Newmont heeft al ruim een half miljoen US dollar gedoneerd vanwege COVID-19

6
Newmont heeft al ruim een half miljoen US dollar gedoneerd vanwege COVID-19
Foto: Newmont Suriname

In de strijd tegen COVID-19 heeft Newmont Suriname tot nu toe ruim een half miljoen US dollar aan medisch apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekend gemaakt.

Newmont Suriname heeft vorige maand een tweede bulk persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) via SU4SU geschonken met een waarde van US$ 104.127,56. Deze beschermingsmiddelen zijn overhandigd aan coördinatoren van SU4SU. In juni werd de eerste bulk overhandigd.

In september voltooide Newmont Suriname ook de distributie van 640 voedselpakketten aan leden van de gemeenschap in het Pamaaka-gebied en de transportcorridor als onderdeel van het COVID-19-steunfonds. 

Er is tot nu toe US$ 578.035,39 aan medisch apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. De afgelopen maanden is nauw samengewerkt met SU4SU om de donaties te coördineren meldt het bedrijf.


6 REACTIES

 1. Het zou mooi zijn wanneer andere buitenlanse bedrijven in Suriname die veel doekoe verdienen aan onze grondstoffen ook de covid-19 gevallen in Suriname kunnen ondersteunen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. En hoeveel hebben ze afgelopen jaar al binnengeharkt aan inkomsten en hoeveel schade is aan de natuur aangebracht?
  Het is natuurlijk een mooi gebaar, we moeten de dingen wel in verhouding zien, redacteur van de waterkant.


  Maak melding

 3. Goeie gebaar van Newton.Aan de andere kant moeten ze goed betalen aan hun arbeiders.
  Ze moeten ook de volle bedrag aan energie kosten aan ebs betalen.De Staat Suriname subsidieert de stroomkosten voor Newton.En de meeste winst van Newton gaat naar buitenland.Suriname krijgt alleen de kruimels.


  Maak melding

 4. Suriname was er veel beter aan toe als alle bodemschatten op hun oorspronkelijke plek waren blijven liggen. Dat wat er reeds jaren gebeurt, is vele malen erger dan covid. De Chinezen met cyanide naast alle kwik en troep van multi nationals en locals, beamen waar de belangen liggen.
  Zij die zich schuldig maken aan het vernietigen van onze natuur maken dat het nooit meer zal zijn zoals toen. Toen wij ( inclusief de daders) nog konden genieten van alles wat ooit zo veilig en zuiver was. Wat een immens genot is/wordt onze jeugd ontnomen. Geen wonder dat die alleen kan denken in termen van snel “rijk” worden met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.