zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie5-jarig verkeersslachtoffer onderweg naar ziekenhuis overleden

5-jarig verkeersslachtoffer onderweg naar ziekenhuis overleden

-

Does Travel - naar Suriname

Dit is de 5-jarige Yashvier Poeran, die gisteren om het leven kwam, nadat hij door een auto tijdens het oversteken aan de Verlengde Helena Christinaweg werd aangereden. De bestuurder remde krachtig af, maar Yashvier werd toch geraakt. Er is volgens het Korps Politie Suriname een remspoor van 27 meter waargenomen, hetgeen er volgens berekening* op duidt dat de bestuurder circa 60km per uur zou hebben gereden.

De politie van Santo Boma deed na de melding van een aanrijding omstreeks 12.12 tussen een voetganger en een personenauto de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst van de politieambtenaren was het slachtoffertje reeds door de ouders per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De wetsdienaren deden vervolgens de SEH aan en vernamen van de dienstdoende arts dat het kindje dood is binnengebracht. Vermoedelijk is het kindje onderweg naar de ziekeninrichting komen te overlijden.

De 41-jarige autobestuurder Marvin Z. die ter plaatse werd aangetroffen, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Volgens zijn verklaring aan de politie reed hij over de Verlengde Helena Christinaweg komende vanuit richting van de Bomaweg en gaande in de richting van de Magentakanaalweg. Op gegeven moment zag de chauffeur plotseling het jongetje vanuit de zijde van zijn rijrichting de weg oversteken.

Het Rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Het voertuig is voor herkeuring in beslag genomen en na het resultaat van de keuringsdienst met betrekking tot het remspoor zal de bestuurder worden voorgeleid.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden, alwaar de autobestuurder bij de Hulpofficier is voorgeleid. Na afstemming met Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaampje van Jashvier ter obductie in beslag genomen. Het dossier ter zake zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie meldt de Surinaamse politie.

* Bij ongelukken kan de Nederlandse politie aan de hand van de lengte van het remspoor van een auto bepalen hoe hard een auto heeft gereden. De snelheid waarmee een auto gereden heeft, wordt berekend met behulp van een speciale formule. Wordt de door KPS opgeven 27 meter in die formule geplaatst, dan rolt daar een snelheid uit van 60 km per uur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Heel pijnlijk voor de ouders. Ik zou nooit mijn kind op zo’n manier kwijt willen. Schijnt drempels bij de school te zij. Hoe kan een idioot met zulke grote snelheid een school naderen. Zou 30 km/uur moeten zijn.


  Maak melding
 2. Absoluut triest Verhaal.

  Er Moeten Veel Meer Drempels In Dat Soort Van Binnen Route Geplaats Worden.
  Megenta weg Is Ook Een Binnen Route Waar Er Vaak Verkeers Ongelukken Plaats Vinden

  Naar Mijn Inzicht Gebeuren Er Te Veel Auto Ongelukken In Het Verkeer. De Autos Bestuurders Geven Aan Hoe Ze Graag Behandeld Willen Worden. VeeL Meer Drempels En Verkeerslichten.

  Ons Land Heeft Weer Een Maf Kees Als Minister Op De Post Van Justitie En Politie.

  Als Je Wil Weten Hoe Een Normalen Werk Dag Van Deze Minister Eruit Ziet Vertel Ik Jou Die Graag.
  Als Deze Minister Van Politie Zijn Kantoor Binnentreed. Gaat Hij Achter Zijn Buro Zitten.
  Effe De Krant Doornemen. Daarna Een Paar Dossies Doornemen. Rond 11 u Smorgens Gaat Hij Wat Vriendinnen Lopen bellen Wat Die Gekookt Hebben. Welke Van Ze Pepreh Watra Met
  Anoemara Klaar Hebben Gemaakt, Vervolgens Smeekt Hij Die Om Het Naar Zijn Kantoor Toe Te Brengen Met een Taxi Op Zijn Kosten. Dat Loop Hij Tevreten Als Zijn Soep Op Is Vreet Hij Zij Pimba, Podosirie En Kwaka Op Tot Dat Het Tijd Is Om Weer Naar Huis Toe Te Gaan. De Rest Interesseert Hem Niet

  Wat Een Maf Kees Zeg.

  Deze Minister Moeten Ze Per Direct Op Sjouten


  Maak melding
 3. Sing sing uit het onderzoek is gebleken dat marvin 60 km per uur reed, dus de grote snelheidzou ik achterwege laten ,javeer stak plotseling de weg op om over te steken,natuurlijk is het een kind,maar iemand van idioot en grote snelheid is absoluut geen sprake,toch me saar a boi zo jong,arme kindje niet te geloven,


  Maak melding
 4. Remspoor 27 meter is snelheid 60 km/h bij nat wegdek. Remspoor 27 meter bij droog wegdek is snelheid 75 km/h. Is de berekening van een nat/droog wegdek?


  Maak melding
 5. Automobilisten moeten meer opletten en vaart minderen bij oversteekpunten.
  En niet overstekende mensen moeten meer opletten als ze oversteken.
  Een zebrapad moet een veilige oversteek plaats zijn zeker voor kinderen.
  Meer voetgangers oversteek lichten misschien


  Maak melding
 6. MENSEN ALS MARVIN ZIJN DOL OP WIET. SMOKO.

  DAT DE AGENTEN GEEN BLOEDTEST HEBBEN AFGENOMEN. A MAN BENG HIGH.

  27M REMSPOOR IN SURINAME IS 100KM PER UUR.

  JE KAN DE WEGEN VAN NEDERLAND NIET VERGELIJKEN MET HET ASFALT VAN SURINAME. DEZE IN SURINAME ZIJN TE GLAD EN HEEFT GEEN GRIP.

  KAN NEDERLAND SURINAME NIET HELPEN MET WIITE VERF OM 1 MILJOEN DREMPELS AAN TE LEGGEN. MISSCHIEN OOK CEMENT.


  Maak melding
 7. Heel veel sterkte aan de familie. Sommige rijden als bezeten in Suriname zonder rekening te houden met kinderen. Ik was januari daar en de rijgedrag van sommige mensen lzijn letterlijk en figuurlijk asociaal. De wegen zijn al heel slecht en toch rijden sommige als idioten. Nu moet de familie deze kleine mannetje missen. Kraktie aan iedereen.


  Maak melding
 8. Ik wil toch terugkomen en mijn reactie geven op het feit dat deze bestuurder niet hard zo rijden. Met een snelheid rijden bij of langs een school tijdens het uitgaan van de school en begin van de school is crimineel. 60 km/uur is veel te hard. Crimineel zelf. Een school moet je tijdens bepaalde tijden, zoals bij het begin en en einde van de school stapvoets benaderen. Je moet op alles voorbereid zijn. Je moet kunnen anticiperen op dingen, op dingen die we niet kunnen terugdraaien. Kinderen zijn kinderen. Kinderen zijn heel blij als ze hun wachtende ouders doen.
  Ik heb het als 10 jarige meegemaakt in Suriname. Dan was dat niet bij het uitgaan van de school. Heb het thuis meegemaakt. Dat mijn vader thuis stopte als buschauffeur, en zo blij was om het feit dat we later naar de kermis zouden gaan. Stak de weg als kind over, zonder bewust zijn op andere sterkere weggebruikers. Ook in zulke situaties moeten sterkere weggebruikers bedachtzaam zijn. Dat uit een schoolbus of gewone lijnbus mensen kunnen uitstappen en de weg kunnen oversteken.
  Maar zeker bij een schoolbus die kleine kinderen vervoerd. Heb ook meegemaakt dat een kind die uit zo’n schoolbus uitstapt en rent naar zijn vader, werd meegesleurd door een bestelbus. Crimineel. CRIMINELE WEGGEBRUKERS. WANNEER WORDEN WIJ VAN BEWUST DAT EEN AUTO- VOERTUIG EEN DODELIJK WAPEN IS. EEN DODELIJK WAPEN. DODELIJKER DAN EEN MACHINEGEWEER.


  Maak melding
 9. Kind werd opgehaald door zijn ouders. Bij het zien van zijn ouders stak het kind de weg over. Blij kind die wordt opgehaald door zijn vader denk ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES