zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSerie van documentaires vanwege 45 jaar Onafhankelijkheid Suriname

Serie van documentaires vanwege 45 jaar Onafhankelijkheid Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) het initiatief genomen om dit heugelijk feit waardig te memoreren, door een aantal voormalige ministers, ambassadeurs en gekozen deskundigen in internationale organisaties aan het woord te laten.

Het doel van deze speciale diplomatieke documentaires is om het buitenlands beleid van Suriname en de successen, maar ook knelpunten, gedurende de afgelopen 45 jaren in het voetlicht te plaatsen. Hiernaast zullen een aantal interviews met een tiental Ambassadeurs en deskundigen bij Internationale Organisaties gehouden worden.

Gesprekken zijn ook gehouden met de President van de Republiek Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, dhr. Albert R. Ramdin. De serie van documentaires zullen gedurende de maand november te zien zijn via Gov.Tv, DNA Tv en andere tv-stations in het binnen- en buitenland. Alle vraaggesprekken zullen ook via het internationaal en virtueel Youtube kanaal beschikbaar worden gesteld.

Op 4 november 2020 zal de eerste aflevering uitgezonden worden waarbij de Minister van BIBIS, dhr. Albert R. Ramdin het voortouw zal nemen. De President van Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi zal vervolgens op 25 november 2020 de gemeenschap toespreken in het kader van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Een foto van Boefdraad ontbreekt, omdat hij niet bij de fotograaf is verschenen.
  Op de ons bekende foto lijkt hij teveel op bokito dus wil men die niet gebruiken.
  Meneer Hoefdraad wilt u zich melden voor het maken van een persoonlijke foto en een groepsfoto


  Maak melding
 2. 45 jaar onafhankelijkheid en nog steeds niet zindelijk. Ik raad elke vaderlandslievende Surinamer om het laatste boek van Jan Pronk van wingewest tot … te lezen. Daarin staat wat velen van ons niet weten. Het een na laatste hoofdstuk is een analyse wat er allemaal beter kon. Nederland had veel meer moeten doen, maar onze zgn. leiders hebben ook weinig moeite genomen om er meer uit te halen.
  De laatste genaamd Ddb heeft jaren na dato toch alles eruit gehaald. De staatskas was skeer.


  Maak melding
 3. 45 jaar onafhankelijk , maar we hebben het niet gered om van Suriname een geweldig land te maken , en degene die telkens weer regeerde ndp bouta , heeft ervoor gezorgd dat ons Suriname weer naar de afgrond is gebracht , of deze nieuwe regering iets zal verbeteren , moet nog afgewacht worden , maar ze zitten nog pas , dus wie weet


  Maak melding
 4. 45 jaar onafhankelijkheid, maar die voor de onafhankelijkheid waren die zijn richting de Noordzee vertrokken,waren we toch bij Nederland gebleven had je een goede munt en had je stabiliteit ,wat voor stabiliteit na 45 jaar onafhankelijkheid gebracht, de ene na de andere stelen als raven en prijk zichzelf rijk, alleen staatkas plunderen, bauta de grootste oplichter en staatkas plunderen dat is zijn moto, venetiaan was de beste president van suriname, kijken wat santoki doet misschien brengt hij stabiliteit, afwachten na 2 jaar om te hoever hij heeft geschopt, bauta de grootste boef en boefdraad heeft het land geplunderd, een lege staatkas en miljarden dollar schulen is moeilijk om zo een land te regeren, surinamers stem nooit meer op ndp, deze hebben altijd bewezen dat zodra het goed gaat, komt ndp met listige manierSuriname weer naar klote te helpen, als het goed gaat in suriname, dan heeft bouta hekel, is een wijze les voor Surinaamse bevolking, nooit meer op ndp van bouta stemmen, ok


  Maak melding
 5. Het leven bestaat uit goed en kwaad, licht en duisternis en leven en dood.
  45 jaar onafhankelijkheid betekend dus 45 jaar up and downs.
  Goed en kwaad zijn eigenschappen die tegenstrijdig zijn aan
  elkaar maar zorgen voor evenwicht.
  Ons lichaam bestaat ook niet alleen zoet, maar is ook bitter, zout
  en zuur. Alles nodig voor een goede stofwisseling/evenwicht.


  Maak melding
 6. Latour Posse , jou vraag , en het antwoord op je vraag is misschien wat Maripa Ko schrijft , , zou kunnen , , of je kunt robg vragen of hij iets anders er over kan vertellen , , hij kan het altijd eventjes opzoeken in een van zijn duizenden en een nacht sprookjes boeken , , maar dan moet je wel 5 jaar wachten of langer


  Maak melding
 7. Latour Posse, ik ben in 1992, bij jong, oud, arm langs geweest.
  Puur om nieuwsgierigheid en belangstelling.
  Bij mensen die in krothutten woonden en bij hen met grote villa’s.
  De antwoorden waren verschilend.
  De éēn verbloemde het, de andere dramatiseerde het.
  Maar goed, het was een poosje geleden.
  Bij de armen, kreeg ik een blikje sardien en/of een stukje bakeljouw, welke ze van hun dierbaren uit Nederland hadden, gehad.
  Bij de rijken, kreeg ik heel trots een rondleiding, van wat ze bezaten.
  Mij werd gezegd: hoever je ogen reikt is van mij.
  Midden, onder het huis stond een verlicht wereldbol.
  Vol belangstelling, vroeg ik hem de plaats van zijn grond aan te wijzen.
  Na een paar seconden, riep hij zijn tuinman (op een ongemanierde toon)
  Helaas, we kwamen niet uit.
  Ik kreeg zelfs geen glas water.
  De tuinman, leidde mij naar de poort en kreeg een flesje sof van hem.
  De moraal???
  Dit VERGEET ik nooit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES