maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrouw en militair lichten mensen op met nep Facebook-account minister

Vrouw en militair lichten mensen op met nep Facebook-account minister

-

Does Travel - naar Suriname

De politie heeft twee oplichters aangehouden, die hun slachtoffers via een nep Facebook-account van minister Armand Achaibersing van financiën hebben opgelicht. Het gaat om de 28-jarige Mirelda K. en de 24-jarige militair Gregory M. meldt het Korps Politie Suriname.

De aanhouding en in verzekering stelling van Mirelda en Gregory houdt verband met een politieonderzoek waarbij meerdere personen zijn opgelicht door iemand met een vals Facebook-account op naam van de minister van financiën.

De crimineel, die zich voor doet als de minister, biedt valuta ten verkoop aan tegen een lager bedrag dat gangbaar is of biedt geldleningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden. De personen, die door de crimineel aan de haak zijn geslagen, hebben (on)kosten voor de transacties betaalt door geldbedragen in Surinaamse dollar te storten op de bankrekeningen van Mirelda en Gregory.

Mirelda en Gregory hebben de Surinaamse dollars omgezet in Amerikaanse dollars, die zij vervolgens hebben overgemaakt naar iemand in het buitenland. Mirelda en Gregory hebben commissies ontvangen voor hun hand en spandiensten. Personen als Mirelda en Gregory worden in de internationale oplichtingswereld ‘money mules’ (geldezels) genoemd zegt de politie.

Mirelda is op dinsdag 20 oktober door leden van Recherche Regio Midden op verdenking van oplichting of medeplichtigheid aan oplichting aangehouden. Zij is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De 24-jarige militair Gregory M. is op donderdag 22 oktober door de Militaire Politie aangehouden en eveneens in verzekering gesteld voor oplichting of medeplichtigheid aan oplichting.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
  1. Ze hebben het gewoon naar een eigen rekening in het buitenland overgemaakt. Dit is anders dan de Nigeriaanse scam. Die werken anders.
    Dus dat geld is gewoon van hen of bij een kennis geplaatst.
    Via een internationaal verzoek is het geld gewoon terug te halen. In hun administratie zal wel een rekeningnummer te vinden zijn. Het OM moet haar werk gewoon goed doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES