Regering evalueert haar eigen beleid van de afgelopen 3 maanden

30
Regering evalueert haar eigen beleid van de afgelopen maanden

Tijdens een speciale vergadering met deskundigen heeft de Surinaamse regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi haar gevoerde beleid van de afgelopen 3 maanden geëvalueerd. De ontmoeting vond plaats in het district Marowijne en wel te Moengo Tapoe.

“De regering acht het hoognodig om na 3 maanden het door haar gevoerde beleid grondig te evalueren. Dit met het oog op het eventueel aanscherpen van het beleid, waar nodig. Met dit evaluatiemoment komt regering Santokhi-Brunswijk een van haar belangrijke beloftes na”, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Vice-president Ronnie Brunswijk heeft in een toespraak aangegeven dat het de bedoeling is om na te gaan wat er gepresteerd is op de verschillende beleidsgebieden in de afgelopen drie maanden en ook wat de regering nog te wachten staat.

Santokhi en Brunswijk hebben voorafgaand zelf ook een evaluatie gehouden gedurende 4 tot 5 uren. “Als twee personen die leidinggeven aan het land hebben wij geëvalueerd in alle openheid. Daarna hebben wij geëvalueerd met de vier coalitieleiders. De zaken die verbetering behoeven zijn ook aan het licht gekomen en die zullen wij ook presenteren”, zei het staatshoofd.


30 REACTIES

 1. Sang. Wat een toppers hebbers wij toch. het verschil tussen is ongelooflijk groot.
  Meneer rbrown heft gelijk de huidige oppositie moet zijn biezen pakken. Ze waren als regering geen ene moer waard en als oppositie zijn ze nog minder waard.


  Maak melding

 2. President Santhoki moet alle functies van zijn vrouw per direct terugdraaien. Santhoki had beloofd VRIENDJES EN VRIENDINNETJES POLITIEK tegen zou gaan.

  Ik ben een Santhoki aanhanger maar dit had ik ook niet verwacht van Santhoki. De ministers in het kabinet hebben allemaal een familiare relatie met elkaar of met Santhoki heb ik begrepen van Ludwich van Mulier bij radio Tamara


  Maak melding

 3. De evaluatie tussen Chan en Ronnie: C: Ronnie fa yu feni tak a san e go? R: Mi no sabi yere, na yu e regeer. C: Ja, maar yu no abi wan sani san yu feni tak a musu go trafasi? R: Fu taigi yu eerlijk, mi no sabi, na yu e regeer en mi na nowfosi me leri fa san mu go. C: Abung, dan mi o aksi dem tra man. Tot zo ver de evaluatie tussen Pres en VPres. De overige 4 uur en 58 seconden zaten zij naar een foto van Mell te kijken en lieten hun vliegers op. What a joke!! Het lijkt mij beter dat er een enquête gehouden wordt onder het volk en van daaruit bij gespijkerd wordt of Chan vraagt het gewoon aan Super Mell, die is toch deskundig op elk gebied en leest alle stukken voor zowel de P als de VP voordat die ermee aan de slag gaan, zoals Ronnie zegt. Moet zij dan niet de Pres worden? Dan worden we weer een deel van de Guyana’s en is de Corantijnrivier geen grensrivier meer.


  Maak melding

 4. Ik vergat erbij te vermelden dat als president Santhoki de benoemingen van zijn vrouw niet terugdraait, de president in grote problemen gaat komen wanneer hij harde bezuinigingen moet gaan loslaten op de bevolking.

  De bevolking gaat deze bezuinigingen niet accepteren en zal de straat opkomen.

  Ik vind het het heel jammer dit te moeten constateren als aanhanger van president Santhoki.

  Santhoki heeft niet gebracht wat hij beloofd heeft.


  Maak melding

 5. Chan heeft toch geen toverstok in zijn hand. Hij doe zijn best. Hij moet alle illigale valuta handelaren aanpakken. Als het gewerkt wodt met een koers, cbvs, zal het zeker lukken. Tijdens bouta was de zwarte markt koers srd 20. Alle prijzen waren berekend op basis van 20. Nieuwe regering , zwartemarkt koers was tot 10,50 gedropt, maaaar de prijzen in de winkels waren een beetje, beetje gedropt, . Nu is alles weer verhoogd, want de koers is weer 18 zwart. Eigenlijk is dezelfe item nu 2x duurder. Het importeur wordt nu nog rijker. En wie zijn de importeurs, vhpers. Dit moet chan aanpakken. Economische controle moet bij de importeurs zware controle uitoefenen. Als de importeur de goederen peperduur zal leveren, zal de chinees ook duur verkopen.


  Maak melding

 6. President santoki en Brunswijk ga zo door, als het land stabiel te maken, en de problemen oplossen,,we hebben vertrouwen in jullie succes verder!!!


  Maak melding

 7. Luciën Karwafodi 31 oktober 2020 At 17:13
  What a joke!! Het lijkt mij beter dat er een enquête gehouden wordt onder het volk en van daaruit bij gespijkerd wordt.
  =========================
  Waar is de enquête van afgelopen 10 jaren van die paarse held van je, zelfs hamer en spijker hebben ze gejat, What a joke!!


  Maak melding

 8. henry , volkomen met je eens, Santhoki is zijn beloftes niet na gekomen en om in het zadel te blijven zitten , moet hij dat van familie en vriendjes politiek zeker terug draaien , en dit ook aankondigen op radio en tv , want henry net wat jij zegt zal het volk de straat opkomen en dan kan het het einde zijn van deze regering , dus Santhoki hopelijk luister je naar het volk , want die willen nu daden zien


  Maak melding

 9. Na de evaluatie is de volgende conclusie getrokken door Brunswijk: president, ik heb jouw mond niet gezien sinds juli, want de hele tijd heb je een beflap op je mond.
  Santokhi: het is geen beflap Ronnie, het is een speklap.


  Maak melding

 10. Veel mensen moeten zich belazerd voelen door het beleid van de nieuwe machthebbers. Volgens Santokhi en zijn partner gaan ervan uit dat de commotie rond de first lady gedoemd is uit te gaan als een nachtkaars. Maar naarmate de mensen nog meer in ellende zullen leven zal de kritiek aanzwellen. De first lady die in feite Santokhi aanstuurt zal de economische problemen niet oplossen.


  Maak melding

 11. ha ha robg , , ben je weer wakker paarse droplul , , hebt jij het antwoord gevonden in een van je sprookjesboeken , , of zit je nog te dromen bij een nachtkaars , , iedereen kan zien en nu zeker dat je niet begaafd bent , , maar een gewone paarse rat die denkt dat hij alles weet , , dus robje g duik weer in je nest en kom over 10 jaar maar weer eens terug , , ga nog wel voordat je gaat duiken in je nest eventjes langs je baasje bouta ,want die heeft gisteren in zijn luier gepoept (daarom kon hij niet komen bij de krijgsraad gisteren ) en robje g die moet nog verschoond worden , dat zal je smaken


  Maak melding

 12. LAUWPIE ALIAS ROBG,

  KOM NIET LULLEN OVER SANTHOKI EN ZIJN VROUW: WE HEBBEN HET ZELF AANGEKAART DAT CHAN DE BENOEMINGEN VAN ZIJN EEGA MOET TERUGDRAAIEN.

  WE WILLEN JOUW PAARSE GEZICHT HIER NIET MEER ZIEN.

  30 NOVEMBER ALS DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR VOOR DE KRIJGSRAAD VERSCHIJNT, MAG JE WEER OP WKN KOMEN OM JE ZEGJE TE DOEN.

  KRUIP SNEL WEER ONDER JE PAARSE STEEN JO PAARSE KAKKERLAK


  Maak melding

 13. Granmorgu WATje, ben je al wakker, laat gemaakt!!

  Zit je ook op Moengo Tapoe bij Z.E.Ronnie Brunswijk, samen met Santohki, kijk naar de foto, wie is de Baas van het land. (zie de Koning naast de koning)
  Beleidsevaluatie met deskundigen ( wie mogen deze deskundigen dan zijn) niet met de beleidsmakers (de coalitie leiders) niet eens met ministers als de uitvoerders van dit beleid. Ik krijg de indruk dat de regering verantwoording moet afleggen bij de “deskundigen” voor het gevoerde beleid.
  Zijn de Koning en de koning niet de baas van het land. Bij deskundigen ga je te rade, zij bepalen niet mede het beleid of zijn deze deskundigen de “onbekende sponsoren”.
  Evalueren eerst met deskundigen en pas daarna met coalitie genoten NPS en PL.
  Is deze regering de foto’s boi van ………….
  In de jaren zestig had je heel wat foetoe boi’s.

  WATje, ik ben benieuwd wat de evaluatie heeft opgeleverd, je hebt zeker niets opgevangen?. Moeten ministers vrezen voor hun job ? Wat denk jezelf, zijn er namen gevallen.
  Gaan ze zondag verder of hebben zij een bezichtiging in de oude mijnen, wat toepasselijk, kunnen zij gelijk naar hun “metafoor” kijken als hun beleid is mislukt, hahaha grappig hoor.

  Hebben zij het ook gehad over de benarde positie, waarin/waarmee het volk elke dag weer moet dealen, over de stijgende prijzen, de schaarste van valuta en SRD in oploop.
  Er komt zeker weer een grote persconferentie, effe afwachten.

  Btw, ze hoeven geen cijfers te vermelden, al het cijfermateriaal waarmee deze regering strooit heb ik al van onze cijferman John en zijn assistent Esmeralda uit NL., zeer betrouwbaar materiaal.

  WATje nog een fijne zondag en veel plezier bij het bezoeken van een van de zondagse markten.


  Maak melding

 14. @Henry / @Wat
  Jouw vulgaire taal en de sancties van de webmaster kunnen mij niet tegenhouden om de vinger te leggen op de zere plek van de regering Santokhi – Brunswijk. Deze combinatie gaat vroeg of laat mislukken. De kans is groot dat een van hen het hazenpad gaat kiezen wanneer de massa zich gast roeren. Begin je er maar op voor te bereiden. Proost……


  Maak melding

 15. Zolang zij zelf niet aan zelfreflectie hebben gedaan, over de afgelopen tien jaar met de roversbende aan de macht, heeft het totaal geen zin om in te gaan over hetgeen de zwakzinnigen onder ons hier posten. Las ten….


  Maak melding

 16. RobG

  IK BEN OOK HEEL ERG BANG DAT DE BEVOLKING ZICH GAAT ROEREN VOORAL ALS DE REGERING NOG MEER GAAT MOETEN BEZUINIGEN.

  Santhoki moet bepaalde zaken beter gaan aanpakken wil hij de Goodwill van de bevolking niet helemaal verspelen.

  Ik ben aanhanger van Santhoki maar ik ga hem niet blijven steunen door dik en dun.

  Ik heb jou nog nooit kritiek horen leveren op de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR.


  Maak melding

 17. @RobG

  Santhoki had Venezuela onder leiding van Maduro moeten afwijzen toen de minister van Buitenlandse zaken van Amerika op bezoek was in Suriname.

  Suriname zou ongetwijfeld dan financiele steun krijgen van Amerika. Ik denk dat ook Nederland met steun zou inkomen.


  Maak melding

 18. ha ha pony , , wat een sensatie hé , , zonder tv te kijken en kranten lezen kun jij die reactie niet alleen geplaatst hebben , , of heb jij stiekem in een van de sprookjesboeken van robg gekeken , , het lijkt er wel op , , want je schrijft al de zelfde shit als robg.
  heb je soms een date met robg , , jullie passen goed bij elkaar en wie weet komt er wel eens een klein ratje , , ojee


  Maak melding

 19. Alleen het NDP-volk klaagt en doet zielig. Het Surinaamse volk, zelfs de ongeschoolde huisvrouwen in het binnenland, begrijpen dat wat in 10 jaar is afgebroken en is vernield niet in 10 weken kan worden hersteld. Dan kan je nagaan hoe achterlijk en asociaal het NDP-volk is.

  De regering Santo. / B. werkt gestructureerd en constructief. Er is geen enkel regering die vanuit een dergelijke aanvangspositie al zoveel weet te realiseren. Jammer genoeg dat ook mensen als Pakkitow van alles roepen en maar niet begrijpen dat er volgens bepaalde procedures gewerkt moet worden. En ja, dat kost tijd.
  De kortzichtige Surinamers die “weer bruku pur bruku” gewend zijn kunnen de werkwijze van deze regering niet begrijpen.

  Regering Santo. / B. zal Suriname weer op koers brengen.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 20. ha ha robg , , de dronken paarse rat , , hebt je te diep in het glaasje gekeken , en alles begint voor je ogen te draaien, we denken wel want jou reactie is alweer wartaal , , en de VP heeft je al in de gaten , dus loser kies snel het hazenpad , VP komt er aan en dan gaat het niet goed met jou


  Maak melding

 21. @Henry, het vraagstuk Venezuela ligt veel complexer dan je zou vermoeden. Venezuela is een heel rijk land. Ruim 2500 rijke families bezitten 90 procent van alle vruchtbare landbouwgrond van het land.
  Ook deze families hadden de beste contacten met de grote oliemaatschappijen. Zij werden door deze maatschappijen rijkelijk brloond. Aardolie werd voorheen uit Venezuela gehaald door Amerikaanse oliemaatschappijen en werd vervolgens geraffineerd op Aruba, Curaçao, Trinidad en de Verenigde Staten. Venezuela bezat op eigen bodem geen enkele olieraffinaderij. Ze kregen weinig geld voor de ruwe olie. Alle winsten kwamen terecht in de VS en Europa. Chaves wilde een eind maken aan deze situatie. Dat Venezuela het zo moeilijk heeft komt door de wurgende boycot die Amerika op het land toepast. Amerika dwingt ook andere Europese landen hetzelfde te doen. Suriname verkeert in een soortgelijke situatie met de goudvoorraden. Officieel exporteert Suriname op jaarbasis ruim 12500 kg goud. De prijs van 1 kg goud is rond de 50.000 US dollar. Suriname hoeft niet arm te zijn. Bijna alle rijkdom gaat naar de VS en Canada. Ik ben het daarom eens met Santokhi dat hij steun geeft aan Maduro. Dit komt mede door de Guyanese president Irfaan Ali. Irfaan Ali is van de PPP een socialistische partij die nu aan de macht is in Guyana. De PPP en bijna alle Caribische landen staan loyaal t.a.v. de regering van Venezuela.


  Maak melding

 22. ha ha robg , weet je oen , dat Santokhi voor de pers en voor jullie paarse kontenkruipers dit zegt , om morgen het tegenover gestelde te zeggen van de vriend van je baas bouta die dictator van venezuela , dus wacht af robje g , maar jij bent wel een dictator lover , , vieze gore kontenlikker


  Maak melding

 23. robg , je bedoelt toch jou gore taal , , dat het jullie gore taal is toch , maar ja je ziet het verschil niet tussen een of twee , dus snuif er nog een en drink nog een fles borgu , proost


  Maak melding

 24. hallo , het zal zo zijn , wat zeg je , , echt waar , , weer een minder , , nou ja er zijn der nog genoeg hoor , , opgeruimd staat netjes, die paarse ratten zal niemand missen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.