donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuw bestuur universiteit van Suriname geïnstalleerd

Nieuw bestuur universiteit van Suriname geïnstalleerd

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, heeft gisteren het nieuw bestuur van de Anton de Kom Universiteit geïnstalleerd. De overdrachtsprotocollen zijn ook in haar bijzijn op vrijdag 30 oktober 2020 getekend. Aan het nieuw bestuur zal Dr. Shanti Venetiaan leidinggeven als voorzitter.

De overige leden zijn Dr. Johannes Breeveld, Dr. Rakieb Khudabux, Mr. Shiraz Boedhoe, John Sandriman en Drs. Andreas Talea. Mw. Venetiaan is bekend met de universiteit als docent. Vanwege de COVID-19 pandemie werd het nieuw bestuur alleen door de voorzitter vertegenwoordigd.

De minister bedankte de scheidende voorzitter, Eric Jagdew voor het verzette werk. Jagdew zei dat de universiteit onder een enorme druk zit. “Druk van de studenten, onbegrip vanuit de samenleving en financiële beperkingen. Wij hebben niet iedereen tevreden kunnen stellen. Er moesten besluiten genomen worden om de kwaliteitszorg van de wetenschappelijke studies te kunnen garanderen.”

Eind maart 2019 besloot de toenmalige Raad van Ministers (RVM) dat per 1 april 2019 Eric Jagdew de nieuwe voorzitter wordt van het universiteitsbestuur. Het voorzitterschap werd na het ontslag van Jack Menke tijdelijk waargenomen door Lothar Boksteen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Hans Breeveld(Politicoloog) had liever zijn kennis bij Chan zijn clubje kunnen delen. Mr.Boedoe werkt in het voordeel van criminele oplichters die dik kunnen betalen, en laat de gewone arme burger stikken in hun strijd tegen deze oplichters bende. Wat Talea als ex directeur van de haven( 😏waar alle drugs vandaan werden gevoerd, en Sandriman van jeugdsport voor de Universiteit kunnen beteken, is mij een compleet raadsel. Maar we zullen optimistisch blijven, en ze in de gaten houden.. 🙄😏


    Maak melding
  2. hopelijk brengen deze mensen de status van de universiteit weer in goed water , want die paarse regering boycotten alle onderwijs instellingen , , alleen maar om het volk dom te houden


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES