dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Boze NDP parlementariër Parmessar door politie uit DNA zaal gezet

VIDEO: Boze NDP parlementariër Parmessar door politie uit DNA zaal gezet

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens de vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) donderdagmiddag is NDP parlementariër Parmessar door de politie uit de vergaderzaal gezet. Parmessar was woest en zei dat minister Amoksi onverantwoord bezig is. Amoksi was de afgelopen dagen in quarantaine en bleek achteraf positief getest op COVID-19.

De minister was echter gewoon naar de DNA vergadering gekomen. Parmessar vond dat hij had moeten wachten totdat het resultaat van de test bekend was. Hij wees erop dat de minister met zijn onverantwoord gedrag veel anderen in gevaar heeft gebracht. Amoksi zat notabene tussen de president van Suriname en de minister van onderwijs.

Assembleevoorzitter Marinus Bee vroeg Parmessar om dat niet te doen met elkaar. Maar de NDP-fractieleider was boos en bleef schreeuwen hierover. Bee waarschuwde hem en ontnam hem het woord. Toen Parmessar door bleef gaan met schreeuwen liet de voorzitter hem door de politie het Surinaamse parlement uitzetten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Goede besluit meneer Bee, die hadden met mahinder jogi het zelfde gedaan, uit het zaal laten verwijderen, nou is het beurt aan de ndp om respect te tonen, hij is koppig meneer, super meneer Bee dat hij geen respect voor jouw toont daarom terecht uit het zaal te laten verwijderen


  Maak melding
 2. Bee is verkeerd geweest.
  De Minister had geen risico moeten nemen.
  Cpvid is niet om mee te grappen
  Vooral onze President moet beschermd worden


  Maak melding
 3. Gaan we met cofid 19 ook een spelletje spelen, dringt het nog niet door hoe ernstig de situatie is. En als ze in het hoogste orgaan van de staat ziek worden ,hebben we stront aan de knikker.
  wat gebeurt met deze mensen?


  Maak melding
 4. gillen om een ander maar zelf geen mondkapje op??
  en velen met hem niet… inclusief de 1.5 mtr.

  dus deze idioot is wel de laatste die wat over een ander moet zeggen.
  daar hoef je niet eens het verleden bij te betrekken.
  de lul is zelf een verspreider geworden zo… wat hij een ander verwijt.
  dit hele dna?? want niemand die wat doet en zegt? gewoon een trieste poppenkast.
  de enige qualificatie? het is een echte bananenrepubliek


  Maak melding
 5. bee had iedereen zonder mondkapje eruit moeten flikkeren.
  andere dna leden hadden bee moeten aanspreken op het niet dragen van een mondkapje van anderen…
  geen van de 2 opties is gevolgd?
  een trieste poppenkast van idioten die de rest van het land de maat willen nemen met hun regeltjes en ze zelf niet volgen.


  Maak melding
 6. Parmessar heeft een standpunt maar zijn agressieve houding komt hem duur te staan. Hij zou als straf ontzegging moeten tot DNA. Dat geschreeuw is niet professioneel, gillende baviaan. Er is een nieuwe regering die waarden en normen heeft, en niet die asociale houding van de NDP.


  Maak melding
 7. Parmessar heeft het niet op de goede manier aangepakt. Maar hij heeft wel gelijk. Covid -19 heeft geen politieke kleur.

  Ik las net op rtl4 dat er vier ministers in suriname besmet zijn met covid-19.

  Ik vind het beleid in de dna slecht met betrekking tot covid-19.
  Ze spelen met hun leven.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 8. Wat je ook kunt zeggen / schrijven over Parmessar zaak te protesteren maar tegelijkertijd is het ook terecht dat de voorzitter van de DNA hem uit de zaal heeft verwijderd wegens onbehoorlijk en ongehoorzaam gedrag.
  De voorzitter van de DNA moet m.i. veel strenger optreden tegen DNA leden die geen gehoor geven om respect te hebben voor anderen en ook optreden tegen het doorpraten terwijl de spreektijd / beurt voorbij is.
  Het onderbreken van sprekers zonder daartoe de toestemming te hebben is ook onbehoorlijk gedrag en ook dat moet worden gestraft.
  Natuurlijk eert waarschuwen dat hij / over de schreef gaat en bij na de 2e waarschuwing gelijk de zaal laten uitzetten (3 strikes and your out)
  Bij een discussie laat je een ander eerst uitpraten en er wordt geluisterd alvorens een reactie wordt gegeven.
  Indien je dat niet doet dan krijg ik het gevoel dat je hoort maar niet luistert.


  Maak melding
 9. De NDP ers die zich in dna misdragen moeten het gebouw uitgetrapt worden.
  Deze vertegenwoordigers van de moordenaar en dief ..Bouterse.. mogen de democratie in Su dankbaar zijn dat ze nog een stem hebben.
  Ik hoop dat de rechterlijke macht hierover op korte termijn een oordeel zal vellen.


  Maak melding
 10. parlementariër heeft groot gelijk sinds het aantreden van deze regering is men onverantwoord bezig kijk maar naar wat er in nickerie is gebeurd daar ook al onverantwoord bezig geweest wat voor voorbeeld geef je aan de bevolking de minister moest gewoon thuis blijven andere mensen moeten betalen aan een beveiliging bedrijf om in de gaten te houden dat ze thuis blijven dus als minister moet je het voorbeeld geven maar je ziet die santonisten hier gaan het zaakje verdedigen


  Maak melding
 11. Schandalig en ongehoord dat de heer Parmessar op een dergelijke manier wordt behandeld. De besmette parlementsvoorzitter had zich niet tussen de massa moeten begeven. Van zijn partij zijn drie ministers besmet. Dit is toch ongehoord en een duidelijk teken dat zij de corona regels aan hun Lars lappen. Duidelijk is dat de coalitie in Suriname covid-19 maatregelen niet serieus neemt. Suriname heeft door de lakse houding van de regering Santokhi de media in alle landen van de wereld gehaald. Met grote letters prijkt in kranten in Oezbekistan, Afghanistan, Australië, Finland, Gabon, enz. dat vier ministers van de regering in Suriname zijn besmet. Dit soort mensen kan en mag geen land besturen. Weg met deze regering.


  Maak melding
 12. Ric lul niet zo dom,beveiliging daar is men op terug gekomen. Wat voor Surinamer ben jij eingelijk? Ben je 10 jaar blind en doofstom geweest? Jij kan echt dom uit je nek lullen,totaal de ballen verstand van zaken. Wat doe jij voor Suriname inplaats van een nieuwe regering die 10 jaar leningen moet recht trekken. Jij bent gewoon een peace of shit.


  Maak melding
 13. De NDP moet eerst zijn eigen rommel opruimen. Aan welke regels heeft de NDP zich gehouden ?
  Als een regel niet goed uitpakte dan maakte de NDP andere regels. Sterker nog wetten werden in de holst van de nacht bij leba yuru aangenomen om de NDP te bevoordelen.

  Dus japjappie hor ie mofo !
  Daar is de gat van de deur !


  Maak melding
 14. Is Bee wel geschikt voor zijn functie? Wat heeft Parmessar gedaan? Op de video is hij eerst rustig bezig. Daarna wordt hem het woord ontnomen. Dan lijkt het wel alsof hij tekeer gaat. Maar ,hij mag zijn zegje doen. Namens het volk. Dat is de bedoeling. Laat hij (Bee) tante Jenny consulturen want hij (Bee) is fout bezig. Hij komt partijdig over. Dit is een moment van aandacht voor zowel Bee en Parmessar. Parmessar heeft gewoon zijn zegje gedaan en vervolgens probeert Bee hem de mond te snoeren. Parmessar heeft wel huiswerk . Een volgende keer nog beter tevoorschijn komen. A man no musu lasi en srefi. Nomonomo ,a voorzitter Bee musu du en huiswerk tu. De boodschap van Parmessar is wel duidelijk. Dat gedoe eromheen niet. De boodschap blijft echter.


  Maak melding
 15. Dit is toch weer zo’n schandelijke, onbeschaafde vertoning van onze DNA.
  Waar is de verantwoordelijkheid; voorbeeld richting het volk van Suriname.

  Ach hou toch op, jullie moeten je schamen en allen aftreden.

  Weer zoveelste bewijs dat zwarte mensen niet weten te besturen.
  Vraag toch hulp is geen schande!

  Binnenkort nieuwe verkiezingen en fatsoenlijke personen kiezen.


  Maak melding
 16. Goed zo meneer Bee. dat idiote en achterlijke gebrul, het is toch geen dierentuin. ofwel?
  Ze hadden permessar een mondkap met slot op moeten doen. oor ie go
  Geen respect voor de voorzitter
  parmessar moet een klacht gaan indienen bij de politie dat ze hem eruit hebben gezet en nog een klacht dat iemand de coronaregels overtreed in de dna
  ik vind het trouwens niet zo slim als je toch naar de vergadering gaat


  Maak melding
 17. De hel zal losbarsten als blijkt dat nu diverse dna leden besmet zijn geworden.
  Parmissar moet zijn emotionele labiele gedrag maar eens onder controle zien te krijgen.
  Zijn standpunt had de voorzitter moeten aangrijpen om de veiligheid van de leden garanderen.
  Parmissar doet mij denken aan Hindorie.
  Hij is terecht uitgezet aan de hand van zijn gedrag en vind zijn gedrag begrijpelijk.
  Het kan nooit de bedoeling zijn om in DNA te verschijnen als wandelende corona tijdbom.
  Dus Bee, in het vervolg scherp zijn.
  Covid kent niemand. Het zal je overkomen.
  Het witte huis dient als voorbeeld hoe het niet mag en moet.


  Maak melding
 18. Kijk, dat is nou wat ik bedoel. Hier zitten vele VHPidioten die net als hun leiders de ernst van zaken niet kunnen inschatten, daar zijn hun intellectuele vermogens te beperkt voor. Ik zal proberen jullie idioten het in kleutertaal uit te leggen: Als je dicht bij iemand bent gewwest die positief is, zou het kunnen dat jij het ook bent. Daarom moet jij ervoor zorgen dat je niet te dicht bij andere mensen komt en thuis blijft en wel voor 10 dagen. Dit noemen verstandige mensen in quarantaine gaan. Je moet je natuurlijk ook laten testen tijdens die periode omdat soms niet direct bekend is dat je COVID hebt. Als je na 10 dagen je weer getest bent en de uitslag is negatief, dat wil zeggen dat je geen COVID hebt, dan kan je ervan uit gaan dat je weer contact mag hebben met andere mensen. Wel nu, deze minister heeft zich niet afgezonderd en zeker niet de voorgeschreven 10 dagen en is doodleuk in DNA gaan zitten, een gesloten ruimte, zonder mond/neus bedekking, zonder de voorgeschreven afstand tot zijn medeburgers in acht te nemen, voordat hij de uitslag van de test binnen had! Dat jullie, een-hersencelligen hier op dit forum, dit goed praten had ik wel verwacht, want met een (1) hersencel kun je de impact van zulke handelingfen niet overzien.


  Maak melding
 19. En vandaag zijn we allemaal maar DNA voorzitters whow de WKN voorzitters ze weten alles en ook alles beter daarom zitten ze niet op de voorzitters stoel


  Maak melding
 20. Die mondkap helemaal afschaffen. Het helpt geen zier. Ja, het helpt om je slechte adem – wat als afval bedoeld was – weer in te ademen en heeft velen al ziek gemaakt. Weg met die mondkapjes. Ik durf te beweren dat roken gezonder is dan je eigen afvallucht opnieuw in te ademen vanwege die mondkapjes.


  Maak melding
 21. Wat een gedoe.

  Parmessar was uit op een rel.
  1>> In voorgaande vergaderingen zat hij er met faceshield en mondkapje. Je bent immers als eerste verantwoordelijk voor jou zelf.
  2>> Hij protesteert terrecht in dien de minister Amoksi (Juspol) besmet is.
  3>> Parmessar zou om het ontslag moeten vragen van indien de minster van Juspol daar gaat komt terwijl hij besmet is.
  4>> Parmessar mag er op wijzen dat het vreemd is dat er binnen een bepaalde politieke partij nog al veel besmettingen zijn.
  5>> Parmessar is verantwoordelijk voor zijn Fractie en daar had hij gepast voor moeten optreden en dat optreden is vrij eenvoudig:
  a>> alle NDP leden de presentie lijst laten tekenen.
  b>> alle NDP leden naar buiten laten gaan naar een veilig gebied.
  c>> een verklaring afleggen jegens de voorzitter dat de NDP van buiten de zaal zal deelnemen gezien de door de minister gecreeerde situatie.
  d>> een verzoek doen aan de president deze (indien besmet) duidelijk voor zijn post ongeschikte minister on eervol te ontslaan.

  Parmessar heeft met zijn geschreeuw een rel veroorzaakt maar niets opgelost.
  Parmessar trachtte de voorzitter van de DNA te manipuleren en het onmogelijk te maken rustig (zoals Bee is) de situatie in te nemen, te schorsen en passende maatregelen te nemen.

  Parmessar is hiermee buiten de orde en een even groot oen als de minister. Beide moeten verwijderd worden. Amoksi zou voor eeuwig de toegang tot de DNA ontzegt moeten worden.


  Maak melding
 22. Theo 2020 16 oktober 2020 At 17:55
  ———————-

  Al de 3e reactie van jou gelezen vandaag en steeds valt het op dat je niet op de topic reageert maar op de reageerder.
  Heb je geen eigen mening over de topic of ben je vooral geïnteresseerd in trollen?
  Wat is JOUW hoog intelligente mening hierover?


  Maak melding
 23. Minister Amoksi moet de wacht worden aangezegd door de president, hij is zeer onverantwoordelijk bezig geweest. En de heer Bee moet bij zichzelf te rade gaan, hij heeft niet adequaat gereageerd op de aanwezigheid van de minister, hij had deze minister de toegang tot de DNA moeten weigeren om de leden te beschermen.
  Maar nee, wat doet meneer, hij gaat ruzie lopen maken met het lid Parmessar die hij juist in bescherming had moeten nemen, en de andere leden (oelewappers) keken geamuseerd toe. Sari Torie


  Maak melding
 24. pindakaas is lekker op brood , smul smul

  pony jij beschermd jou paarse rat parmessar en ben jij pony niet die oelewapper die in het vorige DNA altijd maar ja knikte , , jij behoord tot die 26 ja knikkers , , dus houd je mond


  Maak melding
 25. die spillebeen parmessar en naast hem die aardappel en uien kop en ook naast hem die brulaap zij waren toch bezig een kuil te graven voor een ander , en kijk nu zij vallen er zelf in , , pony jij zult nu wel huilen , , ha ha ha


  Maak melding
 26. Het parlement is verworden tot een arena van mannen uit de
  oertijd die elkaar met knuppels te lijf gaan. Zelfs ene Jogy die voor de
  verkiezing in vuur en vlam was en strijdlustig op los timmerde is nu
  lam geslagen en ziet er sip en uitgeblust uit. Oei, het kan gebeuren.


  Maak melding
 27. Inderdaad had de minister, die besmet bleek te zijn, niet in DNA aanwezig moeten zijn. Dus dat was heel onverantwoordelijk. Maar dat geeft bobo parmessar NIET het recht om zijn eigen bacillen zo te sproeien over de rest. By the way. Parmessar klonk dronken. Had hij daroe gezopen op ocer of op leonsberg?
  Al met al een trieste vertoning in DNA.


  Maak melding
 28. schandalig dat deze minister bewust is gekomen om anderen te besmetten
  Ik stel voor om meer Surinamers een dubbel paspoort te geven dan kunnen ze voor jullie het land komen leiden, want keer op keer maken jullie niets klaar.


  Maak melding
 29. ..,jij behoord tot die 26 ja knikkers , , dus houd je mond

  WAT,
  jij zit nu met 33 ja knikkers,, 5 meer,, dus wie moet zijn mond houden.
  Ik huil en jij lacht om jouw ja knikkers hahaha


  Maak melding
 30. Parmesan is een boef uit de regering van Bouta, is het niet deze minister die een dure dienstauto van een privé kenteken heeft voorzien,om het te kunnen stelen. Hij riep dat deze regering meer respect moest hebben voor de oudgedienden, die het land waardig hebben leeggeroofd.🙄 Hij vind dat deze regering een negatief beeld creëert. Welk negatief beeld meneer Parmesan, jullie verdienen een standbeeld in handboeien met boevenkleren aan, dit als voorbeeld voor de ellende die jij en die hele NDP clan jaren aan ellende en leegroof over ons land hebben gebracht. Leuk voor je nageslacht, om later “trots” te verwijzen naar de grootste boef aller eeuwen.☝


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES