Regering wil drinkwater voor elke burger

14
drinkwater-swm-suriname

Suriname van goed en gezond drinkwater voorzien. Dat is de instructie die de leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft gekregen van president Chandrikapersad Santokhi.

De delegatie was vrijdag op werkbezoek bij het staatshoofd. Alwin Linger, onderdirecteur strategie en beleid van de SWM zegt dat er is gesproken acties die ondernomen moeten worden om de Surinaamse bevolking op zo kort mogelijke termijn van goed en gezond drinkwater te voorzien.

De onderdirecteur zegt dat er hiertoe al enkele belangrijke stappen zijn ondernomen. “We moeten erkennen dat er nog gebieden zijn waar mensen hetzij nog verstoken zijn van drinkwater, hetzij nog in onvoldoende mate van drinkwater voorzien zijn. Als we ervoor gaan en met de ondersteuning van de regering dan denk ik dat het kan.

Linger zegt verder dat de opdracht die het team heeft gehad is om zoveel als mogelijk kostendekkend te opereren en waar nodig ook aandacht te besteden aan de subjecten die gesubsidieerd moeten worden. Er zal nog in samenspraak met de regering vastgesteld worden om welke subjecten het in deze gaat. Dit zodat de subjecten die subsidie verdienen op een correcte manier hiervan kunnen worden voorzien.

Het ligt in de planning dat het team over drie weken een overzicht geeft aan de regering van hoe snel iedereen van goed en gezond drinkwater te kunnen voorzien.

14 REACTIES

 1. Dit hebben ze van de vorige regering over gekopieerd dit is wat de vorige regering altijd zij en hebben ook heel veel mensen aangesloten op het waternet deze is alleen maar bezig de vorige regering te kopiëren ze hebben geen visie en als het even niet kan dan vertellen ze een of andere lul verhaal aan de bevolking en denken dat ze er in trapen


  Maak melding

 2. Wij zijn op weg naar een menswaardig samenleving.
  Water ( gezondwater) , is essentieel.
  De regering, is in dienst van het volk.
  Kijkt, zoekt naar mogelijkheden, belastingsgelden, moet ten goede komen, voor land en volk.
  Niet voor de zakken van de graaiers.
  Het volk heeft recht van spreken.
  Eerder was het anders.


  Maak melding

 3. Prachtig initiatief van deze regering die echt hart heeft voor het volk. Daar waar de fascisten van de ndp bij aanleg van nutsvoorzieningen onderscheid maakten, is voor de huidige regering IEDEREEN gelijk ongeacht politiek voorkeur. Dank u wel Z.E Santokhi en vp Brunswijk.


  Maak melding

 4. Haha..ze zullen eerst het goud gewin met alle chemicaliën die nu al in ons drinkwater zit moeten stoppen of halveren…was de NDP ook niet gelukt …rarara hoe kwam dat nou..??


  Maak melding

 5. Water is leven.
  Dat de regering goed drinkwater wil brengen naar iedere burger, is een goed idee.
  Zij die al goed drinkwater hebben , wees er zuinig op en verspil niet.
  Probleem paars. maak je geen zorgen .
  Wo set eng.
  Over goudgewin in onze rivieren.
  Een bekende gezegde in Suriname is:
  regering doe dit, regering doe dat, regering doe iets etc.
  Alles moet de regering doen.
  Al de rivieren van Suriname is van ons allemaal ,waarom komen we niet massaal op tegen deze vervuiling.
  Maar nee .
  Hier in Suriname zijn we kampioen in opkomen voor verhoging van onze salarrissen.
  De realiteit heeft vele malen uitgewezen dat de stem van het volk , verandering teweeg brengt.
  Hier van zijn er voorbeelden zat.
  Hadden we als Surinamers, als een volk opgekomen, vanaf 2013, dan zouden we vandaag de dag niet tot een bedelstaat zijn geworden.
  Dan zouden ook alle daarna volgende regering eerst goed nadenken om iets negatief te gaan uithalen.
  Maar ja , bij ons is het meer geld, meer geld.
  Maar voor jouw informatie, Surinamers
  moni no de.
  Dk


  Maak melding

 6. schipper er ricje , , die paarse regering had al in 2012 beloofd dat iedereen wordt aan gesloten aan het waternet , , hebben ze dat bereikt ricje en schipper , , neen dus dus hou jullie je bek maar en zuinig zijn met drinkwater oelewappers


  Maak melding

 7. Het water dat de SWM levert is van goede kwaliteit. Wij Surinamers vinden het normaal dat we het water rechtstreeks uit de kraan kunnen drinken, maar in veel plaatsen in Nederland kan dat niet, in de 70iger jaren kon ik dat b.v. niet doen in Rotterdam. Ook Amerikaanse missionarissen die in Suriname werken, zijn steeds weer verbaasd dat je water uit de kraan kan drinken zonder diarree te krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.