woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit NederlandDA'91 voorzitter noemt keuze voor Khargi als ambassadeur 'amateurisme'

DA’91 voorzitter noemt keuze voor Khargi als ambassadeur ‘amateurisme’

-

Does Travel - naar Suriname

Angelic del Castihlo, voorzitter van DA’91 en zelf ex-ambassadeur, heeft behoorlijke kritiek geleverd op de keuze voor Rajendre Khargi als nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland. In een gesprek met ABC noemt ze het een ‘amateuristische handeling’.

Volgens Del Castihlo heeft Khargi te weinig affiniteit met Suriname voor een ambassadeursfunctie. Khargi heeft geen diplomatieke internationale politiek ervaring, maar een journalistieke communicatie-achtergrond en zou tot voor kort nog de Nederlandse nationaliteit hebben gehad luidt ook eerdere kritiek.

Minister Ramdin noemde de kritiek op de keuze voor Khargi zeer onterecht. “Hij is goed ingevoerd in de Nederlandse en Europese politiek. Hij heeft toegang tot de Tweede Kamer, tot het Nederlandse bestel in het algemeen qua bestuur. We hebben daar de goede vruchten van mogen plukken. Het feit dat er zo snel contact is gemaakt met deze nieuwe regering is mede daardoor gekomen” aldus Ramdin gisteren op de persconferentie.

Del Castihlo in gesprek met ABC:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Del C moet haar inzichten bewaren voor haar half uurtje ingekochte zendtijd bij Sureesh. De beste stuurlui staan nu in de tokotoko toen haar cluppie regeermacht had hebben ze ook de schatkist leeggeroofd dus tjoep kereh.
  Iedere geschikte verdient een kans zij moet tekenen in het vakje ongeschikt want zelfs als kandidaat van het volk is ze niet geschikt geacht om mee te doen.


  Maak melding
 2. Wij Surinamers Zijn Een Verward Volk

  Beste Conservatieve

  Deze Heer Rajendre Khargi Is Een Heel Goeie Vriend Van Koning Albert,
  Koning Albert Is Heer Ramdien Van Buitenlandse Zaken. Hij Is OOk Een Rokken Jager.

  Alles Wijst Er Op Dat Regering Santokie Het Surinaams Volk Die Dagen Lang In NiS Sport Hal Is Blijven Over Nachten Niet Serieus Neemt.


  Maak melding
 3. @ Latour Posse,

  JE BENT EEN jokkebrok: Mevrouw Del Castillo was van 2006 tot 2011 ambassadeur voor Suriname in Indonesië. Dus niet toen PAARS aan de macht was.

  Even Googelen dan weet je het antwoord!!


  Maak melding
 4. De echte profs zoals desi bouta, ramon abrahams en zonen en dochters van doekhie, kan haai lieten het afweten. Dus DA1891 ga eerst 10 zetels bahalen dan mag je meelullen.


  Maak melding
 5. Bij Mvr Del Castll Gaat Het Oa Ook Puur Om Het Feit Dat Deze Maf Kees Geen Surinamer Is
  Hij Heeft Een Nederlands Paspoort. En Volgens De Boeken Moet Iemand Eerst 5 Jaar in Surinaame Gewoond Hebben Voordat Die Het recht Heeft Op Zijn Surinaams Schap.

  Santokie En Koning Albert Heer Ramdien Van Buitenlandse zaken nemen het Surinaams Volk Niet Serieus. Ze Hebben Zo Iets Van.. Rotten Jullie Maar Lekker Op Met Jullie Gezeur.

  Koning Albert Heer Ramdien Is Een Rokken Jager. Toen Hij In Trinidad Woonden Is Hij Vaak Met Vrouwen Van Zijn Maties Er Van Door Gegaan


  Maak melding
 6. In de afgelopen jaren hebben honderden diplomaten Suriname vertegenwoordigd op diverse posten in het buitenland. Voor zover ik weet hadden de meesten de vereiste diploma’s. Deze mevrouw zou moeten evalueren wat deze diplomaten Suriname heeft opgeleverd. Ligt het aan de kwaliteit van de opleiding van de diplomaten, of zijn er andere vaardigheden die noodzakelijk zijn om het werk optimaal te kunnen doen. Ik begrijp ook niet waarom er zoveel weerstand is tegen Surinamers met een Nederlandse nationaliteit. Deze mensen werken hard in Nederland en hebben een werkervaring en werktempo waar de meeste mensen in Suriname niet aan kunnen tippen. Het is een goede zaak dat Surinaamse regering ook gebruik maakt van personen uit de diaspora om Suriname uit het dal te trekken. Overigens is het goed om te weten dat de partij van deze mevrouw ( DA91) amper 659 stemmen heeft gehaald bij de laatste verkiezing, terwijl de VHP met 108.378 stemmen is gekozen. Enige bescheidenheid van deze mevrouw zou daarom gepast zijn.


  Maak melding
 7. Chan werd opgeroepen deze benoeming terug te draaien. Anderen verdienen ook een kans. En wat Ramdien zegt klopt dus niet.

  Off topic, Waterkant er zijn ontwikkelingen in de verdwijning van Sumantha uit Wageningen.
  Hebben jullie dat gemist?


  Maak melding
 8. = Deze man heeft op de achtergrond heel veel betekent voor Su heb ik begrepen.

  Ook heeft deze man zijn Surinaamse paspoort ontvangen.

  Ik vind dat mevr. Del Castillo op alles en iedereen teveel klaagt. Zie maar hoeveel mensen voor haar hebben gestemd.


  Maak melding
 9. Del Castihlo kan beter een toontje lager zingen. Santhoki is sinds 2013 in gesprek met de nederlandse regering en de heer Khargi ondersteunde hem daarbij. Die man is op de hoogte van de dossiers. Hij is de best men for the job.


  Maak melding
 10. Beste stuurlui staan aan wal en bepaalde lui hebben altijd iets te mekkeren. Zgn azijnpissers.
  Iedereen kon solliciteren op deze functie hetgeen ongebruikelijk is aangezien ambassadeurs op aanbevelingen worden benoemd. De selectie was transparant. Stop met janken.


  Maak melding
 11. Koos goed gezegd , die Angelic del Castihlo van DA91 , is zelf een amateur , als ze met de verkiezingen een zetel had gekregen door voldoende stemmers , dan had ze recht van spreken , maar nu moet ze niet zitten te mekkeren , 0 zetels dan moet je je niet bemoeien met politiek


  Maak melding
 12. Theoretisch zou het kunnen dat een nederlandse surinamer of nederlander een ambassadeurspost toebedeeld krijgt. Echter, is er vereist dat de persoon in kwestie tenminste 5 jaar onafgebroken in Suriname moet hebben gewoond en zich de politieke ontwikellingen in het land eigen heeft gemaakt. Hij/zij moet het reilen en zeilen van Suriname goed beheersen, zodat de belangen van Suriname in het buitenland goed tot zijn recht komt. Is de heer Khargi het juiste kaliber voor deze functie?


  Maak melding
 13. Nog nooit van deze Khargi gehoord; een diplomatenopleiding is toch een vereiste en natuurlijk ook het in suriname wonen liefst sinds geboorte ; paspoortje wisselen brengt daarin geen enkel verandering ; lijkt me eerder weer zo een holle ton met connecties naar de 2e kamer ? Alsof de ambassadeur van suriname daar kind aan huis moet zijn; succes ermee hoor; Is de koers al gedaald ?


  Maak melding
 14. Dus @henry, wie was aan de macht in 2010/2011? Dus ben ik maar deels een jokkebrok. Punt is: ze levert commentaar, maar ze had zelf geen ervaring in de diplomatieke dienst.


  Maak melding
 15. @Latour Posse

  In augustus 2010 kwam PAARS aan de macht. Waar het mij om gaat is Angelique aangesteld door de regering Venetiaan als ambassadeur en niet door PAARS zoals jij hebt beweerd


  Maak melding
 16. Ohwjee, wat had deze Lieke zelf ambassadeur van ons land in Nederland willen worden. Ik merkte reeds een tijdje op dat ze ontzettend veel reclame maakte voor zichzelf, door de vele postings over haar avontuurlijke ervaringen als ambassadrice van ons land in Indonesie. Mooie Lieke blijf waar je bent, je bent zelf ongeschikt.


  Maak melding
 17. Santhoki kan er maar op los familie en vrienden benoemen.weet zelf dat deze regering niet aan blijft zitten tot 2025.
  Hindustanen en marrons vertrouwen eljaar niet. Vhp is overgeleverd aan de abop.
  Zijn medespeler, die dikkop van abop wil toch pres worden. Met behulp van de vhp
  zal dat nooit lukken. Vraag die dikkop wat hij zo vaak te zoeken heeft te leonsberg.
  Alleen met zijn broeder in de misdaad kan hij pres worden, en dat zullen ze al 2023/2024 doen door chan af te zetten.
  Dus chan en familie en vrienden graaien nu er maar op los.


  Maak melding
 18. Ze heeft gelijk!
  De journalist zal nu door oud geïnterviewden mr. ambassadeur betiteld moeten worden. Wiki geschiedenis opgetuigd op 4 nov 🧐.
  4 mnd communicatieadviseur/ speechwriter vd Pres, is een druppel ervaring.

  Het gaat niet om de surined, maar om de persoonservaring. Onregelmatige werktijden, met een tijdsverschil v 4a5 uur op 66 jr leeftijd. 71jr in 2025. Trekt hij dit wel! Niet lang.

  Come on, use your brain people!


  Maak melding
 19. Mw. Del Castihlo kijkt met een zeer beperkte blik naar deze benoeming. Ze kijkt niet naar wat de heer Khargi voor Suriname kan betekenen. Ik heb het wel vaker gezien: Mensen beoordelen op wie ze zijn en niet op wat ze kunnen. Of had mw. Del Castihlo misschien zelf die functie willen hebben? En waar was zij met haar kritiek tijdens de 10 jaar NDP. De benoeming van ambassadeurs tijdens dat bewind was pas toppunt van amateurisme, maar mw. Del Castihlo bleef stil.


  Maak melding
 20. @Asago of iets dergelijks.
  In de afgelopen 10jr was er geen Surinaamse ambassadeur in ned, omdat Bouterse dit weigerde.
  Er was wel een zaakgelastigde, de laatste was EBU. Daarnaast is de broer v waaldrung al 100jr de consul.

  Opdoeken consulaat en personeel naar de ambassade is een goed plan v mezelf.
  En natuurlijk een jongere ambassadeur met diplomatieke ervaringen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES