vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenNatuurHoge waterstand zorgt op diverse plaatsen voor overlast in Suriname

Hoge waterstand zorgt op diverse plaatsen voor overlast in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Op diverse plaatsen in Suriname was er zondag sprake van hoog water, hetgeen gepaard ging met wateroverlast. Vanmorgen bijvoorbeeld werd bekend dat er in de nacht percelen van huizen in Domburg onder water zijn gelopen. Volgens de Surinaamse newssite SUN zou dat het gevolg zijn van een beschadiging aan een waterkerende dam te Domburg.

Later op de dag werd melding gemaakt van wateroverlast te Commewijne. Aan de Zaagmolenweg in het district zou er sprake zijn van wateroverlast zoals op de foto hieronder te zien is. Gesproken wordt van een dambreuk, maar nadere informatie daarover ontbreekt.

In het centrum van Paramaribo is er al de hele dag sprake van hoog water langs de oever van de Surinamerivier. Dit als gevolg van springtij, waarbij de vloed hoger dan gemiddeld komt. Op bovenstaande foto die gemaakt is om 18.45u is te zien dat het water van de rivier buiten de oevers treedt. Dit heeft zich zeker 10 uren lang voorgedaan.

Een vierde melding komt van de Brantimakaweg te Weg naar Zee waar landbouwgronden wederom onder water zijn gelopen. Dit was gisteren ook al het geval. In het filmpje hieronder is die situatie ook te zien:

https://www.instagram.com/p/CGgFpBXBDen/
Zaagmolenweg in het district Commewijne

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Dat krijg je als de bevolking alle rommels ook in de zee dumpen. Wereldwijd zijn de zeeën, rivieren, kanalen, kreken vol met plastic.
  De vorige regering wist dat Paramaribo en Weg naar Zee onder liep en toch hebben niets ermee gedaan, alleen ten goede voor hunzelf. Jullie moeten jullie afvragen waarom loopt Leonsberg niet onder water, omdat zijn plek moest onderhouden worden en jullie mogen gratis op jullie erf zwemmen en vissen. Begin te klagen bij de vorige regering om 50% van hun salaris in te leveren totdat alle sloten gebaggerd zijn en alle Dijken herstel zijn. Ook alle goudbezitters en aandeelhouders in goud concessies mogen deel aan het volk dus schenken, m.i. het goud is van het staat. Dat sommige mensen dat toe eigen hebben in jaren 80/90. En als ze eerlijk zijn en van Suriname houden, zo ik zeggen, geeft een deel aan de bevolking, ze zijn aan het pinaren en de grond is in het eigendom van het staat en dat is de bevolking. Ik hoop dat de nieuwe regering nu regels moeten treffen uit concessies en het staat, nu iets van 50% naar de buitenlanders, 25% naar de zgn grondbezitters (Brado en VP) en 25% naar de Staat en de gouddelvers


  Maak melding
 2. Anoniem , natuurlijk hebt jij gelijk , de mens ongeacht ras of geloofsovertuiging , , ja de mens alleen is de vervuiler en niet de flora en fauna , , maar die zijn wel ook de klos van het gedrag van wij mensen , , deze waterlast komt omdat men hier , (en we hebben dat aangekaart ) geen goede afwatering beheert , en als er een calamiteit is door een waterkerende dam die niet goed werkt of veel regen kan het water niet naar zee lopen , , met gevolg dat vele delen in Suriname overstromen en zeker in Paramaribo , , ja en de mens is echt de boosdoener van dit probleem , , we en ook jij Anoniem zijn ook zeker een van die mensen


  Maak melding
 3. Onomkoombaar is wat er nu aan de handt is ,maar aljaren bekend zeker by politici
  om leiding aan een land te geven moet men op de toekomst kunnen anticiperen en dat doen surinaamse politici niet, het almaar populisme en ego strelen wat ze hier doen
  jammer dat men tegenwoordig niet meer met jaar plannen komen, enkel maar kortzichtige plannen die dan ook heel duur uitvallen.
  Een nieuwe Hoofdstadt zit al jaren in de pen maar het wil maat geen gestalte krygen .
  Dan maar een brug over de lands grenzen,terwyl er belangryker dihgen aangevangen moet worden.


  Maak melding
 4. Anoniem, weet je hoeveel plastic we in zee zouden moeten dumpen om de zeespiegel te laten stijgen? Ga je in beetje verdiepen in de oorzaken van klimaatsverandrring, het smelten van het poolijs en de zeespiegelstijging, voordat je over het probleem van het onder water lopen van delen van Suriname gaat schrijven.


  Maak melding
 5. Anoniem heeft het uitgelegd, en zo zie overal in de wereld is het een probleem, in Suriname op straat langs de goten, overal het zelfde, dus eerst surinamers moeten ook een steentje bijdragen, om het land netjes uit te laten zien,


  Maak melding
 6. Werk aan de winkel Chan , dit heeft echt de hoogste prioriteit
  ,wateroverlast neemt echt je woonplezier weg.
  Je huis of die van de buren onder water , wat erg.

  Ik kan hier heel slecht tegen


  Maak melding
 7. Ik heb het al vaker gezegd, Paramaribo en vele plaatsen in de lage kustvakte van Suriname moet worden ingepolderd en alles wat erbij hoort.

  Surinamers zijn eerst bouwen en dan zien.

  Zo werkt het niet. Er zal eerst een grondige studie moeten worden gemaakt van elke plaats men een bestemming mee heeft, oa landbouw, plaats bouwen voor huizen, ondernemingen, enz.

  Men zal met heel veel zaken rekening moeten houden, oa lage kustvlakte, bodemgesteldheid, hemelwater, hoe het gebied ingericht moet worden, wat is noodzakelijk in dat infrastructuur dat mensen droge voeten hebben in het regenseizoen, hoeveel ondernemingen kunnen erin zo ingerichte gebied maximaal aanwezig zijn dat alles beheersbaar blijft, hoeveel huizen, ook hoe het gesteld is met het landschap, beplanting, enz enz. Het bestemmingsplan moet duidelijk zijn.

  De hoogste tijd dat men begint met eerst studie van wat men wilt doen in gebieden, bestemmingsplannen te maken in richten van de plaats, infrastructuur, kanalen, pompen, dijken, enz. en dan te gaan bouwen.

  Stoppen jullie ermee als er niet eerst een grondige en uitgebreide wetenschappelijke studie is gemaakt alvorens men in gebieden bestemmingsplannen wilt uitvoeren.

  Dit ( onderzoek/studie) ontbreekt in Suriname, waardoor dit het resultaat zal zijn.


  Maak melding
 8. Minister Nurmohamed, laat nu je kunsten zien, dit is Uw kans, U bent zo gedreven, toon nu dat je het veel beter kunt dan de vorige minister, je houdt toch van “daadkracht”, je wilt het toch allemaal zelf doen, gebruik je beroemde Quick Scan om alle plaatsen met water overlast in beeld te brengen. Minister wij hopen/bouwen op U.
  Minister laat zien dat U meer kunt dan een bruggetje in elkaar neerzetten.👷🏽


  Maak melding
 9. Sodeju,
  bedankt bo bo bouters boefdraad. Jullie hebben geen moer gedaan voor het volk, kijk wat er nu gebeurd. Suriname heeft bijna tien jaar lang de wind meer gehad, maar we hebben niets zien hiervan gezien. Een kleine groep heeft geprofiteerd en wij zitten met niks
  Ik lieg jullie hebben twee straten laten aanleggen eentje heet zelf bouterse pad of zo
  Hier hadden jullie iets aan moeten hebben gedaan.


  Maak melding
 10. robles door wie dan ?? , , we weten wel door wie en wel door vele paarse varkens.

  pony je bent een huichelaar.

  rbrowny met y , , y,y,y,y,y,y, en y y y y y , als je de puntjes op de i en j zet dan weten we hier op Waterkant dat je reacties net zo slecht als met y y y y y y y y .

  talk right , , welke Chan bedoel je , , toch niet de Chan , , jij zult niet meer spreken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES