTube hieronder. De live stream is mede mogelijk gemaakt door Caritransfer Financial Services agent van Western Union in Suriname. Vrijdag 13 november 2020 van 12:00u – 18:30u.

https://www.youtube.com/watch?v=X-2_kIqNgYM

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. Afrika bestaat uit 54 landen, en niet alle Afrikanen uit de 54 landen hebben de Hebreeuwse identiteit=nationaliteit,
  Als het om de nakomelingen van de tot slaaf gemaakte gaat, dan zal men moeten zoeken naar hen die naar Afrika waren gevlucht en die hebben de nationaliteit van Hebreeuwse Israëlieten.
  Ze waren gevlucht uit Israël de wildernis in, zoals Jezus hun had bevolen, om vervolging van de Romeinen te ontlopen.
  Deze groep vluchtelingen bestond voornamelijk uit de drie stammen van Israël nl, Yudah, Levi en Benjamin. De overige 9 stammen waren door de diverse oorlogen al verdeeld over de hele wereld. Vanwege hun donkere kleur konden zij zich gemakkelijk mengen en verschuilen tussen de overige Afrikanen die afstammelingen zijn van Ham.
  Het woord Hebreeër, betekent overstekers, in dit geval de overstekers van de rivier onder leiding van Mozes en hun God uit de slavernij. Het huis van David, vanwaar de verlosser Jezus uit voort zou komen, moest vluchten richting Afrika, het land van Kush.
  Het land dat aan Abraham was beloofd en gegeven, en welke toebehoorde aan een nakomeling van Ham, die was vervloekt.
  De mensen die de oversteek hadden gemaakt met Mozes, moesten worden gekneed om als de gekozen kinderen van God verder te gaan, ze kregen regels en wetten, met tevens de voordelen en de nadelen als zij de verkregen wetten niet zouden volgen.
  De voor en nadelen, zijn gedocumenteerd in de bijbel, de vloek van hun God bij ongehoorzaamheid. Deze Hebreeërs gingen van slavernij naar slavernij, als zij ongehoorzaam bleven aan de wil van God.
  De profeten in de bijbel, vanaf Mozes tot en met Jezus hebben hierover geprofeteerd.
  De laatste slavernij zou zijn met schepen over de oceaan, waarbij Gods kinderen hun ware identiteit zouden verliezen, in een vreemd land in een vreemde taal en het laagste van het laagste. De telling tot wanneer dit zou duren staat ook vermeld in de bijbel, en dat zou zijn 400 jaar, vanaf de eerste dag dat de nakomeling van Yudah verkocht zou worden.
  De eerste nageslacht van Yudah werd met het Engels schip genaamd Jezus gebracht naar America, en verkocht in 1619, dus de tijd van terugkeer naar ons huis, is in volle gang.
  Wat wij moeten doen is terugkeren naar de wetten en regels die Mozes aan Israël had gegeven en die door Jezus werden bekrachtigd.


  Maak melding
 2. Mijn DNA komt uit siera leone en ghana, hoe zou ik mijn roots terug moeten vinden, onze voorouders waren gewoon handelswaar, het was totaal niet relevant waar ze vandaan kwamen, en hoe ze heten.


  Maak melding
 3. @Mica
  De gehaalde slaven moesten soms dagenlang lopen alvorens zij aankwamen bij hun laatste verzamelpost, die werden bemand met militairen en priesters. Een documentaire van Clarence Breeveld, had uitgewezen hoe deze nazaten van Israël , vanuit de binnen landen van Afrika werden vervolg en verkocht door de Afrikanen, de nakomelingen van Ham.
  Dat men ons verteld dat de slaven door hun eigen mensen werden gevangen en verkocht klopt dus niet. De Nederlanders, Engelsen en Fransen, hadden hun eigen verzamelposten, met Nederlandse en Engelse teksten, het ging hen uitsluitend om de kinderen van Israël.
  Het Noordelijke gedeelte van Israël had al heel veel eerder moeten vluchten door ongehoorzaamheid en aanbidden van de Goden van andere natiën, de nazaten van deze Hebreeërs moesten hun geloofsovertuiging in het geheim beoefenen, maar werden gedwongen andere gewoontes over te nemen.
  De brieven die Paulus schreef aan de verschillende gemeentes waren in het latijn geschreven, omdat Paulus staatsburger was van Rome, maar in zijn brieven schrijft hij aan zijn broeders, en daarin deelt hij hen mede dat hij afkomstig is uit de stam van Benjamin.
  Dus zoeken naar een plaats in Afrika via DNA, kan alleen maar aangeven waar er een grote concentratie van onze voorouders zich hebben bevonden tijdens de vervolging.
  Afrika, is vernoemd naar een Romeinse Generaal, net zoals America en de Cariben.
  Ghana en Sera Leone, zijn dus de verzamelpunten geweest, van waaruit onze voorouders werden verscheept.


  Maak melding
 4. Afrika, is vernoemd naar een Romeinse Generaal, net zoals America en de Cariben.
  =========
  Er is geen bewijs hiervoor, zie andere meningen over Afrika.
  Moet het niet zijn: Afrika vernoemd naar een Romeinse provincie Africa ipv Romeinse Generaal.


  Maak melding
 5. @ Pony
  Op grond van het feit dat veel provincies werden vernoemd naar beroemdheden of machtige personen, kunnen wij beide gelijk hebben. De Romeinse generaal was machtig, en had de autoriteit om elk veroverd gebied een naam te geven, en zo werd Afrika naar hem vernoemd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES