dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe Deviezencommissie moet zo snel mogelijk aan de slag

Nieuwe Deviezencommissie moet zo snel mogelijk aan de slag

-

Does Travel & Cadushi Tours

De nieuwe Deviezencommissie in Suriname moet zo snel mogelijk aan het werk. Het beleid van de regering is erop gericht om deviezen te genereren en zuinig om te gaan met de valutavoorraad.

Het voorgaande zei vicepresident Ronnie Brunswijk onder meer bij de installatie van de nieuwe Deviezencommissie op donderdag 22 oktober door president Chandrikapersad Santokhi. De vicepresident benadrukte dat de commissie zich moet houden aan wettelijke regelingen, maar ook zwaarwichtige besluiten zal moeten nemen. Daarvoor zal zij echter in contact moeten treden met het bevoegde gezag. “De regering wil ook weten welke richting u op gaat”, aldus de vp, die aangaf dat de regering er vertrouwen in heeft dat de nieuwe commissie een goede job zal doen.

Santokhi bedankte de uitgetreden leden voor hun bijdrage gedurende hun periode. Het staatshoofd legde de nadruk op het binnenhalen van valuta. Volgens hem moet de druk op de valuta in Suriname minder worden en moeten de weinig beschikbare middelen worden aangewend voor zeer essentiële zaken, zoals medicijnen, en andere zaken die dringend nodig zijn voor de samenleving.

De Deviezencommissie werd opgeroepen geen politieke, maar ontwikkelingsgerichte besluiten te nemen met het beleid van de regering als basis. Daarbij is transparantie zeer belangrijk. Indien er obstakels zijn, zal de commissie die moeten aanpakken en waar nodig moderniseren. Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) merkte op dat het om een competent team gaat, die wel in een kritieke situatie van de economie te werk wordt gesteld.

Het ministerie rekent echter op de commissie en staat ook open voor medewerking. “Er zullen uitdagingen zijn. U zal er niet voor moeten schromen om harde beslissingen te nemen die moeten helpen de koers en de economie op het juiste traject te brengen”, sprak de bewindsvrouw. Volgens haar zullen de harde beslissingen genomen moeten worden, ook al zou het moeten betekenen dat bepaalde machten in landsbelang op hun plaats worden teruggebracht.

Prenobe Bissessur, voorzitter van de Deviezencommissie, gaf aan dat deze commissie belast is met het uitvoeren van het algemeen deviezenbeleid, dat wordt vastgesteld door de president. Dit beleid zal voornamelijk gericht zijn op het binnenbrengen van deviezen voor het land. In deze zal er continu worden afgestemd met de Surinaamse financiële autoriteiten, te weten: de ministeries van Financiën en Planning, EZ en de Centrale Bank van Suriname. Dit om ervoor te zorgen dat er in landsbelang monetaire stabiliteit komt en een juist beleid wordt gevoerd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Wat mijn verbazing opwekt is dat een nederlander als voorzitter van deze commissie wordt aangesteld. Is deze voorzitter ook een familie of kennis van de president; of hewft suriname gren deskundigen meer on die functie in te vullen. Waarom zoekt de voorzitter zijn heil in Suriname; is het misschien dat hij niets betekent( de) in Nederland. Los dat er sprake kan zijn van nepotisme kan er ook sprake zijn van hypocrisie in de ruimste zins des woord.


  Maak melding
 2. No broeja 25 oktober 2020 At 10:58
  Wat mijn verbazing opwekt is dat een nederlander als voorzitter van deze commissie wordt aangesteld.
  =====================

  Ach zolang iedereen pro deo werkt zoals Er Consultancy en de First Lady is er toch niks aan de hand?


  Maak melding
 3. No broeja: Wat mijn verbazing opwekt is dat een Nederlander als voorzitter van deze commissie wordt aangesteld.

  Is gebleken, dat er Banken zijn in Suriname waar Nederlanders voor hun het beleid moet betalen, vandaar het bank systeem in Suriname ook copy paste van Nederlandse banken.
  Suriname situatie is anders dan in Nederland. Zo adviseren de Nederlanders dat de banken hun software moet betrekken van een buitenlands bedrijf. Efin hun look out.
  Ik heb niets tegen Nederlanders, maar lijkt alsof er geen bekwame Surinamers zijn.


  Maak melding
 4. Politici zijn vaak grote leugenaars. Zo te zien ontbreekt het de regering Santokhi aan creatieve ideeën of pitiek economisch geschoold kader om plannen te bedenken hoe er vreemd geld valt te verdienen voor het land. Nu wordt er een deviezen commissie voor het karretje gespannen om het beleidswerk te doen. Het is allemaal hap-snap of van-de-hak-op-de-tak beleid. De mensen raken het spoor steeds meer bijster. Zij gaven Santokhi niet het mandaat om hen nog verder te verarmen. Ze zijn er in getrapt toen Santokhi zijn lok-fuiken uitzette.


  Maak melding
 5. Het is van groot belang dat de “illegale economie” wordt aangepakt. Bepaalde casino’s, cambio’s, vastgoed handelaren, auto handelaren en transport / impex bedrijven houden de economie gegijzeld. Er schijnt “depots” te zijn waar cash geld wordt opgeslagen en cash geld wordt omgezet in vastgoed / een waarde vast product binnen en buiten Suriname.
  De illegale handel manipuleert de koers door de roulatie van het cash geld te verstoren, er wordt een soort “bypass” toegepast.

  Men moet beseffen dat de economie van Suriname jarenlang onder invloed is van een crimineel kartel. Het netwerk van dit kartel is dusdanig ingegroeid dat het moeilijk te onderscheiden is.
  De enige oplossing is de top van dit kartel aanpakken en andere “medewerkers” die misleid zijn om mee te werken / mee te snoepen een gepaste maatregel te geven.

  Het zal de economie en de onderhandelingspositie van de regering ten goede komen als de regering de opdracht geeft boekhoudingen te controleren en belastingontduikers aan te pakken.
  De regering Santo. / B. is goed op weg maar er moet nog veel gebeuren.

  Beste landgenoten,
  Laat je niet misleiden door het NDP-volk. Dit volk vertegenwoordigt niet onze Surinaamse samenleving. Het NDP-volk is slechts een klein groepje pessimistische Surinamers die een persoon verheerlijken en dus niet in het belang van ons land denkt en handelt.
  De groep trotse en oprechte Surinamers is veel groter en deze groep vertegenwoordigd nu ons land.
  Er is dus duidelijk een verschil tussen de herrieschoppers en de oprechte Surinamers. Jammer dat de media en vele Surinaamse journalisten dit verschil niet zien en maar al te graag sensatie gericht formuleren.
  De stakingen van afgelopen weken bewijzen dat verstandig-Suriname de grootste groep is en dat het NDP-volk niet meer is dan een ontsteking dat behandelt moet worden.

  Justitia Pietas Fides.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 6. ha ha ha , , zie je wel die rob g zit op een tak in de boom , echt een aap , , wat een lul verhaal weer van jou , nep drs , jij zit in die boom heel hoog , maar hoge bomen vangen veel wind , , dus robje-g , , ja en die boom valt om met harde wind en aapje robje-g valt 10 tallenmeters naar beneden , , of niet?? , , of komt die helikopter je redden die net van vliegveld leons berg is gaan zoeken naar robje-g , , o ja je kunt hem aanzien komen op je apparaatje toch


  Maak melding
 7. hé no broeja , , je lult , het zal wel een Surinamer kunnen zijn met een Nederlands paspoort , , of denk je een echte Nederlander , , pas dan maar op , , die lui zijn geldwolven , , maar ze zijn niet lui , zoals we Surinamers , , heb je robles wel uitgelegd wat hypocrisie betekend , , huichelaar dat je er bent no broeja , , en je paarse vriendje (homo maatje ) begrijpt er niets van , hij denk alleen aan p..p.n en k…t…..n ,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES