dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVrijdag studentenprotest bij kabinet van de president

Vrijdag studentenprotest bij kabinet van de president

-

Does Travel - naar Suriname

De schoolorganisatie studenten voor studenten heeft voor vrijdag 23 oktober een protestactie gepland bij het kabinet van de president in Suriname. Er zal geprotesteerd worden tegen de hoge tarieven van bus- en boottransport, internet, inschrijfgeld, schoolkleding, brood en water.

Vanaf 13.30u zal er verzameld worden bij Fort Zeelandia en om 14.00u zal de groep zich wenden tot het kabinet van de president. Naast leerlingen zijn ook ouders en leerkrachten opgeroepen om de protestactie massaal te ondersteunen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Lachwekkend. Ze protesteren maar een eind weg deze studenten. Totaal geen medelijden mee. 10 jaar hebben ze zich koest gehouden onder regering Bouterse I en II. Alle signalen stonden op rood maar ze lagen liever in hun hangmat. Ze hadden alle gelegenheid om hun stem te laten horen. Regering Santhoki/Brunswijk moet doorgaan op de ingeslagen weg.


  Maak melding
 2. Goed zo ga staken !

  En schrijf op je spandoek :

  “WIJ WILLEN GRATIS FEESTEN”
  “WIJ WILLEN GRATIS LENEN EN NIET TERUG BETALEN”
  “WIJ WILLEN GRATIS SALARIS”
  “DE WET BEPAALT DE PRIJS EN DE KOERS EN NIET DE ECONOMIE”
  “ZAKKA A PREIS DIREK DIREK”
  “ZAKKA A KOERS DIREK DIREK ”
  “ie aa Bouta ie aa Bouta ie aa Bouta”
  “Wi dede gi Bouta”


  Maak melding
 3. De Brinta-studenten in protest 🤭.
  En dit gespuis wil straks een baan bij de overheid volgens maisha. Snap je nu waarom ze werkeloos zijn. Algemene ontwikkeling zero. De prijzen zijn gestegen omdat de overheid ze wil pesten 😷.

  Zoek een bijbaan, kun je wat extra verdienen, net als de studenten in de rest vd wereld. Protesteren mag, maar het resultaat zal rest nul zijn.
  Die clo-ambtenaren mogen ook die man v 78jr, die op 25 mei 120 stemmen heeft gehaald volgen.

  Suc6


  Maak melding
 4. Juiste deze studenten hebben onderwijs het hardst nodig , want blijkbaar zijn ze de afgelopen 10jaar niet naar school geweest. Graag aanmelden aan de benjaminstraat bij Ocer, papa bouta gaat jullie tegemoetkomen.


  Maak melding
 5. @Koos, begin je er maar op voor te bereiden. Voor Santokhi en zijn regering breken zware tijden aan. De mensen krijgen het nu onder Santokhi veel slechter dan onder Bouta. Op alle niveau’s hoort men geronkel,gekonkel en geklaag. De verhoging van de brandstof had direct tot gevolg dat de prijzen in de winkels ook stegen. Vervolgens komt de verhoging van de bustarieven en de koers aanpassing er bovenop. Santokhi hand voor de verkiezingen de mensen een sappig geurende en warme worst voorgehouden. Het bleek allemaal fake te zijn. De massa voelt zich misleid.Ze zijn door Santokhi op het verkeerde been gezet. De prijzen zijn op dit moment zijn het dubbele geworden van het prijsniveau onder Bouterse.


  Maak melding
 6. Somege santonisten begrijpen het niet in bouta tijd konden de mensen nog een bus betalen en nog wat eten kopen de prijzen waren nog niet zo erg als nu en deze regering vraag maar geduld onder tussen moet de bevolking maar zien uit te komen met hun armzalige loon en dit is nog niets het gaat erger worden als water en stroom word verhoog al die gasten die hier reageren hebben volgens mij een riante inkomen of zijn ze ziende blind niet steeds naar vorige regering kijken dat is een gepasserstaion nu is bigi bere chan aan de macht en hij heeft beter beloof blijf maar achter kijken daarom komen we niet vooruit wand dan kunnen jullie vorige regering als excuus gebruiken sari tori


  Maak melding
 7. hé ricje , , ben jij wel eens ooit met een busje gegaan hier in Suriname , , denk het niet jij betaald zelfs geen kaartje in Nederland , , zwartrijder , en kruimel ricje , , waarom reageer jij op items die over Suriname gaan , terwijl jij in Zuid-Oost Amsterdam je handje op houdt bij de gemeente en te lui bent om maar enigszins werk te zoeken droplul , maar je komt je zelf wel eens tegen , want daar in Nederland loert covid in elk hoek je , , en mocht jij van Surinaamse afkomst zijn dan heb je kans 1 op 2 dat je besmet raakt door het covid virus , , dus paarse stront we horen het wel dat je besmet bent , , gelukkig weer een minder


  Maak melding
 8. ha ha ha , schipper vaart met zijn bootje op een droog gevallen goot , , ja hé schipper nu moet je werken om een meter vooruit te komen , , en je kunt wel schreeuwen bouta , bouta help me , , maar die bejaarde man is met pensioen en weet dat hij eind van deze maand opgesloten wordt voor zijn aandeel van de decembermoorden , , dus gebruik je pedel om een graf te graven in de droog gevallen goot en val erin , , schippertje is toch een mooie zee mans graf , , maar wel in een goot


  Maak melding
 9. Als je een som niet hebt begrepen ,zal je het nooit kunnen oplossen.
  Niet iedereen ,maar er zijn mensen in ons land ,die niet begrijpen in wat voor problemen het land is.
  De landen die ,waarvan Bouterse en gasten geld ,hebben geleend ,willenhun geld zien.
  En deze regering moet het betalen.
  Je gaat naar school niet alleen om te leren ,maar ook om te leren denken.
  Als de jeugdigen van nu niet eerst goed gaan denken ,voordat ze iets doen ,gaat ons land hetzelfde blijven voor wat het nu iets.


  Maak melding
 10. WAT 19 oktober 2020 At 02:57
  weet dat hij eind van deze maand opgesloten wordt voor zijn aandeel van de decembermoorden , , dus gebruik je pedel om een graf te graven in de droog gevallen goot en val erin
  ==============

  Snap je wel dat eind van de maand niet alleen NDP stemmers maar ook Slim Stemmers niet meer rond kunnen komen van hun salaris? Ben je wel goed ofzo in je hoofd. Benzine gaat eind van de maand naar 15 SRD per liter. Vanuit de VHP gelederen klinkt steeds meer kritiek naar hun President want hij zou onder invloed van zijn vrouw en wat naasten de boel afsluiten voor de rest van de partij. Ga lachen en dreigen met je rare leesteken probleem. Dit gaat echt niet werken zo.


  Maak melding
 11. ha ha , robje les , kijk jij bent ook schipper , , kun jij wel zwemmen je zal op het droge nog verzuipen , , ja had maar zwemles genomen , , kijk als die paarse ratten zoals jij niet rond kunnen komen in de maand ligt toch aan dat jullie nooit gewerkt hebben en bouta gaf jullie een pakket , , maar dan moest je wel op de paarse ndp stemmen , , ja nu die paarse ratten weg gestemd zijn , , kun je fluiten naar dat pakket , , en robje les die pakketten zijn nooit betaald door bouta , , en de nieuwe regering moet alles weer betalen dus ze moeten jou niet helpen , ga werken luiwammes


  Maak melding
 12. hé robje g , , waar moet Koos zich op voor bereiden , , wil je hem met je lulletje slaan of zo , , je krijgt dat lulletje van jou ga niet hoog mannetje ha ha ha ha


  Maak melding
 13. robje g wordt veroordeeld , maar goed ook hij is een pedofiel , , ha ha waterkant deze , , reactie valt niet onder , , je opmerking moet nog beoordeeld worden , , en robje g plast en schijt al in zijn broek ha ha ha


  Maak melding
 14. o ja die studenten gaan toch demonstreren bij ocer toch , , daar ligt hun beloofde geld , , watjes , , 4 maanden terug durfden ze dat niet , , maar nu wel , , stelletje ongeschoolde lieden , , weet je dat er geen een zich student mag noemen , , de kinderen op de lagere school zijn beter dan jullie studenten aan gevoerd door robje g.


  Maak melding
 15. De jeugd oftewel studenten, hebben de toekomst. Op grond waarvan zouden ze niet mogen demonstreren? Zij voelen het in hun pocket. Het is goed dat ze assertief zijn. Het opkomen voor zichzelf. Ze hebben dat verstand. Nog niet de ervaring ,maar het neemt niet weg dat ze een duidelijk standpunt naar voren mogen brengen. De oplossing zit er niet in gelegen om de studenten te beschimpen. Een luisterend oor helpt. Een tweede is om ze tegemoet te treden.


  Maak melding
 16. Beste mensen… Volgens de door de Surinaamse regering uitgebrachte statistieken moet de overheid zich de komende jaren in ieder geval heel gedisciplineerd gaan houden aan de spelregels die ze bij de start van de regeerperiode maken over uitgaven en inkomsten….. Suriname zit praktisch zonder landbouw-exporten…, en toerisme… Twee bronnen van Buitenlandse valuta inkomsten… Toch moeten de studenten hoe dan ook hun studie voortzetten… Een soort studenten-pas kan wel hulp bieden… Een korting op bus en andere vormen van vervoer…. Dat moeten de studenten met de bus-bedrijven zien te regelen… Suriname is op zoek naar buitenlandse investeerders…, het liefst Suri-Ned’s… Mevrouw Santokhi de first Lady van Suriname heeft dat tijdens haar bezoek aan Nederland kenbaar gemaakt… Een boodschap die zij meekreeg is dat de wetgeving de investeringen van Suri-Ned’s moet garanderen…. Het zijn vaak spaarcenten…, van 30 jaar iets opzij zetten soms… De criminaliteit moet ook aangepakt worden vinden de Surinamers in Nederland… Hoe helderder de afspraken hoe beter het kan worden met een Surinaamse- economie die getergd wordt net als de wereld economie door Covid-19… De ndp-regering heeft een lege staatskas achtergelaten…. De srd is geveld…, en in., een vrije val terecht gekomen…. Over de kwestie hoefdraad… Niemand weet waar hoefdraad als voormalig minister van financiën geld heeft geleend…. De lener betaald moet worden nageleefd,…, dat zegt ook Eugene van der San… een ndp strateeg… des te groter is de kans dat we redelijk goed uit de crisis komen, vindt de heer van der San.. Dus de coalitiepartijen zijn enkel verantwoordelijk voor hun eigen perikelen.. Beste mensen sterkte overal en vergeet je mondkapje niet… .


  Maak melding
 17. Waar zijn jullie ouders????

  Sommigen die het geld hebben sturen hun kroos wel naar het buitenland om verder te gaan studeren en denken dat het GRATIS is.

  De tijd staat niet stil, dus betalen maar.


  Maak melding
 18. Pakiratigri

  19 oktober 2020 At 04:55

  De jeugd oftewel studenten, hebben de toekomst. Op grond waarvan zouden ze niet mogen demonstreren? Zij voelen het in hun pocket. Het is goed dat ze assertief zijn. Het opkomen voor zichzelf. Ze hebben dat verstand. Nog niet de ervaring ,maar het neemt niet weg dat ze een duidelijk standpunt naar voren mogen brengen. De oplossing zit er niet in gelegen om de studenten te beschimpen. Een luisterend oor helpt. Een tweede is om ze tegemoet te treden.

  ========================================================

  Beste Pakiratigri, de overheid zit op zwart zaad. Hoe moet de overheid de studenten, ambtenaren etc (financieel) tegemoet komen. Eind vh maand moet Suriname US 26 mil dollar op tafel leggen voor de aflossing van Oppenheimer lening. Protesteren is zinloos.


  Maak melding
 19. @Koos, jouw goeroe moet gewoon zijn werk doen en jij moet niet voor hem klagen. De vorige regering kon de aflossing wel voor elkaar krijgen en de onderneming Chan & Melissa kunnen dat ook. Natuurlijk staat het dagelijkse leven van de mensen onder druk. Maar dat moet geen excuus zijn om onder de verplichtingen onderuit te komen. Santokhi moet wel haast maken omdat de protesten los gaan barsten. Gebruik niet de aflossing aan Oppenheimer als afleidingsmanoeuvre.


  Maak melding
 20. RobG 19 oktober 2020 At 01:26
  Voor Santokhi en zijn regering breken zware tijden aan.
  De verhoging van de brandstof had direct tot gevolg dat de prijzen in de winkels ook stegen. Vervolgens komt de verhoging van de bustarieven en de koers aanpassing er bovenop.

  Ai RobG
  Je bent een pseudo econoom en dat blijkt nu weer met je ge-ouweneuzel.
  Dat de brandstofprijs direct gevolgen heeft in de prijzen is waar.
  Maar begin bij het begin en geef als docent (pseudo) econoom aan waar het echt begint zoals een rivier een oorsprong kent.
  Ik zal je helpen
  Het begint bij geen valuta hebben en gaat vervolgens door naar de koers van de valuta niet op 7,54 te houden maar proberen de reële koers toe te passen.
  De koers die de CBvS hanteert is niet de koers die de marktwerking is bepaald want die is veel te laag.
  De brandstof zal nog duurder worden als de marktkoers wordt toegepast.
  Ook de government take op de benzine heeft ook zijn uitwerking op de prijzen.

  Dus RobG
  Onze pseudo econoom stop met halve waarheden te benoemen
  Dus


  Maak melding
 21. RobG

  19 oktober 2020 At 12:04

  @Koos, jouw goeroe moet gewoon zijn werk doen en jij moet niet voor hem klagen. De vorige regering kon de aflossing wel voor elkaar krijgen en de onderneming Chan & Melissa kunnen dat ook. Natuurlijk staat het dagelijkse leven van de mensen onder druk. Maar dat moet geen excuus zijn om onder de verplichtingen onderuit te komen. Santokhi moet wel haast maken omdat de protesten los gaan barsten. Gebruik niet de aflossing aan Oppenheimer als afleidingsmanoeuvre.

  ==============================

  Vorige regering kreeg de aflossing bij Oppenheimer niet voor elkaar. Ook aflossing bij de bagger aannemer kregen ze niet voor elkaar. Gevolg was boetes. Regering Santhoki heeft op eigenkracht de salarissen van september kunnen overmaken. De Ndp leende alles wat los en vast zet. Dat noem ik onbehoorlijk bestuur.
  Precies om die redenen verkeerd het land in chaos. Daarom mag de Ndp nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding
 22. Het is hard gegaan, heel hard tot en met de verkiezingen was er HELEMAAL HELEMAAL niets aan de hand. Erger tot de overdracht was er HELEMAAL niets aan de hand. Er kon zelf bakken met geld worden overgeboekt naar die mpp jampa op de dag van overdracht.
  Nu drie maanden later zit het land in een ravijn. Gelukkig hebben we hier onze pias,robg onze viroloog onze epidemioloog onze criminoloog enz samen met zijn mammie die ons haarfijn kunnen uitleggen hoe Santokhi binnen drie maanden de valuta heeft laten devalueren met alle negatieve gevolgen voor de inwoners van ons land.
  Zo’n topeconoom die voor gemeentes heeft gewerkt op hoog niveau heeft niet kunnen voorkomen dat Boefdraad leningen op leningen moest stapelen, dat de staatsschuld als een gek opliep, dat Suriname nu op het niveau van een junkland zit CCC+, drie keer gedevalueerd de afgelopen tien jaar. Een ex minister van financiën die op de vlucht is, heeft hij zich al aangegeven
  Het volk moet iedere dag horen en lezen aan wie zij deze armoe te danken hebben
  wie er voor gezorgd heeft dat er geen producten tegen normale prijzen te krijgen zijn dat busvervoer zo duur geworden is, dat subsidies moeten worden afgeschaft, dat de ziektekosten omhoog schieten enz enz
  Maar is alles dan zo slecht? Nee, dat niet. ministers hebben vele auto’s tegen een prijs van tien buskaartjes kunnen kopen, hebben een riant salaris tot hun dood, hoeven gelukkig niet te betalen voor ziektekosten.


  Maak melding
 23. Ik zie dat jullie hier precies als jullie leider denken over het volk. Wedden dat als het erop aan komt Chan een samenscholingsverbod gaat instellen en als hij in het nauw gedreven wordt, dat zal laten handhaven? De man ontpopt zich steeds meer als een baasje, straks gaat hij Poepe uit den Haag ook de les willen lezen, na bewezen diensten. Want Poepe begint zich ook te roeren.


  Maak melding
 24. ha ha ha , robje g , , ha ha ha , hij wil minister worden van financien , , ha ha ha , , boefdraad 2 , , ha ha ha robje g , heb jij ook zo’n varkens kop als boefdraad , ha ha ha.

  luci en k….. , , jij lijkt robje g wel , , alleen maar onzin uit kraaien.

  paki rat igri , , spreekt als de paus , spreekt als een dominee , , spreekt als een rabbi , , spreekt als een …… , , en en en spreekt als een paars varken


  Maak melding
 25. @ Dre
  Heel goed verwoord. Ik wil hier iets aan toevoegen. Als zelf studenten binnen drie maanden groei en bloei verwachten wat tien jaar lang vernietigt is dan zegt mij dit genoeg over hun intellectuele vermogens. Eerst zal het volk pijn moeten lijden, pijn moeten lijden dankzij de criminelen van de ndp.
  Heeft hoefdraad zich al aangegeven. Wat heb je aan al je miljoenen als je je moet verstoppen onder het bed van je schoonvader


  Maak melding
 26. @Bigi Sma, jij bent en blijft een onnozele geit. Ik ben al zo een beetje gewend geraakt aan jouw goedkope retoriek. Het lukt jou helaas niet om jouw goedkope theorieën uit te bouwen naar een hoger niveau. Als alles zo simpel is zoals jij het beschrijft dan had zelfs een MULO leerling de economische problemen van Suriname kunnen oplossen. Wanneer stap jij de wereld van de realiteit binnen?


  Maak melding
 27. haha robg je weet toch he he he je weet toch
  Jongen je mammie of pappie die je probeert te helpen heeft je zelf een ferme tik gegeven; je hebt Suriname verlaten en in de steek gelaten dus je telt niet meer mee schreef hij of zij.
  😁😁😁😁😁
  Of wat dacht je van deze
  man jij bent 8000km verderop, wat weet jij van Suriname .
  je eigen woorden in je gedaante van rob less
  😁😁😁😁


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES