‘Er komt ook een brug over de Marowijnerivier tussen Suriname en Frans-Guyana’

51
President:'Brug over Corantijnrivier komt deze regeerperiode nog'
Voorbeeldfoto: brug over de Coppename rivier in Suriname.

De regering heeft naast de brug over de Corantijnrivier als oeververbinding tussen Suriname en Guyana ook een brug over de Marowijnerivier (Suriname-Frans-Guyana) in de planning. Dit zal ook een agendapunt zijn wanneer een ministeriële delegatie later deze maand in opdracht van president Chandrikapersad Santokhi richting Frankrijk vertrekt voor besprekingen.

Het staatshoofd sprak over de brug over de Marowijnerivier tijdens het bezoek van de regeringsdelegatie op vrijdag 16 oktober aan het district Wanica.

Hij benadrukte dat de problemen in het land immens zijn, maar niet onoplosbaar noch uitzichtloos. De kracht van de regering zit in haar kennis, deskundigheid, vertrouwen, waardoor internationaal alle deuren opengaan. Er komen volgens het staatshoofd topdelegaties en binnenkort nog grotere delegaties van regeringsleiders tot presidenten. “Ze zijn met ons en wij met hun…samen bezig het land uit de crisis te halen, omdat wij iets hebben wat nergens te koop is in de wereld: vertrouwen.” De plannen om het land te redden en ontwikkeling zijn klaar en woorden stap-voor-stap uitgevoerd.

Het staatshoofd zegt dat de brug over de Corantijnrivier deze regeertermijn komt. Over anderhalve week gaat volgens de president een ministeriële delegatie richting Parijs om daar te praten over de samenwerking met Frankrijk en op agenda komt ook de brug over de Marowijnerivier. “We gaan het hele gebied ontsluiten en we gaan de drie Guyana’s met goede onderhandeling tussen de regeringen van deze drie landen maken tot een gebied met vrije personen- en goederenverkeer.” President Santokhi zegt dat het hiermee zonder barrière mogelijk moet zijn handel te drijven. Ondernemers zullen overal de gelegenheid hebben om bedrijven op te zetten en de export te bevorderen.

“We gaan grote dingen doen”, aldus het staatshoofd, dat aangeeft dat er als regering het beleid regelmatig wordt geëvalueerd. De eerstvolgende evaluatie is op 24 oktober. Dit gebeurt in alle openheid, waarbij de zwakke punten worden hersteld en de verbeterpunten worden ingebracht.


51 REACTIES

 1. Deze chan wil de vorige regering overtreffen met bruggen hij is bezig met een competitie en het interseert die man niet dat de bevolking het moeilijk hebben en z,n vrouw maar benoemen voor allerlei banen en hij heeft schijt aan wat de bevolking van vindt


  Maak melding

 2. Open huis houden is nergens goed voor. Santoki zou moeten weten dat kolonisatie is begonnen met handel.
  Handelaren werden vervolgens militairen en uiteindelijk ook regeerders.
  Het is niet plezierig te zien dat overal in de wereld de eigenheden van de lokale bevolkingen plaats maakt voor de standaardcultuur van de Westerse wereld. Hoe meer een land zich open stelt, des te groter de druk om de waarheden, cultuur en leefwijze van anderen over te nemen.
  Zelfs een groot en sterk land als de VS kon niet ontsnappen hieraan, vandaar dat Trump de grenzen wil dicht gooien.
  Suriname wil juist het tegenovergestelde doen. Opo kondre (gooi het land open), mang, oen opo kondre. Sranang grong ei kaarie oen (buitenlanders).


  Maak melding

 3. De president heeft veel Fanta gedronken. Me begi gado foe da liebi. Ik sweer het je mo kos ding personelijk 2025.

  Hoe gaat deze man al deze wonderen verrichten met een lege staatskas?
  Meneer santokie ik heb geen geld eind van de maand weer, denkt u dat ik maandag een porche kan kopen?me bai lot a ne luk dan sa mi moes doe? No mi moes actie toch. kan de a mang wang deel a koni nanga mi want me wrokko,maar a geers foe soso. dus kande a mang kang teigie mi sami moes doe. if ei luk ing da amoes luk mi toe!!

  Eigenlijk kunnen we een boek schrijven. De 13 fanta blikjes van de sheriff!


  Maak melding

 4. Elke regeringsleider die in deze moderne tijd zijn land wil isoleren van de rest van de wereld is gek. Als je een bewijs zoekt voor deze uitspraak, dan hoef je niet verder te kijken dan die dorpsgek Trump, die will een muur bouwen om zijn land en het liefst trekt hij America terug uit alle internationale organisaties. Deze man verdient de Nobel prijs voor idioterie, hij zou nog veel van onze.president kunnen keren op het gebied van goede banden smeden met de rest van de wereld en met name met je buurlanden.


  Maak melding

 5. Als de bruggen gerealiseerd zijn wordt het prachtig toeven in SU. Behalve een boost voor de economie kan de Surinamer gewoon met de auto naar de buren gaan om zich te verpozen. Een weg naar Brazilië zou helemaal tof zijn.De handel zal gaan bloeien en het Land krijgt andere impulsen. Ik zou zeggen ga ervoor.


  Maak melding

 6. Deze santhoki en brunswijk laten zien, voor wat betreft transparant en werk voor de bevolking, de surinamers zullen hem dankbaar zijn, even geduld mensen,


  Maak melding

 7. Er moeten wat de infrastructuur betreft niet alleen gedacht worden aan bruggen, vooral als men denkt het land uit de isolatie te halen, maar ook aan treinverbindingen van oost naar west, wat de luchtvaart betreft een moderne internationale luchthaven en te water een een diepzeehaven, ook zullen de wegen van oost naar west highway moeten worden.

  Al deze zaken moet men gelijktijdig een aanvang mee maken. Men moet niet bang zijn om dit te doen, het gaat om
  lef.

  Dit zal Suriname goed op de kaart zetten en zal internationaal opvallen in de regio en de wereld.
  Mensen zullen als mieren naar Suriname komen, ook bedrijven, ondernemers.

  Dit omdat ze zien dat ze zich kunnen verplaatsen, (inter)nationaal.

  Hierdoor zal het vele branches ten goede komen.


  Maak melding

 8. Goed zo, Chan. Ontsluiten die bananenrepubliek, toen Bouta met zijn 18.000 woningen en trein naar nergens filosofeerde hoorde je ze niet. Stond mi mang Curtis in zijn eentje daar. Die klagers denken achterlijk en willen in hun hangmat rijk worden. Wanneer over een paar jaar die olie dalla gaat rollen, gaan ze klagen, dat ze via een koriaal de oversteek moeten doen. Als onze Ex volkspresident toen het IMF programma had gevolgd, hadden we het nu iets beter, dat heet vooruit kijken.


  Maak melding

 9. Wanneer de grote deepzee haven gebouwd is in guyana dan gaat een spoorlijn voor zware goederen van de haven naar paramaribo en naar cayenne. Spoorbruggen overde corantijn en maroni. In de tijd van olie royality en taxes kan het gebeuren. Veel geluk!


  Maak melding

 10. Jammer dat er niks aan de armoede en de ontwikkeling van de individuele mens wordt gedaan. Integendeel wordt het levenstandaard zo verhoogd dat ze er niet meer aan electriciteit en water kunnen komen,dan heb je niks aan brugen en andere beleids plannen


  Maak melding

 11. Santokhi denkt op dit moment niet aan het creëren van werkgelegenheid om de overtolligheid van ambtenaren op te vangen en om de verdiencapaciteit van het land te vergroten. Think great, think big moet Santokhi denken. De cruciale vraag blijft: hoe gaan deze bruggen gefinancieerd worden? Ik vermoed dat hij zijn hoop heeft gevestigd heeft op de olie-inkomsten die nog moeten komen. Uiteindelijk zal blijken dat hij zijn economisch beleid niet veel zal verschillen met dat van de vorige regering. Alles staat en valt met de verdiencapaciteit van het land.


  Maak melding

 12. robje g , rbrowny zonder y , delano , ravanari , en ricje , , WAT denken jullie paarse ratten dat de bruggen morgen al gebouwd worden , , deze regering heeft helemaal geen geld voor grote projecten , , weet jullie WAT de regering moet doen dat is met een paar politie en van het leger leonsberg bestormen en let dan maar op miljarden US dollars komen te voorschuin , , en dan alle 16 ndp dna leden uitkleden , komt er ook zo weer miljoenen vrij , ,en dan alle overige ndp ratten ook uit kleden inclusief jullie , , dan komen er zeker nog 100 miljoen vrij, , kijk en dan heeft de nieuwe regering weer kapitaal , maar kan dan nog zeker niet de bruggen met dit geld laten bouwen , , want die paarse patjakkers hebben zoveel schulden gemaakt en projecten gestart maar niet betaald en al die leningen moeten rente en aflossingen betaald worden , , dus paarse rotzakken zo zit de vork aan de steel , , en jullie durven hier voor niet uit te komen en jullie baasje wist zeker niet , , lenen kost geld


  Maak melding

 13. GEDAANTE WAT!!! VIEZE VUILLE DOMME KAKKERLAK ZONDER EIGEN MENING.

  IE SEE FA JOE EDE KRONG NIK MARIPA KO, GWE GO WAS A TINGI SAN ONDRO JOE KOEMBA FOS IE TAK SOEMA NAF SOORT PARTIJ. EN WIENS MI BO DE FOE PAARS,DAN SANG???? IE WAN KIER ALLAMALA FOE PAARS? (waterkant.net is van geen enkele politieke partij Mafkees!!) WEL DAN GO KIER DING OF TAP JOE GO. A FAS FA JOE SREFI E REAGEER NA TYPISCH WANG FOE DING KOW DIE BING POT PAARS SREFIE EN DIE NO KIES DJARI. JUDAS JOE LANDSVERADER DAT JE BENT.
  MI NO E MIK BIGI EN MI NO E WACHTI NO WANG BELOFTE FOE NO WANG PRESIDENT. ALLA SAN SA MI ABI NA SA MI SREFI WROKKO. MI BIGING KRING DJARIE FOE BUURMAN NANGA BUURVROUW SINDS MI BING AB 16 JARI NA SRANANG, NO MI AB 46. SA JOE ABBI GIE DING TJIENG FOE JOE TIDE??WANG STONTJIE FOE 1100 EURO EN LIK WIT MANG GO?

  DUS HOOR JOE GO!!! OF GA DIE CHOCOLADEREEP VAN JE VERKOPEN IN EEN PARK ONDER EEN BOOM.


  Maak melding

 14. Begin met het uitstippelen van een plan om ervoor te zorgen dat de aov en salarissen op tijd worden betaald.
  De infrastructuur wordt herzien, je gaat produceren voor export, de sociale voorzieningen en scholing verbetert alsook de werkgelegenheid, de schulden inlost.
  Het lijkt wel super en hoogdravende plannen die op dit moment geen prioriteit zijn.
  Het zijn mega uitgaven en we hebben geen cent te makken.
  De komende jaren ligt alles in de wereld qua economie op zn gat.
  De machtige landen, hebben alles in huis om zich na de crisis zich weer te herstellen en behoeftige landen met potentie uit te knijpen.
  Allemaal mooie plannen, maar op dit moment re hoog gegrepen.
  Suriname eerst is de slogan.
  Als mens moeten we groots durven dromen, ja groots, maar wel realistisch.
  Dus Chan, los je belofte in. Wij hebben op d uit moment elementaire zaken nodig.
  De bruggen komen wel.
  Begin te zorgen voor liquiditeiten,zaken die belangrijk zijn en ver in de toekomst liggen behoeven op dit moment geen publieke aandacht.
  Wij kopen op dit moment geen broodjes met je bruggen. We hebben geld nodig om lands financiën te zuiveren.
  Die druk moet van de ketel en nu.


  Maak melding

 15. Santokist @WAT, jouw goeroe Santokhi raakt steeds meer vervreemd van de realiteit in Suriname. Ik denk dat hij reeds voor de verkiezingen als een wereld vreemdel door het leven ging. Er was ongenoegen over de economische situatie in de samenleving en van deze onvrede heeft hij gebruikt. De psychologie die hierachter is heeft met het volgende te maken. De meeste Surinamers hun geest is menupilatief ingesteld. Zij denken nog steeds dat het geld aan de bomen in Nederland groeit en dat de aardappelvelden vol met geld geplaveid zijn.

  Van deze geestestoestand van de mensen heeft Santokhi dankbaar gebruik gemaakt met zijn diaspora verhaal. Als mensen in Suriname aan het woord diaspora denken, beginnen zij te hallucineren over geld dat in Nederland als manna uit de hemel komt vallen. Vervolgens koos men voor Santokhi en de diaspora kiest het hazenpad. Santokhi staat met lege handen en begint steeds big and bigger te denken. Er is helemaal geen structuur in zijn economisch beleid. Het lijkt alsof hij vlucht voor de harde realiteit. De problemen zullen nog meer hameren op zijn hoofd. Het volk wil de straat op om te protesteren. Uiteindelijk gaat een sloophamer ‘ the final job ‘ verrichten.


  Maak melding

 16. De vakbonden beginnen te rommelen. Een vraagt zelfs om 95% increase in lonen. Het volk huilt en de prijzen gaan omhoog.Niemand wil de noodzakelijke offers brengen. Tokhi oppassen. De ndp ktijgt een kans.Het volk wil brood zien, nu.


  Maak melding

 17. MAAK GEEN GRAPPEN. HINDOESTANEN SPAREN ELK DUBBELTJE EN 5 CENT. DESNOODS WASSEN ZE HUN BIL MET WATER. ELKE DAG BHADJIE MET RIJST EN TOMATENTJATNIE.

  EN PLOTSELING ZIE JE ZE RIJDEN EEN PORSHE.

  ALS BOUTA DIE 200 MILJOEN KASRESERVE NIET HAD GESTOLEN ALSOOK ALLE USD LENINGEN BIJ DE CBVS HAD GESTALD ZOU DE KOERS NOOIT 14 ZIJN MAAR GEWOON 7.

  HET VOLK ZOU NIET PINAREN.

  ACTIE: NEEM ALLE BEZITTINGEN VAN BOUTERSE EN TRAWANTEN IN BESLAG EN VERKOOP HET. WAT DOET AMOKSI. IS HOEFDRAAD AL OPGESPOORD??????????

  VERKOOP OOK 1/2 VAN CORONIE. hET IS EEN DISTRICT VOOR MOI MOI. NADA NOPPES GEBEURT DAAR. LEVERT 0.0 OP. LET OP IK ZEG VERKOOP 1/2 NIET ALLES.


  Maak melding

 18. Het zijn alweer de (ex-) paarse ezels die klagen en roepen terwijl ze nog van niks weten.
  Het gaat nog jaren duren eer er aan die bruggen daadwerkelijk met materieel gewerkt gaat worden. Dit heeft de regering duidelijk gezegd. En het is logisch, toch loopt dom-Suriname er van alles bij te verzinnen. Er moet nog van alles bestudeerd worden en er is ook nog geen financiering ! Yo koe !

  De regering Santo. / B. doet er goed aan om toekomstplannen niet meer met het volk te delen. Ze snappen er toch niks van. Het zijn mensen die niet verder kunnen en willen nadenken dan hun neus. Verder nadenken is moeilijk moeilijk en vooral verwarrend.

  De regering Santo. / B. kan beter alleen de korte termijn doelen van maximaal 3 maanden uitleggen. En telkens de resultaten delen.
  Doelstellingen waarvan de resultaten langer dan 3 maanden op zich zal laten wachten kan de regering dus beter intern en geheim houden. Want het is duidelijk dat dom-Suriname dit niet kan verdragen en bevatten.

  De regering Santo. / B. zou landbouwgrond ter beschikking kunnen stellen en gewassen kunnen laten planten dat binnen 3 maanden geoogst en verkocht kan worden. Of investeren in bijvoorbeeld melkproductie zodat er gelijk gewerkt kan worden en er niet te lang gewacht hoeft te worden en om vooral snel zichtbaar resultaat te zien.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 19. Rbrown, je moet het land opbouwen o.a. door een goede infrastructuur bestaande uit wegen, bruggen enz. op te zetten. Daardoor krijg je een goed drasiende economie met veel werkgelegenheid, waardoor individuen voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. Iets doen om de individuele nood van de mensen te lenigen zonder de economie gezond te maken, houdt niets anders in dan voor eeuwig pakketten uit te delen àan de armen. Geen enkele regering kan dat eindeloos lang blijven doen, zonder te lenen in het buitenland of de kasreserves van de burgers die gespaard hebben te stelen.


  Maak melding

 20. RobG 17 oktober 2020 At 01:49

  “Santokhi denkt op dit moment niet aan het creëren van werkgelegenheid om de overtolligheid van ambtenaren op te vangen en om de verdiencapaciteit van het land te vergroten. etc…”

  U bent een grappenmaker. Ik ben het met u eens dat dit bruggen gedoe een beetje overdreven is.
  Echter toen velen dit stelde ten tijde van Bouterse vond u dat die infrastructuur nodig was / is voor de groei van de economie. Nu draait u als een blad aan de boom.

  Ik heb ooit gewerkt aan de Saudi Bahrain Causeway ook een onzin brug als men er rationeel naar kijkt. De mainspan van die brug is de template voor de Wijdenbosch brug ook een onzin brug althans de hoogte in relatie tot de diepte van de rivier.

  Bruggen zijn meer dan rationeel. zij zijn verbindingen. Nu waren de verbindingen van Suriname met de rest van de wereld aardig opgedroogd onder de vorige regering. Onder de nieuwe regering begint het buitenland zelf te komen en geld aan te bieden. Denk aan de Chinese ambassadeur die haar export kwam veiligstellen bij de mini ster van economische zaken. Denk aan de commotie die Lazard al maakt bij de vrienden van Boefdraad. Bedenk dat bij goedbestuur de counterparts wel in gaan komen met de helft of meer of met zachte leningen omdat ze even niet weten wat ze met hun geld moeten.

  RobG het gaat zeker nog niet goed maar al aanzienlijk beter.
  Dat er geen geld is en de mensen door een diep dal moeten heeft duidelijk een oorzaak. De minister van Financiën heeft inzichtelijk gemaakt dat in 2021 alle staatsinkomsten op zouden gaan aan de staatsschuld en dat er geen geld meer zou zijn voor ambtenaren, pensioenen, AOV en subsidies.


  Maak melding

 21. Als Een Leider Groot Wil Worden Moet Die Het Lef Hebben Om Groot Te Denken.
  Mogelijkheden Zien en kansen benutten.

  Groot Denken Is Geen Toevalstreffer Maar Een Routine Die Een Ider Kan Ontwikkelen, Hoef Je Echt Geen Hoger Wiskunde Voor Studeerd Te Hebben.


  Maak melding

 22. Robg heeft gelijk
  De verdiencapaciteit van Suriname hoeft niet omhoog. Hoger kan gewoon niet
  Wat er gepresteerd is de afgelopen TIEN jaar grenst aan het ongelooflijke. De verdiencapaciteit is sky high. Investeerders struikelden over elkaar om alsjeblieft hun geld in Suriname te mogen investeren. De bevolking is dermate hooggeschoold dat het buitenland miljoenen per arbeider biedt als ze maar bij hun willen komen werken. De infrastructuur behoort tot de beste van de wereld. de productiviteit van de arbeider is torenhoog, de criminaliteit behoort tot het laagste van de wereld,
  Rob kan het allemaal weten. hij is eco gnoom, viroloog, epidemioloog en zo te lezen ook psycholoog, In het verleden kon hij zelf van zijn penthouse zien hoe misdaden gepleegd waren, dit aan de hand van een paar foto’s . Jonge dan ben je topper de top. Dus ook nog criminoloog en misschien zelf ook wel pathaloog

  Rbro
  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.

  Olivia stelde je een vraag
  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?

  Btw dus …….het levenstandaard zo verhoogd dat ze er niet meer aan electriciteit en water kunnen komen.
  ma hoe dan? want als het nu zo verhoogd is, dan was het vroeger lager? Ma hoe dan
  Ik las van je alter ego dr Jekyll (robg) dat de welvaart onder de bevolking zo hoog was.
  Behalve als hij weer eens gezopen had, dan riep hij wel eens dat er geen geld was, en dat maatregelen die het volk zwaar trof de weg vrijmaakte voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen

  Ik zie dat jullie er allemaal weer zijn
  Lulsien rob less robg en rbro heeft waterkant jullie ban opgeheven
  of drukten jullie je snor gewoon uit angst voor kotie go


  Maak melding

 23. @jojo, ik val achterover uit mijn stoel als u zegt dat het aanzienlijk beter gaat in Suriname. Hoe rijmt het met de gestegen kosten voor levensonderhoud, de gestegen wisselkoers en de aankomende verhogingen voor gas en electriciteit. Door toedoen van Santokhi is de koopkracht van het volk afgenomen. Daarnaast is de kans groot dat deze regering Staatszakenfonds gaat privatiseren. Mensen zullen zelf de volledige premie voor hun ziekteverzekering moeten betalen. U ziet voor deze regering graag het licht aan de horizon schijnen maar met de aanpak van het kabinet Santokhi zal de problematiek erger worden. De staatsschuld kan in feite met eigen middelen afgelost worden. Maar Santokhi maakt er een groot toneelspectakel van omdat er politiek gewin mee te behalen. Op een gegeven moment willen mensen resultaten zien die hij hen heeft voorgeschoteld. De tijd loopt, de klok tikt. Het is nog een kwestie van tijd dat mensen openlijk gaan protesteren.


  Maak melding

 24. haha de eco gnoom
  de staatschuld kan met eigen middelen worden afgelost. Daarom daarom leende bouterse aan de lopende band, daarom is de crimineel ex minister van financien GILMORE HOEFDRAAD op de vlucht en staat hij op de lijst van INTERPOL. Maar nu zal interpol waarschijnlijk niet objectief zijn, net als Fitch Moody iMF en weet ik veel wei meer. Snotneus begrijpt ook niet wat privatiseren is zo te lezen. hahaha
  een paar jaar gelden onder dictatuur van de ndp zou hebben dit hebben bewierookt als marktwerking en en kans voor het volk om zich te ontwikkelen

  Maar misschien heeft hij gelijk en kan de staatsschuld volledig uit eigen middelen worden afbetaald. dit kan sdit moet en dit zal gebeuren zodra boueterse, boefdraad, adhin het volk terug geeft wat van haar is.
  Dankzij deze schurftige teringhonden krijgt het volk het voor zijn kiezen
  het begon natuurlijk met een devaluatie, hopelijk maar ik denk het niet de enige. het gevolg van devaluatie is natuurlijk stijging van heel veel prijzen. Ook de regering heeft natuurlijk te maken met stijgende prijzen, naast een idioot hoge staatschuld voor en land dat TIEN jaar geldedn gewoon gezond was, maar door criminelen naar de afgrond is gebracht.
  Gelukkig hebben we nu SANTOKHI. Hij begon gelijk met de goverment take. Even wat geld van de rijkere afpakken om de stijgende kosten te kunnen betalen.
  Wil het volk meer of minder Santokhi?
  MEER MEER MEER
  #Wil het volk meer of minder ministers die op de vlucht slaan. (onschuldig natuurlijk 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  Minder minder minder


  Maak melding

 25. De tijd loopt, de klok tikt. Het is nog een kwestie van tijd dat mensen openlijk gaan protesteren.

  Het volk gaat boefdraad persoonlijk ophalen bij zijn schoonpapaatje
  dan draaien we frans halsema
  youtube.com/watch?v=DS5VXZ9mtME


  Maak melding

 26. RobG, het zijn naïevelingen hier op waterkant. De meesten luisteren alleen naar de blablablabla van de president en concluderen dat het goed gaat met Sranan, maar zien zij enig concretisering van de blablablabla. Het concrete zijn o a de benoemingen van zijn vrouw.
  De minister van financiën heeft twee speerpunten gerealiseerd en vorige maand de overheidssalarissen uit eigen middelen betaald.
  De minister van Binnenlandse zaken heeft na zoveel ophef, aan personeelsregistratie gedaan. De minister van OW begon ook met veel bombarie aan zijn klus maar heeft ook niet veel soeps bereikt. Van de andere ministeries ook weinig concreets en van de VP kennen wij zijn benoemingen en privé donaties uit eigen middelen.
  Ondertussen is bijna alles verschrikkelijk duur geworden, iedereen hier in Suriname heeft het ontzettend moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen, mensen weten niet als zij morgen nog geld hebben enz. en dan lees je hier op waterkant dat het fantastisch gesteld is met Sranan.

  Wat zij hier doen is de laatste maanden van de regering Bouterse vergelijken met de eerste drie maanden van deze regering, dit is niet realistisch.
  Dan weer worden de vele leningen van de regering Bouterse gesignaleerd om aan te tonen hoe moeilijk de regering Santokhi het heeft.
  Verder worden de grote bedrijfstechnische mismanagement/ miskleunen van de vorige regering tot in den treure aangehaald.
  Ook denken zij de grote boeven van de regering Bouterse aan te kunnen pakken, terwijl zij weten dat dit niet zo makkelijk zal gebeuren.
  Alleen in de gevallen van ex minister Hoefdraad is er kans van slagen, omdat Hoefdraad de PG zelf heeft gevraagd onderzoek te doen naar de handel en wandel van van Trikt. Door de verklaringen van van Trikt wordt Hoefdraad en anderen nu ook als verdachten aangemerkt.
  Al de andere zaken waarvan de vorige regering wordt beschuldigd zijn volgens mij niet hard te maken, simpel omdat de regering de bevoegdheid bezat deze handelingen als onderdeel van het regeringsbeleid te mogen doen.
  Als wij met z’n allen vinden dat zij gesjoemeld hebben met publieksgelden, wat volgens mij ook gebeurt is, dan nog zal het voor de PG/OM heel lastig zijn al deze zaken ontvankelijk te verklaren en dan te onderzoeken. En dan moet men bedenken dat deze zaken nog voor de Rechter moet komen. Jip en Janneke.
  time Will tell !!!!!!!!!!!!

  Ps. Daarom dat ik bijna nooit terugkijk naar het geen de vorige uitgespookt heeft, ik houd mij graag bezig met wat er nu speelt.


  Maak melding

 27. Pony 17 oktober 2020 At 17:07

  Er zijn ook naïevelingen die denken dat “het volk” de straat opgaat tegen de vorige regering. Er zijn teveel Nederlanders op deze website die vanaf 8000 km afstand zitten te reageren zonder enige voeling met wat de man op straat vind. Als je hier woont en onder de mensen komt dan hoor je toch een heel ander verhaal dan wat er in Nederland gedacht wordt. Ook onder trouwe VHP-ers overigens.


  Maak melding

 28. Wat een gezwets. Als jullie ook meer een greintje gevoel hadden gehad in jullie moer dan hadden jullie NIET TIEN JAAR lang je smoelwerk gehouden.
  TIEN JAAR JULLIE SCHIJTZAKKEN
  Dan had je je bek opengetrokken en gezegd STOP ,STOP met leningen STOP met verspilling STOP MET CORRUPTIE. STOP MET DE JEUGD KAPOPT TE MAKEMN DOOR ZE OPTE ZADELEN MET SCHULDEN GEEN PERSPECTIEF GEEN SCHOLING GEEN WERK.
  Klootzakken zijn jullie, jullie schijten op het volk zolang je er zelf maar beter ervan wordt.
  Bah bah en nog eens bah,

  Als het TIEN JAAR lang zo geweldig ging dan was de valuta NOOIT gedevalueerd. NOOIT
  dan hoefde de regering niet alles maar te subsidiëren, dan waren er geen tientallen leningen afgesloten dan waren er niet om de haverklap ministers ea ontslagen dan was er niet zonder toestemming geld “”””geleend”””” van de banken dat van de mensen was, dan was de last eerlijk verdeeld onder de HUIDIGE generatie en de jeugd.
  NEEN jullie hebben schijt aan de jeugd, zolang je zelf maar kan profiteren.
  DUS donder op met dat voortdurende gelul. JULLIE ZIJN DOOR EN DOOR SLECHT
  Tien jaar lang wanbeleid, ga nu maar lekker je eigen schijt vreten. NUL KOMMA NUL krijgen jullie, GA HET HALEN BIJ BOEFDRAAD EN BOUTERSE

  Dan is er ook nog een dwaas die denkt dat als je in Suriname woont je meer kan voelen hoe het met de bevolking is. LIK ME GO HOR JONGE
  Boi sodemieter op met dat gelul;jij woont toch zo lekker, jij zit toch in zaken. Jullie, juist jullie kijken neer op je medemens. Meer weten dan iemand die 8000km verder woont. wel lulhannes ik heb geen idee hoe goed of slecht het gaat met de mensen om de hoek, maar jij weet perfect hoe het met het volk gaat. Dat is CENTRALE marktgevoel boy.
  Feiten, cijfers die vertellen heel veel en die kunnen wij beter interpreteren dan jullie, want jullie zijn teveel afhankelijk van je politieke partij. wij, het merendeel zijn politiek onbevooroordeeld

  Als ik naar bouterse kijk
  dan zie ik eerste golf en een tweede golf van wanbeleid, van zelfverrijking, van verspilling, van een groter wordende arme klasse en een kleine steeds rijker wordende klasse
  Jullie eigen man jullie woordvoerder Misiekeba heeft dit geroepen en dan nog komen jullie klein gruis hier je ka vertellen.
  Sodemieter


  Maak melding

 29. Mensen let maar niet op WAT, die is een door de VHP ingehuurd om op het forum te schelden op verstandige mensen. Zelf zijn zij natuurlijk te dom om iemand te vinden die inhoudelijk op zaken in kan gaan. Dan maar schelden en stommiteit uitkramen! Paraexpres is ook al zo een achtereind van een ezel. Nu even ter zake, weet je wel, inhoudelijk reageren op de zaak. Aan gezien Chan al vanaf het begin roept dat monie no de, vraagt menigeen zich natuurlijk hoe hij deze populistische projecten gaat financieren. Mikt hij op de oliebronnen die hij wil verpanden? Zelf noemt hij het een voorschot nemen op, maar we weten wel beter, weer het bewijs dat het liegen deze gast zo makkelijk af gaat. Is de kas dan misschien niet echt leeg? Gaat hij meer geld bij het volk halen zoals hij dat tegenwoordig bij elke scheet doet? Kijk dit is inderdaad zoals een eerdere reactie zij een poging om zijn onkunde te camoufleren en het pogen op zijn minst zijn voorganger te evenaren. Echter vergeet hij dat de projecten die de vorige regering heeft neergezet mogen bogen op visie en inzicht. Het aankondigen van grootse daden en uiteindelijk er niets van bakken, dat kennen we al vanuit de Front-periode. Zo zie je maar, we zijn vele jaren verder en nog hebben ze geen visie op het ontwikkelen van een klein land als Suriname. Ik zal ook maar niet vermelden dat dit plannen zijn die de vorige regering al heeft uitgewerkt en in de startblokken stonden, want dat zullen de koeparies van de VHP hier toch niet snappen!! Pronken met andermans veren (voorbereidingen en behaalde doelen) is de VHP op het lijf geschreven en Chan is gewoon de patjakker die dat uitdraagt!


  Maak melding

 30. Valt het niet op dat die criminele bende, de NDP, olv Bullshit Bouta altijd aan de macht komt wanneer de kas gevuld is en wanneer de economie goed draaid?
  Het zijn altijd de NDP-regeringen geweest die hebben geprofiteerd en hebben gepronkt met andermans veren.
  Het zijn altijd de NDP-regeringen geweest die een ravage achterlieten.
  Zogenaamde ging het goed onder Bullshit Bouta. Als Bouta werkelijk goed bezig was waarom was er dan geen progressie ? Denk toch na ! Alleen in het begin ging het zogenaamde goed toen er geld was. Dat geld dat door anderen was gespaard. Bouta en zijn bende hebben nooit maar dan ook nooit zelf kapitaal gemaakt, zij hebben nooit zelf geproduceerd. Zo capabel zijn zij niet. Altijd maar geprofiteerd en gefeest en gepronkt met andermans veren. En wanneer dat op was zijn ze als een bezetene gaan lenen op kosten van het onderontwikkelde volk.
  Bouta en zijn bende zijn gewoon laffe profiteurs en verraders. Zij belazeren en benadelen al 40 jaar hun eigen land en volk.

  Dankzij mensen die NDP stemmen wordt er gezegd dat alle Surinamers dom en lui zijn !
  Het NDP-volk is een schande voor de echte Surinamer.

  Let goed op wie en wanneer nu gaan staken, dan zul je zien dat het alleen de paarse ezels zijn en sympatisanten.

  Niet storen
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 31. @Lucën, dat WAT en PARA EXPRESS hun meningen geven in dit Forum is goed.. Lees goed wat jezelf hebt gepost, slaat nergens op, je weet zelf niet eens wat er is gebeurd met ons mooi land.


  Maak melding

 32. @Lucien lees wat je zelf schrijft. “Zo zie je maar, we zijn vele jaren verder en nog hebben ze geen visie op het ontwikkelen van een klein land als Suriname”
  Volgens mij spoor je niet, zelf weet je niet wat er aan de hand is in Suriname, maar je hebt overal een mening over. Je stookt onrust uit..


  Maak melding

 33. Eens met @Ravanari.
  Binnen 10 jaar gaat de wereld er volstrekt anders uitzien dan nu. De mensen uit de rijke landen gaan vluchten als ratten en de gronden van de armere landen waar nog veel ruimte is met geweld bezetten.
  Infrastructuur zoals bruggen zal het alleen maar makkelijker maken voor hen. Suriname heeft geen wapens om zich te verdedigen en bovendien heeft het te weinig mensen. Over 10 jaar zal er een andere Suriname zijn, een blank Suriname.


  Maak melding

 34. hé delano , , je bent op je teentjes getrapt hé , , zal wel pijn doen hé , , je zult wel last hebben van die paarse virus hé , , jij drinkt veel fanta hé , , ja daar wordt je een judas van hé , , zullen we nog door gaan hé , , oen Waterkant.com is enigszins politiek neutraal , , maar velen hier op Waterkant zijn nog steeds paars gezind en hebben de lak er aan dat het volk pinaart en jij zal ook wel alles wat die paarse regering gedaan heeft goed keuren , , bruggen bouwen ,maar niet betalen , , ziekenhuis bouwen , maar niet betalen , , zo’n snelweg van hier naar nergens en niet betaald , , zo kunnen we wel een 4 A4 tjes volschrijven wat de nieuwe regering moet betalen , , en al dat geld wat geleend is , weet jij waar dat heen is gegaan , ,of durf jij het ook niet te vertellen , de nieuwe regering moet deze maand 28 miljoen US dollar betalen aan Opperheimer van de lening van 550 miljoen US dollar , , de nieuwe regering begon met 0 US dollar met 0 EURO’s en 0 SRD , , jij zou toch ook niet kunnen winkelen met niets in je portemonnee , , dus we gaan iedere paars gezinde de wacht aanzeggen , tot dat ze toegeven dat de vorige regering grove fouten heeft gemaakt en aan zelfverrijking hebben gedaan en het volk in ellende gedompeld hé


  Maak melding

 35. @RobG
  Dat de koopkracht etc aan getast wordt is het effect van de rampspoed die de vorige regering achter gelaten heeft zonder enige schaamte.

  Dat er inzicht begint te komen verklaart mijn uitspraak van dat het beter gaat. Er vindt open discussie plaats en dat was onder de vorige regering ondenkbaar.

  Het is duidelijk waar de schulden toe leiden en het is de schuldeisers in de VS duidelijk dat Lazard ze gaat scheren.
  Nl, de VS, Frankrijk, Guyana, IMF, wereld bank en IDB gaan helpen en dwingen China ook echt over de brug te komen.

  Justitie wordt versterkt qua fraude.

  De energie sector wordt gesaneerd door de tarieven voor zij die het kunnen betalen te laten betalen. De subsidie kwam voor 75% terecht bij mensen die het kunnen betalen en beter kunnen investeren in besparende maatregelen of minder Airco.
  Reken maar als de echte prijs betaald moet gaan worden er aanzienlijk minder opgewekt behoeft te gaan worden. (mes snijd aan twee kanten).

  Beste RobG besluiten worden genomen op feiten en niet op basis van wie de grootste stekpenningen geeft.


  Maak melding

 36. Pieter 17 oktober 2020 At 19:09
  Dan is er ook nog een dwaas die denkt dat als je in Suriname woont je meer kan voelen hoe het met de bevolking is. LIK ME GO HOR JONGE
  =========================

  Je zit bij elk onderwerp als een idioot met hoofd en kleine letters iedereen uit te schelden en dan verwacht je dat mensen normaal op je reageren. Bekijk het maar. Ga lekker je familie uitschelden maar laat wildvreemden op internet met rust. Of vind je het doodnormaal gedrag om allerlei mensen die je totaal niet kent contant uit te schelden. Ben je zo’n achterlijk trol die dat ook op Twitter doet met een anoniem account. Jij en die achterlijke WAT moeten manieren leren. Niemand neemt jullie serieus met dat rare gedoe. Of zoek hulp ofzo. Ik weet dat ze bezuinigen op de GGZ in Nederland maar misschien heb je geluk en hebben ze nog een plek voor je.


  Maak melding

 37. robje les , , pas op voor piet , , hij neemt je zo mee in een zak en jij krijgt ransel met een stalen roei , , en het wordt hoge tijd dat jij robje les , paarse rat manieren gaat leren want we zullen hulp voor je zoeken in het paarse ratten veldhospitaal bij ocer , of woon je in Nederland sturen we je naar het paarse ratten veldhospitaal bij radio mart in de Bijlmer Amsterdam – Zuidoost , , bij een van die twee zou best wel een plekje zijn , , achterlijke paarse rat robje les


  Maak melding

 38. hé luci en k…. , , ha ha , jij dacht dat we ingehuurd waren door de VHP , , neen hoor slappeling , , en wij beschermen hen ook niet , , je moet eerst eens goed lezen als we praten over de nieuwe regering is dat , omdat ze met nul op rekest , een zware klus krijgen om alle wandaden en schulden van de vorige paarse regering bouta optelossen en dat heeft tijd nodig , , maar jij patjakker zou nooit toegeven dat je baasje opperrat bouta er een mooi zooitje 10 jaar lang van heeft gemaakt , , en je zal ook wel zeggen dat bouta die 15 mensen in 1982 ( decembermoorden ) heeft laten dood schieten en wel in de rug van deze mensen , en erbij vertellen ze sloegen op de vlucht pure onzin is , , nou luci en k…. , je zou graag willen weten of we bij een politieke partij zijn aan gesloten , , neen hoor maar we zullen iedereen hier op Waterkant die paars gezind is en de nieuwe regering met alles wat ze ondernemen dwarsbomen en verwijten maken of beledigen ze het terug krijgen , , koekje van eigen deeg dus dat


  Maak melding

 39. hé pony , , ben je de rechterhand of linkerhand van rob g , , jij kijkt niet terug , en dus alles wat de laatste 10 jaar is verknalt en dat het gewone volk daardoor in armoede leeft en dat de nieuwe regering met geen geld ( Staatskas is leeg ) en torenhoge schulden heeft achter gelaten van 10 jaar paars , , en jij wilt niet terug kijken om de daders te pakken te krijgen en te berechten , , of hebt jij je ook schuldig gemaakt aan dingen tijdens die paarse 10 jaar , , en er liever niet meer aan herinnerd wordt en zo liever vooruit kijkt , , nou pony als jij liever vooruit kijkt , dan zal je toch de nieuwe regering moeten steunen in plaats van bekritiseren


  Maak melding

 40. hé rob g , , ben je nu ook al psycholoog , ook met titel drs ? , , zal wel niet hé boutist , , je zal wel de titel hebben van wnk , weet niks kunde , , en dat zal je zeker hebben zo te zien bij al je reacties die je hier op Waterkant plaatst , , en natuurlijk als boutist ga je de nieuwe president en zijn regering van alles toe wensen en bekritiseren , terwijl jij als geleerde?? weet dat ze goed bezig zijn , , maar ja robje g , psychologie is wel een beetje ver voor een boutist , , je kunt je beter verdiepen in sprookjes en stripboeken , , daar kun je je lekker uitleven snottebel


  Maak melding

 41. Pieter, je hebt zeker niet in de gaten dat je met jouw tirade onbewust de Coalitie aan het schofferen bent. De mensen van de NDP hadden weinig te klagen zij waren aan de macht, dus de meesten zullen niet geklaagd hebben.
  De toenmalige oppositie had moeten klagen, de oppositie , nu Coalitie, had actie moeten ondernemen en met het volk de regering naar huis kunnen sturen. Maar het waren een stelletje schijters bij elkaar. Waar was jouw leider Santokhi toen wij hem nodig hadden, wat heeft hij, de grote oppositie leider gedaan, niks, niks en 3x niks, alleen maar brieven naar instanties verstuurd.
  Dus met jouw verwijten moet je niet bij de NDPers zijn maar bij de leiders van deze grote Coalitie. In de DNA zijn zij altijd weggestemd, waarom geen buiten parlementaire acties ondernomen. Dus beste Pieter, je moet bij jouw leiders zijn.


  Maak melding

 42. WAT, je bent de HUISPIAS🤡 hier op waterkant. Ik kan alleen om je lachen, je bent een welkome ontspanning in deze barre covid tijd🤡hahaha.

  Terugkijken naar de 10 voorbije jaren kan best nuttig zijn, leerzaam en leiden naar enige bewustwording onder het volk.
  Het volk moet en wilt vooruit en niet dezelfde fouten maken als toen met de regering Bouterse. Wij willen niet meer passief blijven, dat heeft ons 10 jaren gekost en gaat ons nog lange tijd achtervolgen.
  Dus houden jullie eens op ons steeds verwijten te maken, wij zijn er niet op uit deze regering te dwarsbomen, ook de goedwillende NDPers niet, wat wij willen is eindelijk “good government” niks meer en niks minder, het wordt een lange proces, maar ach jullie wonen niet in switi Sranan, jullie hebben makkelijk praten. Jip en Janneke.


  Maak melding

 43. haha, die pony. Je bent wel een grapneus zeg. Eerst kruip je ineen mamarol om die arme rob te helpen die gepest wordt vooradt hij begint te huilen en nu wil je alleen vooruit kijken. het volk moet toch weten dat alle maatregelen die genoomen MOETEN worden niet worden genoomen om het volk dwars te zitten maar omdat het noodzakelijk is als gevolg van het wanbeleid van een voortvluchtige ex minister van financien, boefdraad. Dit moet IEDERE keer worden herhaald om begrip en bewustwording te creeren. het volk moet hiervan leren. de ervaring leert dat men gauw vergeet en hardleers is geweest. dus herhalen en herhalen en herhalen. niet iedereen is even slim als jij en kan gelijk weer door. sommige mensen moeten het 1000000 keer horen, net als vroeger op school


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.