Installatie 13 nieuwe substituut-officieren van justitie

18
Installatie 13 nieuwe substituut-officieren van justitie

Dit zijn ze dan, de 13 nieuwe substituut-officieren van justitie in Suriname. Hun installatie vond afgelopen vrijdag 16 oktober plaats door het Hof van Justitie. Deze functionarissen zijn een werkarm van het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM).

Het gaat om Ruth Nunes, Romeo Rampersad, Rashmi Chotkoe, Aficke Spier, Deepak Bhagwandien, Rita Sitaram, Vijantimala Panchoe, Sardhawatie Ramdajal, Priscilla Roep, Santusha Raghoe, Satyamperkash Garib, Sudesh Sewgobind en Maritza Bobb.

De aanstelling van deze 13 openbare aanklagers zal volgens Samantha Gadjradj, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (Sova), een verlichting in werkdruk brengen, wat uiteindelijk voordelig voor elke belanghebbende zal uitkomen.


18 REACTIES

 1. En nu wetgeving zodat wij hier ook mogen stemmen over vijf jaar. Als je voetballers kan laten spelen dan kan je ons het recht geven te laten stemmen, overal ter wereld kan dit waarom bij ons niet


  Maak melding

 2. Er is nu voldoende mankracht (m/v) om alle zware criminelen nu in Suriname versnelt voor de rechtbank/krijgsraad, kanton te brengen.

  Het gaat dan om, oa:
  – ddb (25 feb 1980 staatsgreep, 8 december 1982 moorden, smeergelden Ballast Nedam, 4 miljard US- dollar dat verdwenen is, enz.
  -hoefdraad, 4 miljard US-$
  – jenny simons – geerlings, oa haar rol bij de amnestiewet,
  – bouva, schoolmaaltijden,
  – dilip sardjoe ( Alcoa, Suralco Afobakkadam, zandboot die brug bij aanvaring beschadigde, enz),
  – jules wijdenbosch ( smeergelden Ballast Nedam
  – graanoost, oa Carifestagelden,
  – dino b, willen opzetten van een criminele organisatie in Suriname,
  – jozeszoon, schoolboeken, gelden van de treinverbinding Poelepantje – Onverwacht,
  – enz, enz, enz.


  Maak melding

 3. Van mij mag Suriname vol lopen met deze mensen. Maar…. gerechtigheid in Su. is niks anders dan vergelijking met een karikatuur verhaal. Sorry… In elk geval succes met jullie werk in Su.


  Maak melding

 4. Wanneer komt de advertentie: 100.000 SRD beloning voor boefdraad dead or alive. En doe nog 10 jaar bovenop voor bouta voor het verbergen van een crimineel waar justitie op zoek naar is.


  Maak melding

 5. Als ik de namen leest dan is Suriname afgezonderd van Nunes , Spier en Bobb op weg naar Indiase taferelen. Als dit de Surinaamse samenleving mag uitstralen dan zet ik een grote vraag teken.
  phoepha panday heeft recentelijk Modi en Gandi en de Hindoeisme erbij gehaald om abdoel van de NDP voor een varken neer te zetten. Als ik reageer dat Modi als Hindoe fundamentalist de Badri moskee laat slopen en duizenden moslims heeft laten afmaken,en dat Gandi een racist was, want lees stukken in Zuid Africa waar deze man zwarten racistisch uitschold, heeft hij dit bericht verwijdert. Nog in de Bijbel de Koran en de Tora wordt het polytheisme besproken en erkend als geloof. Dit houd in dat panday als hij kennis had opgedaan ervan bewust zou zijn dat hij een islamiet niet voor een varken mag uit maken.
  Little India zoals Modi Suriname benoemt wordt nu al bestierd door de hindoe nationalisme.

  tjee


  Maak melding

 6. Passant, zo gedreven, misschien ben je ook zo bedreven op justitieel gebied, je heb gelijk, deze “zaken” liggen al heel lang op de plank en moeten eindelijk door het OM worden opgepakt anders krijg je te maken met verjaring.

  Dus biedt je aan zou ik zeggen en neem dan een paar van je matties mee, vergeet vooral niet onze huispias WATje mee te vragen , die is zo snel van begrip.


  Maak melding

 7. Hmmm, een echte weerspiegeling van de VHP, 10 van de 13 is Hindoestaan. M.a.w. de VHP vindt dat ruim 3/4 van de bevolking op hun lijkt, Hindoestaan is. Als dit geen etnische politiek is, eet ik mijn schoen en mijn laars op. Ondertussen gaan natuurlijk de misselijkmakende wandaden van dit regiem door. Parmesar wordt door de domme voorzitter van DNA met machtsvertoon uit het huis van de democratie gezet omdat hij simpelweg de waarheid sprak over de incompetentie van de regering op het gebied van COVID. De President en zijn vrouw hebben nog steeds schijt aan het volk en de verontwaardiging over al de benoemingen van mevrouwtje. Je gaat je afvragen waarom Chan zijn vrouw niet durft te stoppen in het inhalig gedrag dat zij vertoond. Het volk wordt met de dag armer en begint zich te roeren. Natuurlijk gaan de ezels hier de NDP daar de schuld van geven terwijl het pure incompetentie van de regering betreft.


  Maak melding

 8. tja als je geen portie vreten meer krijgt dan moet je je toevlucht wel nemen tot het vreten van je schoenen.
  Aj baja dus 10 van de 13 zijn Hindoestanen , waar zijn onze jongens waarom doen blaka mang geen studie


  Maak melding

 9. @Dre: Als een Blakaman een (echte) studie heeft afgerond merk je dat in geschrift en taalkundigheid. Merk je dat bij je Bháiwa’s ook? Het is grappig te zien hoeveel Hindoestanen telkens met een titel op de proppen komen en niet eens behoorlijk Nederlands spreken! Ja, het zit ze in de genen en hun gemeenschap helpt ze daarbij, het bedrog!


  Maak melding

 10. @lucien Karwafodi,Dre.
  Het gaat niet om hindoestanen , maar om hindoes. Jullie moeten je verdiepen in de VHP waar nog altijd 6 hindoe families de dienst uitmaken en in het verleden tijdens lachman tijd het land leeg geroofd hebben. De pot verwijt de ketel.
  Het is nu tijd om kritische te zijn op de regering.

  tjee


  Maak melding

 11. @you mofo: phoepha panday heeft recentelijk Modi en Gandi en de Hindoeisme erbij gehaald om abdoel van de NDP voor een varken neer te zetten. Als ik reageer dat Modi als Hindoe fundamentalist de Badri moskee laat slopen en duizenden moslims heeft laten afmaken,en dat Gandi een racist was, want lees stukken in Zuid Africa waar deze man zwarten racistisch uitschold, heeft hij dit bericht verwijdert. Nog in de Bijbel de Koran en de Tora wordt het polytheisme besproken en erkend als geloof. Dit houd in dat panday als hij kennis had opgedaan ervan bewust zou zijn dat hij een islamiet niet voor een varken mag uit maken.
  Little India zoals Modi Suriname benoemt wordt nu al bestierd door de hindoe nationalisme.
  ———————————————-
  Straks ga je nog beweren dat India Engeland was binnengevallen. Moslims zijn experts in liegen. Zelf noemen ze dat: taqiya (liegen als het je zaak dient).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.