dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname wil aangehouden Franse moordverdachte ook vervolgen

Suriname wil aangehouden Franse moordverdachte ook vervolgen

-

Does Travel - naar Suriname

De justitiële autoriteiten in Suriname zullen in samenwerking met hun counterpart in Frans-Guyana nagaan wat de internationale- en of bilaterale mogelijkheden zijn om de onlangs aangehouden Norville Barthélémy in Frans-Guyana strafrechtelijk te vervolgen voor hetgeen hij vermoedelijk in Suriname misdaan heeft. Dat heeft het Korps Politie Suriname zojuist bekend gemaakt.

De in Frans-Guyana geboren Norville Barthélémy alias Clinton Fonkel, Rasta Kodjo of Claudio wordt in Suriname verdacht van de moord op de 31-jarige Dominicaanse De los Santos Mateo, Catherline Elizabeth. In de maand augustus van dit jaar werd haar ontzielde lichaam in verre staat van ontbinding aangetroffen in een huurhuis in de Irsillastraat.

Kort na de ontdekking van het lijk kwam Norville bij de politie in beeld als de vermoedelijke dader. Het Openbaar Ministerie heeft een officiële opsporing van hem gelast. Afgelopen zondagmiddag besloot hij zichzelf aan te geven bij de politie van Cayenne.

In Frans-Guyana werd hij ook al gezocht voor een moord gepleegd in januari 2018 in Cayenne. Na die moord vluchtte hij in dat jaar naar Suriname. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Hoeven godsnaam kan je voor een en hetzelfde feit twee keer worden vervolgd? Mensen zijn zo dom dat ze alleen maar reageren om indruk te maken. Dat denken ze dan.


  Maak melding
 2. @Paul: Het gaat om 2 feiten(als het er niet meer zijn tenminste)
  Verder ben ik het eens met de rest van je posting alsof je voor de spiegel zat tijdens het typen.


  Maak melding
 3. @Theo2020,

  Als hij in Suriname gestraft en gevangen gezet wordt en dan vrij komt en in zijn in Frans Guyana gepleegde misdaad is daar nog niet verjaard, dan kan hij ook daar vervolgd worden.

  @Paul,

  Wie heeft het over 2 keer vervolgen van dezelfde misdaad? De misdaden die deze man gepleegd heeft in zowel Suriname en in Frans Guyana zijn niet dezelfde, zijn slachtoffers zijn ook niet dezelfde.


  Maak melding
 4. Pindakaas@@ je bent en blijft een grote dombo die verdachte zit nu al vast in Frans Guyana hoe moet hij dan eerst in Suriname veroordeeld worden ik weet niet waar jij je verstand hebt zeker in je ballen heb je het nog steeds niet door dat jij jezelf belachelijk maakt in het artikel staat dat de verdachte zichzelf in Cayenne heeft aangegeven lezen kan je ook niet ie dong more bamboesi


  Maak melding
 5. Sammy the Queen@ als ik me niet vergis had jij toch een covid19 middel van azijn en zout om je keel te gorgelen gebruik je het nog zo zie je dat je hoofd niet zo goed werkt joe ziekie ede lawmang dat je bent


  Maak melding
 6. glenn speelt weer scheidsrechter , , maar hij kent zelf de regels niet

  pindakaas helaas

  theo 2020 , en paul , , jullie moeten de kop tekst nog eens na lezen , , deze man blijkt ook dat hij een moord in Frans Guyana heeft gepleegd , , en ook een in Suriname , , dus hij kan in deze beide landen afzonderlijk berecht worden


  Maak melding
 7. WAT@@ Heb ik dan gereageerd over tegels??? Ik ben scheidsrechter om jullie eenzijdige VHPers in de gaten te houden, want velen van jullie zijn de realiteit helemaal kwijtgeraakt sinds Chan aan de macht is.


  Maak melding
 8. ha ha glenn , , jij zult zeker geen tegelzetter zijn , , dan moet je wel eerst het vak leren , ,, en dat zal je nooit lukken , , verkoop aardappelen en uien zoals de vorige vp , , want nu valt je door de mand , , je denkt dat we VHPers zijn , neen hoor , , en jij bent een schijtsrechter , , een grote hoop paarse schijt , , we zijn we , , en iedere paars gezind persoon hier op Waterkant zal een tegen reactie krijgen , , goed of kwaad , , dus laat de nieuwe regering zijn dingen doen , , maar jij hebt ze vanaf dag een in het kwaad licht gezet , , strontvlieg , , ken je die Waldo nog , , ha ha die kon ook altijd ????? , , misschien zijn we Waldolala


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES