maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNDP-parlementariër Lalbiharie doneert 1400 liter brandstof aan Kalebaskreek

NDP-parlementariër Lalbiharie doneert 1400 liter brandstof aan Kalebaskreek

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Jayant Lalbiharie heeft 1400 liter brandstof gedoneerd aan het dorp Kalebaskreek in Suriname. Het gaat om 7 vaten van 200 liter die hij zaterdag heeft verzonden naar het dorp.

De brandstof wordt gebruikt voor de buitenboordmotoren en generatoren, zodat het dorp over elektriciteit kan beschikken. Dit gaat ervoor zorgen dat de kinderen in de avonduren kunnen studeren en dat ze in de ochtenduren veilig de overstap doen. De kinderen gaan vroeg in de ochtend met de schoolboot naar Boskamp. Het gaat hierbij om de kinderen van LBO/MULO en hoger.

“Dat er zoveel onterechte maatregelen getroffen zijn om dit land zogenaamd te redden weten we allemaal, maar wanneer kinderen door die maatregelen hun schoolactiviteiten weinig of niet kunnen ontplooien dan is het een ernstige zaak”, zegt de parlementariër. Naar zijn zeggen heeft de overheid niet gezorgd voor brandstof in het dorp. “Laten we geen grappen maken met de toekomst van de kinderen. Het ontwikkelingsproces van het kind moet optimaal plaatsvinden. Regering ken uw verantwoordelijkheid”.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Wat een idioot, kan hij ook zeggen waar hij dat olie vandaan heeft, precies ,gestolen van het volk die altijd dom is gebleven nog steeds probeert lalbihari zieltjes te winnen voor de gevallen ndp!!! Nu is het geen pakket maar olie. Hoelang ga je het volhouden. Ik ben benieuwd en trouwens de nieuwe rege r ing komt met oplossing die ook het volk goed zal doen! Nog even geduld!


  Maak melding
 2. Dit is zieltjes winnen en niets meer dan populisme.
  Hoe vaak moesten mensen bij Chotelaar in de rij gaan staan voor basisgoederen ? En dan kom je nu zogenaamde brandstof delen.
  De NDP had 10 jaar de tijd.
  In in 10 jaar leert een kind lopen, praten, schrijven en lezen.
  Welke ontwikkeling heeft de NDP in 10 jaar gebracht ?
  Wat zijn de gevolgen van 10 jaar NDP ?

  De NDP houdt de illegale “straat-economie” in stand. Het is van groot belang dat met spoed de illegale “straat-economie” en de criminaliteit keihard wordt aangepakt. De “straat-economie” is een grote bedreiging voor de ontwikkeling van Suriname. Dat banken een cashprobleem hebben is ook mede hierdoor te danken.
  Want waar is al dat cash geld ?
  Dit cash geld wordt beheerd door de gevestigde handel zoals de cambio’s en casino’s met een “achterkamer”. En het is inmiddels ook al bekend welke bedrijven betrokken zijn bij witwassen.
  Wordt het geen tijd dat er invallen worden gepleegd ?

  Ookal lukt het de regering om een kapitaal injectie te krijgen, zolang de “straat-economie” niet wordt aangepakt is het dweilen met de kraan open.

  Wij willen gerechtigheid. Wij willen onze trots terug. Krakti !


  Maak melding
 3. ALLEMAAL GESTOLEN GELD VAN HET VOLK.

  WAAR IS DIE 200.000.000 US DOLLAR VAN HET VOLK?????????????????

  VANDAAG KAN IK NIET EENS OVER MIJN EIGEN SPAARGELD BESCHIKKEN.

  ALLES GESTOLEN DOOR NDP


  Maak melding
 4. KOMT DE STRAFZAAK VAN BOUTERSE NOOIT MEER OP GANG? IS HET STOPGEZET TOT NADER ORDE??????

  DIE HEEFT 20 JAAR CEL. EN ALLES IS IN EEN DOOFPOT.

  WAAR IS HOEFDRAAD.


  Maak melding
 5. De NDP staat altijd klaar om het volk te dienen. De partij en haar leden staan ten dienste van het volk. Het wrede en onmenselijke beleid van Santokhi en zijn regering wekt steeds meer boosheid op bij het volk. Het heel dorp offeren zij op in het belang van hun eigen agenda. Zij doen alleen maar aan vriendjes politiek en vergeten de mensen die in de marge van de samenleving moeten zien te overleven. De mensen zijn getrapt in de fabeltjesfuik van VHP, Abop, NPS en PL. Als deze NDP- er niet was opgestaan had het dorp geen elektriciteit meer en konden de kinderen niet naar school.


  Maak melding
 6. Rob g,ndp heeft van Suriname een 3e wereld land gemaakt en santhoki mag het weer recht trekken. Maar ja een lage vuile rat zal jij altijdt blijven. Ga morgen lekker genieten van je zorgtoeslag.


  Maak melding
 7. Dit is handelen zonder teveel bla bla dit is hoe het moet niet eerst een commissies te gaan benoemen bigi bere chan zo moet het niet eerst je wijf raad vragen


  Maak melding
 8. Surinamers wat zijn we toch vergeetachtig.
  Weet je nog, een bekende hoge ambtenaar ook betrokken is geweest
  bij de “verdwijning” van een heleboel vaten olie bestemd voor het binnenland.


  Maak melding
 9. 1400 liter brandstof.
  Is dit de compensatie voor de schuldenlast, die op elk Surinaamse burger hoofd hangt?
  Zelf een pasgeboren baby, heeft ook een schuldenlast vanwege het wanbeleid van zijn partij.
  Dit laat me denken aan een verhaal dat ik gelezen had waar een rover mensen beroofd had en daarna spullen heeft gekocht met een ‘klein deel ‘ van dat bedrag alsof hij zogenaamd meedeleiden had met de mensen.
  En ze waren hem zo dankbaar dat ze zelf niet bewust waren dat hij hun in de problemen heeft gezet.


  Maak melding
 10. Liever De Taliban In Mijn Keuken Dan De NDP In Mijn Achtertuin.

  Jong Suriname

  Geen Enkel Handeling Van De NDP Moeten Wij Als Surinamer Meer In Trappen.
  It Verwondert Mij Waarom De Politie Deze Heer niet Heeft Op Gepakt Voor Verhoor

  Wat Heeft Al Die Brandstof Gekost En Waar Komt Het Geld Vandaan.
  Werk Aan De Winkel Voor De Politie


  Maak melding
 11. Nee Ric, dit is met een paar snoepjes gooien, popi jopi uithangen….Geen enkel lange termijn denken…. alvast lesgeven hoe je van roesjes geniet… Als jij het beter weet dan Chan, wat heb jij dan gedaan voor ze of je familie? Lullen teveel als iemand tenminste voor LANGE termijn probeert het land op te bouwen. Welke studie heeft de vorige first lady of gedaan voor het land afgelopen 10 jaar en 4 tot 5 miljard u$$? Heb je jou wijf al trouwens gevraagd of je op het internet mag als je die al hebt… of vent ? Hou op met dat crackjunk gedrag en denk aan de toekomst/kinderen van SU…. laffe (racistische) bedelende paarse trol… ps doet pijn he dat er eindelijk aan de toekomst wordt gewerkt door o.a. Chan, first lady en een beter team…gewoon slikken en tjop tjop aan het werk…. Fijne dag!


  Maak melding
 12. Kolibri 19 oktober 2020 At 07:28
  Ik ben benieuwd en trouwens de nieuwe rege r ing komt met oplossing die ook het volk goed zal doen! Nog even geduld!
  ====================

  Klopt. De brandstof gaat eind van de maand naar 15 srd per liter.


  Maak melding
 13. Is dit niet dezelfde Lalbiharie, die aan over-facturering heeft gedaan bij de opdracht het éénmalig ophalen, opschonen en uitdiepen en het handmatig onderhouden van diverse lozingen in Saramacca. Hebben Hoefdraad en Bouta niet samen dit ondertekent, en hebben ze niet samen met de SL groep waar Lalbiharie eigenaar van is , het geld opgemaakt, hoeveel miljoen was dat ook alweer ongeveer SRD 14.550.00 miljoen. De grootste corruptiezaak toetertijd.
  Wie houd wie voor de gek.🙄🤔


  Maak melding
 14. Ja, dat klopt.

  “…
  Op 12 september 2019 besloot president Desi Bouterse een machtiging te verlenen aan minister Vidjai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), om een bedrag van ongeveer 14,5 miljoen (SRD 14.557.701,16) ter beschikking te stellen aan S.L. Group N.V. & Transportbedrijven van het district Saramacca. Dit bedrag wordt door de minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, als het ware geleend bij S.L. Group en ter beschikking gesteld voor het uitvoeren van een project door S.L. Group.

  S.L. Group is één van de grootste aannemers voor openbaar groen in Saramacca en is zeer nauw betrokken bij de NDP. S.L. Group is van de heer Jayant Lalbiharie, althans hij zwaait de scepter daar. Lalbiharie is DNA-kandidaat voor de NDP in Saramacca. In die hoedanigheid doet hij sponsoringen in Saramacca. Die sponsoringen zijn dus een sigaar uit eigen doos, de ontvangers hebben er eigenlijk zelf voor betaald. 
  …”


  Maak melding
 15. En dit is juist ook een frustratie bij het volk. Men kent de politieke criminelen maar zijn veel te traag met aanpakken.

  Aanpakken van de politieke criminelen moet een top-prioriteit zijn !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 16. Stemmingmakerij van die NDP kliek. Als je geschoren wordt moet je gewoon stil zitten. Een ieder weet dat die 1.400 liter ergens vandaan moet komen. Niets komt gratis in het leven.
  Dit is wat het volk begrijpt, de NDP staat altijd klaar om het volk te dienen. Als je tien jaar lang van het volk hebt gestolen en het volk zolang hebt uitgeknepen dat het armoede ziet, is deze geste als een druppel op een gloeiende plaat.


  Maak melding
 17. Het is een kwestie van tijd. De klok tikt
  …..tik…..tik….tik. Velen beginnen zich te keren tegen de regering van zijne heiligheid Santokhi. VHP en haar partners storten Suriname in een nog diepere ellende. Het volk begint zich te roeren. Vakbonden laten van zich horen en studenten beginnen zich luidkeels om actie te schreeuwen. De kritieken zijn niet mals.


  Maak melding
 18. ha ha rob g , , oelewapper , jij denkt het altijd beter te weten hé , , maar die klok tikt…tikt voor jou paarse rat , , want je zit op een stoel achter je oude computer nog met DOS en daar onder is een bom geplaatst , , als je opstaat gaat de bom af , mooi zijn we ook van robje g af.

  en je homo maatjes robles , en ric , en paki rat igri komen ook aan de beurt.

  maar jullie homo’s willen niet toegeven dat 1400 liter brandstof eerder net voor de verkiezingen waren gestolen en nu komt die vuile paarse dna lid jayant lalbiharie er ineens mee op de proppen en geeft het als zoete broodjes als nog aan die mensen , , hoort deze rat ook bij jullie homoclub


  Maak melding
 19. De mensen die in dit dorp wonen tellen niet mee voor de VHP en haar regering. Deze mensen hebben niet eens geen brandstof om de luchtaggregaten te laten draaien en om boten kunnen niet uitvaren. Er zullen nog meer van dit soort wantoestanden voorkomen. Ik heb niets tegen Marrons maar op de dag van de Marrons heeft de VHP een roadshow georganiseerd met honderden auto’s om Ronny Brunswijk te pleasen. Hierbij heeft men duizenden liters van het zeer duur geworden brandstof gebruikt terwijl mensen in het binnenland verstoken zijn van brandstof om o.a. electriciteit op te wekken.

  Voor het Surinaams volk wordt het steeds meer duidelijk. Het is allemaal eigen belang bij de VHP en haar regering. Het gewone volk telt niet mee. Zij weten Brunswijk met de stroopkwast goed te bewerken. Hoelang kan deze komedie nog doorgaan? Maar de ogen van het volk gaan met de dag open. Deze regering stort het volk in zeer diepe armoede. Kijk maar naar de verhoging van bustarieven en de verdubbeling van de prijzen van goederen in de winkels.Santokgi stort nog meer onheil over het volk. Onder Bouterse konden de mensen maar net rondkomen. Maar ellende en rampspoed Mensen hebben zich beet laten nemen.


  Maak melding
 20. Rob heeft gelijk wat zijn opmerking betreft over ndp
  ndp is op zijn best in een dienende rol. Laat de intelligentsia het beleid bepalen en laat de ndp dit gaan uitvoeren

  Ook heeft hij gelijk dat
  Deze mensen hebben niet eens geen brandstof om de luchtaggregaten te laten draaien en om boten kunnen niet uitvaren. Er zullen nog meer van dit soort wantoestanden voorkomen.

  Hopelijk leren de mensen van hun fouten en jagen ze de ndp, de veroorzaker!!!! van al dit leed het land uit.
  Wat een ongelooflijke bende hebben ze achter gelaten, Erger is het als je ziet hoeveel zij wel niet hebben gestolen en “geleend” en “gekocht” *auto;s , grond, vakantietripjes voor familie tegen idiote bedragen en het arme volk lijdt en lijdt maar
  Bah en nog eens bah.
  Hoe slecht kan je zijn

  Ndp als je geloofwaardiger wil overkomen zorg dat de voortvluchtige crimineel boefdraad zich meldt bij de politie.
  Verzin maar een lulsmoes om je gezicht te redden als hij zich maar meldt


  Maak melding
 21. @RobG: Als deze NDP- er niet was opgestaan had het dorp geen elektriciteit meer en konden de kinderen niet naar school.
  —————–
  Die dorp bestaat niet sinds vandaag. De leiders van die dorp hebben blijkbaar nooit de behoefte gehad een eigen schooltje te bouwen en onderwijzers er naar toe te halen. Wil jij als gerenommeerde econoom daar niet gratis les gaan geven? En passant neem je ook de dorpsleiding over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES