NDP: ‘Achterban niet gemobiliseerd om naar Krijgsraadzitting te komen’

36
NDP: 'Achterban
Archieffoto: De NDP achterban was in januari 2020 naar het gerechtsgebouw getogen om Bouterse te ondersteunen.

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft haar achterban niet opgeroepen en/of gemobiliseerd om vrijdag 30 oktober 2020 naar de Krijgsraadzitting te komen, in verband met de verzetzaak van haar partijvoorzitter Desi Bouterse. Dat heeft de partij donderdag laten weten naar aanleiding van geruchten hierover.

“De NDP heeft de afgelopen dagen de signalen van haar leden opgevangen, die door aanwezig te zijn bij het gerechtsgebouw op hun manier steun wensen te betuigen aan onze leider. Wij adviseren dat u zich rustig houdt en verdere instructies vanuit de partij volgt”, aldus de partij.

De partij zegt verder dat ze dit achterwege heeft gelaten vanwege de geldende COVID-19 maatregelen in Suriname. Bij de Krijgsraadzitting zal er een beperkt aantal aanwezigen zijn en verder geen publiek worden toegelaten. De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal dit proces, ondanks deze maatregel, blijven volgen zegt zij.

Bij de vorige zitting, in januari 2020 toen Bouterse in militair tenue naar de zitting was gekomen, was de achterban ook massaal getogen naar het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfingstraat zoals te zien is op bovenstaande foto. Het is nog maar de vraag of Bouterse op vrijdag 30 oktober weer naar de zitting komt.

Zijn advocaat zei hierover tegen ABC Online Nieuws dat Bouterse niet verplicht is om te verschijnen in de rechtzaal:


36 REACTIES

 1. Omdat opa D terechtstaat voor die december moorden en niet die djamoe edes partij, zoals de lijding uit ocer hun gedecimeerde aanhang altijd heeft voorgehouden. Lee mofo majoro. 20 jaar zitten opa D.


  Maak melding

 2. Is de achterban uit Nederland ook gemobiliseerd om naar Suriname te vertrekken of blijven ze genieten van alles in Nederland wat de voorouders van de Nazaten hebben achtergelaten en opgebouwd?

  I


  Maak melding

 3. NDP incl haar achterban bestaat uit facisisten en landverraders. Je moet maar lef hebben om iemand te ondersteunen die 16 kondremangs op een beestachtige wijze om het leven heeft gebracht. En dan heb ik het niet eens over de massamoorden in het binnenland. De NDP vertoont trekjes van de NSDAP. Er is weinig verschil tussen Heinrich Himmler en Ramon Abrahams. Ook tussen de opperbevelhebbers is er weinig verschil. Walgelijk.


  Maak melding

 4. Beste famiri, natuurlijk heeft Njang Dringi Partij niet gemobiliseerd, want het overkomt hen gewoon. Dit liedje blijft Druga baas & Co ook steeds herhalen, we hebben de mensen niet vermoord!!!!!! Het is henzelf overkomen. Bouta & Co: we hebben de staatskas niet leeggeroofd , het zijn de bakra’s. Grote boef heeft niets meegenomen, die harde schijf is uit zichzelf in zijn handen gekomen. Neks no fout!!!!!
  Het liedje is niet meer geloofwaardig Druga baas & Co.

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding

 5. ‘Moni no dé’ om de drie B’s (Bussen, Bruine bonen en Bier) te bekostigen zonder gratis vervoer, gratis eten en drinken komt geen enkele paarse ezel zijn of haar bed uit om Baas te verdedigen.


  Maak melding

 6. WAAR IS DE 200.000.000 USD VAN HET VOLK?????????????

  DAT IS NU BELANGRIJKER

  IS HOEFDRAAD AL GEPAKT. HET SCHIJNT ALSOF MEN ALLE GIGANTISCHE CORRUPTIE NIET SNEL GENOEG AANPAKT.
  WAAR IS HOEFDRAAD??? NOG STEEDS NIET GEPAKT? HOE KAN DAT?

  WAT DOET AMOKSI? IS HIJ BANG

  IS CHAN BANG OM HOEFDRAAD EN GEVOLGEN OP TE SPOREN??????????????


  Maak melding

 7. WANNEER KUNNEN WIJ ONZE SPAARGELDEN OPNEMEN BIJ DE BANK.

  LET OP: ONS GELD.

  VERKOOP ALLE BEZITTINGEN VAN VORIGE REGERING EN GEEF HET VOLK ZIJN 200.000.000 USD TERUG.

  OENG WAN OENG MONI BAKA


  Maak melding

 8. Tja nu moeten ze kleur bekennen en dan zijn ze nergens te vinden. Als hij nog aan de macht was zou het anders zijn. Waar zijn de profiteurs?,?
  Nu zijn ze allemaal van een andere partij. Valt niets meer te halen.😆😁😄🙃🙃🙃😝😝😝🤗🤗🤡🤡🤡🤡.
  Fatu boelloe mag opdraven en weer met geld strooien, politieke adviseur. Waar is SIKIKABA????


  Maak melding

 9. Jk, Frank,
  Bedoel je ook de diaspora, die doen het op afstand ook goed, de afgelopen decennia, niet enkel de NDPers, maar ook jouw coalitie genoten, dus…….op afstand schijten ruikt niet zo……


  Maak melding

 10. De profiteurs hebben na verkiezingen zich verschanst in de partijen van de regeerders en anderen hebben eieren gekozen voor hun geld. Profiteren kan niet meer en zijn de lafbekken nu koest.
  De dna leden schreeuwen niet meer. Als ratten hebben ze het zinkende schip verlaten en anderen KLAMPEN zich vast aan drijfhout.
  Zijn money boi kan nu niets meer voor zijn lijder betekenen.
  Het is nu uit net de pret en feesten in oser. Frauderen en profiteren is passé, stelletje ratten.


  Maak melding

 11. Sowieso kan hij geen misbruik meer maken van het militair teneu ! En van militaire bevoegdheden.
  That game is over !

  Zijn misbruik en misdadigheid zal ooit gestraft moeten worden. De consequenties van zijn crimineel gedrag zal hij en zijn achterban moeten accepteren. Dat zal iedereen moeten beseffen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 12. Achterban verdwijnt nu er niets meer uit te delen is.
  Er is deze maand al geen virtuele de NDP preekt sessie samengesteld.
  De NDP weet dat zij uitgespeeld is en moet wachten tot Justitie aanklopt voor gestolen goederen en middelen.


  Maak melding

 13. Jansen jan

  30 oktober 2020 At 09:21

  Koos@@ v.o.c en het slavernijverleden de NSB,ers dat is ook walgelijk koos werkeloos

  ==================================

  Je slaat de plank mis. Het waren bepaalde Afrikaanse stammen die meegewerkt hebben aan deportatie van hun landgenoten. 😉……over verraad gesproken.


  Maak melding

 14. Nooit Meer NDP

  Jong Suriname

  Is De Achterban Van De NDP Nog In Tak. Ik Denk Dat Steeds Meer NDPers Tot Het Besef Zijn Gekomen Dat Ze Al Die Jaren Voor De gek Zijn Gehouden.

  Bij Bouterse Draai Het Maar Om 1 Ding. Geld En Macht. De Rest Interesseert Hem Niet.

  Bouterse heeft Op Dit Moment Maar 1 Doel.. Wachten Tot Er Weer Genoeg Geld Is In Het Staats Kast Vervolgens Regering Santokie Ten Val Brengen EN Dat Hij Weer Aan De Macht Komt.

  Bouterse Heeft Zijn Vrouw Belooft Dat Zij Dan De Volgende President Van Suriname Wordt

  Deze Bouterse Heeft Een Afslag Gemist. Hij Heeft Snel Psygishe Hulp Nodig.
  Alle Kontakt Met De Werkelijkheid Is Die Kwijt Geraakt.


  Maak melding

 15. Er is een Doktersattest overlegd dat de moordenaar niet in persoon op zijn verzetszaak kon verschijnen en zn advocaat vroeg om geheimhouding van het ingediende stuk waarin de reden van afwezigheid stond en de rechter kende dat toe vanwege prive omstandigheden van de veroordeelde moordenaar.
  Zijn advocaat (barbamang) gaat hem de beslissing volgende week mededelen zei hij tegen journalisten.
  Holleeder kwam in Scheveningen in het zkh voor de zekerheid ik zeg oppakken en issoleren onder strenge bewaking.


  Maak melding

 16. Het is de nacht van 7 op 8 december 1982.
  Vredelievende landgenoten, worden gemarteld en koelbloedig vermoord. In Suriname en bij de Surinamers, overal op de wereld heeft deze gebeurtenis diepe sporen achtergelaten.

  De gebeurtenis van december 1982, ligt vers in het geheugen van nabestaanden, dierbaren, vrienden en medemenselijkheids gezinden, rouwen niet ( nog niet ), zijn in angst, zijn zoekende en wachtende op hun geliefden in de hoop dat ze wel en gezond thuis komen.

  Het is vandaag: 30 oktober 2020.
  Bouterse, kan niet kloppen op de deur van “genade”, hij heeft alle deuren persoonlijk dicht getimmerd. Zelfs onderduiken, is onmogelijk.
  In 1982, stond Suriname stil van angst. De dagen daarna, werd donker in Suriname.
  Ja zeker, terwijl hij met zijn advocaat, bezig is de hiaten in de nationale en internationale wetgeving te vinden, is het voor Bouterse onmogelijk onder te duiken voor de Amerikaanse troepen die hem heel graag willen oppakken. 
  Hij heeft het te gortig gemaakt en roekelozer met zijn duistere praktijken.

  Het is goed mogelijk dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis zal doorbrengen!
  De sadist/sadisten, hebben heel lang genoten van het lijden van andere mensen, sadist is misschien niet een passende woord, maar het komt heel dicht in de buurt.

  Heel triest dat er nog steeds landgenoten zijn die andermans leed, verdriet en zorgen geweldig vinden!

  Normaal gesproken vormen de jeugdjaren misschien wel het mooiste deel van het leven.
  Het is voor mij behoorlijk confronterend om kinderen, overal te zien werken en veel volwassenen onvoorwaardelijk de verwoester steunen.

  Suriname, is een vreselijk mooi land met prachtige mensen, maar heeft een vreselijke regering gehad die voor veel ellende heeft gezorgd.

  Ik vraag me af, hoe zullen de laatste dagen en uren van Bouterse er écht uitzien?
  Samen met Bouterse, hebben een handje vol sadisten hun heden verprutst en is samen met Bouterse, “slaaf” van de toekomst geworden!

  Zijdelings was ik getuige van de vervolging van de decembermoordenaar(s). Ik vond en vind dat, vervolging van belang is, zodat de dader(s) moeten leven met het idee dat ze ooit in het gevangenis kunnen belanden.

  Maar in de praktijk is gebleken dat de kans op vervolging heel klein was.
  Het is mogelijk dat vandaag een
  ijzingwekkende leugen de waarheid naar boven brengt.
  Ik vraag me af, wat betekent, nooit meer NDP?


  Maak melding

 17. Koos 30 oktober 2020 At 09:04
  NDP incl haar achterban bestaat uit facisisten en landverraders. Je moet maar lef hebben om iemand te ondersteunen die 16 kondremangs op een beestachtige wijze
  ===============================================

  “op beestachtige wijze” Koos, op beestachtige wijze.
  Trouwens je reactie van 12.01 uur naar die zwakzinnige was ook “Bang”…

  Overigens snap ik werkelijk niet waarom de krijgsraad de brief van Kanhai niet openbaar maakt. Het volk heeft toch het recht om te weten waarom er weer uitstel is van deze verzetzaak?


  Maak melding

 18. Deze man en zijn oplichters zitten in Cuba.cuba levert niet uit en je kan ze ook niet halen dus….en degene die met hem vetrokke n zijn.en ze krijgen nu de gelegenheid om te vluchten.o mensen be
  N heel verdrietig door dit alles.a


  Maak melding

 19. In eerste instantie zou je denken dat er geen achterban meer is. Er valt niets meer te halen
  In tweede instantie blijkt maar weer dat men al geruime tijd op de hoogte was dat die lafaard zich niet zou vertonen. Hoe zal het voelen? Je lijder!!¬! is een lafaard


  Maak melding

 20. Koos wat heb je toch met Afrika, yu né é disko, zeg je altijd weer, maar elke keer als het om een thema gaat met Afrikaanse invloeden of personen met Afrikaanse roots haal je neerbuigend Afrika erbij waarom nooit Azië of Europa. Heb je het nog niet door dat je een racist bent omdat je je altijd racistische uitdrukt.


  Maak melding

 21. @Sabaku, het was vast een paarse kogelbrief. Dat is de enige taal die Bouterse spreekt. Natuurlijk wordt dat niet openbaar gemaakt

  @ Pony, ik reageerde slecht op iemand die een vergelijking trok met slavernij. Wees hem alleen op de feiten. Maak je niet druk, ik koester geen haat naar creolen of afrikanen.


  Maak melding

 22. @pony, arme pony die overzees, woont.
  Zit daar in Nederland en bemoeid,met onze binnenlandse zaken. Pony is bezig om onrust te zaaien in ons mooie suriname, terwijl hij zelf,veilig zit. Trappen jullie niet in zijn list.


  Maak melding

 23. hé , paarse pony , nou we zijn blij dat we jou schijt niet ruiken , , jij zit op grote afstand van ons , , maar mensen bij jou in de buurt zullen wel vaak moeten kotsen.
  maar jammer hé dat je paarse partij vandaag niet op straat kwam hier in Suriname , omdat ze wisten dat hun baasje niet zou komen , , waren ze wel gegaan dan had je zeker in de bijlmer met soort genoten en met een paarse vlag en paars petje daar een rondje gelopen bij Kikkenstein.
  Koos wil ook geen date met jou hoor , , maar Koos heeft wel gelijk , , jij woont in Nederland en jij ziet het niet wat wij elke dag zien en dat zijn best wel veel Afrikaanse toestanden hier in Suriname


  Maak melding

 24. jan jansen hebt jij net een bergetape gefietst en kwam je V.O,C, en NSBers mensen tegen of zo , , ja die hebben zich verscholen in de bergen , maar jij hebt ze gevonden , hoera voor jou was je niet de enigste rotzak (paarse rat ) daar op die berg


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.