zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlandse zaakgelastigde brengt kennismakingsbezoek aan LVV-minister

Nederlandse zaakgelastigde brengt kennismakingsbezoek aan LVV-minister

-

Does Travel - naar Suriname

De tijdelijke zaakgelastigde van Nederland in Suriname, Henk van der Zwan, bracht een kennismakingsbezoek aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Van der Zwan was bij het bezoek op dinsdag 20 oktober vergezeld van Merit Bottse, die belast is met economische aangelegenheden op de ambassade van Nederland.

Er is onder andere gesproken over de komst van een ambtelijke missie vanuit Nederland van 2 tot en met 5 november. Deze missie zal bestaan uit vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Financiën, Landbouw, Economische Zaken en Defensie. De tijdelijke zaakgelastigde gaf aan dat Nederland gebieden heeft geidentificeerd uit het regeerakkoord waarop kan worden ingespeeld.

Zowel vanuit de zijde van het ministerie van LVV als de Ambassade waren het overeens dat de samenwerking zich voornamelijk zal concentreren op technische assistentie op verschillende gebieden. Sewdien is een grote voorstaander van een samenwerkingsplatform tussen agrariërs van beiden landen dat uiteindelijk zal moeten leiden tot partnerships tussen de bedrijven.

De Surinaamse ondernemers kunnen hierdoor makkelijker de Europese markt betreden en de Nederlandse bedrijven zullen ook de Caraïbische markt aandoen waardoor er een win-win situatie ontstaat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het engste wat Nederland weet is bemoeien maar helpen ho maar su heeft hulp gevraag wat zeggen deze kaaskoppen ga naar de IMF maar deze regering blijf billen likken het enigste wat nl heeft gedaan is die 17 miljoen wat nog of was gegeven en wat hebben ze er mee gedaan niemand weet het bigi bere chan o siting con


  Maak melding
 2. Bemoeien?dan moet Suriname niet gaan bedelen als Chan Nederland vraagt en Nederland verwijst Chan naar IMF wat is jouw probleem?is t een verplichting ben jij ook iemand met een Nederlands syndroom als Bouta?over welke 17 miljoen heb jij t of is t die 19 miljoen die de vernietigende NDP wilde wit wassen?heleboel onzin kraai je uit is iemand zijn Goed recht als ze willen helpen ga Hoefdraad opzoeken en vraag hem waar alle gelden zijn.


  Maak melding
 3. Ik denk niet dat Suriname Nederland hulp kan bieden om hun producten op de Caraïbische markt af te zetten, Suriname heeft al zelf moeite om hun goederen daar af te zetten, door al die regels die worden opgeworpen door die Caraïbisch eilanden.


  Maak melding
 4. De koopman e/o dominee, dat is de Nederlander/Hollander.

  Suriname is voor Nederland alleen interessant om geld te komen verdienen e/o het vingertje op te houden wat goed of fout is. Ze beschikken over kapitaal, kennis, invloed, Suriname was een kolonie van Nederland, Rotterdam is de grootste zeehaven/doorvoer plaats van goederen in de EU, enz.

  Gelet op onze natuurlijke hulpbronnen zijn ze daar zeer in geïnteresseerd. Ze gaan kennis, deskundigen ter beschikking stellen, waarvoor Suriname moet betalen.

  Beiden zullen verdienen en aangezien Nederland kennis en kapitaal heeft zullen ze het beste uit deze gezamenlijke deals halen, oa moderne landbouw. 2 de landbouwland in de wereld is Nederland, land uit zee, water uit land halen, dijken, inpolderen, kanalen, pompen en gemalen, om droge voeten te houden, ook op het gebied van wegen, luchtvaart spelen ze een zeer belangrijke rol in de EU, moderne visserij, vele moderne industrieën, onderwijs en wetenschappen, gezamenlijke geschiedenis van Suriname en Nederland, dezelfde Nederlandse taal, enz.

  Suriname kan alleen maar meegaan. Het is beter uitgebuit te worden dan in armoede te blijven leven. Het westen beheerst de instituten, het kapitaal, kennis, wetenschappen, ze hebben de macht, enz en bepaalt.

  Ook in de olie zullen ze inspelen, bruggen, diepzeehaven bouw en faciliteiten voor aardolie, en via Suriname willen ze ook inspelen op deze ontwikkelingen in Guyana. Op grond daarvan ziet Nederland haar kansen in Suriname en Guyana.

  Het gaat om geld verdienen en waar dat is, zal je de koopman en dominee, de dominee, het vingertje ophouden wat goed en fout is, de Hollander vinden.

  Ja Nederland ziet dat er in Guyana en Suriname kansen liggen om geld te verdienen. Alles wat Suriname en Guyana willenhebben, infrastuctuur, te water/diepzeehaven en alles wat er bij hoort, land, lucht/luchthaven Zanderij en alles wat erbij hoort, ook voor de landbouw, eco-toerisme, waterleiding, bosbouw, onderwijs en wtenschappen, politie, leger, deskundigen/specialisten, voor de opbouw kunnen de Nederlanders bouwen en geld mee verdienen. Suriname moet niet verwachten dat Nederland kapitaal aan Suriname gaat geven. Nederland wil verdienen en weet dat als ze Suriname helpen deze zaken op te zetten, Suriname met de oliedollars zal kunnen betalen en per saldo op een hogere level komt, maar wel met Nederland.


  Maak melding
 5. @Ric…kon je maar zeggen dat je trots bent op je land…als hangt van giften en leningen aan elkaar…en ja voor een elke disfunctionele regering mag je blij zijn dat er een IMF fonds bestaat zelfs de 2de aanvraag is er nooit gedaan want die regering begrepen de vragen niet…en waren net zo trots als jij om die reden het daarbij te laten de eerste storting was gedaan…maar nu de bodem weer zichtbaar is moet jij zeker werken…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES