Kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo opent vandaag poorten voor publiek

16
Dankzij Marokko heeft Paramaribo Zoo een waterpark voor kinderen

Het kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo, waar velen reikhalzend naar hebben uitgekeken, opent vandaag officieel zijn poorten voor het publiek.

Het zwemparadijs is een geschenk van Marokko door bemiddeling van Ingrid Bouterse, voormalig first lady. Zij heeft zich als beschermvrouw van Paramaribo Zoo jarenlang ingezet voor de bescherming en verbetering van de dierentuin. Het feit dat er structureel te weinig geld binnenkomt, waardoor de zoo zich niet zelfstandig overeind kan houden, bracht haar op het idee om met het kabinet te gaan lobbyen om het project voor elkaar te krijgen.

Water heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen, dus een zwem- en spettergelegenheid is een extra reden om een bezoekje aan de Paramaribo Zoo te brengen. Het ontwerp van het waterparkje is van kunstenaar Hesdy Mertowiri. Hij liet zich inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu, vandaar de naam “Warehpai” voor dit waterparkje. Werehpai is een archeologische vindplaats in Zuidwest-Suriname.

De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door kunnen de kinderen van een glijbaan het water in plonsen en ze kunnen zich vermaken met het neerkletterende water van een miniwaterval dat uit de rotsen en heuvels komt. De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 cm. Dit geeft aan dat het hier echt om een attractie voor kinderen tot 12 jaar gaat en niet bedoeld is voor volwassenen.

Het waterpark staat dan wel in de Paramaribo Zoo, maar er is een apart toegangskaartje nodig om er gebruik van te mogen maken. Het geld dat hieruit verkregen wordt, moet een extra inkomstenbron vormen voor de dierentuin.

Paramaribo Zoo volgt een zogenaamd masterplan om in de komende jaren te transformeren naar een moderne, verantwoorde biotopentuin, die zich richt op de bewustwording van het belang van een schoon en gezond milieu. Met het nieuwe waterparkje worden twee vliegen in een klap geslagen: gezonde waterpret voor de Surinaamse kinderen en meer inkomsten voor Paramaribo Zoo om zijn plannen te realiseren.

Een aantal kleuters mag vandaag, onder toeziend oog van Ingrid Bouterse en diverse vertegenwoordigers van verantwoordelijke ministeries, het waterparkje al spetterend in gebruik nemen. Vanwege de te verwachte belangstelling en om aan de geldende COVID-19-maatregelen te kunnen voldoen, is het noodzakelijk vooraf te reserveren.

Bekijk hieronder een kort filmpje van het Werehpai Waterpark:

16 REACTIES

 1. @ Ric,
  Nou klasse , klasse, ik vind dat een beetje overdreven, mevrouw toucheerde een riant maand inkomen dus dat ze er iets voor gedaan heeft is mijns inziens niet meer dan terecht.
  Het is een mooi zwembadje en dat is fijn voor de kindjes die naar de Zoo kunnen gaan , ik hoop echter dat de minderbedeelde kindjes ook bv. op schoolreisjes kunnen genieten van dit badje.


  Maak melding

 2. Iets leuks voor d kinderen. Het is dan ook te hopen dat er ook toezichthouders daar zullen worden aangesteld, en ouders met NADRUK constant , op alle mogelijke manieren worden geinformeerd en geadviseerd om ZELF OOK hun kroost in de gaten te houden . AANGEZIEN KINDEREN GEEN GEVAAR KUNNEN OF WETEN IN TE SCHATTEN, EN MAAR AAN SPELEN DENKEN IN ZO N SITUATIE . Er lopen werklozen rond, die daar prima als TOEZICHTHOUDERS aangesteld te werk gesteld kunnen worden. WIN/WIN.


  Maak melding

 3. Heel mooi. De huidige first lady kan nu lobbyen om een educatief programma te starten voor kinderen hoe onze natuur wordt vervuild en vernietigd door de mijnbouw en houtkapindustrie. Dat is ook de andere kant van de medaille…


  Maak melding

 4. Besste famiri, de vorige first lady heeft dit allemaal gerealiseerd no? En d’r man heeft Suriname gemaakt tot een spot voor de hele wereld.

  Gebruik je gezond verstand.


  Maak melding

 5. Als ingrid de Zoo echt financieel wil helpen in de toekomst, dan moet ze ervoor zorgen dat het bedreigde politiek dier Bouta niet in Santo Boma opgevangen wordt, maar in een stevige kooi n de Zoo, naast Biga de jaguar. Niet alleen het bezoekers aantal in de Zoo zal toenemen maar ze zullen zelfs inkomsten via Pay Per View en Youtube binnen halen..


  Maak melding

 6. Suriname moet zich diep schamen dat het Kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo door Marokko is opgezet.

  Waka Pasi en alles dat erop is gezet is een nog grotere schande voor Suriname, gelet op de personen uit Suriname die het hebben opgezet. ( zie hoe crimineel deze mensen waren en bezig waren met hun eigen zaken)

  Een nog grotere schande is geld dat door India via de Indiase Ambassade aan Suriname was geschonken voor het bouwen van verkoopgebouwen, Cornelis van Aersen van Sommelsdijksekreek te upgraden bij de Palmentuin door personen rondom Ingrid Bouterse
  – Walding voor hun eigen gewin in beheer nemen en eraan te verdienen.

  Dit moet voorkomen worden, daarom kan begonnen worden om Waka
  Pasi een andere naam te geven, waardoor niets van deze criminele mensen er aan herinnerd zal worden.

  Surinamers, kent u een betere naam voor Waka Pasi? Waka Pasi moet een andere naam krijgen, ja toch?


  Maak melding

 7. Laatste gouverneur dr Johan Ferrier van Suriname, Eerste President dr Johan Ferrier vanaf 25 november 1975 – ongeveer 25 februari 1980 in Suriname.

  Hoe komt het dat er niets naar deze grote zoon, dr Johan Ferrier, van Suriname is genoemd?


  Maak melding

 8. Soort ka san song sma e leg uit dja. Ingrid heeft haar best goed gedaan om zoiets op te zetten. Ondamkbare beeste volk dat sommigen zijn.lulzak nanga oe bek nomo. Gedonder mang, melissa o poeroe pangang gie oenoe


  Maak melding

 9. @Joosje.
  Waarvoor moeten we dankbaar zijn? Voor een klein zwembadje, dat deze corrupte dame geen cent uit eigen zak heeft gekost? Of heeft ze het betaald met een deel van de opbrengst van die gestolen diamant? Joosje, ga je huiswerk maken en ga daarna maar direkt ook slapen, hoor. Deze mensen hebben regels, wetten en normen van fatsoen platgetrapt en zodoende de Surinaamse staatskas niet zomaar,maar beestachtig leeggeplunderd!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.