zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWi! Uma fu Sranan gereed producten te leveren aan buitenlandse afzetmarkten

Wi! Uma fu Sranan gereed producten te leveren aan buitenlandse afzetmarkten

-

Does Travel - naar Suriname

Agro Coöperatie Wi! Uma fu Sranan is gereed om haar producten te leveren aan buitenlandse afzetmarkten. In dit verband bracht minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op maandag 2 november een officieel kennismakingsbezoek aan het voedselverwerkingsbedrijf te Lelydorp.

Wi! Uma fu Sranan stelt zich ten doel om de levenstandaard van met name vrouwelijke producenten in rurale gebieden van Suriname te verbeteren. Eveneens zijn door het ministerie van LVV, de vrouwen die zijn aangesloten bij de coöperatie, getraind in Goede Agrarische Praktijken.

Sewdien sprak vol lof over de getoonde potentie van de vrouwen en hun bijdrage om het Surinaams product tot ontwikkeling te brengen. Hij gaf aan dat het ministerie de volle ondersteuning zal bieden bij het zoeken naar meerdere afzetmarkten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Heel goede ontwikkeling!!!
  Er zijn talrijke producten die vanuit Suriname naar Nederland en andere landen geëxporteerd zouden kunnen worden.
  Enkele jaren geleden had ik manja chutney uit Suriname meegenomen. Mijn Hollandse buren vonden het erg lekker en zijn naar een tropische winkel geweest om het te kopen. De smaak van de chutney die ze hadden gekocht was veel minder.
  Ik denk daarom dat Surinaamse Chutney ook een heel goed export product zou kunnen zijn.


  Maak melding
 2. Eindelijk beginnen de binnenland bewoners te werken.Dat zie je op de foto met grote media spectakel.Kapitein van dit dorp neem al de dieven en rovers die de stad onveilig maken naar de binnenland terug en geef hun een goede training in werken.


  Maak melding
 3. Jammer, dat iemand alleen lendendoek, heeft gezien en daarover een preek gaf.
  Positiviteit, is niet gezien.
  En hoe noemt u z’n persoon.
  Deze vraag kan nooit fout, worden beantwoord!!!


  Maak melding
 4. de nieuwe regering zal een grote fout maken als de handelswaar naar Venuzuela of Cuba gaat of andere schurken staatjes , dat zal hen duur te komen staan en wat de verdiensten zijn wordt direct overgemaakt naar bouta , , dus wees waakzaam


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES