maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVijftal neemt recht in eigen hand en mishandelt aangehouden dief

Vijftal neemt recht in eigen hand en mishandelt aangehouden dief

-

Does Travel - naar Suriname

De 49-jarige Maikel S. (foto) is op donderdag 15 oktober ter zake gekwalificeerde diefstal aangehouden. De verdachte heeft in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 oktober diverse goederen, waaronder twee mobiele toestellen, een ventilator en een paar gympies weggenomen uit de woning van de 51-jarige benadeelde H. K. meldt het Korps Politie Suriname.

De benadeelde H.K. deed naar aanleiding van de camerabeelden die hij achteraf had bekeken en de verdachte Maikel S. positief herkende dezelfde dag als boven vermeld aangifte tegen Maikel S. De aangever wachtte niet op de politie om de zaak grondig te onderzoeken en nam samen met vier arbeiders het recht in eigen handen.

Toen het vijftal op donderdagmiddag 15 oktober de bedoelde verdachte over straat zagen, werd Maikel S. klem gereden en overmeesterd. De manspersonen brachten hem slagen toe op het lichaam, terwijl hij op de grond werd vastgehouden.

Onder dwang moest de verdachte de vijf mannen naar zijn woning brengen om de gestolen goederen op te halen. Eén van de mobiele telefoontoestellen is echter niet achterhaald. Van de mishandeling van Maikel S. werden er opnames gemaakt die op social media zijn gedeeld. Hierna werd Maikel aan de politie overgedragen en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Uit het vervolg politioneel onderzoek dat wordt voortgezet door rechercheurs van Regio West is de 51-jarige benadeelde Haidaralie K. en de vier arbeiders Krishna A.(22), Christo P.(21), Salarbux S.(36) en Vincent A.(24) op dinsdag 20 oktober ter zake openlijke geweldpleging, bedreiging en opzettelijke vrijheidsberoving aangehouden en voorgeleid. Het vijftal is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie eveneens in verzekering gesteld.

De Surinaamse politie doet een dringend beroep op de samenleving om het recht niet in eigen hand te nemen, maar de bevoegde instanties in te schakelen en het onderzoek af te wachten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Dat mag inderdaad niet om je eigen rechten tegenover iemand die je benadeeld heeft te mishandelen. Maar deze klojo zal binnenkort weer aan de slag gaan, als het niet gestopt wordt.
  Ze hadden hem gelijk een koppie kleiner moeten maken.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. bouta nam in 1982 ook het recht in eigen handen , , en de gevolgen weet toch iedereen hier op WTK, , dus deze lieden deden het , want als bouta het kan kunnen wij dat ook , maar wel goed dat ze opgesloten zijn , , nu bouta nog


  Maak melding
 3. Had dit al in een vorig artikel al aangegeven. Mensen plegen strafbare feiten als ze een dief buiten heterdaad aanhouden en mishandelen.
  Het is begrijpelijk dat je van de dievenplaag af wilt.
  Houdt je aan de wettelijke regels.
  De dief benadeelt je en je doet dat ook jezelf omdat jij je emotie niet kan bedwingen.
  Nu zitten jullie ook in het cachot. Lekker dan.
  Lijkt krom, maar zo is het.
  Ken de wetten, scheelt een hoop ellende.


  Maak melding
 4. Als je eigen rechter speelt, moet je de wetten
  kennen.
  Ze kunnen zich troosten met de gedachte dat ze eerder het cachot verlaten dan de dief.
  Mensen ken de rechten en uw plichten.


  Maak melding
 5. De Surinaamse politie doet een dringend beroep op de samenleving om het recht niet in eigen hand te nemen, maar de bevoegde instanties in te schakelen en het onderzoek af te wachten.

  En van een kale kip kan je geen veren plukken en de heler wordt straffeloos naar huis gestuurd.
  Wie vergoed dan je spullen? De politie zal dat niet doen. Van je hardwerken heb je spullen gekocht.
  Uit frustratie ga je zo iemand te lijf wat in wezen niet mag maar het is te begrijpen.
  Kijk maar naar Trinidad of Jamaica of bekende Afrikaanse landen daar hakt de burger met zijn kapgereedschap erop in geen rekening houdend met armen of benen.
  In Suriname heer je zo vaak “hij komt net uit Santo Boma en is al tig keren opgepakt voor diefstal en of beroving en of overval (gewapend ook nog).
  De overheid kan deze mensen niet stoppen want deze mensen zijn te lui om te werken.
  Vroeger werd je ook opgevoed door je omgeving en de wijk waarin je woonde maar tegenwoordig baja dat lukt niet meer.


  Maak melding
 6. Goedzo politie en nu de andere singh singh ma pa en ooms oppakken die een jongen man enige tijd geleden gruwelijk hebben mishandeld, hij zal wel 20 srd hebben gestolen vermoed ik.
  Dan lever je iemand aan de politie.
  Maar je gaat niet iemand lynchen aan handen en voeten vastbinden met fles op het hoofd timmeren en half wurgen stelletje beesten.
  Deze dingens moeten we niet in ons geliefd suriname willen ga anders weg uit het land.
  Ik wacht nog steeds op hun arrestaties politie.


  Maak melding
 7. Het lijkt, een product van Bouterse.
  Iemand in staat stellen om optimaal gebruik te maken van zijn verborgen/ talenten en capaciteiten.

  Opvoedingsproblemen, jeugd/criminaliteit en de politieke visie.
   
  Is de ’witte man’ schuldig?
  Welke opvoeding en ideologie is het meest menselijk?


  Maak melding
 8. Als burger mag je geen eigen rechter spelen, maar ik kan me voorstellen dat je “in The heat of The moment” averecht handeld. Je bent op dat moment goed kwaad op de dader. Momenteel heb je in Ned die pedojagers. Als je iemand voor je heb staan waarvan je weet wat voor smerige dingen hij bij kinderen wil uithalen, dan wil je zo iemand eigenhandig niet één maar twee kopjes kleiner maken. Ik weet niet hoe ik in zo een situatie zou handelen, gelukkig nooit meegemaakt.


  Maak melding
 9. Nou,de benadeelde is ook een lafaard.kon hij zijn mannetje niet staan dan! Kompanen halen om zijn wraak te botvieren op de dader.nu zit ie ook maar mooi in de lik.


  Maak melding
 10. Als een dief het onrecht in eigen hand neemt, dan vindt de politie dat goed, maar als een benadeelde het recht in eigen hand neemt, dan is dat niet goed.
  Waar was de politie toen de dief toesloeg?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES