maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameWerkgroepen geïnstalleerd op Openbare Werken om werk te vergemakkelijken

Werkgroepen geïnstalleerd op Openbare Werken om werk te vergemakkelijken

-

Does Travel - naar Suriname

Om het verkrijgen van een vergunning te vergemakkelijken en controle op het bouwen en verkavelen te verbeteren heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) op donderdag 22 oktober werkgroepen ingesteld. Ook voor de vuilophaal- en verwerkingsdienst in Suriname is er een werkgroep ingesteld om deze te moderniseren en te professionaliseren.

“Als u wilt verkavelen en bouwen dient u eerst een vergunning daarvoor aan te vragen bij het Ministerie van Openbare Werken. Echter houdt niet een ieder zich aan deze regel. Als u zonder toestemming van het ministerie begint te verkavelen en een woonhuis of bedrijf opzet loopt u het risico verkeerd te bouwen en daarvoor een boete opgelegd te krijgen. Uw bedrijf of woonhuis mag geen hinder zijn voor de buurt”, zei de minister.

Volgens de bewindsman hebben de verschillende diensten van het ministerie, al een goede basis. Met deze werkgroepen zal er nagegaan worden welke vernieuwingen kunnen plaatsvinden, als het proces om een vergunning te krijgen verkort kan worden en hoe de controle op het verkavelen en bouwen verbeterd kan worden. Bij elke wijziging die plaatsvindt, zal de gemeenschap eerst goed geïnformeerd worden.

Enkele voorstellen van de minister waaraan er gewerkt zal worden zijn: onder andere het overgaan naar het online aanvragen van vergunning, diversificatie van de heffingen, eisen voor ontwerpers en bouwers, eisen voor verkavelaars en aanpassing van wet en regelgeving en opleggen van sancties. Het aanvragen van een verkavelingsvergunning is vooralsnog stopgezet.

Een veel voorkomende klacht die het ministerie bereikt is dat een huis op de veiling wordt gezet, omdat de persoon die daar heeft gebouwd niet eerst is nagegaan via de afdeling Planologische Dienst van het ministerie van OW als de kavel niet reeds een eigenaar heeft.

Het probleem rond de vuilophaal en verwerking heeft de aandacht van de minister vanaf zijn aantreden. Het verminderen van de stank te Ornamibo, het scheiden van afval om de vuil toevoer naar Ornamibo te verminderen, het betalen voor he ophalen en dumpen van vuil zijn zaken die aandacht behoeven teneinde te geraken tot de professionalisering en verduurzaming van de dienst.

De werkgroep beleidsaanpassing bouwvergunningen bestaat uit: Richard Eykenduym, Johan Martinus, Paul Pierpont, Anwar Hassankhan en Vidjay Doerga Misier.

De werkgroep beleidsaanpassing verkavelingsvergunningen bestaat uit: Perry van Leesten, Paul Pierpont, Femia Wesenhagen, Vidjay Doerga Misier.

De werkgroep beleidsaanpassing vuilophaal bestaat uit: Soeratmin Moestadja, Louise Zuilen, Bholanath Narain, Radjniesh Panchoe en Glenn Mohan.

De werkgroepen die zijn geinstalleerd krijgen ongeveer 3 maanden de tijd om onderzoek te doen en met nieuwe voorstellen te komen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Voor bouwen en verkavelen moet je dat in de juiste zone doen.Ook een bedrijf moet in de juiste zone staan.De stad is in zones onderverdeeld.
  Je dient de aanvraag voor een vergunning in. Zonder een lobbyist duur het eeuwig voordat je een antwoord krijg. Met een lobyist betaalt je een fee (lijkt op tjoekoe)
  en dan gaat het sneller. Een maand of twee en je mag voor de vergunning betalen.
  Voor vuil ophaal moet je je rekening maandelijks betalen. Drie tucks kom je vuil ophalen. De blauwe truck haalt de huisvuil op in de blauwe container. Het wordt opgepakt door de truck en de vuil wordt in de gesloten truck bak gegooid. De container wordt dan op het trottoir neer gelegd. Een man doet alles. De chauffeur van de truck. Takken en struiken van de tuin gaan in een groene gro te vuilnisbak. Papier gaat in een bruine bak en wordt door een buine truck opgehaald. Flessen en cans mag je zelf wegbrengen en krijg je geld voor.
  Appartements doen al hun vuil in grote containers en wordt opgehaald door trucks die de containers lift en de vuil in de truck gooit. Twee mannen zijn er nodig Een chauffeur en een die de cont ainer klaar zet.

  Ik zie dat Suriname nog ver achterligt. Veel succes mijn geboorteland.


  Maak melding
 2. aub tungak , , kom naar Suriname en helpt U met U kennis , want rob g , luci-en , robje-les , pony , glenn , luci-en-k… , en alle paarse ratten willen jou geboorte land vernietigen , , kom wel met wapens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES