Vicepresident wil naleving vonnis Greenheart

7
Vicepresident wil naleving vonnis Greenheart

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft gedupeerde medewerkers van Greenheart Group verzekerd dat het vonnis tegen het bedrijf wordt uitgevoerd. Het vonnis welke de rechter heeft uitgesproken is dat het houtbedrijf aan 22 gedupeerde arbeiders lonen uitbetaald vanaf de periode dat zij buiten functie zijn gesteld. Volgens de vp dient een rechterlijk vonnis te worden uitgevoerd. Het buitenlands bedrijf dient volgens hem deze ook te doen en niet te sollen met het Surinaams rechtssysteem.

Op dinsdag 20 oktober hebben medewerkers van Greenheart Group uit Apoera een petitie aangeboden aan de vp. In de petitie wordt aangegeven dat 22 medewerkers die op arbeidsovereenkomst in dienst zijn van het bedrijf, het verzoek hebben gedaan voor adequate zuurstof/stof maskers voor het uitoefenen van hun werk. Deze maskers zijn nodig vanwege de grote hoeveelheid stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het snijden en vervoeren van hout en houtproducten. Echter heeft het bedrijf dit verzoek afgewezen en heeft het bedrijf als reactie daarop eerst een eenzijdige arbeidsovereenkomst opgesteld. Daarbij werden de werknemers verplicht gesteld zich binnen 48 uur op het werk te begeven.

Vanwege het gevaar voor de gezondheid hebben de werknemers besloten niet te verschijnen. Daarna werd door het bedrijf aan deze 22 werknemers ontslag aangezegd.
De Greenheart Group werknemers Organisatie heeft een zaak aanhangig gemaakt aan het houtbedrijf en werd door de rechter in het gelijk gesteld. Volgens de uitspraak van de rechter moet het bedrijf aan de medewerkers de achterstallige lonen uitbetalen. Omdat het bedrijf hier geen werking van maakt heeft de bond besloten hulp te zoeken bij de Surinaamse overheid.

Brunswijk heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd en zal op kort termijn samen met de regering werken aan een oplossing voor deze kwestie. Hij zegt dat hij ervoor zal zorgen dat Greenheart Group het rechterlijk vonnis uitvoert, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van de vp.


7 REACTIES

 1. Hallo vp Brunswijk. Als jij zo integer bent waarom onderga jij je straf dan niet? Waarom moet in jouw geval het vonnis niet uitgevoerd te worden ? Je bent een hypocrietje.


  Maak melding

 2. Nationale en internationale Bedrijven in Suriname kunnen geen eigen rechter gaan spelen.
  Goed zo vp.

  Toen de NDP tien jaar aan de macht was kon dat wel.
  Sommige ambtenaren werden gewoon omgekocht.
  Maar nu waait er een frisse wind in Suriname

  Wo sit ing.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. Een extra voorwaarde in de vergunning opnemen dat “indien men zich niet houdt aan wet en regelgeving een mogelijke sanctie is dat de vergunning zal worden ingetrokken.”
  Dit geldt voor alle vergunningen dus ook voor Surinaamse bedrijven die eigendom zijn van Surinamers en of niet ingezetenen.

  Maar dan ook wel dit heel stringent en strikt uitvoeren


  Maak melding

 4. Hallo vp Ronnie Brunswijk,
  What about de 12 militairen die jij ontvoerd had in 1986 te Commewijne. Jij bent toch niet vergeten.
  Jij hebt van de 12 militairen hun vrijheid beroofd.
  Wanneer ga jij je excuses aanbieden.


  Maak melding

 5. In ieder geval wordt er notie genomen van de werknemers van Apoera. Er moeten wettelijke regels komen voor arbeiders. VP Brunswijk u bent goed bezig, direct handelen. U luistert naar de mensen u geeft.donaties, een voorbeeld voor anderen. Bedankt!!


  Maak melding

 6. Michel 21 oktober 2020 At 10:57
  Hallo vp Ronnie Brunswijk,
  What about de 12 militairen die jij ontvoerd had in 1986 te Commewijne. Jij bent toch niet vergeten.
  Jij hebt van de 12 militairen hun vrijheid beroofd.
  Wanneer ga jij je excuses aanbieden.
  =================================

  Waarom stel je die vraag niet op zijn facebook pagina?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.