Autoriteiten orienteren zich bij bos- en grasbranden Paramaribo-Noord

6
bosbrand-grasbrand-suriname

Verschillende autoriteiten hebben zich zondag georiënteerd in Paramarbo-Noord op de locaties van de bos- en grasbranden om te kijken naar de oorzaak. Onder de aanwezigen bevonden zich vertegenwoordigers van het Korps Brandweer Suriname, districtscommissaris Ricardo Bhola, districts- en ressortsraadleden en parlementariër Kishan Ramsukhul.

Ramsukhul zegt dat het blijkt dat perceeleigenaren en verkavelaars hun gronden in brand steken om deze zo goedkoop mogelijk te ontdoen van gras. Dit waait vaak over naar de bossen in de buurt.

Zondag heeft de delegatie meteen gezorgd voor een oplossing voor een actieve brand. Er is een stoplijn gemaakt met graafmachines en ook een weg vrijgemaakt zodat de brandweer dichterbij kon gaan om het vuur te blussen.

De parlementariër zegt dat de verkavelaars ook meteen zijn opgeroepen om zich aan te melden. Er zullen sancties volgen. Volgens hem moet er naar een oplossing gekeken worden om deze onethische handelingen stop te zetten en te voorkomen dat men dit blijft doen.


6 REACTIES

 1. Eerst zien dan geloven. Als deze regering deze idiote handelingen die elk jaar weer plaatsvinden daadwerkelijk kan stoppen door deze verkavelaars desnoods hun vergunning af te pakken dan zal ik applaudisseren voor deze regering.


  Maak melding

 2. Verkavelaar Surivillage is in Noord al jaren bezig met het verkavelen.
  Deze verkavelaar moet het wel verantwoordelijk worden gesteld.
  Kavels worden dan ook in Euro’s of USD verhandeld en met de milieu wordt er geen rekening gehouden.
  Dit kan gewoonweg niet.


  Maak melding

 3. Zoals gezegd, eerst zien dan geloven!
  Dit had en kon jaren geleden opgelost, kunnen worden.
  Maar goed, u weet waar jaren brand gesticht zijn! Ondanks dat onze regering het moeilijk heeft, is de schoonmaak van het land begonnen.
  GEDULD……….is een schone zaak.
  En het geldt ook voor u net als voor mij.


  Maak melding

 4. die verkavelaars op de brandstapel gooien of niet robles , , maar jij gelooft het niet hé , , de verkavelaars wassen hun handen in onschuld , , zeker paarse lieden want deze branden waren er veel de laatste jaren daar in Noord , , maar robles gelooft het niet , , dus ook maar op de brandstapel met hem


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.