Meubilair O.S. Bambischool voor 75% vernieuwd dankzij vp Brunswijk

12
Meubilair O.S. Bambischool voor 75% vernieuwd dankzij vp Brunswijk

Met de hulp van vice-president Ronnie Brunswijk is eindelijk 75% van het oude meubilair van de O.S. Bambischool in Moengo vervangen. De school in Moengo telt ongeveer 400 leerlingen en kampt al jaren met een tekort aan meubilair. Volgens het hoofd van de school Tresna Pinas is er verschillende keren aangeklopt bij het Ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur, echter zonder succes. De school heeft uiteindelijk uit eigen middelen geprobeerd enkele tafels te repareren. Ook kreeg de school vorig jaar enkele kleine donaties. Ondanks deze inspanningen was echter nog zeker 75% van de tafels en stoelen aan vervanging toe. 

Tijdens het bezoek van de vp op de eerste schooldag van het jaar vroeg het schoolhoofd om ondersteuning. Brunswijk toonde zich begaan met de situatie op de school. Hij deed de belofte zich te zullen inzetten om het oude en kapotte meubilair van de school te vervangen. Deze belofte werd op vrijdag 16 oktober jl. ingelost.

Pinas is erg ingenomen met de schenking van de vp. Volgens haar is de situatie op haar school geen uitzondering, maar wel heel erg. `Dit wat we vandaag krijgen van de vice-president is top´, zegt Pinas, we danken de vp namens alle leerlingen en leerkrachten van de school. De schenking bestond onder andere uit stoelen, tafels, kasten en bureaus.

Volgens het schoolhoofd draagt goed meubilair zeker bij aan de motivatie van de kinderen. De kinderen van O.S. Bambi gaan momenteel net als de kinderen van de andere basisscholen in Suriname slechts een deel van de week naar school. Dit in verband met de voorschriften ter bestrijding van het Corona virus. Toch is de juf erg trots op de leerlingen.

´De kinderen waren eraan gewend om elke dag op school te komen en je hebt nu dus enkelen die nog steeds elke dag komen,´ geeft het schoolhoofd aan. ´Dit geeft aan dat de kinderen wel willend zijn en dat moeten we stimuleren, aldus Pinas. De leerlingen van deze school kregen aan het begin van het schooljaar reeds een goed gevulde schooltas van de vice-president meldt Directoraat Volkscommunicatie.


12 REACTIES

 1. kijk deze nieuwe regering en zeker VP Brunswijk doen wat en zorgen ervoor dat de nodige dingen er komen , , het is toch te gek van woorden dat de schoolleiding vele malen bij de vorige regering aanklopte en nul op het rekest kreeg , schande , , maar ja iedereen weet dat de vorige regering alleen aan zelf verrijking bezig was , of niet boutisten , , maar jullie zullen wel weer zeggen dat het niet zo is en de nieuwe regering van alles verwijten , , maar knoop vast in je oren dat deze regering in drie maanden al veel goede dingen heeft gedaan , , maar zo dadelijk zullen de boutisten zich weer roeren


  Maak melding

 2. De staat moet garantstaan voor onderwys en moet het ten allertyden toegangkelyk maken ,
  zonder sponsor of politieke tendens.daarom is het belangryk dat er volgens de grondwet geregeerd wordt,want daar staan de wetten aangegeven hoe en wat de rechten en plichten zyn


  Maak melding

 3. Rbrown@@ aan je spellingsfouten te zien heb jij het niet ver geschopt op school dus waar praat jij over je bent een grote belediging en schande voor het Surinaams onderwijs schrijf maar een solitiesatiebrief met je achterlijke kinderachtige spelling of ben je nog een puber


  Maak melding

 4. Big up BB…..jammer dat dit gebaar 1 druppel op een hete plaat is. Er zijn namelijk meerdere scholen en instanties die met hetzelfde probleem kampen. Graag goed beleid maken om dit probleem structureel op te lossen, ipv Family and Friends te accomoderen meneer Santokhi. Seringen lik fa Joe bing beloof.


  Maak melding

 5. Op het eerste gezicht is dit een leuk en sympathiek.gebaar van BB, maar dit is niet de oplossing van het landelijke probleem van schaarste aan alles en nog wat in het onderwojs. En is het toevallig dat de school die door BB geholpen is, vooral bezocht wordt door kinderen die dezelfde moedettaal hebben als BB? Misschien wordt het tijd dat de kinderen elders in Suriname overschakelen op die taal, of is dat niet voldoende en zullen zij pas hulp van hem krijgen wanneer ze allemaal.op hem lijken?


  Maak melding

 6. En Suriname beschikt over zoveel bos; hout en toch is er geen behoorlijk meubilair.
  Toen ik nog naar school ging in de “slaventijd” werd het meubilair om de zoveel tijd
  vervangen/vernieuwd.
  Suriname is door de jaren heen vanaf 1975 een bananenrepubliek geworden
  door ondeskundige bestuurders en vrienden.

  Tegenwoordig zijn moordenaars, drugsbazen en witteboordencriminelen toppers en weldoeners in Suriname!

  Normen, waarden en solidariteit, zijn woorden die klaarblijkelijk weinig mensen nog kennen
  in deze tijd!


  Maak melding

 7. Dit is een schitterend gebaar, of met ik zeggen sigaar uit eigen doos?
  Eerlijke Chan kan niks weggeven wat hij niet heeft gestolen, een ieder met een zwak stel hersens ziet dit gauw als een warm hart toedragen terwijl het bloedgeld is van het verleden, denk toch na.

  ALs de vp. zo doorgaat kan hij makkelijk pres. kunnen worden van de Sampanezen.


  Maak melding

 8. De vice president heeft een wekelijkse sinterklaas event. Mij dunkt hoe komt hij aan zoveel geld, betaalt hij zijn eerlijk aandeel in belastingen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.