‘Rajendre Khargi wordt nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland’

39
'Rajendre Khargi wordt nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland'
Foto (c) Waldo Khoendjibharie, 2016

Communicatieadviseur en oud-journalist Rajendre Khargi wordt de nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vanmorgen. De nieuwssite noemt hem ‘een persoon uit de diaspora-gemeenschap’ die de Nederlandse nationaliteit heeft, maar intussen is genaturaliseerd tot Surinamer.

Khargi is actief op het terrein van Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Hij vervulde belangrijke adviesfuncties voor onder andere de minister van Ontwikkelingssamenwerking en diverse NGO’s.

Een van zijn bekendste activiteiten is het OneWorld netwerk, waar hij als bestuursvoorzitter een voortrekkersrol heeft in India, Afrika en Indonesië. In Nederland was hij leidend in de bundeling van bekende bladen zoals Onze Wereld in Internationale Samenwerking tot het OneWorld Nederland platform.


39 REACTIES

 1. En natuurlijk zullen al die honderden aasgieren die op deze post zaten te loeren dit geen goede keuze vinden. Ik zit echt niet te wachten op hun modder gespuit.


  Maak melding

 2. Contradictie: de Nederlandse nationaliteit heeft, maar intussen genaturaliseerd is tot Surinamer .
  De Surinaamse Grondwet kent vooralsnog GEEN meervoudige nationaliteit. Dus waarschijnlijk HAD de nieuwe ambassadeur de Nederlandse nationaliteit en HEEFT het ingeruild voor de Surinaamse nationaliteit. Enfin. Dat opgemerkt hebbende: veel sterkte bij het vervullen van de functie en hopelijk zal het succes hebben voor het verarmd Surinaams volk .


  Maak melding

 3. Zoals gezegd,; Ik zit echt niet te wachten op hun modder bespuit”.
  Inderdaad, u hebt de afgelopen jaren, genoeg”moddergespuit” gehad. Maar niet getreurd, het komt ook met u goed.


  Maak melding

 4. Deze regering, heeft een stevige fondering. En op deze fondering, kan heel hoog gebouwd worden.
  De vorige regering had misschien”kader”, maar in geen enkele vorm een fundering


  Maak melding

 5. Kijk niet naar wie hij is, maar wat hij kan. Gezien zijn CV en ervaring kan hij veel toegevoegde waarde hebben voor Suriname. Afgunst is de Surinamer helaas niet vreemd.


  Maak melding

 6. Een bescheiden persoon met een groot netwerk. Een bruggenbouwer. Deze man woont al een halve eeuw in Nederland en weet hoe het hier toegaat. Ik denk daarom dat dit een strategische keus is. Als je iemand uit Suriname haalt duurt het een paar jaar voordat hij/zij ingewerkt is in de Nederlandse samenleving.


  Maak melding

 7. Een communicatieadviseur/journalist als ambassadeur is een foute beslissing. Wat weet hij v diplomatieke betrekkingen?

  Nu al ongeloofwaardig, eerst niet beschikbaar, toen adviseur min buitenl zkn suri en nu plots ambassadeur?
  Hoe oud is die man, opleiding, verdiensten behalve diaspora & lalarookh.

  Na jaren afwezigheid ve ambassadeur in Nederland is dit het beste wat jullie te bieden hebben?

  Ik hoef hem niet.


  Maak melding

 8. Het inruilen vd nationaliteit is bullocks, want we zijn achterlijk.
  Je kunt tot 10jr terug je Nederlandse nationaliteit terugvragen. Daarom doen ze het allemaal effe snel. Waardeloos!

  Ik hoef hem niet.
  Ongeschikt!


  Maak melding

 9. Hij kan wel in Nederland wonen hij is en blijf een Surinamer, het wordt alleen wel een beetje eenzijdig.
  Wel mag het weer wat gemengder, dat maakt dat Surinamer een eenheid is.


  Maak melding

 10. Chan nu reeds de weg kwijt. Dit slaat nergens op. Spijtig zulks te zien gebeuren. Wat voor inbreng heeft deze radio man om de belangrijkste ambassade post voor Suriname te leiden. Wat een grapjas…En zo blijven we in de shit van de politiek circuleren….


  Maak melding

 11. Trouwens, de suri ambassadeur in Nederland, is bedoeld voor Surinamers. Als deze man tachtig jr in Nederland woont, wat voor affiniteit heeft hij met de suri’s.
  Vakantie, zoomen en diaspora zegt niks.

  Ongeschikt!


  Maak melding

 12. Hypocrieter kan bet niet meer. Nepotisme in hoogste rang. Heeft de VHP of de overige partners geen capabele personen die de functie van ambassadeur zou kunnen invullen. Wat doen de dna leden van de vhp. Gaan zij dit accepteren of gaan zij protesteren. Dit kan de ondergang betekenen van de vhp. In ieder geval zal ik bedanken als lid van de vhp. Deze benoeming gaat a bridge to far.


  Maak melding

 13. Rajendre Khargi, communicatieadviseur en journalist, gelet op je zeer hoge leeftijd (hoog bejaarde man) en beroep kan jij je beter binnen de huidige regeringscoalitie hiermee bezig houden.

  Hierdoor hoeft jij je Nederlandse Nationaliteit niet in te leveren en kan jij je kennis en ervaring in dienst stellen zonder betaling voor Suriname doen, aangezien je al zo lang in Nederland hebt geboerd en je schapen op het droge hebt.

  Man laat toch zien dat je communicatie diensten en journalistieke diensten vaan top niveau zijn en dit belangen loos voor je geboorteland Suriname en de Surinamers wil stellen

  Schoenmaker houdt je bij jouw leest.


  Maak melding

 14. Allemaal gelul, in nld hebben we 17 mil bondscoaches, 17 mil virologen en nu tig duizenden mensen die vinden dat deze benoeming fout is. De man verdiend een eerlijke kans. Stop met janken. Afrekenen kan in het stemhokje. Tot die tijd verdiend deze regering een eerlijke kans.


  Maak melding

 15. Wat een geklets allemaal. De Amerikaanse ambassadeurs, de afgelopen jaren o.a. in Nederland, waren geen diplomaten. Ze hebben de job gekregen omdat ze de amerikaanse politieke partij o.a. financieel gesteund hadden. Dus gewoon een politieke beloning.
  Dus wat zitten de meeste mensen hier te zeuren? Je hoeft echt geen zwaar gewicht te zijn om ambassadeur of consul te worden 🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️


  Maak melding

 16. Wat een commentaar hier. Als je zwaardere personen inzet moet je die ook kunnen betalen. Dat geld is er niet. Hadden jullie ook zoveel commentaar op bouta? Nee die leende maar geld en daar genoten jullie van. Was gestolen geld. Het komt nooit goed met suriname. Want er zijn zoveel mensen die het beter weten. Puntje bij paaltje aan kondre no mooi moro. Ga die boefdraad zoeken die met een heleboel geld er vandoor is. Daar hoor ik niemand meer over. Alleen dat gezeik over Chan en zijn vrouw.


  Maak melding

 17. Er zijn blijkbaar geen ervaren diplomaten te vinden in Suriname dus wordt er gekozen voor een Nederlandse oud-journalist. Wat een armoe. En mensen die daar wat van vinden krijgen gelijk de wind van voren. Wat een giller.


  Maak melding

 18. Ik sluit me aan de groep die vindt dat hij niet past om ambassadeur te zijn. Niet in su geboren maar in Aruba. Pas begonnen met de laatste verkiezingen met vhp politiek. Waar blijven de loyalisten. Zo maar overgesagen voor een parachutist? Wie zijn de adviseurs van tokhi?


  Maak melding

 19. Let wel dat hij wel de surinaamse nationaliteit heeft aangenomen, maar hij heeft zijn Nederlandse nationaliteit niet ingeleverd. Immers Nederland erkend dubbele nationaliteit. Dus wanneer hij in Suriname is zal hij de Surinaamse paspoort gebruiken en daar buiten de Nederlandse paspoort. Ook zal hij recht hebben op een dubbele pensioen regeling. Een van Nederland en een van Suriname.


  Maak melding

 20. Heel goede keus. Hij kent Den Haag goed, heeft daar veel contacten en dat is precies wat de Ambassadeur van Suriname in Nederland op dit moment moet hebben.
  Het reguliere werk wordt toch al gedaan door de staf, dus daar hoeft hij zich niet mee bezig te houden, hooguit toezicht houden.
  Suriname moet nu vooral Nederlandse ondernemers, bedrijven, politici en instituten interesseren voor Suriname en men moet daarvoor iemand hebben die kan communiceren en bruggen kan bouwen. Nogmaals, een uitermate goede keus, want hij kan dat goed.


  Maak melding

 21. Ik ben blij dat Suriname geen kandidaat uit Suriname stuurt die hier in een mooie pak rond loopt en zich alleen maar vertoond in Surinaamse kringen om grote praatjes te houden. Suriname zit financieel aan de grond en er is absoluut geen tijd om personen te gaan belonen die nog bezig zijn om zich zelf op te bouwen. Ik zou daarom ook geen moeite hebben als een Hollander tot ambassadeur was benoemd. Soms kunnen deze mensen meer voor Suriname betekenen, dan onze eigen mensen. De afgelopen jaren heb ik heel veel zogenaamde hoogopgeleide mensen in Suriname aan het werk gezien die beslist geen meerwaarde hebben gehad voor het land. Sommigen beginnen en eindigen hun dag met analyses. En dit doen ze al tientallen jaren op een hoogdravende toon zonder aan zelfreflectie te doen. Surinamers zouden veel kunnen leren van volkeren waar je status niet wordt bepaald op basis van een titel of de auto waarin je rijd. De Surinaamse diaspora in Nederland, die wel geïntegreerd is in de Nederlandse samenleving kan een belangrijke rol vervullen om mentaliteitsverandering te brengen.


  Maak melding

 22. Wat een dom geklets allemaal! Shut up! Accepteer en zorg, dat de economie weer gaat draaien.
  Kwestie ambassadeur in Nederland, is een peanut-onderwerp!
  Ditis Surinaams gedrag! 🙈🙈🙈


  Maak melding

 23. Denise 5 november 2020 At 06:54
  “Ik ben blij dat Suriname geen kandidaat uit Suriname stuurt die hier in een mooie pak rond loopt…..”
  ===================================================

  Geen speld tussen te krijgen.
  Als het iemand van de ABOP of VHP uit Suriname was geweest had je immers soortgelijke commentaren gekregen….onze welbekende krabben mentaliteit.
  Belangrijk is dat de dievengilde ver wegblijft van de nyan patu.
  Kijk maar naar 10 jaar NDP vs 3 maanden VHP/ABOP/NPS/PL., te vroeg om te evalueren, maar als dit geen ontwikkeling is….


  Maak melding

 24. Hij blijft ongeschikt!
  Iemand als Raoul Boucke is 1000x geschikter.

  Hij kent Den Haag, 😋, tsja, wie niet! Handiger zijn de Brusselse contacten.
  Staf? Er is geen staf in Den Haag, vraag maar aan EBU.

  Mijn intuïtie zegt rommel, iets met wayambo. Meestal heb ik het bij het rechte eind, tok wkn 🙃.


  Maak melding

 25. De grootste schreeuwers zijn zij die menen dat de regering
  door hen alleen gekozen is en hun wil moet gehoorzamen.
  Wat een verbeelding van de verstrooide diaspora.


  Maak melding

 26. Hé Denki, volgens mij haal je twee zaken door elkaar.
  1. Zij, het deel van het volk, die volgens jou menen dat deze regering door hen alleen is gekozen en hun wil moet gehoorzamen en 2. dat deel van de verstrooide diaspora.

  Diaspora heeft naar mij weten geen regering in Suriname gekozen, dus graag even nadere uitleg wat je eigenlijk met je statement wilt aangeven.


  Maak melding

 27. Kader
  Alleen al als ik naar de afgelopen 10 jaren kijk, dan word ik al ziek van dit woord.
  Laat deze meneer de kans krijgen en als hij het niet goed heeft gedaan, dan pas kunnen wij hem oordelen.
  De paarse bende had zoveel hoog opgeleiden, waar zit Suriname vandaag de dag.
  Het is een gewoonte geworden in Suriname.
  We kijken alleen maar naar opleiding en niet naar de mensen hun doen en laten.
  Soms zijn het de mensen waarvan je zou denken , deze zijn niet geschikt, juist een goede job kunnen doen.
  Degenen die juist met hoera stemming worden binnen gehaald , zorgen meestal voor schande.
  Denk maar aan Broefdraad, hij werd zwaar gewicht genoemd.
  Anno 2020, Zware Boef.
  Dnk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.