VIDEO: Politie lost waarschuwingsschoten om feest te stoppen

15
politie-eenheden-suriname-in-actie-bij-geval

Manschappen van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben vrijdagavond aan de Toekomstweg schoten moeten lossen om een feest van honderden personen, voornamelijk jongeren, te stoppen.

De politie kreeg melding dat er op een adres in de straat een heel druk bezocht feest gaande was. De politie van Livorno ging ter plaatse voor onderzoek. Bij aankomst troffen de wetsdienaren inderdaad honderden feestgangers aan. De menigte werd gesommeerd de plaats te verlaten, maar de sommatie was aan dovemansoren gericht. Enkele feestgangers plaatsten toen planken met spijkers op de weg, zodat de politie niet kon doorrijden.

De politie ter plaatse vroeg meteen assistentie en RBTP-manschappen arriveerden snel ter plekke om de orde te handhaven. De feestgangers raakten behoorlijk verhit en de situatie werd onoverzichtelijk. Daarbij losten de RBTP-manschappen een aantal waarschuwingsschoten om de rust terug te brengen en de feestgangers te dwingen de plaats te verlaten.

Een 17-jarige jongen die behoorlijk tekeerging werd overgebracht naar het bureau. De politie haalde zijn ouders erbij en na een ernstige waarschuwing is hij heengezonden. Volgens de momenteel geldende coronaregels in Suriname is er een samenscholingsverbod voor groepen groter dan tien personen. Daarnaast is het verboden feesten, inclusief huisfeesten, te houden.

https://www.facebook.com/150010242040495/posts/1225046867870155/


15 REACTIES

 1. Dit moemen we dweilen met de kraan open ook hier in nederland de regering moeten veel strenger worden pak die mensen op en laat ze een brief ondertekenen dat ze ook niet geholpen worden als ze corona krijgen en om het helemaal op te lossen als ze corona krijgen dat ze vrijwillig uit het leven stappen zo pak je het zooitje aan want waarom moeten de goeien onder de kwade lijden


  Maak melding

 2. Zo blijkt maar weer; ook in Suriname heb je figuren net als Trump en Alexander die het nut van al die corona remmende maatregelen niet willen inzien.


  Maak melding

 3. En SLM en regering de vakantieganger verplichten meer dan SRD 5.000 te betalen om zeker van te zijn dat ze niet zondigen tegen, de terechte, de genomen maatregelen.
  Gebeurt inderdaad overal ter wereld maar heb nog niet mogen vernemen dat er een land is die bezoekers laten betalen om bewaakt te worden.


  Maak melding

 4. @BigiSma: Ik vind dat de mensen die nu om wat voor redenen vanuit een corona haard reizen naar bv Suriname onverantwoordelijk bezig zijn. Het zijn allemaal sluipschutters in een oorlog zonder bommen en granaten waar 8000 gevallen op dagbasis teveel is om te denken dat je veilig bent. De reguliere zorg wordt afgeschaald maar de Ziekenfondspremie daarentegen zal worden opgeschaald tbv diegenen die covidbehandelingen nodig hebben. Er moet geen reisadvies maar reisverbod komen en een tolallockdown van minstens 2 wkn gekoppeld aan strengere straffen.


  Maak melding

 5. Behalve de jaarlijkse Griepvaccinatie start men ook met de Pneumococcenvaccinatie van de bevolking op dit moment al horen we niet vel/niet van in de media, lijkt dit ook weer groots te zijn.


  Maak melding

 6. Het is toch van de zotte dat men dit nog gewoon doet. Wij zijn een van de minst getroffen landen in zuid Amerika en hebben wat dat betreft meer geluk dan anderen.
  Men gedraagt zich echter zo idioterig wetende dat de zorg niet toegerust is indien we bij bosjes ziek worden.
  Men is jong en voelt zich onsterfelijk totdat ze aan de beademing ligt.
  De regering heeft maatregelen getroffen, surineds mogen niet komen en dan gaan wij zo om met de regels.
  Mensen, denk aan je medemens, je ouders, grootouders enz enz. Denk eens goed na.


  Maak melding

 7. De jongen van 17 moest mee. De ouders er bij gehaald en na een goed gesprek werdt hij heen gezonden.
  Hebben de jongeren in Suriname meer respect voor hun ouders dan in Nederland ?


  Maak melding

 8. Sammy the Queen
  Ik ben het eens met je opmerking over de covid aantallen etc in Nederland.
  Maar waar het mij omgaat is:
  In Nederland betaal je de gekozen ziektekostenverzekering zoals iedereen en daar is een eigen risico aangekoppeld voor iedereen hetzelfde.
  Dus niet voor de inkomende reiziger / vakantieganger word er apart gevraagd om meer SRD 5.000 te vragen voor privé bewaking zoals in Suriname onderwijl er groepen zijn die alle regels aan hun laars lappen.


  Maak melding

 9. Surinamers zijn feest beesten en houden van gezelligheid ook al kost dat wellicht hen het leven. Pas wanneer in hun naaste omgeving iemand aan de besmetting de hoek omgaat nemen zij even gas terug, maar zijn na een week weer vergeten dat zich zo iets had voltrokken.

  Mensen……………….doewet………..we zien wel waar het schip strand.


  Maak melding

 10. hé kodja en damsco , , wat willen jullie, dat bouta de op sterven na demente fossiel terug komt voor wat , , de aardappels schillen in Asiana of sokken breien voor oude dames , , zal wel een sociaal gebaar zijn van die bouta , , als hij dat kan.
  en dan die doewet wat een slappeling , , bouta ging overal feesten en hield zich nooit aan de regels voorbeelden genoeg , , op Flora ging hij snuiven en zuipen met jongeren en zelfs een jonge dame betasten , , en in het ziekenhuis AZ danste hij met die geile dikke verpleegsters , , en toen had bouta zelf de covid 19 protocollen ingesteld maar de 1,5 meter deerde hem niets zelfs brassa gaf hij en zo , , en waar was de doewet (viera) om hem op te pakken , , dat durfde ze niet want ze is zo bang dat bouta haar in de rug zal schieten , , en reken erop dat die doewet telkens in haar broek doet als ze de naam bouta hoort
  ha ha kodja en damsco willen bouta terug ha ha ha 😂🤣😂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.