vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieControleregistratie bij douane voor meer transparantie

Controleregistratie bij douane voor meer transparantie

-

Does Travel - naar Suriname

Als onderdeel van de belastinghervormingen die momenteel plaatsvinden in Suriname, is de Dienst der Inspectie Invoerrechten en Accijnzen, kortom de Douanedienst, van start gegaan met uitgebreide controleacties. Dit houdt in dat vanaf maandag 2 november de controlewerkzaamheden, die de douane uitvoert op ladingen die het land binnenkomen, worden geregistreerd.

Deze landelijke registratie geldt op alle visitatieposten en overal waar ladingen worden afgegeven zoals de zee- en luchthavens en de (particuliere) tijdelijke bergplaatsen van zendingen. Inspecteur Lloyd Kuhn, waarnemend hoofd van de dienst, garandeert dat de douane met deze controleregistratie erbij constructief te werk zal gaan om vertragingen bij afhandeling van ladingen te minimaliseren.

Voor de registratie is een nieuw registratieformulier ontworpen in een webbased applicatie. Plaatsvervangend hoofd douane, Patrice Ormskerk, legt uit dat de douane-officieren alle verrichte controlewerkzaamheden op elk willekeurig document dienen aan te tekenen naast de reguliere nodige informatie zoals de naam van de ambtenaar, het documentnummer, de importeur, de soort goederen en bijzonderheden die van belang zijn.

Deze informatie zal snel beschikbaar zijn zodat het werk van de Surinaamse Dienst der Belastingen cq. douane efficiënter gedaan kan worden. Het gaat onder meer om het maken van een risicoanalyse en het verder aansturen van het beleid.

Jeffrey Chin See Chong, chef bij de visitatiepost van de Dr. Jules Sedney Haven, heeft maandag de nieuwe werkinstructies gegeven aan zijn medewerkers. “Het is heel goed opgevangen. Wij zijn voorbereid voor de nieuwe administratieve werking”, zegt hij. De registratie zal ervoor zorgen dat de douane meer transparanter zal werken. Door deze registratie is er een betere administratieve controle. Het zal eveneens zorgen voor een betere fysieke controle van binnengekomen ladingen door de douane, hetgeen meer inkomsten voor Suriname moet gaan betekenen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Oké, prima idee! Zeer goed zelfs, maar een Chinees die op deze post is baart mij wel zorgen. De meeste goederen zijn voor Chinezen en komen ook uit China. En zijn het niet de chinezen die bijna alle winkels bezitten? Meneer chin see chong we houden je in de gaten.


  Maak melding
 2. Ik denk dat meneer Chin See Chong, de goederen uit Europa gaat controleren, want meeste mensen uit Europa sturen goederen voor hun familie om het hoofd boeven water te houden.

  En de supermarkten in Suriname merken dat aan hun omzet ziedaar de verandering van de douane.
  Met hun transparante beleid.


  Maak melding
 3. Familieleden, hebben het recht om legale producten te sturen, voor hun dierbaren. Ze wonen weleswaar ver van elkaar en ze zijn niet vergeten.
  Controle, hoort erbij. De supermarkten draaien gewoon door.


  Maak melding
 4. Deze “aanlegsteiger” kun je niet vergelijken met de Rotterdamse haven, maar je kunt wel vragen om de kennis te delen. Het stikt er van de suri’s.

  Douaniers worden regelmatig geverifieerd op integriteit en omkoopbaarheid. Daarnaast worden ze veelvuldig van werkplaats gewisseld.
  In suri rijden ze de duurste wagi’s met een douanier-salaris.
  Pak dit nou eens een keer aan!


  Maak melding
 5. Wantrouwen zit in het bloed. Als er spullen naar suriname worden gestuurd uit Nederland via de post wordt het vaak gestolen. Kaarten doen er maanden over voor ze bij de geadresseerde aankomen. Dus heb je speciale koeriers nodig. Er is Veel te doen in suriname maar we vergeten onze families niet.


  Maak melding
 6. Als de transparantie maar niet ten koste van de lever tijd kost. De hollandse pakketten moeten snel gelevered worden. Transit cocaine moeten met snufhonden bloot gesteld worden en niet met registratie.


  Maak melding
 7. frank , jij bent nog dommer , , misschien wel de domste hier op WTK , , maar wat wil je frank als je niet verder gekomen bent dan de paarse kleuterschool, , weet je wel wat een haven is bijvoorbeeld , een zeehaven of luchthaven , , en wat zijn de douane en wat doen ze met die honden of zijn ze de uitlaatservice voor die honden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES