maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNPS verzorgt trainings workshop 'Feti Corona Community Health Promoters'

NPS verzorgt trainings workshop ‘Feti Corona Community Health Promoters’

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen weekend deed de Nationale Partij Suriname (NPS) de kick off van een serie trainingsworkshops voor jongeren, waarbij hun vaardigheden worden aangeleerd om een omgeving te helpen creëren waarin mensen ondersteund worden zich te houden aan de COVID-19 maatregelen ter voorkoming van – en bescherming tegen COVID-19.

Het doel van de workshops is met jongeren van jeugdorganisaties competenties te bespreken, die volgens de principes van Community Life Competence (CLC) aangewend kunnen worden in hun organisaties met als resultaat het verhogen van de algemene kennis over COVID-19; preventie van COVID-19; omgaan met COVID-19 en het stimuleren, appreciëren, leren en trainen van anderen over COVID-19. Aan het eind van de workshop ontvangen alle participanten een certificaat van deelname.

Als eerste groep kwamen afgelopen zaterdag aan de beurt geselecteerde jongeren van de vier coalitie partners. De training worden voortgezet op zaterdag 7 november 2020, dan zijn afgevaardigden van de Jeugd Ambassadeurs aan de beurt. Op verzoek van de Boy Scouts van Suriname zal de training aan deze organisatie op een ander moment plaats vinden. 

De inleiders en facilitators van de workshops zijn Dr. Ruben Del Prado, Mw Angela van der Kooy en Dr. Virginia Asin Oostburg, tevens coördinator van de training namens de NPS. Het dag voorzitterschap is in handen van Dr. Robert Brohim, coördinator werkgroep Volksgezondheid van het JAPIN. 

De opening van de serie trainingen werd gedaan door de Voorzitter van de NPS, Dr. Gregory Rusland. In zijn toespraak benadrukte hij dat er helaas nog velen zijn die de ernst van een besmetting met dit virus onderschatten. “Het virus discrimineert niet en gaat niet op vakantie. De kennis die jullie hier opdoen zullen jullie kunnen toepassen in jullie eigen omgeving waardoor jullie een positieve invloed zullen hebben op anderen om op een betere manier om te gaan met de gevaren van COVID-19 en besmetting met dit potentieel dodelijk virus te voorkomen. Onderschat daarom het belang van uw invloed op het verbeteren van het gedrag van anderen niet! Het kan levensreddend zijn!”, aldus Voorzitter Rusland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Het lijkt er steeds meer op alsof de NPS uit een sarcofaag ontwaakt. Dat zag je al bij de lezing over de voorgenomen bouw van de brug over de Corantijn. Nu komen ze met een project Covid preventie. De NPS wil scoren omdat zij genoegen moeten nemen met de ondergeschikte positie en rol in de coalitie. Maar de NPS mist de ” X ” factor om succesvol te zijn bij de jongeren en de gemeenschap in het algemeen. De mensen die de kar trekken in dit nieuw initiatief stralen alleen maar arrogantie uit. Het zijn mensen van het type Loembang Tobing. Zij kijken neer op gewone mensen. Zij missen de ‘ klik ‘ met het volk.


  Maak melding
 2. @RobG: Jij lijkt soms ook op “het type LoembangTobing”om jouw eigen woorden te gebruiken. Jij kijkt ook op velen neer en je mist de klik met velen.
  Gelukkig is er ook nog steeds hoop voor figuren als jij. Vlucht niet, schuil niet en sla de hand niet aan jezelf. Sta open voor inzichten die je onbewust over het hoofd hebt gezien.


  Maak melding
 3. De NPS beschikt over 2 zeer belangrijke ministeries; de Toekomst.
  Onderwijs, de toekomst vd kids, suri is geen viado (stukje koek) die verdeeld moet worden. Scholing, zelfontwikkeling, algemene ontwikkeling, geen persoonsverheerlijking, etc.
  Ruimtelijke ordening & Milieu, de toekomst v suri. Duurzame economie en eco- systemen. Safe the planet.

  Dit snapt @robg niet, hij is gewend aan de “zweef tekie & njang dringie partij.
  De koek is op, alleen space cake rest.


  Maak melding
 4. Deze domme, onnadenkende mensen houden van populistische politici, die even onnadenkend waren als zij. De vorige politici zag in elke negatieve gebeurtenis het bewijs van het eigen gelijk. Ze verdrongen echter het overwicht van gebeurtenissen die hun stereotiepen elke dag weer tegenspraken. We kunnen slechts hopen dat deze onnadenkenden nooit meer de beschikking krijgen over de macht; een macht die kan uitmonden in terreur op grote schaal en tot massa-doden.


  Maak melding
 5. @Sammy the Queen, je slaat de plank helemaal mis om mij onder dezelfde noemer te plaatsen als Loembang Tobing en de arrogante creme van de NPS.Jij kent deze figuren niet. De arrogantie droop af van hun gladgestreken koppen. Dit soort mensen moest je vooral ‘goed houden’ wilde je iets gedaan krijgen. Op feestjes en bijeenkomsten kon je niet aan tafel met deze figuren zitten. Ze keken je aan alsof je de Drambrandersgracht had overgezwommen om aan de politie te ontkomen. Maar de NPS krijgt ineens vleugels. Het zijn allemaal zwaargewichten die de huidige voorlichtingsprogramma’s inleiden. Je struikelt over de Dr. titels die zich nu laten gelden. Soms wil je denken dat zij collectief XTC pillen hebben ingenomen. Het is duidelijk dat de NPS in de marge van het politiek gebeuren de aandacht op zich wil vestigen.Zij hebben immers een c-rol te vervullen in het kabinet Santokhi.

  @esmerald, dat de NPS over onderwijs gaat is helemaal niet goed voor de vorming van jongeren die later leidinggevende posities moeten gaan vervullen. Zij houden ervan om vast te houden aan de dogma’s en taboes in het Surinaams onderwijs. Recent hoorde ik Wayne Telgt van de NPS in een radioprogramma grappen maken over de schoolboeken die ten tijde van de regering Bouterse in Nederland waren gekocht. Hij had het over pornografische literatuur om de Surinaamse jeugd te verpesten terwijl het om moderne leerboeken Biologie gaat.Het zijn dezelfde boeken die men behalve in Nederland ook op Curaçao gebruikt.Ook mijn neefjes en nichtjes j hebben deze boeken gebruikt.


  Maak melding
 6. ha ha ha robg , , wat een afgang weer van jou klojo , je plaatst alleen maar onzin , , en Sammy the Queen zet je al op je nummer , , en Esmerald doet er nog een schepje boven op , , jij bent de grootste druiloor van al die paarse ratten , , jij gaat in op iets van de NPS , want dat durf je wel , , maar wat jij niet durft is om iets negatiefs te zeggen van je paarse klote partij de ndp , , je bent o o o zo bang dat bouta jou ook in de rug zal schieten , vieze kontenlikker , , het rommelt nu iets in de partij NPS , maar daar hoeft jij en wij zich niet over uit te laten , , de NPS is sterk genoeg om er uit te komen
  Sammy the Queen heeft gelijk jij robg kan nog geen spijker in een plank slaan , en stop met die XTC pillen te slikken , ,of neem ze allemaal in een keer in , het zal je pijn voor altijd verzachten
  Esmerald zal je zo ook nog kletsen dat wordt de KO voor jou slappeling , , je hebt het over sexboekjes waar Wayne Telg het over had , jij viezerik , , je hebt niet goed geluisterd eikel , , want het ging over seksboekjes die je baasje bouta tijdens zijn dienstplicht in Nederland aan iedereen verkocht , , zelfs aan kinderen , hoe laag kun je zijn , , maar ja jij blijft je baasje trouw , , robg jij bent niets , als econoom ben je niets , als drs, ben je niets , en als bioloog ben je niets , , dus robg neem die pilletjes het geeft je rust


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES