dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering komt met 'Srefidensi en Kerst bonus'

Regering komt met ‘Srefidensi en Kerst bonus’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering zal in november een Srefidensi bonus en in december een Kerst bonus uitreiken. Die mededeling zou de Surinaamse president Santokhi hebben gedaan meldt Starnieuws zojuist. Volgens de nieuwssite gaat het om mensen uit de overheidsdienst en er wordt gedacht aan incentives aan de particuliere sector.

De president zegt dat de regering erkent dat mensen in Suriname het moeilijk hebben. Daarom is dit besluit genomen. De problemen zullen niet opgelost worden met bonussen, maar er komen structurele oplossingen schrijft Starnieuws.

Het plan hiervoor wordt nog verder uitgewerkt zegt de president. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
 1. Vanwaar komt dat geld dan als er maandenlang geschreeuwd is dat de kas leeg is. Monetaire financiering of niet de koers gaat verder omhoog gestuwd worden.
  Witwassen misschien?????


  Maak melding
 2. Nietttt doennnn regering, geen incentives voor de publieke sector maar juist voor de private sector!

  We willen de ambtenaren weg uit overheidsdienst.


  Maak melding
 3. Het ironische in deze is dat de burgers niet adequaat aan hun geld zullen komen vanwege de frusterende houding van de banken waar het geld gestort wordt. Ik denk dat werkgevers kunnen overstappen om hun personeel per kas uit te betalen, dan kunnen de banken niet meer chanteren. Notabene nemen die asshole banken ook nog kosten voor het open houden van de rekening. Dat is me wat.


  Maak melding
 4. Na meer dan 100 dagen Santhoki en Brunswijck heb ik geconstateerd dat onze President meer een prater is. Een land bestuur je niet met praten, holle belofte en nepotisme. Zie daar er komen 2 bruggen, Atjoni wordt een tweede stad, Bussiness tower, woningbouw, diaspora kapitaal, nu kerstbonus, terwijl in deze maand zoveel stakingen door niet of te laat betalen van salaris. Onze medici die zoveel privilege krijgen om hun praktijk te beoefenen in staatsziekenhuizen en medische apparatuur van de staat waar mensen cash betalen zijn ook in staking. Ik ben niet altijd eens met Bouterse, maar liever de Cubaanse artsen dan de Surinamers. Hun hebben liefde voor hun vak. De meeste Surinaamse artsen. Je hebt wel uitzondering. De meeste hebben geen liefde voor hun beroep. Suriname is het enig land in de wereld in een ziekenhuis als je niet betaalt wordt je niet behandeld. Onze president droomt elke dag over olie dollars, terwijl mensen aan hun lot worden overgelaten en dood gaan in onze ziekenhuizen, omdat ze niet kunnen betalen. Suriname heeft mogelijkheden zat. Ik dacht hij zou beginnen in de 3 maanden tijd de kleinschalige goudsector te legaliseren de Chinezen en de Brazilianen smokkelen kilo’s goud weg. Houtkap legaliseren, nee dan komt hij aan Brunswijck.


  Maak melding
 5. Bouterse had destijds een goudenkerst beloofd. Ook die belofte heeft hij niet waargemaakt.
  Regering Santhoki/Brunswijk gaan het wel waarmaken. Dat is een groot verschil.
  Suriname krijgt resterende 17 miljoen euro aan Verdragsmiddelen van Nederland. Een daarvan zal bestemd zijn voor de eindejaars uitkering. Een andere deel zal gebruikt worden om oa de bouw van de politiebureau af te ronden.


  Maak melding
 6. Wat een clown die chan. Zielig. Krijg je als anderen aan de touwtjes trekken en hij rond dartelt en rond klets als een wajang pop. Populisme op hoog nivo ondersteunt met een beleid om te gokken op: vervroegde olie dollars of imf hulp of diaspora gelden of de geplande inwisselplicht waarbij er witgewassen wordt. Surinamers wordt wakker dit is slechter.


  Maak melding
 7. Koos 6 november 2020 At 21:27

  Hahaha, u weet alles goed te praten. Mensen kunnen nauwelijks terecht voor hun nierdialyses. SLM staat op omvallen. Rente aan Oppenheimer kan niet betaald worden. En nu is het tijd voor bonussen aan ambtenaren? Dan heb je je prioriteiten niet op orde hoor.
  En hou eens op over Bouterse. Die is weg. Het gaat erom wat een regering nu besluit te doen. En ze besluiten nu voor Sinterklaas en Kerstman te spelen met geld wat er niet is.


  Maak melding
 8. @Blakaboy: Ik ben het volkomen met je eens. Het is heel lang bekend dat we een overschot aan ambtenaren hebben. Dat noemen ze verborgen werkloosheid. Ze worden aan een baan geholpen, maar er is geen tegenprestatie. Nu zullen ze extra worden beloond voor het de hele dag op hun kont zitten i.p.v. te werken. Dit ‘winti wai, lanti pai’ gedrag zie je op alle overheidskantoren. De private sector moet gestimuleerd worden, want daar is er geen overschot aan personeel. Als je niet werkt en presteert, wordt je ontslagen. Punt.


  Maak melding
 9. In plaats van gouden kerst van Bouta wat hij had beloofd, heeft hij het totale volk beroofd.
  Hij is never een leider geweest man, gewoon een ordinaire dief, nog steeds.


  Maak melding
 10. Hoe komen ze plotseling aan het extra geld voor zo’n tussentijdse verkiezingsstunt, is de regering Santokhi-Brunswijk intussen naar huis en opgevolgd door de regering Gudu Pa -Bigi Bravo?


  Maak melding
 11. robles , fake nieuws van je paarse ratten club faya pepre, , iedereen zonder jullie paarse kontenlikkers , ziet het toch direct dat er iets niet klopt , , en als jullie het artikel goed gelezen hadden paarse drollen zie je dat , sranang mang , de clown is , , volgende circus act


  Maak melding
 12. Het populisme van Santokhi viert hoogtij in Suriname. Santokhi speelt Sinterklaas.Waarom alleen ambtenaren een bonus geven en anderen met geringe inkomens niet. De ellende in het land treft ook de tuinman, de straatverkoper, de wasvrouw, de huisknecht enz.


  Maak melding
 13. WAT 7 november 2020 At 01:47
  robles , fake nieuws van je paarse ratten club faya pepre, , iedereen zonder jullie paarse kontenlikkers , ziet het toch direct dat er iets niet klopt , , en als jullie het artikel goed gelezen hadden paarse drollen zie je dat , sranang mang , de clown is , , volgende circus act
  ======

  Ik heb mijn best gedaan maar heb geen flauw idee wat je bedoelt.


  Maak melding
 14. RobG 7 november 2020 At 01:53
  Het populisme van Santokhi viert hoogtij in Suriname.
  ==============

  Het is meer opportunisme. Het IMF wil een sanering van het ambtenarenapparaat. Tijdens die onderhandelingen wil je geen onrust. Dus wat doe je dan? Dan geef je de ambtenaren die je later gaat ontslaan nu even een zoethouder.


  Maak melding
 15. Prima zaak!. Nu kunnen de mensen zelf bepalen welke producten ze willen aanschaffen. In deze moeilijke tijd is het goed dat de arme mensen een kleine ondersteuning krijgen.


  Maak melding
 16. @Robles, inderdaad deze bonus is een verzinsel een uitvlucht om de mensen in de maling te nemen. Een ” doekje voor het bloeden ” om de wonden die veroorzaakt gaan worden te deppen. De gang van de.regering naar het IMF is politieke zelfmoord. Dat weet elke politicus. Dit wordt zelfmoord van Santokhi als hij ambtenaren gaat ontslaan. Brunswijk gaat echter de dans ontspringen omdat hij in het heetst van de strijd ” eieren kiest voor zijn geld “. Zijn politieke imago mag geen deuk krijgen. De rijke figuren van de VES vinden de regering van Santokhi een verzameling slappelingen. Zij willen rigoureuze maatregelen. Heel veel mensen zijn telleurgesteld in Santokhi.


  Maak melding
 17. Koos 6 november 2020 At 21:27
  Bouterse had destijds een goudenkerst beloofd. Ook die belofte heeft hij niet waargemaakt.

  Het werd een kopro kerst en voor sommigen een loto kerst😎😎😎


  Maak melding
 18. Transparantie????????
  Kan de regering aangeven waar dit geld vandaan komt, dus uit welke pot. want het staat op geen enkele begroting als zijnde een verwachtbare uitgave post.

  Om de tering naar de nering te zetten had dit bedrag beter besteed kunnen worden om ieder inwoner van Suriname hiervan te laten genieten.
  Door bijvoorbeeld dit bedrag te besteden voor de aanpak van alle bermen en aanschaf van brusch cutters voor OW zodat het personeel materieel heeft om de bermen schoon te houden.

  Dit is precies wat de vorige regering dus deed en ja ook toen zetten ik mijn kritiek niet onder stoelen of banken


  Maak melding
 19. @Koos, de mensen in Suriname hebben tijdens de regering Bouterse kunnen genieten van meerdere gouden kerstfeesten.Jij en de jouwen vierden gretig de feesten.” The sky was the limit “. De kleine winkeliers, supermarkten, kledingwinkels, marktverkopers draaiden mega omzetten. Wat ben je nu ineens vergeetachtig aan het worden. Misschien moet je net als Bigi Sma je hoofd laten nakijken. Er zit ergens een lekkage in jullie geheugen waardoor opgedane kennis niet blijft vastkleven. Maar ik wil jullie Santokhisten graag uit de illusie helpen Friends en family worden er beter van. Jullie familie gaat een periode van zware armoede tegemoet. Ruim de helft van de stemmers op Santokhi is zwaar telleurgesteld.


  Maak melding
 20. Deze regering helpt ondernemers en andere instellingen op verschillende manieren.

  Soms krijgt men geld of een lening. Maar de overheid helpt ook door bepaalde zaken makkelijker te maken, of door u voor te stellen aan mensen die u met uw plannen kunnen helpen.
  En ziet ook de feestdagen in aantocht en denkt aan het volk.

  Ik weet niet hoe het met u zit, maar mijn afgelopen maanden, waren floricant en de toekomst ziet rooskleurig uit, want ik heb ook vrede gesloten met de doorns.
  De akelige steken van de regering Bouterse, doen soms pijn.

  Het grote verschil met de vorige is dat er nu actief geld kan lenen op de kapitaalmarkt en kan investeren voor land en volk.

  Twee mensen kunnen in een eenzelfde land leven, maar totaal anders de goede en kwade in hun geheugen opslaan. Mensen die positief zijn ingesteld zullen meestal van nature al zoeken naar de positieve punten.

  In Suriname zijn een handjevol mensen die een negatieve kijk op het leven hebben. Vaak ligt de oorsprong al in de jeugd. Het negatieve denken bij deze groep valt nauwelijks te doorbreken.


  Maak melding
 21. Ik begrijp niet waarom mensen nu af geven op chan. Je weet toch waar bouta woont. Waarom gaan jullie geen verhaal halen bij hem.hij heeft jullie uitgeknepen en arm gemaakt. Zijn vrouw werkt gratisvoorhem ook de familie van Brunswijk. Andere mensen moeten ze gelijk een salaris betalen. Waarom snappen surinamers dit soort dingen niet. Begin zelf wat te doen in plaats vanaf te geven op mensen die hun best doen om iets van niets te maken. A kondre broeia door bouta en consorte hoe lang heeft hij erover gedaan zodat jullie aan de geeuw honger zijn? En nu maar zeuren overchan. Als ik die man was ging ik weg.


  Maak melding
 22. Is een beetje koopkrachtstimulering voor eind van het jaar. Die ambtenaaiers en ambteniksers moeten ook een beetje owru yari kunnen vieren toch.


  Maak melding
 23. PARAMARIBO – De regering heeft genoeg geld om ambtenaren en ook medewerkers in de particuliere sector te voorzien van een financiële bonus in verband met de viering van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid op 25 november. Het is de bedoeling dat in december ook weer een kerstbonus wordt gegeven. “We hebben wat geld voor een extraatje”, zegt minister Achaibersing van Financiën en Planning tegen de Ware Tijd.

  Koos e.a. het is nog groot feest in Suriname, moni lai. Bouta of Santokhi het maakt niet zoveel uit wie het uitgeeft. “Wonderboy” Achaibersing heeft een wonder verricht, hij heeft geld zat en de betaling van de rente- en aflossing leningen heeft geen prioriteit meer, wat een wonderlijke wereld.

  Wat gaat minister Bronto Somohardjo doen met de spook ambtenaren die zitting hebben in de DNA.
  Welke dekking hebben zij voor de SRD 1,500.000.000. uit COVID-19 voorzieningen wet.


  Maak melding
 24. Haha, de onnozele geesten waren hier rond. Het begint al bij de eerste.Robles
  Deze dombo vraagt zich af waar het geld vandaan moet komen om dit te bekostigen. De rest van het volk vroeg zich onder bouterse ne boefdraad niet af waar het geld vandaan moest komen, maar waar het geld is gebleven. Een nuance verschil.
  Deze dombo heeft tot twee keer toe een reactie van de heer Wat gelezen en snapt het nog steeds niet. Tja, als lezen niet je sterkste punt is zou ik wat meer tijd hieraan gaan besteden in plaats van de gehele dag hier je onzin komen te verkondigen. Nog een advies wat het lezen van de reactie van Wat betreft. Rustig lezen, rustig lezen. probeer het nog eens

  Dan hebben we onze pseudo ecognoom deze rept over “een doekje voor het bloeden”.
  Mie gado
  Laat dit nou net weer de woorden zijn die je niet moet gebruiken als je bouterse fan bent.
  Met zulke vrienden heeft bouterse geen kans bij het proces
  Onze viroloog, rechtswetenschapper enz gaat verder. Hij is van mening dat Santokhi politieke zelfmoord begaat door zijn daden. Laat dit nou net weer een heel heel mooi compliment zijn uit het ndpkamp. Immers bouterse en boefdraad dachten er niet aan hun imago op het spel te zetten voor ’s lands welvaart. Ze zouden wel gek zijn.
  Echter Zijne Excellentie, de heer C. Santokhi maalt niet om zichzelf, maalt niet om zijn politieke carrière. Neen, integendeel hij is bereid deze op te offeren voor ’s lands welvaart.
  Ik dank u uit de grond van mijn hart meneer Santokhi
  Deze zelfde dwaas robg afgestudeerd in menig wetenschap kent het verschil niet tussen opportunisme en populisme. Hij heeft natuurlijk een keer een woord gehoord dan wel gelezen en denkt, dat klinkt leuk gebruik ik ook. Aj mie boi


  Maak melding
 25. John 7 november 2020 At 16:28

  U bent niet het scherpste potlood uit de doos zie ik al. U komt alleen met persoonlijke aanvallen en niet met stevige argumenten. Fijne dag verder.


  Maak melding
 26. Haha die robles toch, Ik ben zeer zeker geen potlood, ook geen potloodventer. Merkwaardig dat je dit desalniettemin meent te moeten schrijven.
  Argumenten waarvoor?
  Ik ga nog een stap verder met mijn reactie, aangezien je dit zo graag wilt.
  Alsjeblieft:
  je richt je tot Koos en je hebt daarbij de euvele moed om te schrijven wat hij niet meer mag doen. Wie ben jij jong? Wie ben jij dat je dit recht meent te hebben?
  Je vraagt je af waar het geld ? Is dit een retorische vraag?
  Ik ben benieuwd naar je antwoord!!

  Ik denk dat het volk dat het mandaat aan deze regering gegeven heeft, zich niet afvraagt waar het geld vandaan komt. TIEN JAAR lang maakte dit het volk niet uit. Wat hen daarentegen wel uitmaakt is hoe komen we de (feest)dagen door. Hoe gaan we het redden, nu we weten wat bouterse en boefdraad hebben geflikt. Boefdraad de man die op de dag dat nieuwe regering werd beëdigd nog aan het stelen was. was het SRD 300 mln
  Wat ze wel willen weten is waar hun geld is gebleven


  Maak melding
 27. John 7 november 2020 At 17:01

  Blablabla, behalve Koos, jij en die gemankeerde WAT vind de overgrote meerderheid hier dat het een rare stap is om de bonussen te geven. Dus laat me met rust dwaas. Val andere mensen lastig.


  Maak melding
 28. Niet vergeten dat alle ambetnaren politieke marionetten zijn, zonder hun gaat elke regering naar huis, daarom worden de ambetnaren zoet gehouden en blijft elke regering hun 5 jaren uitzitten zodat de regeerders zichzelf meer kan verrijken. Gelukkig ziet deze regeerders dat ook in en komt de niet productieve sector ondersteunen want anders hebben ze geen backing. Dit is de moderne politieke voering sinds 2010. En moet men nou niet zeuren want alle gestolen gelden van het volk zit nu bij de ndp-top.


  Maak melding
 29. haha zou het dan toch waar zijn? Zou het toch zo zijn dat rob bro en robles een dezelfde dombo is? IK las het vaak, maar liet me er nooit over uit.
  Deze zwakzinnigen menen rechten te hebben zich tot anderen te richten
  Ze menen rechten te hebben anderen te zeggen wat ze wel en vooral NIET mogen schrijven
  Echter, stel je hen een vraag dan loopt de schijt uit hun broekspijpen en blijven de vragen ONbeantwoord.
  BTW robless, broekspijpen is iets anders dan hetgeen je graag doet he.


  Maak melding
 30. Ik schaam me bijna voor mijn land er is geen geld en toch probeert men aan de zwakkere te denken. Ik vraag me af waarom dit de afgelopen jaaren nooit is gebeurt. Waar zijn al die miljoenen van die leningen naar toe gegaan kon er dan niets voor ons af. helemaal niets Ik heb twee banen en nog kom ik niet uit. ik weet wat jullie gaan zeggen mijn eigen schuld. dat is waar maar ik dacht echt dat het beter zou gaan , wat ik ook niet begrijp is waarom al die mensen hier moeten komen. dit kost ook veel geld. 45 jaar is niets bijzonders als het nou 50 was, maar wat is 45


  Maak melding
 31. John 7 november 2020 At 18:19
  haha zou het dan toch waar zijn? Zou het toch zo zijn dat rob bro en robles een dezelfde dombo is?
  =================

  RobG zit in Nederland voor zover ik weet. Ik zit in Suriname. Maak jezelf niet belachelijk verder met je gescheld. Er is niemand hier die denkt dat je daardoor flink bent. Verder heb je mij er helemaal niet mee als je dat soms denkt. Hoe harder je loopt te schelden hoe harder wij hier zitten te lachen als ik jou waanzin of die van WAT aan de rest van de mensen hier laat zien. Clowns zijn jullie. Maar altijd leuk voor de zaterdagavond als je gezellig zit te borrelen met mensen en wat te lachen wilt hebben. Dan gaan jouw teksten en die van WAT flink over de tafel.
  Kijk, daar is uitkeringstrekker John weer met z’n verbale diarhee terwijl we nog wat inschenken. Daarna is het wachten op WAT. Als die hapt en gelijk begint te schelden is onze hele avond perfect. Ik heb hem nog niet gezien. Maar de avond is nog jong.


  Maak melding
 32. hé robles zit jij hier in Suriname , , we schamen ons dood dat jij paarse onderkruipsel hier vertoefd in Suriname , , alles wat jij hebt heb jij samen met die paarse boeven gestolen van het eerlijke volk , , maar jochie jou tijd komt nog en misschien wel sneller dan je denkt vuile paarse rat
  jij kunt de reactie van WAT van 7 november 01:47 natuurlijk niet begrijpen en ook niet snappen , , en daarom zeg je heb geen flauw idee , , maar weet je waarom jij het niet kunt , , omdat jij niet verder bent gekomen dan de paarse kleuterschool , , en dit een maatje te groot voor je is , , ga kinderboekjes lezen man


  Maak melding
 33. robg , jammer hé , , jij geloofd niet in sinterklaas , en zal ook geen cadeautje krijgen , alleen de echte zwarte piet zal je pakken
  robg lust jij eieren , dan zal je wel veel windjes laten , en daar wordt je teleurgesteld van , , want niemand wil bij jou in de buurt zijn stinkerd
  en jij gelooft toch niet in een gouden kerst , , omdat je geheugen naar dit feest is blijven kleven in de kont van bouta , , hé kontenlikker , , en ook daardoor kraam jij alleen maar onzin uit hier op WTK


  Maak melding
 34. De regering koopt hiermee bewust wat goodwill bij het volk, haalt een beetje druk van de ketel, alleen moet zij de minister van economische zaken de prijscontrole laten opvoeren, strenger zijn, anders krijgt je weer een prijsopdrijving, alles wordt dan duurder en de mensen blijven dan klagen. Daar gaat je politieke winst.

  Regering past ook je begroting aan, vooral de verhoging van de schuldenlast gaat niet werken, je hebt dan misschien veel geld(geleend geld, moet terugbetaald worden), maar je zit met een groot manco en dat is, weinig productie mogelijkheden om je verdiensten/inkomsten te vergroten.
  Het onderwijs loopt achter, bedrijfsinfrastructuur is verouderd, kennis niveau is laag, grote groepen zijn te lang werkloos, zijn slecht inzetbaar, zo zijn er legio knelpunten die eerst moeten worden verholpen en dat zal jaren duren. Ga eerst hieraan werken.
  Tot die tijd moet de regering op economisch gebied wat anders verzinnen.

  Er moet nog heel, heel veel gebeuren in Sranan, het zal niet makkelijk zijn.
  En regering Santohki stop met steeds van alles te beloven!!!!!!! Je zet jezelf te kijk🤡


  Maak melding
 35. Haha, robles toch, kleine deugniet dat je bent. Je zit dus gezellig de gehele dag hier op Waterkant met je virtuele vriendjes te borrelen. Maar nog steeds net als je alter ego robg en rbro laat je vragen onbeantwoord!!!!!
  Je kraamt wel wat onzin uit, maar daar blijft het bij. Wees een grote jongen, vraag aan je virtuele vriendjes of ze je kunnen helpen en geef antwoord. Je bent gewoon een bange schijtluis. Of is de vrag voor jullie te moeilijk. Je was er als de kippen bij om te reageren, maar als het net als rbro en robg drukken jullie je snot.
  Daar past een woord bij
  LAFAARD
  net als de voortvluchtige ex minister van Financien Boefdraad


  Maak melding
 36. @ robles
  je stelt mij een vraag. Ik sta je dit toe. Je bent benieuwd of mijn uitkering al gestort is.
  Ik moet je teleurstellen. Nog niets . Ik heb die mannen gebeld en gevraagd of ik een voorschot kon krijgen omdat een vriend van me (ik moest liegen toch) geen eten heeft.
  Die man zei dat ze daar niet aan doen. Ik kan dus geen pakket voor je sturen, je zal moeten wachten tot eind van de maand, dan zal ik je wat extra’s toestoppen. Hopelijk red je het

  Maar waar blijft het antwoord op mijn vraag. Je schreef dat je niet meer zou reageren desalniettemin zag ik dat je maar bleef reageren, zelf of Haco, maar een antwoord op mijn simpele vraag blijft achterwege.
  Misschien kan je dat alsnog doen, anders ga je erg lijken op bro en rob

  Haco heeft niet gereageerd op je vraag. Ik denk dat hij inderdaad vroeger dan jij en ik naar bed moet. Hij moet vroeg op. Sommige mensen moeten nou eenmaal werken. Wij kunnen lekker uitslapen, Ik omdat mijn uitkering toch wel komt, jij omdat
  Ja waarom eigenlijk? O ja ik weet het weer; jij was van die criminele sekte die Suriname leeggeroofd heeft, ndp toch. Met die voortvluchtige crimineel, ex governor, ex minister van Financiën. Gilmore Boefdraad

  Ik zie je antwoord met veel spanning tegemoet

  John


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES