Het kredietregistratiebureau CCBS ook ISO gecertificeerd

1
Het kredietregistratiebureau CCBS ook ISO gecertificeerd
De medewerkers van BNETS die met trots de certificaten presenteren. Van links naar rechts dhr. P. Harangi, Mevr. C. Vreugd-Tjon en Fa, dhr. A. Jong

Sinds 2015 is Banking Network Suriname N.V. (BNETS), eigenaar van het interbancair netwerk; het netwerk dat gastgebruik bij de ATM en POS-faciliteiten mogelijk maakt, ISO 22301:2012 en ISO 27001:2013, gecertificeerd. Op 23 september 2020 is ook het Central Credit Bureau Suriname (CCBS), het kredietregistratiebureau, als onderdeel van BNETS gecertificeerd voor deze twee internationale kwaliteitsstandaarden door DNV GL.

Deze certificeringen bevestigen dat BNETS en het CCBS zaken rondom informatiebeveiliging, kwaliteitsmanagement en bedrijfscontinuïteit op de juiste manier hebben ingericht en worden beheerst.

BNETS en het CCBS tonen met deze certificeringen aan objectief te voldoen aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging, ISO 27001:2013 en dat er adequate voorzorgsmaatregelen zijn genomen om gevoelige informatie te beschermen. De ISO 22301:2012 certificering toont aan dat BNETS en het CCBS voorbereid zijn op onverwachte verstoringen en incidenten en dat zij in dergelijke situaties snel en effectief kunnen herstellen naar een normale bedrijfsvoering.

Deze certificeringen bieden BNETS en het CCBS de mogelijkheid om als betrouwbare partner in de financiële sector bij te dragen aan een verdere ontwikkeling van het Surinaams betaallandschap.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.