Openbare Werken krijgt camerabewaking en extra veiligheidsmannen

4
ministerie van openbare werken in suriname
Ministerie van Openbare Werken - FOTO (c) SME SR

De veiligheid bij het ministerie van Openbare Werken (OW) aan de Jagernath Lachmonstraat laat te wensen over. Besloten is dat er extra veiligheidsmannen en camera’s zullen worden geplaats, niet alleen in het gebouw, maar ook op het terrein van het ministerie.

Minister Riad Nurmohamed heeft tijdens zijn aantreden op het ministerie rondleidingen gehad. Verschillende afdelingen confronteerden de bewindsman met situaties waarbij duidelijk was dat de veiligheid te wensen over laat. De afdelingen van het ministerie zijn vaak de dupe geworden van diefstal. Ook de belichting en het onderhoud van zowel het gebouw als het terrein waren niet in orde. Auto-inbraken, verdwijnen van accu’s uit de auto’s of machines zijn vaak aan de orde gekomen.

De bewindsman heeft besloten om bomen en defecte voertuigen die voor een onveilige situatie zorgen te verwijderen en zodoende de veiligheid te garanderen. Vanaf januari 2021 zullen er opdrachten worden uitgevoerd volgens het nieuwe beleidsplan van het ministerie in Suriname. Er is een werkgroep beveiligingsvoorstel geïnstalleerd. Verwacht wordt dat zij voorstellen doen om de veiligheid van zowel binnen als buiten het gebouw te garanderen.

Het initiatief van extra veiligheidsmannen en het plaatsen van camera’s is door de groep gedaan en de minister is ermee ingenomen.

4 REACTIES

 1. Beste mensen… Je merkt dat de coalitie-regering de aandachtspunten elk op eigen strekking bekijkt.. Niet alle hebies uit het verleden worden direct betekent .. Tigri, een grensconflict , is ontstaan door een bepaalde beleidsarmoede van de toenmalige president Johan Pengel… Pengel was de president van vooral Paramaribo, verder keek hij niet…De ndp regering werd beperkt door een groep sergeanten die internationaal niet serieus werden genomen. Behalve in Cuba misschien .. Een begin is er gemaakt om inzicht te krijgen in onder andere de Oppenheimer dossier…. Waar precies is er geld geleend, hoeveel is er geleend,.. waarvoor, en wie gaat dat betalen…Niemand weet het. Getuigen in Amerika spreken van een zekere mr. Hoefdraad., een voormalige minister van financiën van Suriname… Ambtenaren heb je in 2 categories. Een werkt, en een is een spooky, een spook-ambtenaar ..Werk is er genoeg, dus spooky zal ook gaan werken… Dan is er een tekort aan buitenlandse valuta’s in Suriname … Een eerste zichtbare stap is gezet om de export van Surinaamse landbouw-producten te stimuleren..Buitenlandse handel is belangrijk .. De regering Santokhi /Brunswijk staan voor een enorme opgave voor de komende jaren. Covid-19 heeft de hele wereld-economie .op zijn kop gezet..Cuba helpt in de zorg toch wordt er gevraagd onderandere door DA’91 om de zorg Suriname-centrisch te maken.. DA’91 is een politieke partij met veel artsen in hun gelederen… DA’91 staat ook voor een sterke samenwerking met Nederland… Er komt een Surinaamse ambassadeur die extra aandacht moet besteden aan een goede samenwerking met Nederland, vooral wat onderwijs en de zorg betreft… Suriname is geen eiland en dus is samenwerking met veel landen heel belangrijk…De diaspora wenst een veilige leefklimaat in Suriname.. Dus graag wat regulatie van het Surinaamse verkeer en terugdringen van het aantal roofbendes in Suriname… Mensen voor nu kracht en vergeet je mondkapje niet….


  Maak melding

 2. Beste mensen,.. Ik ben geen ster op sociale netwerken zoals Facebook etc. etc…. Dit circuleert nu in Nederland., dit las ik net . . ” Als Suriname maar niet zo stom is, dat ze de nieuwsgierige Nederlanders in hun Kadaster laten kijken. Dan mogen vele Surinamers hier, met een huis in Suriname, de nodige naheffingen en boetes op verzwegen vermogen verwachten. En ja hoor… Voor die paar miljoen kruimels, doen ze daar alles. OENG BIGIN DRIENGRESIE, WAKTIE SIKI. ZE GAAN DE SURINAAMSE BELASTINGDIENST, HELPEN, DAT DOEN ZE MET EEN REDEN. STUUR DIT DOOR. MIK DING AI OPO DRAPE!!!! ”… Het is een boodschap van uit het hart van de Surinaamse diaspora, heb ik begrepen.. Diaspora is duidelijk bang voor zijn spaargelden.. Een flinterdunne aow hebben de meeste Suri-Ned’s .. Ik denk dat het diaspora beleidsplan gedeeltelijk in handen moet komen van de diaspora, zelf… Laat Suri-Ned’s meedoen als partner… Hun investeringen moet niet een ramp voor hun gaan worden..Beschermings-middelen zijn er ook.. De wetgeving in deze kan verder verdiept worden… . Samenwerken met andere landen…, maar blijf een regierol vervullen.., en ga door met de Surinamisering van het land…Mensen, voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 3. Rambo USA doet precies hetzelfde. Al het vermogen van US citizens in binnen en buitenland zijn ze verplicht aan te geven aan de IRS.

  Die Surneds die zullen gewoon moeten betalen zodra de Nederlandse belastingdienst de samenwerking aangaat met de Surinaamse belastingdienst. Ze wonen in Nederland dus ze kennen de regels.


  Maak melding

 4. Elke Surinaamse bank is VERPLICHT om US citizens een formulier in te laten vullen voor de IRS. Daar ontkomen ze niet aan. Hetzelfde gaat gebeuren met de Nederlandse staatsburgers die een rekening hebben bij Surinaamse banken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.