maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStichting Wan Okasi doet beroep op minister Nurmohamed

Stichting Wan Okasi doet beroep op minister Nurmohamed

-

Does Travel - naar Suriname

Stichting Wan Okasi heeft een document overhandigd aan minister Riad Nurmohamed van Openbare werken (OW). Zij vragen naar betere faciliteiten, betreffende infrastructuur, aangepaste gebouwen met betere voorzieningen en een sociale bijdrage in verschillende vormen. De stichting houdt zich bezig met mensen die een visuele- of andere lichamelijke beperking hebben. Volgens voorzitter Aniel Koendjbiharie heeft de Verenigde Naties reeds rechten bepaald die uitgevoerd moeten worden.

De stichting doet een dringend beroep op de Surinaamse autoriteiten om de gebouwen te voorzien van een behoorlijk looppad met wegwijzers, reflector-stickers voor de deuren en een leuning om op eigen kracht te kunnen lopen naar elke locatie. Er is ook aandacht gevraagd voor de straat, maar de stichting heeft begrip voor het feit dat het niet meteen kan.

De OW-minister gaf aan dat zijn ministerie de verplichting heeft om op de begane grond voorzieningen te treffen. “We gaan alle overheidsgebouwen aanschrijven en vragen of zij ook kunnen kijken naar mogelijkheden hoe de medewerking op een aangepaste manier te kunnen verlenen”, zei de bewindsman.

Het ministerie brengt binnenkort een bezoek aan het gebouw van Wan Okasi, om opnames te maken en op basis daarvan op zoek te gaan naar financiële middelen bij de ministeries in Suriname om het minimale te kunnen realiseren. De pinautomaten zijn door de hoogte ook niet bereikbaar en de trappen te hoog bij de banken. Voorts zullen bedrijven worden gevraagd en/of geadviseerd diensten voor deze groep op de begane grond mogelijk te maken.

Plannen om te werken aan straatverlichting en betere wegen liggen reeds klaar. Het ligt in de bedoeling dat om de drie tot zes maanden contact wordt opgenomen om de realisatie van de aanpassingen door te nemen. “Het ministerie van Openbare Werken zal mensen met een beperking blijven supporten”, aldus Nurmohamed.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Een mooi initiatief en zeker de moeite waard om ermee aan de slag te gaan alleen …. het geld voor dit soort voorzieningen zit veilig op buitenlandse rekeningen van dictator en drugscrimineel Bouterse en de blanke kolonist en slavenhouder Hoefdraad


  Maak melding
 2. Het is het jaar: “2020” het heeft niks te maken met blanke kolonisten of slavenhouders.
  Het heeft alles te maken met de Surinamers zelf.
  Gezien, vanaf de onafhankelijkheid van Suriname.


  Maak melding
 3. Ja, de zilvervloot van tokhi moet nog binnrnkomen. Vlak voor het binnenkomt aandelen kopen.

  Goede plannen van OW. Gotong Rojong of government en private pojrcten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES