VIDEO: Portaal met verkeerslichten van ’t Hogerhuysstraat verwijderd

10
Portaal met verkeerslichten van 't Hogerhuysstraat verwijderd

Het portaal waar de verkeerslichten aan bevestigd zijn op de hoek van de van ’t Hogerhuysstraat en de Slangenhoutstraat is vrijdagavond 16 oktober verwijderd. Het portaal raakte beschadigd nadat het door zwaar transport werd aangereden op maandag 12 en donderdag 15 oktober. De portaal constructie is door de aanrijdingen dusdanig beschadigd geraakt, dat het acuut gedemonteerd moest worden om te herstellen.

Gezien de instabiele situatie van het portaal had het ministerie van Openbare Werken in Suriname besloten, het portaal in de avond van vrijdag te demonteren. De werkzaamheden zijn 21:00 uur gestart en duurde tot en met zaterdagochtend 5:00 uur. Er is gewerkt tijdens de lockdown periode.

Het ministerie attendeerd de gemeenschap erop dat er bij het portaal op de aangegeven locatie een doorrijhoogte van 4.60 meter geldt. Bestuurders van vrachtwagens en zwaar materieel dienen hiermede rekening te houden ter voorkoming van schade aan overheidseigendommen. De hoogte van voertuigen inclusief lading is conform het rijbesluit 1957 gesteld op 3.80m.

Bekijk hieronder een filmpje van de aanrijding.

https://www.instagram.com/p/CGcQk5rhTAJ/?igshid=1heyleof4jyoe


10 REACTIES

 1. openbare werken loopt achter in de tijd.

  de moderne vrachtwagens zijn veel hoger nu.

  houden ow rekening met de vernieuwingen qua vrachtauto,s.

  de hoogte die wordt aangegeven is voor vrachtwagens die al naar de sloop zijn gebracht.


  Maak melding

 2. ook hangt bedrading in vele straten veels te laag.

  vrachtauto,s met een container komen hier tegenaan.

  ebs moet ook een opdonder krijgen. er moet een minimale kabelhoogte over de weg zijn van 10 meter.


  Maak melding

 3. En toch zullen en bestuurders zijn die uitkijken voor politie en denken “mi e tik a kans foe rij wanti skowtoe no de du mi no kang kies wang bekeuring”

  Dus OW denk niet dat je de demontage ploeg kunt opheffen🤣🤣🤣


  Maak melding

 4. Degene die op het idee gekomen is om een portaal i.p.v. normale verkeerslichten op palen daar neer te zetten, moeten ze opsluiten, samen met de politieke figuren die een flinke ‘njang’ gemaakt hebben om dat onding te mogen bouwen.


  Maak melding

 5. Het is normaal dat de schadeveroorzaker, het betaalt.
  Afgelopen jaren, had de infrastructuur aangelegd kunnen worden. Maar ja, de prioriteit lag bij het vullen van de zakken.


  Maak melding

 6. RICO: Moet er langzamerhand ook niet begonnen worden met ondergrondse kabels te trekken?

  Het is gebleken dat aan ondergronds juist meer schade worden toegebracht, door opgravingen. Kijk maar hoe vaak de ondergrondse telefoon glasvezelkabel, waterleiding buizen worden beschadigd door ongetroleerde graf werkzaamheden. EBS had in het verleden ook ondergrondse kabels aangelegd maar door de vele schade die zijn toegebracht zijn ze overgegaan tot op palen bevestigen van de kabels. Er is geen goede planning geen goede structuur. Om de halverklap wordt er gegraven. Ook de mooie pas aangelegde wegen moeten het vergelden, want de plannen worden net met elkaar afgestemd. Zo gebeurd het vaak, dat na dat de weg is aangelegd, geasfalteerd, ze vergeten zijn kokers aan te leggen. De waterleiding nog niet klaar om buizen aan te leggen, Telesur nog kabels moet aanleggen die moet nog een duiker plaatsen enz. met als gevolg de wegen worden opgengebroken en niet meer hersteld. In Suriname heb je mooie wegen met drempels of opengebrokenwegen omdat graaf werkzaamheden nog moeten worden verricht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.