Vraagtekens bij ‘Aziatische investeringsgroep die bereid is zich in te kopen bij SLM’

25
SLM op luchthaven van Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

Een bericht vanmorgen in de Surinaamse krant De Ware Tijd, over ‘een Aziatisch bedrijf’ dat bereid zou zijn zich in te kopen bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), roept heel wat vragen op. In een gesprek met de krant zegt SLM piloot Romeo Stienstra dat het aanbod ‘een goed alternatief is’.

Volgens Stienstra zou de Aziatische investeringsgroep Raftinvest, LLC, gevestigd in Nevada, Verenigde Staten, serieuze plannen hebben om zich in te kopen bij de SLM. “Het is niet de bedoeling om Surinam Airways volledig over te nemen, maar Raftinvest wil wel een meerderheid (51 procent) van de aandelen en de controle over het management”, legt hij uit aan de krant.

Een simpele Google zoekopdracht die wij van de Waterkant redactie deden naar Raftinvest Nevada laat zien dat het genoemde bedrijf net een jaar oud is. Ook heeft het bedrijf 1 persoon in dienst en wel de managing director ene Sivakumar Rasiah. Deze man is volgens zijn LinkedIn profiel ook nog op zoek naar een baan.

Stienstra zegt tegen de krant dat hij samen met Sonny Khoeblal vertegenwoordiger van de buitenlandse investeerder in Suriname is. Misschien had de journalist die het verhaal heeft opgetekend bij De Ware Tijd de moeite kunnen nemen om ook even een zoekopdracht te doen. Dan had hij wellicht kritische vragen over de achtergrond van het genoemde bedrijf kunnen stellen aan vertegenwoordiger Stienstra.

Tot die tijd zorgt het bericht enkel voor heel veel vraagtekens…


25 REACTIES

 1. Niet doen. Suriname moet nagaan of zij niet met Guyana en Brazilië gezamenlijk een luchtvaart maatschappij opzetten, net als KLM-Air France.

  Luchtvaartmij werken nu eenmaal samen en aangezien zijn buurlanden zijn, zou dit een goede uitgangspunt zijn voor hun landen, regionaal en Internationaal naar overal ter wereld.

  De SLM moet behouden worden met een goede doorstartplan waar deze bedrijven en anderen in participeren. De SLM moet de meerderheid vd aandelen (51 %) in handen hebben.


  Maak melding

 2. In kip in nood kakelt rare dingen.
  SLM to survive there is a lot more that is needed.
  Capital
  Financing
  Replacement of key personal
  Downsizing staff
  etc etc


  Maak melding

 3. Beste hef je de SLM op. Geef ruimte aan grotere maatschappijen en zet in op uitbreiding van de luchthaven voor de periode na Covid. Met de olievondsten zal er op termijn ook meer vliegverkeer op Suriname te verwachten zijn.


  Maak melding

 4. Sangggg, wkn heeft gegoogeld 👍.

  Weer zo’n mop voor een bruine kroeg:
  Een piloot en een geldschieter zaten genoeglijk te zippen aan hun 5e tequila.
  Plots springt de piloot op, eeeh shivakumar, ooit gehoord van blizzz, wat denk je zullen we dwt bellen, ik heb een fantastisch idee.


  Maak melding

 5. Als iemand of een bedrijf op dit moment in de SLM met een schuld van $100 miljoen wilt investeren, dan zou je je moeten afvragen of er geen andere bedoelingen achter zitten. Geld witwassen, etc


  Maak melding

 6. Mijn ervaring met investeerders / private equity bedrijven is dat zij per omgaande in de overhead gaan snijden. Met andere woorden 70% van het SLM personeel wordt op straat gezet. Dit soort bedrijven werken lean en willen winst maken. Om dat doel te bereiken gaat men heel ver.


  Maak melding

 7. JS
  Aandelen maken?????
  Hoe doe je dat?
  Met een keuken machine?😁
  Vraag het aan RobG want die heeft een opleiding van financial management gedaan wellicht kan hij het uitleggen


  Maak melding

 8. Beste famiri, het is triest maar het zijn steeds de abanies de SLM hebben uitgebuit!!!!
  What about mr. Brunsi die daar zit, kan hij niets doen met de rvc?
  SLM is een symbool van stre libi, wij willen okto een vliegtuig!!!
  Wordt tijd om SLM in te zetten voor dienstverlening aan andere vliegmaatschappijen.

  De investeerder kan ook boefraad zijn, die wil het gestolen geld samen met Druga baas investeren.

  Tip, als de Aziatische tijger zo veel geld heeft kan hij beter in KLM investeren of niet soms?
  Verder ik twijfel of een Suri-ned een aandeel gaat kopen, want je gaat naar je geld fluiten.

  Het gaat Suriname goed, maar zonder de abanies!!!


  Maak melding

 9. Koos 5 november 2020 At 18:35
  Mijn ervaring met investeerders / private equity bedrijven is dat zij per omgaande in de overhead gaan snijden.
  ====================

  Nou hadden we RobG als econoom en financieel manager en sinds vandaag hebben we Koos als investeringsdeskundige. Mooi hoor.


  Maak melding

 10. robg , moet in een van zijn sprookjes boeken kijken wat de beste oplossing is voor de slm , , hij zal het zeker vinden , maar het kan wel een tijdje duren en dan bestaat de slm niet meer , ,dus robg zet er vaart achter


  Maak melding

 11. Ik luisterde woensdag jl,naar een uitzending waarin een van de investeerders aan het woord was. Zij willen 49% van de aandelen in hun bezit hebben en actief zijn in het management. Zij kozen voor de SLM omdat de maatschappij de enige is in het Caribisch gebied die met grote vliegtuigen vliegt. Alle Caribische maatschappijen vliegen met turboprops. De SLM heeft de deskundigheid in huis. Zij hadden het ook over een vloot uitbreiding met meerdere vliegtuigen waaronder vrachtvliegtuigen. Als voorbeeld noemde men Ethiopië Airways. Ook het aantal bestemmingen moest uitgebreid worden naar meerdere landen en mogelijk richting Azië. De SLM kan alleen overleven als er een exploitatie-partner wordt gevonden. Daarnaast zal het personeelsbestand gesaneerd moeten worden. De investeerders zijn bereid met 25 miljoen US dollar in te komen. Soms denk ik dat deze investeerders van een hedge fonds zijn. De vraag blijft hoelang willen zij in de SLM participeren.


  Maak melding

 12. In het jaar 2020 zie je nog steeds dat er “zogenoemd” slimme \ goed opgeleide mensen in Sur rondlopen die nog steeds heilig geloven dat de rest van Sur nog dommer zijn.
  net of deze mensen zijn blijven stilstaan in het jaar 1920.
  Een werkloze Canadees, van ogenschijnlijke Aziatische afkomst, met mogelijke ervaring in techniek, heeft een bedrijf opgezet met 1 persoon (hij zelf) in dienst.
  Geen enkele andere info te vinden over dit bedrijf.
  Is dit weer zo een geweldig bedrijf als die zoetwater naar Trinidad bracht met sleepzakken overzee? recht gehad voor 40 jaar of zo. Waar zijn die?
  Zo was er ogenschijnlijk ook een bedrijf uit Monaco die iets geweldigs zou doen in Sur.
  Wanneer gaan we eens wakker worden daar en niet iedere zak met geld voor zoete koek aannemen. Doe nu eens deugdelijk onderzoek, trek referenties na, vraag om onderliggend verifieerbaar materiaal. Kom op mensen. Zo dom zijn we toch niet?


  Maak melding

 13. Deze man is 1 van de buitelandse investeerders waarover santhoki het tijdends de verkiezingen.
  Buitenlandse investeerders en de diaspora stonden klaar om te investeren in su, zodra hij gewonnen had.
  Wel dan dit is zo een buitenlandse investeerder, diaspora , heeft hij familie of vriend aangesteld als ambassadeur in nederland..
  De dikkop van abop zal dan het consulaat mogen bemannen dan hebben ze dit stukje eerlijk verdeeld.


  Maak melding

 14. SLM kan ook ervoor kiezen om een prijsvechter te worden.
  Minimale personeelsbestand en de klanten zo min mogelijk bieden, maar de prijzen heel laag houden. Een ticket van 250,00 Euro heen- en terug zou niet gek zijn.


  Maak melding

 15. Obligaties een preferente aandelen uitgeven dat is wat de SLM niet gaan doen en dat aanbieden aan de surineds en Surinamers, dit doe je door eerst een goede zakenbank te zoeken die daarbij kan helpen


  Maak melding

 16. Hoe kan het dat we altijd zoveel geloof in SU hebben en dan krijg je weer zo een bericht. Aan heel Suriname zou ik willen zeggen, als iemand je wilt helpen maar wil er wel iets voor terug, dan wil deze persoon niet helpen maar profiteren. Weet met wie je zaken doet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.