dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident: 'First Lady wordt niet betaald voor directeursfunctie op kabinet'

President: ‘First Lady wordt niet betaald voor directeursfunctie op kabinet’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Santokhi heeft zojuist gereageerd op de commotie die is ontstaan, door de benoeming van zijn echtgenote als fungerend directeur van het kabinet van de president. Santokhi zegt dat first lady Melissa Santokhi-Seenacherry geen geld voor haar functie krijgt. De Communicatie Dienst Suriname gaf deze verklaring uit:

De regering van Suriname heeft bij aanvang van haar regeertermijn slechts 5 personeelsleden op het Kabinet van de President aangetroffen. Op basis van zijn verantwoordelijkheid als regeringsleider heeft president Chandrikapersad Santokhi gezorgd voor de continuering van de werkzaamheden die gepaard gaan met zijn functie als President van de Republiek Suriname. De personele invulling daartoe heeft het kabinet kunnen realiseren met een team van vrijwilligers. In deze moet het duidelijk zijn dat het steeds gaat om mensen die de functies vervullen vooralsnog zonder benoemd te zijn. De first lady vertolkte in deze reeds onbezoldigd en zonder benoeming de functie van Chef-staf.

De presidentsvrouw wordt in het uitvoeren van haar onbezoldigde en dagelijkse werkzaamheden bijgestaan door een team van deskundigen. Dit team opereert vooralsnog onbezoldigd totdat de herinrichting van het organogram een feit is. In deze nieuwe structuur zal de administratieve organisatie van het kabinet efficiënter en doelmatiger zijn ingericht.

Op basis van vernieuwde beleidsinzichten zijn wij overgegaan tot het herinrichten van het organogram op het Kabinet van de President. De rol van Chef-staf is veranderd van een militaristische naar een meer civiele benaming, en wel Algemeen Directeur. In deze functie heeft er vooralsnog geen officiële benoeming plaatsgevonden. Het moge de samenleving duidelijk zijn dat de first lady die rol onbezoldigd coördineert. Dit tegen de achtergrond van haar deskundigheid en competenties.

Gezien de toegenomen werkdruk is de first lady de vorige maand op eigen verzoek ontlast als vicevoorzitter in de presidentiële commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden.

Op dit moment vindt de afronding van de herstructurering van het organogram en de beschrijving van de daarbij behorende functies plaats. Bij de feitelijke benoemingen betreffende alle functies op het Kabinet van de President zal zeker rekening worden gehouden met de gevoelens van de samenleving.

De regering ontleent haar bevoegdheden aan het vertrouwen van de samenleving, derhalve staan onze beloften nog recht overeind. Wij zullen dit land redden! Wij stellen uw kritische houding bijzonder op prijs. Functies zullen worden bemenst en ingevuld volgens de volgende criteria: deskundigheid, integriteit, betrouwbaarheid en vrij van discriminatie op basis van educatie, godsdienst, komaf, gender, politieke overtuiging, sociale omstandigheden. Dit zoals de Grondwet ons voorschrijft.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

53 REACTIES
 1. Mensen goed lezen wat er staat. ” In deze functie heeft er vooralsnog geen officiële benoeming plaatsgevonden “. Dus er komt wel ern officiele benoeming van haar als algemeen directeur van het kabinet. Straks gaat zij ook benoemd worden als bevelhebber, korpschef, voorzitter van het managementteam bij de doaune, hoofd van de penitentiare ambtenaren enz.. Ik denk niet dat wij hiervoor op de vhp hadden gestemd.


  Maak melding
 2. Je kan me nog meer vertellen sinds je aantreden komt er alleen maar strond uit je nek bij staats olie krijg ze ook geen geld daar gaat het niet alleen om ze hoor andere werkzaamheden te doen snap dat nou eens een keer mi man


  Maak melding
 3. DAN NOG. HOUDT PRIVE EN ZAKELIJK GESCHEIDEN.

  AL WERKT ZE GRATIS.

  LAAT ZAKELIJK DUIDELIJK ZAKELIJK BLIJVEN EN PRIVE IS PRIVE.

  ZE HEEFT HAAR HANDEN VOL BIJ STAATSOLIE.

  OOK NOG ALS ADVOCAAT.

  VOORLOPIG A SARIE TOCH BROER. JULLIE SLAPEN IN 1 BED. DUS A NO KANG.


  Maak melding
 4. @ Boegaloe. dat is een conclusie die JIJ trekt
  Ik lees dat er geen officiële benoeming is en zodra het organogram af is zullen we namen krijgen.
  “Dit team opereert vooralsnog onbezoldigd totdat de herinrichting van het organogram een feit is.

  Ik ben voorstander van bezoldiging ZODRA de namen zijn ingevuld en bekrachtiging heeft plaatsgevonden
  Voorlopig is het dus meer coördinatie van werkzaamheden die door mevrouw Santokhi worden uitgevoerd en proberen te overzien wat er moet gebeuren.
  Gelukkig heeft de president de onduidelijkheid weggehaald. Natuurlijk zullen anti-regerings -gezinden negatief commentaar blijven geven


  Maak melding
 5. Ben benieuwd naar de reacties van alle anti NDPers. Zoooooo afgegeven op de vorige regering. “ wo set ing” was de het motto. Soso KA we serie. We set oeng srefie nanga Famirie. Soso KA. Het komt NOOIT goed met SU. Over 5 jaar staat de “ kudde” weer in de “ Velle” heerlijke Surinaamse zon om weer te gaan stemmen. De rijken worden rijker en de armen worden armer. Afspraken en regelarij worden tegenwoordig in de slaapkamer gemaakt. Ver van de buitenwereld. Mw en meneer Santokhi Shame in you both. Laat ook wat voor de armen over.


  Maak melding
 6. “De regering van Suriname heeft bij aanvang van haar regeertermijn slechts 5 personeelsleden op het Kabinet van de President aangetroffen. ”

  Bouterse had er 1.500 waar zijn de 1.495 mensen gebleven.
  Interessante klus voor Bronto nagaan of hij al die salarissen kan terug vangen.
  Nagaan of ze allemaal hun vakantie dagen uit betaalt gekregen hebben in Juli zodat ze thuis konden blijven.
  Van der San uw was de directeur waar zijn alle mensen gebleven.
  Graanoost uw was secretaris waar zijn de mensen gebleven.

  Het lijkt er op dat al die belangrijke vaderlandslievende toppers de nieuwe president niet in de ogen durfden te kijken.

  5 mensen die genoeg lef hadden om te blijven. Alles weg gesleept. Is het dan vreemd dat je nood verband op noodverband moet plakken.

  Edoch opgeruimd staat netjes.
  President doe aub een rechtshulp verzoek aan Nederland:
  1>> stuur aub een team forensische onderzoekers. wij betalen 20% van wat zij gaan vinden als premie.
  2>> stuur het Ballast Nedam Wijdenbosch brug dossier van de rechtbank in Haarlem ook mee zodat wij bij Wijdenbosch, Bouterse en Sardjoe (= Ballast Nedam Suriname) op alles beslag kunnen leggen.


  Maak melding
 7. Fungerend wil zeggen; in afwachting ve officiële invulling door een ander persoon.

  Dit gedoe is ontstaan vanwege de Dik Betaalde NDP ambtenaren, die weigeren werk te verzetten voor het Surinaams volk.
  Dus….men ontvangt een salaris en zit thuis. 5 man aanwezig, wat een lage streek. Wie moet het werk doen? Nieuwe ambtenaren terwijl de rest in hun hangmat ligt.

  Hiervan stikt het bij alle ministeries. De goeien zijn het slachtoffer. Op allerlei slinkse manieren probeert de ndp de boel te verzieken.

  De president had dit trouwens eerder uitgelegd.
  Hij doet exact wat hij bij de inauguratie heeft beloofd.


  Maak melding
 8. De Communicatie Dienst Suriname gaf o.a. deze verklaring uit:
  – De regering van Suriname heeft bij aanvang van haar regeertermijn slechts 5 personeelsleden op het Kabinet van de President aangetroffen.
  Opmerking
  Waar zijn dan het aantal personeelsleden welke Santokhi niet heeft aangetroffen bij zijn intrede? Ik kan mij herinneren dat Santokhi het had over meer dan 100.
  Wat ik uit het verhaal opmaak is dat nagenoeg alle personeelsleden van het Kabinet Bouterse zijn / zullen worden vervangen.
  Zonde van de kennisuitstroom dan heb ik het niet over kennis van fraude en verspilling.

  Gezien de toegenomen werkdruk is de first lady de vorige maand op eigen verzoek ontlast als vicevoorzitter in de presidentiële commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden.
  Opmerking
  Wordt mevrouw Santokhi daarom informeel benoemt tot directeur van het kabinet van haar echtgenoot President Santokhi?

  Algemeen
  Het hele verhaal van de Communicatie Dienst Suriname rammelt van alle kanten.
  Neem maar van mij aan dat bij de formele bekendmaking de first lady niet meer in het organigram als directeur van van het kabinet van de president zal voorkomen.

  Als president mag je benoemen wie je wilt en op welke stoel dan ook en met welke reden dan ook.
  Maar
  Als president heb je ook te maken met gevoelens en zoiets als opgewekt vertrouwen maar zeker ook met integriteit en belangenverstrengeling alsook onpartijdigheid
  En als een zelf beschikkend voorbeeldige president doe je alles om iedere schijn tegen te gaan


  Maak melding
 9. Ik Vraag Me Af Hoeveel Adviseurs Press Santokie Heeft, En Zijn Die Allemaal Hindoestanen.
  Als Al Zijn Adviseurs Hindoestanen Zijn Keur Ik Dat Af. We Leven In Een Regenboog Natie Is Van Belang Dat Press Santokie Adviseurs Een Regenboog Karakter Uit Straalt.

  Er Moet Niet Alleen Door De Bril Van Een Hindoestaan Naar Het Land En Volk Gekeken Worden
  Maar Ook Door De Bril Van Een Creool, Javaan. Chinees Ect Ect. Zo Krijgt Santokie Een Beter Indruk Van Wat er Gaande Is.


  Maak melding
 10. Er wordt steeds gewezen op de deskundigheid en competenties van mevrouw Santhoki alsof zij de enige in het land is die deskundig en competent is .

  Bezoldigd of niet maar het is moreel niet correct als president om jou echtgenote een functie toe te schuiven als Algemeen Directeur.

  Ook de uitgebreide toelichting om het goed te praten doet er niks aan toe.
  Het is gewoon fout en een heel slecht signaal naar de bevolking toe.


  Maak melding
 11. 5 van de 1500 over?? eyyy dan blijft er genoeg geld over zou je zeggen?

  feit is dat melissa al andere functies heeft.
  dat zou al een storende factor moeten zijn.
  hoe kan je je eigen volledig inzetten als je diverse functies hebt?
  voor elke functie behoor je ten alle tijden beschikbaar te zijn…. dat is niet mogelijk met diverse functies… dat is gewoon een feit.
  zorg dat 1 persoon 1 functiue heeft zodat kwaliteit gegarandeerd blijft


  Maak melding
 12. Dus weer werd geroepen en conclussies getrokken terwijl men nog van niks wist en nog steeds niet alles weet. Men kan ook nog niet alles weten gewoonweg omdat de regering nog aan het “voorwerken” is. Het echte werk moet nog beginnen.

  Haastige spoed is zelden goed.

  De regering Santokhi heeft ons een mooi land belooft.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 13. Omdat mi ede boro, geloofde ik het ook meteen toen Trump zei dat hij geen salaris als president zou accepteren, maar intussen let hij zich alle andere privileges welgevallen en regelde hij allerlei betaalde banen voor zijn kinderen.en hun aanhang. Ik geloofde het ook meteen dat Bouterse zijn AOV liet liggen, maar intussen had zijn first lady wel een vorstelijk salaris voor niets anders doen dan lintjes knippen en regelde hij ook een goed betalsnde baan voor zijn dochter en zonen.en kleinzoon. Ik geloof dus ook dat Melissa dit allemaal ‘gratis’ doet, want eenmaal ‘mi ede boro’ kan ik niet anders dan geloven dat zij voor het verzetten van zoveel week niet betaald wordt.


  Maak melding
 14. Ik Heb Deze Mevr Hoog In De Pet. Ik Wil Absolut Niet Dat Dit Omslaat Naar Haat

  Ik Wil Deze First Lady Niet Als Een Geld Wolf Aanschouwen. Ik Hoop Dat Dit De Laatste Schandaal Is Wat Extra Functie Betreft.


  Maak melding
 15. Als een man zo afhankelijk is van zijn competente vrouw, kan het niets anders betekenen dan dat hijzelf incompetent of misschien zelfs impotent is. Dat had ik niet achter onze sheriff gezocht.


  Maak melding
 16. Wie werk nu zonder geld te krijgen, mik pres giem wang bigi brik dies na gewn foe tap oenoe mofo no boi wiens pi joe wroko jo kies money no mik amang law oenoe mik a goh tak nanga ing babe so
  Rommel hokmi


  Maak melding
 17. Welke medewerkers heeft Santokhi toen dan toegesproken op zijn eerste werkdag. Wie heeft hij toen bedreigt de politie in te zetten als de weggedragen kantoor spullen niet gauw worden teruggebracht. Ze hadden zelf een grote zaal moeten afhuren toen ze werden toegesproken door de nieuwe president.


  Maak melding
 18. Forumleden lees wat hier onder staat, het waren heus geen 5 medewerkers:

  President Santokhi spreekt personeel toe
  21 juli 2020

  President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag een bijeenkomst gehouden met de medewerkers die onder zijn kabinet vallen. Het staatshoofd riep de aanwezigen op zich te blijven inzetten voor land en volk. ‘’Deze president gaat met eenieder werken’’, stelde de president zijn gehoor gerust. Benadrukt werd dat thuis blijven zitten en geld verdienen zonder te werken, geen optie is. Na de verkiezingen van 25 mei zijn er gesprekken gevoerd over een goede bestuurstransitie wat ook het geval is geweest.

  President Santhoki wees erop, dat Suriname als voorbeeld mag dienen voor de wereld door een goede transitie te hebben ondanks onderlinge verschillen op onder andere het gebied van politiek en cultuur. De president zegt de lat hoog te hebben gelegd, omdat het land in een grote crisis verkeert. Dat vereist dat velen lange uren moeten maken om het land weer op het juiste spoor te krijgen.

  Het staatshoofd kondigde ook het instellen van een team aan, dat zich bezig zal houden met beleidsmonitoring en coördinatie. Zo kan nagegaan worden hoe het beleid zich ontwikkelt. Van alle medewerkers verwacht de president inzet, betrouwbaarheid, motivatie en ondersteuning. President Santokhi bedankte eenieder voor de geleverde bijdrage de afgelopen periode.

  Het staatshoofd zal op een later tijdstip ontmoetingen hebben met het Directoraat Nationale Veiligheid en de raadsadviseurs. Tijdens deze meeting in de Congreshal waren ook aanwezig de directeur van het Kabinet van de President Eugene van der San en Adjaikoemar Moensie, die op een later tijdstip van eerstgenoemde zal overnemen.

  Vraag: welke Santokhi spreekt de waarheid??????


  Maak melding
 19. Plesident we zullen je geloven hooor misch joe ey dinki kong mik mi verteer wang anansi sprookje ff snel jere mik a volk bribi mi, pres a volk ni sribi moro zedert 2015 a volk da ai


  Maak melding
 20. Je woont daar tok.
  Dan ga je morgen om 7:00 kijken.
  Hou ons op de hoogte.

  Print dit uit als toegangsbrief. Ik teken wel.
  Geef het aan Melvin, dan mag je zeker door lopen.

  Getekend een wkn’er.


  Maak melding
 21. Als de first lady geschikt is en deze taken zonder beloning wenst uit te voeren dan is dat toch iets wat toegejuicht moet worden.
  Dit hebben wij in Su nog niet eerder meegemaakt…voor noppes werken uit vrije wil.
  Ik begrijp de reaktie van de azijnpissers want zoveel liefde voor ons land is nog nooit eerder vertoond.
  Meestal namen ze naast hun loon nog 1 en ander mee.


  Maak melding
 22. Als onze first lady gekwalificeerd is voor een job en deze ook nog gratis gaat uitvoeren , is dat toch toe te juichen.
  Dit is ongekend in ons land…mensen die geen beloning wensen.
  De azijnpissers zullen ook verbaasd zijn want hiervoor waren er anderen die naast hun loon nog wat extra meenamen naar huis.
  Laten we het erop houden dat we nu gezegend zijn met minder hebberige mensen…en dat is voor sommigen natuurlijk wennen.


  Maak melding
 23. Het schrijven dat de ronde deed over de aanstelling van Santokhi zijn vrouw is bewust door Santokhi of zijn adviseurs in de openbaarheid gebracht. Zij deden dit als proefballonnetje om de meningen uit de samenleving in kaart te brengen. Nu weten zij in elk geval hoe de samenleving over een mogelijke aanstelling van Santokhi zijn echtgenote denkt.

  @jojo, het is allemaal stemmingmakerij. Mijn inziens zijn de overige 1495 aanstellingen niets anders dan militairen die rechtstreeks onder het kabinet van de president vielen. Nu is er een eigen ministerie van defensie waaronder deze personen zijn ondergebracht. Ook het verhaal over de vermeende ambtenaren die onder Bronto vallen is een grote Joke. Er zijn zoveel spookambtenaren die wel een salaris toucheren. Deze personen worden niet ontslagen vanwege plichtsverzuim.Hoe is dat mogelijk. Bronto en zijn collega-ministers komen heel ongeloofwaardig over.


  Maak melding
 24. Ik kan mij nog een foto heugen waarop de president de werknemers van het kabinet toesprak en het waren er geen 5 rara wie waren al die mensen dan


  Maak melding
 25. Het gaat niet erom of deze mevr wel of niet betaald wordt maar om het feit dat andere kapabele surinamer zyn die deze funtie kunnen be,oeffenen.
  wat nu gebeurt wekt wantrouwen en dat hoord niet in een democratie
  onze democratie heefd net als de grondwet een goede schoonmaak beurt nodig en ik hoopte dat deze regering dat zou doen maar nu betwyffel ik dat.


  Maak melding
 26. Allemaal haat, nijd, afgunst en vooral jaloezie. Wat kunnen jullie voor SU betekenen en doen? NIKS!!! Alleen maar jullie frustraties uiten en schelden. Sarie torie. Mevrouw Santokhi en haar man tillen su naar een hoger niveau, maar jullie zien liever die moordenaars en roofbende terug. Babah. En dat noemt zich Surinamer.


  Maak melding
 27. De eerste surinaamse super firstlady. Enerzijds teveel hooi op haar vork vanwege al die benoemingen, anderzijds valt er n zekere mate vn jaloezie te bespeuren bij velen n vooral d vrouwen.
  Tjan mag n paar benoemingen ongedaan maken bij deze superlady n toeschuiven vr zijn buitenvrouw dan is ht problm opgelost


  Maak melding
 28. Geef mevr. Santhoki (en de regering) het voordeel van de twijfel, deze mevrouw staat te boek als behoorlijk capabel. Wat is er mis met ‘onbezoldigd’ werken. Moet er dan op voorhand al gelijk iemand ‘bezoldigd’ op die plek neergezet worden en bij gebleken ongeschiktheid doorbetaald aan de zijlijn neergezet worden?
  De nieuwe regering is nog maar net aangetreden en zag én ziet zich opgezadeld met een failliete inboedel, het is wel erg prematuur van de NDP-‘schreeuwers’, om na 10 jaar van mismanagement en verspilling door Bouterse en co. moord en brand te schreeuwen.


  Maak melding
 29. Dat de staatskluis meer dan leeg is kun je Santokhi en z’n ploeg niet aanrekenen, wél dat er op bepaalde niveaus nog steeds behoorlijk met geld wordt gesmeten. Wat is er overeind van de belofte het ziekmakende nepotisme los te laten? Er zijn deskundige mensen genoeg in dit land om op hoog niveau hun kennis/kunde toe te passen.

  Waarom moet mevr. S. keer op keer benoemd worden in de diverse zwaarwegende functies? Is ze een duizendpoot en heeft ze zoveel tijd en energie om al die taken voor 100% goed te kunnen uitvoeren? Het beleid vertoont dictatoriale trekjes en marcheert mee in de reeds jarenlange stoet van dictatoriale regeringen waarmee Latijns-Amerika zich in dit opzicht sinds decennia een twijfelachtige reputatie heeft verworven. We mogen dan op papier wel een democratie heten waar naar het volk geluisterd wordt, maar ik heb zo langzamerhand mijn gerede twijfel.

  Zelf zou ik het woord “regeermacht” willen veranderen in “regeerverantwoordelijkheid”. Een verantwoordelijkheid die gezag creëert i.p.v. macht die men naar zich toetrekt, kortom: Werk aan de winkel. Ik wil afsluiten met een opmerking van Hannah Arendt, een joodse filosofe. ’De ethische kwaliteit van een organisatie hangt af van de morele moed van individuele leden’.

  I. Bos


  Maak melding
 30. Esmerald, je bent ontgoocheld hé. Ik kan helaas geen groepsfoto maken, we hebben het niet over de hoeveelheid medewerkers van nu, maar van bij de overname aanwezige medewerkers en dat waren er meer dan 5. Je gaat toch geen toespraak houden in het congresgebouw voor maar 5 medewerkers.
  Onze president is een beetje aan het jokkebrokken of misschien is dit slechts, slecht afgeleverd werk van Melvin.


  Maak melding
 31. Deze mooie mevrouw gaat kijken wat er gedaan moet worden daarna gaat ze kijken wie er geschikt zijn, dus iedereen kan nog in aanmerking komen, behalve als je natuurlijk ongeschikt bent. Zo moet het toch? je meot toch niet zomaar mensen gaan aanstellen en dan later moet je adviseurs gaan halen omdat die mensen ongeschikt zijn. dit lijkt mij de enige juiste weg, maar ik heb niet zo geschoold alsde meeste hier, maar toch lijkt mij dit het allerbeste.
  en of die mevrouw nauw betaald word of niet. ze gaat maar een paar maanden de boel op poten zetten toch


  Maak melding
 32. Nee hoor, in opperste beste stemming!

  10gr, en zon. 8000 besmettingen restaurants dicht, geen alcohol verkoop na 20:00. Mondkap verplicht. Bezorgdiensten overladen. Vrienden op visite maar 3. Veel vakantiehuisjes uitverkocht. Netflix oude films v 3 jr geleden. Wat wil een mens nog meer.

  Het gaat super met ons.

  Jullie hebben het veels te goed daar!


  Maak melding
 33. @Pony
  Trouwens, wat jij zegt klopt niet, voor het geval je denkt dat ik een afleidingsmanoeuvre gebruik.

  – 17 juli de President bezoekt het gebouw, alles leeggeroofd.
  – 20 juli gesprek met personeel. De President maakt duidelijk wat hij heeft aangetroffen, etc etc
  – 23 juli kabinetstoelage herzien, besparing srd 2,3 miljard.
  – 23 juli auto’s kabinet verkocht tegen lage prijs.
  – 25juli, ondernemers schenken laptops en pc.
  – commissie toetsing rechtspositionele aangelegenheden geïnstalleerd

  24 aug de President legt tot in detail uit wat de status is. O.a 5 personen en reorganisatie kabinet.

  Dus een deel vd ambtenaren was aanwezig bij de toespraak, vervolgens bleven er 5 over toen de President begon over gejat vh materiaal en spookambtenaren.

  Zoek het in het vervolg zelf uit, want je heb er een handje van om halve stukken te bespreken.


  Maak melding
 34. Beste famiri, als ik de berichten goed volg en begrijp, dan is deze mevrouw een betere kandidaat dan de presie Chan of niet?

  Kom OP , ik wil niet beweren dat deze mevr. niet capabel is, maar laten we de lasten verdelen no? Zet geschoolde en eerlijke krachten ook in. Wat about de NPS? daar zitten nog steeds deskundigen met meer ervaring dan de kabelgenoten can lonnie Brunsi.

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding
 35. Het moreel niveau spat hier natuurlijk weer van het scherm. Dat nog Chan nog Melissa enig besef hebben van goed fatsoen is meer dan duidelijk. Vanaf de staatsolie-rvc zaak zijn de commentaren en de verontwaardiging niet van de lucht en toch gaan ze gewoon door met hun onbehoorlijk gedrag! Ze weten gewoon niet hoe het hoort, hebben schijt aan het volk! Nu hoor ik plotseling ook Mw Etnel zich verontwaardigd uiten over deze zaak, veel te laat!! Toen ik haar keer op keer erop[ wees dat ze zweeg als het graf heeft ze mij van haar FB geblokt. Nu dhr Plein er wat van vindt, komt ze ook uit, overigens zonder consequenties te verbinden aan het persisterende patronagegedrag van de VHP! Zooooo ongeloofwaardig als de VHP zelf!


  Maak melding
 36. Dus als Dick Advocaat trainer van Ajax wordt, dan mag hij geen eigen assistent-trainer kiezen, maar moet hij het doen met een assistent met wie hij misschien niet zo goed kan samenwerken?
  Zo gaat het overal. De bazen kiezen mensen uit in wie ze vertrouwen hebben en van wie ze 100% ondersteuning kunnen krijgen. Dat werkt het beste.


  Maak melding
 37. Zuiverbal 16 oktober 2020 At 14:01
  —————————————-

  He moslim, kies je eigen nickname ipv de mijne.
  Allah is watching you! Zijn zwaard kan jouw ……. doorklieven!
  Speel de bal wel zuiver.


  Maak melding
 38. Pinarus 16 oktober 2020 At 18:27

  Dick Advocaat is geen democratisch gekozen leider of volksvertegenwoordiger. Je vergelijking slaat dus nergens op.


  Maak melding
 39. Voor zover ik weet, gaat alleen de zon voor niets op. Niemand moet mij komen vertellen dat hij of zij zonder betaling werkt. Op een of andere manier gaat Melissa beloont willen worden voor haar arbeid, als het niet met geld is, dan zal Sheriff haar op een andere manier flink moeten verwennen. Zo niet, dan kan Sheriff het binnen de kortste keren vegen.


  Maak melding
 40. INGEZONDEN

  October 15, 2020

  Goede vrienden zijn belangrijk in het leven. Je besteedt een deel van je vrije tijd met hen, gaat af en toe uit eten, sport samen of maakt plannen voor een vakantie of een trip naar het binnenland, die vanwege Corona voorlopig moet worden uitgesteld. Vrienden stimuleren en motiveren elkaar wanneer dat nodig is. Door samen activiteiten te ondernemen, bouwen vrienden aan nieuwe goede herinneringen waar zij het nog lang over zullen hebben. Oprechte belangstelling en interesse in wat je vrienden doen, is belangrijk. Dat versterkt de band. Het is goed om vrienden complimenten te geven wanneer deze gemeend zijn. Een goede vriendschap is gebaseerd op vertrouwen en eerlijkheid. Je moet open zijn en elkaar alles kunnen en willen zeggen. Natuurlijk hamer je niet op verschillen van mening of afwijkende standpunten, maar je mag een vriend een spiegel voorhouden. De meeste mensen hebben een beeld van zichzelf en denken te weten hoe anderen hen ervaren, maar kunnen zich daarin lelijk vergissen. De meeste mensen denken naar beste eer en geweten te handelen en menen dat anderen het daarmee eens zijn, maar kunnen er flink naast zitten. Binnen een goede vriendschap wijzen vrienden elkaar op dergelijke vergissingen, zoals je een goede vriend er ook op wijst dat zijn kraag niet goed zit of zijn veter los is geraakt. Ik vraag mij af of Chan Santokhi, goede vrienden heeft.

  Santokhi vormde na de verkiezingsoverwinning van de VHP eerder dit jaar, tezamen met Ronnie Brunswijk die vicepresident werd, een regering. Zijn kabinet ging enthousiast aan de slag en heeft ambitieuze plannen ontvouwd. De nieuwe Surinaamse regering staat voor de moeilijke opdracht om van Suriname een meer welvarend en florerend land te maken. Omdat veel Surinamers op korte termijn al resultaten verwachten, is de lastigste taak van de regering, uitleggen aan het volk welke vervelende maatregelen nodig zijn om op termijn gunstige ontwikkelingen te realiseren. Het wordt heel moeilijk om het volk van de goede bedoelingen te overtuigen wanneer de regering vervalt in de fouten waarvoor de vorige regering werd weggestuurd, het weggeven van goedbetaalde en prestigieuze functies aan familieleden en vrienden. ‘‘Suriname gaat ten onder aan het corrupte fenomeen van family and friends’’, zei Santokhi in 2015. ‘‘De regering voert een beleid dat alleen maar voordeel oplevert voor zijn naasten.’’ Inmiddels heeft de regering-Santokhi de naasten ook rijkelijk bedeeld met mooie functies. De echtgenote van de president spant de kroon. Melissa Santokhi-Seenacherry is behalve First Lady van de Republiek Suriname, vicevoorzitter van de presidentiële commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden, lid van de Raad van Commissarissen van Staatsolie, en per 1 oktober j.l., benoemd in de functie van algemeen directeur van het Kabinet van President.

  De benoeming van Melissa Santokhi in deze functies is in strijd met alle beginselen van goed bestuur, hoezeer Chan Santokhi zich er ook op beroept hiervan de hoeder te zijn. De benoeming in de raad van commissarissen bij Staatsolie was in strijd met de statuten en het reglement voor de raad. Het eerste bezwaar is weggenomen door aanpassing van de statuten, maar Melissa Santokhi voldoet nog steeds niet aan het vereiste volgens het reglement dat een commissaris tenminste tien jaar ervaring heeft als CEO of senior manager bij een bedrijf van vergelijkbare omvang. Ook de benoemingen in de andere functies kunnen niet in overeenstemming zijn met de vereiste competenties. Je mag niet verwachten dat een vrij jonge juriste en net beëdigde advocate, voldoet aan de competentiecriteria voor een vicevoorzitter van een presidentiële commissie, een lid van een raad van commissarissen of een algemeen directeur van het Kabinet van President. Het is bovendien bijna onmogelijk om te werken voor de vrouw van de president. Wie durft haar tegen te spreken of kritisch te bejegenen, wetende dat alles aan de eettafel met de president wordt besproken? Sommigen betogen dat Santokhi alleen zijn eigen vrouw kan vertrouwen en dat zij de kennis en kunde heeft om het te doen. Anderen zijn om onbegrijpelijke redenen, heel coulant met deze president en willen hem een kans geven. Dat is onverstandig en onredelijk. Suriname heeft echt voldoende betrouwbaar en competent kader voor deze functies. Melissa Santokhi is benoemd, omdat zij de echtgenote is van de president.

  Wie zijn de vrienden van Chan Santokhi? Hij zal vrienden hebben in zijn eigen partij en inmiddels ook bij partijen waarmee de VHP een coalitie heeft gevormd. Hij zal ook vrienden hebben in zijn privé-omgeving. Misschien heeft de president nog vrienden uit zijn jeugd, zijn schooltijd of toen hij in Nederland studeerde. Ik hoop dat hij ondanks zijn drukke werk, nog tijd kan vinden om even met zijn vrienden bij te praten, een portie te eten en wat te drinken, alles op gepaste afstand natuurlijk. Na het geven van complimenten over de eerste resultaten van de regering en het uitwisselen van de laatste nieuwtjes, zal de discussie meer diepgang krijgen. De vrienden van de president zullen hem erop wijzen dat het niet verstandig is om eerst kritiek te uiten op de vorige machthebbers die familie en vrienden bevoordeelden en het nu zelf ook te doen. Zijn vrienden zullen hem er ook op wijzen dat er heus meer betrouwbare en competente mensen in Suriname beschikbaar zijn dan hij denkt. Een goede vriend zal Santokhi voorzichtig vragen of zijn vrouw haar ambities niet wat zou moeten temperen en of zij niet een te dominante rol heeft in hun relatie. Vrienden met een goede kijk op de Surinaamse politiek, zullen Santokhi duidelijk maken dat de aanstelling van familie en vrienden al veel onherstelbare schade heeft aangericht aan zijn presidentschap in binnen- en buitenland. Hij heeft volgens zijn vrienden alle vertrouwen van het Surinaamse volk nodig om zijn goede regeerprogramma te realiseren. Door de aanstelling van zijn vrouw op meerdere posities verspeelt hij dit vertrouwen razendsnel. Het is volgens zijn vrienden nog niet te laat, maar Chan moet nu wel spoedig ingrijpen. Een goede vriend schenkt nog wat in voor Chan.

  Beste vrienden van Chan, praten jullie met die man, hoor!

  Hans Moison


  Maak melding
 41. Santhoki wie in deze moeilijke tijd wil gratis werken, ik denkt niemand. Hoe kan je zeggen het is een vrijwilligers werk. Dan nog je vrouw (supermens) wordt raad van commissaris in staatsoliebedrijf nu algemeen directeur van kabinet. Een ezel blijft een ezel die kan je niet zomaar voor de gek houden, laat stand een mens die logisch denkt. Bhai, Ham na pagla. Dingen gebeuren achteraf of wil men ook geldmaffia worden. Ik denkt meer aan geldmaffia. Bovendien het volk heeft geen haast, jij als het ”volk” heb haast om meer geld te krijgen voor ”ontwikkeling”. Toen jij minister was, had toch een grote mond, je gaat bouta pakken nu komt ons mooi vertellen de staat gaat bouta niet oppakken voor inleveren.
  Verhaal van Boefdraad hebben we niets meer gehoord, wat nu? Vertel geen sprookjes verhaal voor ons, dat moet je aan je kinderen zeggen, sorry je ben nog geen vader, noh? Kinderloos ding. Je praat zo negatief van die vorige regering, wat doe jij nu, zelfde verhaal van die vorige regering toh? Geen lux meer, na bemoei je bemoei. Weten jullie aan die spullen komen riemen strakker yere. In jullie geval hoeft dat niet en geen enkel regering kan het volk zeggen we gaan de koers naar 1op 2 brengen. Ik zeg het nogmaals GEEN ENKEL FUCKING REGERING


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES