Surinaamse ministers in Guyana voor bespreking verdere samenwerking

8
Surinaamse ministers in Guyana voor bespreking samenwerking
Aankomst van de delegatie uit Suriname in Guyana.

Een delegatie uit Suriname, bestaande uit onder meer de ministers Albert Ramdin, Amar Ramadhin en Riad Nurmohamed is momenteel in Guyana waar er gesprekken zullen worden gevoerd aangaande de samenwerking tussen beide landen op economisch en technisch vlak. Het betreft een regulier werkbezoek, dat tevens een rechtstreeks gevolg is van de afspraken die in augustus zijn gemaakt tussen president Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali van Guyana. 

De ontmoeting heeft een drieledig doel: Het eerste is om de evaluatie te bespreken en vast te stellen welke nieuwe vormen van overlegmomenten gecreëerd moeten worden en die passen binnen het nieuwe raamwerk van overleg tussen de twee presidenten. De bedoeling is dat uit het overleg een agenda komt voor de strategische ontmoeting tussen de staatshoofden in de marges van de Onafhankelijkheidsviering in november in Suriname.

Verder zal er in Georgetown gesproken worden over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Hierover zijn in de afgelopen week reeds gesprekken gevoerd op technische niveau. Daarbij hebben minister Nurmohamed van Openbare Werken en zijn Guyanese ambtgenoot elkaar aan beide kanten van de rivier ontmoet. Minister Ramdin spreekt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) van een belangrijk project om een stukje verbinding te creëren tussen de beide landen.

De brug zal bijdragen aan de toegankelijkheid op het noordoostelijk deel van Zuid-Amerika. Het betreft een grote en gezamenlijke investering van Suriname en Guyana. Op de agenda staat ook de technische en economische samenwerking. In november moet duidelijk zijn dat de relatie tussen de beide landen enorm is verdiept.

Minister Ramdin zal in Georgetown van de gelegenheid gebruikmaken om met een aantal ook in Suriname geaccrediteerde ambassadeurs te praten, onder andere die van het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Europese Unie. Bezoeken aan Caricom secretaris-generaal Irwin LaRocque en Percival Marie, de directeur-generaal van Cariforum, waarvan Suriname thans voorzitter is, behoren ook tot het programma van de Surinaamse delegatie.

De delegatie is op woensdag 14 oktober 2020 richting Georgetown vertrokken en zal daar verspreid over twee dagen een lijvig programma afwerken.


8 REACTIES

 1. ZOEK EERST ETEN VOOR DE BEVOLKING. JE HEBT GEEN GELD VOOR SALARISSEN. JE HEBT GEEN GELD VOOR INFLATIE. JE HEBT GEEN GELD VOOR ONDERHOUD VAN BESTAANDE WEGEN EN BRUGGEN.

  POT IE GO RUSTIG NA OSO. NO GO LUL LUL OVER EEN NIEUWE DURE BRUG. GUYANA KRIJGT AL GROTE OLIEINKOMSTEN. SURINAME NADA. DUS BRADA LAAT DIE BRUG EVEN. IS NIET BELANGRIJK.

  OWEE ALS CHAN KOMT LULLEN OVER MOTORRIJTUIGENBELASTING BETALEN. WANT HIJ ZOEKT OVERAL NAAR GELD. ZE ZIJN DIE WET AAN HET BESTUDEREN.

  IS GEEN PROBLEEM MAAR DAN MOET DIE GOVERNMENTTAKE VAN 3.50 OF 4.50 SRD WEG UIT DE BENZINEPRIJS.

  HET VOLK PINAART AL ALS RATTEN. ECHT WE PINA. ALLE PRIJZEN ZIJN IN EEN PAAR DAGEN MET 100% GESTEGEN IVM KOERSCORRECTIE EN VERHOOGDE BRANDSTOFPRIJS MET 6 SRD EN INVOERRECHTEN MET 100% GESTEGEN.

  BAAS CHAN GA EEN BEETJE NADENKEN.

  ALS PRIJZEN ZO FORS STIJGEN MOETEN SALARISSEN OOK FORS STIJGEN. MAAR DAT GEBEURT NIET. WANT MONI NO DE.

  DE KOOPKRACHT IS WEG. WELKE ECONOOM IN SURINAME KAN DIT OPLOSSEN. ZE SPELEN PROFESSOR MAAR NADA NOPPES.


  Maak melding

 2. Ali, als Surinamers nu gaan fietsen, dan raakt het je niet, maar nee hoor! Iedereen past de auto om 50 meter verderop boodschappen te doen. Bang om te zweten🙄


  Maak melding

 3. DAN HALEN ZE KOREAANSE MACHINES UITGEREKEND BIJ SARDJOE.

  IEDEREEN WEET DAT KOREAANSE MAKELIJ ROMMEL IS.

  KOOP LIEVER 2E HANDSE DAF TRUCKS IN NEDERLAND OF GEBRUIKTE GRAAFMACHINES VAN TOP MERKEN VOOR EEN KLEIN PRIJSJE.

  LET OP: VIA OPENBARE AANBESTEDING.

  RIAD MOET KOMEN UITLEGGEN WAT HIJ DOET……………………


  Maak melding

 4. Suriname leert bet nooit die Guyanese zijn niet te vertrouwen. de zaken die Suriname met Guyana moet bespreken is de terugkeer naar Guyana van alle Guyanezen die in Suriname wonen. niet te vergeten het met terugwerkende kracht betalen van verblijfkosten van Guyanezen die in Suriname wonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.