dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Amerikaanse verkiezingen niet van invloed op relatie met Suriname'

‘Amerikaanse verkiezingen niet van invloed op relatie met Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Op 3 november worden weer verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika gehouden. Deze zijn niet van invloed op de situatie in Suriname. Omgekeerd heeft de situatie in Suriname ook geen invloed op besluiten in de VS.

Dit stelt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tijdens een op vrijdag 30 oktober 2020 belegde persconferentie, waarbij hij samen met minister Armand Achaibersing de samenleving informeerde over de financiële uitdaging en de economische vooruitzichten.

De Verenigde Staten van Amerika behoort tot de groep van landen waarmee er gesprekken zijn gevoerd over de financieel economische situatie waarin ons land zich bevindt en wat het traject is naar herschikking van schulden.

Tegen de achtergrond van economische samenwerking heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, in september een bezoek gebracht aan Suriname. Zijn bezoek kwam twee maanden voor de verkiezingen in de VS.

Minister Ramdin zegt dat de Surinaamse regering deze verkiezingen ook in de gaten houdt en ook de uitslag. Echter heeft dit geen invloed op de situatie in ons land. De afspraken die met minister Pompeo zijn gemaakt worden verder uitgewerkt via de Amerikaanse ambassade hier te lande. Minister Ramdin spreekt van de gebruikelijke weg om besprekingen met de VS te voeren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Als Joe Biden de president vd USA wordt op 4 november 2020 zou het een mooie kans zijn voor de Surinaamse regering onder leiding van Z.E. president CS en de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking om onomstotelijk aan te geven dat Suriname kiest voor de invloedsfeer van de USA en het westen.

  Beste Chan: “Suriname moet China, Venezuela, Cuba of extreem communismelijn los laten. Suriname ligt in Latijns-Amerika en dit gebied is nu eenmaal de speeltuin vd USA, het westen, (Frankrijk/Frans-Guyana). Ook Brazilie en Columbia zeer grote economieën in Zuid-Amerika ondersteunen de USA.

  Zie:
  – Er zijn grote aardolievondsten gedaan in Guyana en 3 in Suriname (Apache/Total) en al deze ondernemingen komen uit USA, het westen.

  Suriname moet de linkse koers loslaten en kiezen voor het westen. Suriname net als heel Amerika altijd deel geweest vh westen. Zie koloniale geschiedenis en deze band is er met behalve Cuba en Venezuela nog steeds met het westen, inclusief USA, Canada.

  Surinamers hebben een westerse levensstijl met hun etnische randje, zijn kapitalistisch ingesteld. Houden van prive bezit, hun auto, hun eigen grond/perceel, eigen ons belang/toko, eigen bus, eigen korjaal, enz.

  Surinamers houden niet van algemeen belang, ze willen hun eigen dingen hebben en dit is typisch gebaseerd op the westerse way of life.

  Opmerking t.a.v. schooluniform
  ddb heeft leerlingen van scholen, voortgezet onderwijs, middelbaar (beroeps)onderwijs verplicht in schooluniform, maar was er daarvoor beperkt tot de Rooms katholieke lagere scholen en voortgezetonderwijs voor meisjes of huishoudschool. In United Kingdom/Engeland heb je ook dat leerlingen en studenten daarin uniform rondlopen. Wellicht niet zo een slecht, mag voor mij gehandhaafd blijven, alleen moet er de mogelijkheid in zijn dat in Suriname de mogelijkheid moet voor deze leerlingen moet zijn/bestaan dat ze minimaal 2 dagen per week ook hun eigen kledingstijl mogen kiezen en aantrekken naar school.


  Maak melding
 2. Ik hoop dat Amerika, van de”ezel” op het “paard” stapt.
  De uitslag van de verkiezing in Amerika, zal zeker de invloed hebben op de rest van de wereld!


  Maak melding
 3. Trump zal wel weer winnen. Het Amerikaans volk is nog niet ready. De helft verkeert nog in een slaaptoestand.
  Lijkt op suri voor 25 mei.
  Niets is wat het lijkt.

  De wereld houd haar adem in, behalve suri? Oké dan.


  Maak melding
 4. Nooit Meer NDP

  Jong Suriname

  Suriname Heeft Er Meer Baat Bij Als De Democraten (joe biden) Aan De Macht Komen
  De Democraten Zijn Links Georienteerd Socialistisch Net Als De Partij Van De Arbeid PVDA Van Nederland. Ze Staan Voor Gelijken Welvaart. Ze Geven Graag Ontwikkelings Hulp Aan Armere Landen. Kort Gezegd.

  De Republikeinen Van Donald Trump zijn Rechts Georienteerd Liberalen Net Als De VVD Van Mark Rutten. Die Zijn eerder Conservatief Of Behoudens Gezind. Ze Houden Hun Handen Stevig Op De Knip Ze Geven Niet Makkelijk Geld Uit. Armere Landen Moeten Zoveel Als Mogelijk Op Eigenkracht Uit Hun Problemen Zien Te Komen. Kort Gezegd.

  De Heer Ramdien Van Buitenlandse zaken Is Een Zwakkeling. Hij Weet Niet Wat Hij Zegt


  Maak melding
 5. Wat!!? Suriname houdt de verkiezingen van de VS in de gaten!! Gaat Trump soms frauderen, wordt hij opgepakt door de Surinaamse C.T.U.?
  Ikke ben benieuwd.


  Maak melding
 6. TV en replay

  De Trump Dynastie is een programma op de Nederlandse TV van: RTL Z

  Voor degenen in Nederland/EU is het dus terug te zien op: RTLZ, De Trump Dynastie

  Wie de doc wil zien.


  Maak melding
 7. mensen Trump heeft met de uitslag in totaal minder stemmen dan Biden , , maar Trump zal wel weer meer kiesmannen krijgen en net als 4 jaar terug wint deze Trump toch nog de verkiezingen , , laten we hopen dat het anders loopt , , want er moet een andere wind gaan waaien in Amerika


  Maak melding
 8. Nu zijn de schijnwerpers gericht op de would-be kampioen van de Democratsie. De gluiperige republikeinen halen alles uit de kast om een criminele president ongeoorloofd aan de macht te houden, hadden wij het over Venuzuela?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES