donderdag, juni 13, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse vice-president Brunswijk bezoekt Mandir vanwege Navratri

Surinaamse vice-president Brunswijk bezoekt Mandir vanwege Navratri

-

Does Travel - naar Suriname

Ronnie Brunswijk, vice-president van Suriname heeft gisteren samen met president Santokhi een bezoek gebracht aan de Shri Vishnu Mandir aan de Koningstraat in Paramaribo. Dit in verband met Navratri, een negen nachten durende devotionele dienst die door Hindoes over de gehele wereld gewijd wordt aan de verering van Durga Mata, de grote Moeder Godin.

Ook Surinaamse Hindoes besteden tussen 17 en 26 oktober extra aandacht aan Durga Mata, vandaar dat Brunswijk een bezoek bracht aan de tempel. Hij zei over zijn bezoek dat hij spirituele zuivering en een overvloed aan positieve energie daarbij heeft kunnen ervaren.

“Navratri betekent voor mij zuivering van al het negatieve waarbij ik mij openstel voor alleen maar positiviteit, spirituele groei, gezondheid, vreugde, vrede en welzijn. Hierbij gedenk ik de 9 dagen strijd van Ma Durga bij het overwinnen van het negatieve op het positieve. Aan al onze Hindoe broerders en zusters wens ik een Subh Navratrie toe” zei Brunswijk zojuist op zijn Facebook pagina.

https://www.facebook.com/RonnieBrunswijk/posts/4549870788418293

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Ongelooflijk mooi gebaar maar dit slaat natuurlijk nergens op want juist het Hindoestaans geloof is vrouw onvriendelijk. Denk alleen aan de miljoenen vrouwen die in India slachtoffers van groepsverkrachting zijn.


  Maak melding
 2. Ronnie je moet gewoon een hindoe worden, hindoeisme komt echt niemand bekeren omdat wij allemaal als hindoe zij geboren. Miljoenen ghanezen zijn inmiddels hindoe geworden omdat de witte mensen godsdienst alleen ellende op de werld heeft verspreid. Ronnie Hanoeman Singh klinkt en past veel beter bij jou.


  Maak melding
 3. Het hindoe geloof is vrouw onvriendelijk? Vrouwen worden verkracht? Het land telt meer dan 1 miljard mensen, alles wordt opgeblazen, zal je in de media horen pastoor heeft trio met 2 zusters,zwemleraar misbruikt kleine jongens, trainer betast kinderen het Vaticaan weet dat er pedofielen in de kerk zijn, jehova’s misbruiken kinderen kan nog uren doorgaan, India is de meest vooruitstrevende land ter wereld en de grootste democratie, dus zeg geen shit


  Maak melding
 4. Betse famiri, inderdaad poppenkast, deel no 101?
  Kom op, iedereen is als hindoe geboren, wat een bla bla.
  Lonnie is al op verkiezingstour…… want hij wordt de volgende pleesident, chanwas niet op past.

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding
 5. @Paul: Waarom het
  Hindoïsme in diskrediet brengen door de verderfelijke groepsverkrachtingen gepleegd door gasten die doen alsof ze gelovig zijn maar zich al geile wilde beesten gedragen?
  Probeer wat respect op de brengen voor andermans geloof/geloofsovertuiging! Het zal je sieren.


  Maak melding
 6. ” …
  Paul21 oktober 2020 At 20:22

  Ongelooflijk mooi gebaar maar dit slaat natuurlijk nergens op want juist het Hindoestaans geloof is vrouw onvriendelijk. Denk alleen aan de miljoenen vrouwen die in India slachtoffers van groepsverkrachting zijn.
  … ”

  Dit is weer typisch een voorbeeld van verkeerde conclusies trekken door gebrek aan kennis.

  Het Hindoeisme is tot zover ik weet het enige geloof waar de vrouw een hele hoge en belangrijke positie heeft. Er schijnt in dit geloof ook meerdere periodes en dagen per jaar gewijd te zijn waarin zij vereerd en aanbeden wordt. Ook het Hindoestaanse lichtjesfeest aan het einde van het jaar is hier een voorbeeld van. Dat er mannen zijn die dat niet weten te waarderen heeft niet met het geloof te maken maar met de eigen karakter en opvoeding.

  Het geloof leert ons iets goeds.

  Wij kunnen veel van elkaars geloof en cultuur leren. En dan zullen wij zien dat wij meer overeenkomsten hebben dan verschillen.

  Brunswijk heeft de kracht om kennis te maken met het onbekende / vreemde. En het is mooi om te zien dat het gewaardeerd wordt en dat hij geaccepteerd wordt.

  Het is onwetendheid en angst dat ons laat haten.

  Together we will make it
  Yes, we will. Krakti !


  Maak melding
 7. Aanvullend:

  Nog iets bijzonders wat ik tegen ben gekomen bij Hindoes is een God dat als half man en half vrouw wordt afgebeeld.
  Ik interpreteer dit als dat de vrouw gelijkwaardig is aan de man en dus zeker niet ondergeschikt.
  Maar het zal vast nog meer betekenen en bedoelen.

  Suriname is rijk diversiteit, laten wij hier trots op zijn en ook ons zelf hiermee verrijken. Krakti !


  Maak melding
 8. Sammy maar dat is dus het verderfelijk aan het geloof. De gelovigen misdragen zich het meest om zich vervolgens achter het geloof te verschuilen. De verkrachtingen van jonge meisjes in India wordt door de Hindoe fundamentalisten van de Hindoe partij goed gepraat door te verwijzen naar het geloof. En nee ik vind het een verschrikkelijk idee de bewering dat iedereen als Hindoe geboren wordt. Waar is het dan verkeerd gegaan dan van de 7,3 miljard er slechts 1 miljard Hindoe is. Knettergek moet je zijn.


  Maak melding
 9. Ron ie brunswijk, je bent een goede mens, nadat ik leest wat je allemaal doet voor je medemens, India is een mooi land, goede mentaliteit, maar ja soms heb je ook van die mannen die vrouwen zien als sex object, en zich niet in bedwang te houden, dan begaat men in de fout, en tegenwoordig met de media binnen een minuut is het verspreid over heel de wereld, maar veerkrachting komt overal voor, niet alleen in India, het hindoeïstische geloof is een mooie geloof als men weet dat wij allemaal in de baan kalyug zijn, dat weet de mensen niet, daarom uit onwetendheid, het mooiste is doe iets goed voor je medemens, wij hebben verstand gebruik hem ook goed, veel succes en vrede in Suriname!!


  Maak melding
 10. Ik vraag my wel af waar de scheiding van kerk en Staat begint en wat het inhoudt, of geefd de Republiek Suriname er een andere draai aan.
  ik begin twyffels te krygen by dit regiem, want alles wyst erop dat het beleidt ongewyzigd zyn
  doorgang vindt ,een copy van het vorig beleidt,bang om veranderingen door tevoeren.
  Nog Soberder, bureaucratischer ,duurder? alles wat in de staatkast komt wordt vry onverstandig uitgeven terwyl de aarmoede toeneemt.
  wat politici in hun vrye tydt doen of ze geloof beleiden dat mag maarer moet een grens gesteld worden want kerk en staat horen gescheiden teblyven gezien het hier om een multy culturele samenleving gaat ,hoort men voorzichtig tezyn


  Maak melding
 11. rbrowny met y en dagga , , vuile vieze paarse stront koppen , , iedere gemeenschap hier in Suriname mag zijn geloofsovertuiging beleven op hun manier , en zolang ze dat in vrede doen zal iedereen hier in Suriname dat respecteren , , maar jullie twee hebben geen geloof voor iets , ,en waarom bemoeien jullie dan met dit , , stelletje heidenen , , verhuis naar china daar zijn veel soort genoten


  Maak melding
 12. @wat
  wat een achterlyke dom figuur dat je bent,je kan niet eens interpreteren,of behoorlyk lezen wat er staat.kerk en staat horen gescheiden te zyn. maar met je bekrompen iq zal dat moeilyk zyn te begryppen jo strontvlieg


  Maak melding
 13. @Paul,
  “De verkrachtingen van jonge meisjes in India wordt door de Hindoe fundamentalisten van de Hindoe partij goed gepraat door te verwijzen naar het geloof”

  Kun je dit nader uitleggen??? Want je kraait onzin.


  Maak melding
 14. Religie en alle andere wereldse bolwerken overheersen de mensheid door
  hun tegenstellingen en verschillen uit de vergroten en te verscherpen.

  De enige en echte religie is voor mij, bewustzijn van eigen natuurlijk en
  bovennatuurlijkheid en van eenheid en verbondenheid met de wereld/mensheid.


  Maak melding
 15. Dit gebaar van onze VP getuigd van respect voor de samenleving.
  Deze man is een voorbeeld voor veel mensen in de maatschappij.
  En natuurlijk is hij niet zonder vlekjes uit het verleden maar wie is wel brandschoon?.
  Als wij naar het heden kijken is Z E Brunswijk een uitmuntende rolmodel voor onze jeugd.


  Maak melding
 16. Nu, heeft de VP de mogelijkheid om een goed mens te worden.
  Buiten de tegenstrijdigheden is voor hem ook, goede wijsheden eigen te maken.
  Het geloof is voor een ieder toegankelijk.
  Ik ken veel hindoes die een poppenkastvertoning opvoeren.


  Maak melding
 17. De Almachtige Schepper heeft mensen met een eigen wil geschapen
  en geen robotten.

  Zou er dan een religie bestaan die mensen de mogelijkheid geeft om
  GOEDE MENSEN te worden?

  Meneer Brunswijk blijf a.u.b. uw zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES