zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie bevestigt aanhouding Trinidadiaanse politiek analist in Suriname

Politie bevestigt aanhouding Trinidadiaanse politiek analist in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat de 58-jarige Trinidadiaanse politiek analist Derek Anand R. op donderdag 8 oktober, door een speciaal onderzoeksteam van de afdeling Fraude van de politie aangehouden.

Derk wordt verdacht van onder andere: oplichting, overtreding van de Anti Corruptie Wet en de Wet Strafbaarstelling Money Laundering meldt de Surinaamse politie zojuist.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de verdachte voornoemd in verzekering gesteld. In deze strafzaak contra Derek Anand R. zijn eerder al vier personen aangehouden en opgesloten namelijk: Robert- Gray v. T., Faranaaz H., Ginmardo K. en  Ashween A.

Volgens Dagblad De West is de uit Trinidad afkomstige R. de tweede persoon die is aangehouden in het kader van de vermeende fraude bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Als eerste werd de directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto aangehouden door de politie.

“Naar verluidt is ook gebleken, dat R. consultant was voor de NDP en hij was het brein achter de opiniepeilingen van de afgelopen tien jaar. Wij hebben vernomen, dat hij in het jaar 2017 bijna USD 100.000 in rekening heeft gebracht aan de SPSB voor de kosten van surveys en applicaties ten behoeve van de toenmalige regering” schrijft de krant.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Waarom kan de politie de massamoordenaar en drugscrimineel en dictator Bouterse en zijn handlanger Hoefdraad niet oppakken ? Durft de politie niet of schijt ze in de broek, poepe Jantje


  Maak melding
 2. nou rob g goed gezegd , , jij bent ook in de fout gegaan met verkeerde analyses , en je maakte je schuldig om de titel drs achter je naam te zetten , en dat ben je niet , en een econoom ( ook uit de vingers gezogen ) , , het is bewezen dat je schuldig bent en jij verdient ons inziens ook straf , , en die straf is geen kattepis , , je kunt ook beter verdwijnen, zelfde als je vriendje boefdraad , , alleen robje g jou vinden ze heel snel , want jou paarse ratten vrienden zullen jou niet helpen


  Maak melding
 3. Uiteindelijk ziet Rob G de waarheid, hij is een ndprs in 1 keer is Rob voor straf, niet te laat rob om te zien rob g, dat ndp een criminele organisatie is geweest???


  Maak melding
 4. Waar is HOEFDRAAD ?
  Indien hij in Suriname vertoeft MOET er toch bekend zijn waar hij verblijft?

  Regering
  Beloof een bedrag voor degene(n) die informatie hebben waardoor hij kan worden opgebracht


  Maak melding
 5. Al zijn de Bouta boyz nog zo snel de Sherrif achterhaalt hun wel.

  En weer is er een opgepakt.

  Maar hoe zit het met Putter, Buysee en Hoefdraad ? Zij hebben een megabedrag verduisterd ! Het zal mij niet verbazen dat zij enkele honderden miljoenen US Dalla rijker zijn. Het is daarom van zeer groot belang dat de beruchte criminele bende wordt aangepakt.
  Deze bende heeft de crisis in Suriname veroorzaakt en moet met spoed opgepakt worden.
  De (internationale) opsporingsdiensten moeten er geen gras over laten groeien. Ook al wilt Nederland / Europa of Amerika nog niet financieel ondersteunen, zij kunnen wel technisch ondersteunen en ondersteunen om de internationaal georganiseerde misdaad aan te pakken en te bestrijden. Het is immers ook in hun voordeel. Europa en Amerika zijn internationaal zeer goed georganiseerd en kunnen een hele grote rol spelen om Suriname en regio weer veilig te maken. En dan wordt het weer interessant om te investeren.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 6. Waar is kirpalani pg denk met alle kleuren van je hart als je mens wil op pakken pak dan iedereen van 20 jaar geleden dan zijn we eerlijk bezig denk niet zwart wit pg


  Maak melding
 7. Ric heeft gelijk. Allemaal moeten ze worden opgepakt, we beginnen bij de laatste groep en zakken dan af richting Pengel.
  Nu valt er bij de laatste groep nog wat te halen en zij hebben het meeste gestolen

  is er al iets bekend over Boefdraad


  Maak melding
 8. theo , theo , theo 2020 , , bouta kan best opgepakt worden (nog niet voor de decembermoorden van 1982 ) , , maar theo als zij vermoeden dat op leonsberg bewijsmateriaal van een ander vergrijp , of gezochte personen zich daar begeven , , ja dan theo en ze vinden het bij een inval , dan is bouta en zijn hele familie de klos , , maar wwees getroost het zal wel niet gebeuren omdat de politie en leger en deze nieuwe regering hier bang en laf is ( en wat hebben de oude president en de toen aankomende president besproken , zal wel achterkamertjes politiek zijn ) , , velen van ons volk Suriname willen gerechtigheid na 10 jaar ellende. , , theo wel eventjes bedenkend lezen hé


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES