Ontbossing van dichtbegroeide Leiding 4 en 4A weg

6
Ontbossing van dichtbegroeide Leiding 4 en 4A weg

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is op dit moment bezig met het ontbossen van de dichtbegroeide Leiding 4 en 4A te Saramacca. Het gaat bij dezen om de eerste fase van een plan van het ministerie in Suriname dat ondertussen van start is gegaan. De ontbossing van de weg heeft jaren op zich laten wachten.

Naraindath Sitaram, coördinator van afdeling Wegen bij het ministerie van OW zegt dat op deze manier de perceeleigenaren wederom de gelegenheid krijgen om hun landbouwpercelen te bereiken. De Leiding 4 en 4A lopen parallel met een totale lengte van bijkans 5 km, terwijl de dwarsweg een lengte heeft van om en bij 500 m die beide wegen met elkaar verbindt. Volgens Sitaram werd het gebied destijds verdeeld in 200 landbouwpercelen, maar vanwege de slechte infrastructuur werden deze terreinen niet meer gebruikt door de agrariërs.

Sitaram zegt verder dat het in de bedoeling ligt dat na de ontbossing van de wegen de landbouwtuinen wederom niet alleen bereikbaar, maar ook regelmatig onderhouden worden. Vervolgens hebben de plaatselijke landbouwers de taak om dit gebied opnieuw tot ontwikkeling te brengen. “Nu al wordt er tijdens de werkzaamheden positief gereageerd op het initiatief van het ministerie om het landbouwgebied nieuw leven in te blazen. Het betreft in deze om overheidswegen die momenteel geïsoleerd zijn en compleet moeten worden ontsloten”, aldus de coördinator.


6 REACTIES

 1. Goed zo. Productie stimuleren. Grote productie van groenten en fruit breng de hun hoge prijzen omlaag. De rest kan naar het buitenland geexporteerd of gesmokkeld worden.


  Maak melding

 2. Mischien kan de staatsbanken de boer(en) geld lenen tegen een betaalbare rente zodat ze zuurkool kunnen maken en.komkomer inblikken, tomaten puree inblikken etc.


  Maak melding

 3. De laatste tijd zie ik foto’s van steiger, onderhouden van wegen. door OW, is Riad teruggefloten door de partij bonzen van VHP, want van de gestolen auto’s of van een. appel. en ei die bewindslieden hebben gekregen heb ik niks meer vernomen. Riad wat is er???


  Maak melding

 4. @tungak. Ingeblikte karikatuur. Lenen heeft Bouta al genoeg gedaan met een miljarden schuld. Wist je nog niet dat Suriname failliet is. Dat de schuld ligt bij die paarse idioten die alsmaar geleend hebben. Sparen op hun eigen bankrekening.


  Maak melding

 5. prachtig.

  Beste minister. Kunt u ook de zesde rijweg welke naar vele landbouwarealen leidt alsook naar de staatsoliepijplijn wat begaanbaar maken.

  Al jaren kunnen wij niet bij de sluis komen achterop bij zesde rijweg om te planten.

  Vroeger was het een mooie schelpweg. Maar kun je niet eens met de brommer.


  Maak melding

 6. vorige regering deed toch niet aan onderhoud , , zowel niet aan gebouwen en ook niet aan de wegen , , maar wel het geld wat daar voor bedoelt was , in eigen zak te steken voor eigen onderhoud


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.