Directeur Surinam Airways op non-actief gesteld

36
Radjesh Radjkoemar directeur SLM

Radjesh Radjkoemar, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is woensdag op non-actief gesteld. Wat de exacte reden is voor het besluit, is nog niet duidelijk. Radjkoemar nam het roer bij de SLM over op 1 september 2019. Hij volgde Gerard Lau op, wiens contract na een jaar niet meer was verlengd.

Lau werd op 3 juli 2019 op non-actief gezet door de raad van commissarissen (rvc) van het staatsbedrijf. Hij kwam in clinch met de rvc omdat hij op eigen houtje een overeenkomst was aangegaan voor de aankoop van een Airbus. Dit terwijl de toenmalige regering een Boeing 787 Dreamliner prefereerde en over de aankoop daarvan al verregaande afspraken had gemaakt met een leverancier.


36 REACTIES

 1. Hopelijk zit er geen ndp er achter Blitzz en die de directeur gedwongen heeft mee te spelen.

  Het was tijd om een vhp er , aboper of npser als directeur te zetten. Kan hij de 99 miljoen schuld beginnen te verminderen. De subsidie van de staat kan dan ook verminderen.


  Maak melding

 2. Beste famiri, wordt het geen tijd om SLM op te heffen? Laat de luchthaven faciliterend optreden voor andere luchtvaartbedrijven. Of is dat ook een heel moeilijke klus?
  Gaat mij niet verbazen dat mevr. Chan de directeur wordt. Let wel ik ben geen voorstander van de NDP,maar wat Channie nu laat zien is het zelfde liedje als van Bouta. Dit liedje met de naam van Nepotisme heeft een top postie bereikt bij de nieuwe regering, baah wat jammer.

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 3. Triest allemaal wat er gebeurd de afgelopen periode tot heden. Nepotisme is en zal zowel het land en alle semi overheidsbedrijven nimmer goed doen. Het komt nooit meer goed. Wat recent veranderd zijn de poppetjes – Definitie hetzelfde. Same Shit, Different Shell


  Maak melding

 4. Eerst een verkeerde vliegtuig aangeschaft, daarna veel problemen met de certificering en dan de corona pandemie. Geen enkel directeur kan zoveel tegenslagen opvangen in 1 jaar. Het is bekend dat deze man pas een jaar directeur is en dat hij geen bemoeienis had bij de aanschaf van het vliegtuig. Bijna alle vliegmaatschappijen zitten door de corona in de problemen. Zo is de koers van het aandeel KLM met 70 % gekelderd. Ik betwijfel of een nieuwe directeur het probleem gaat kunnen oplossen bij de SLM. In het verleden heeft ABOP
  ( tussen 2010 en 2015) de SLM gebruikt om veel mensen in dienst te nemen en elke maand honderden zogenaamde IPBers vrijwel gratis laten vliegen.


  Maak melding

 5. Er moet een einde komen aan bedrijfje spelen met staatsgeld. Deze meneer was niet meer dan een trekpop van de vorige regering dus logisch dat hij weg is. Jammer dat dit soort figuren gewoon hun salarissen blijven ontvangen en waarschijnlijk ook nog eens in USD.

  Santhoki maak van SLM een dochter van een lokale maatschappij en vergeet de $ 90.000.000 schuld. Stuur direct de B777 terug naar de VS en laat Air Belguim vliegen tot dat er een deal is met een lokale maatschappij die wel ATOP gecertificeerd is en bereid is dagelijks via Pengel naar Europa en Noord Amerika te vliegen.


  Maak melding

 6. Jojo,
  Dat zijn goede adviezen. Maar gaat chan dat doen?
  ==================================
  Toen ik zag dat de direkteur het personeels bestand niet ging inkrimpen wist ik dat zijn lot al bezegeld was.

  Geen enkele direkteur van de slm durft dat.

  Daarom zal de slm altijd verlies leiden.
  De slm wordt bestuurd door het nemen van bijna alleen politieke besluiten. Zie het gevolg 90 miljoen dollar schuld.

  Al vele jaren wordt er geen jaarverslag openbaar gemaakt.

  Chan pas op dat de slm niet jou ondergang wordt.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 7. Rinus complimenten jij kent ook een paar woorden engels.
  Surinamers hebben een geheugen van max een half uur dat is precies 30 min.
  Zomaar klakkeloos wat roepen zonder inhoud dat kan je ook aan de kinderen op de lagere school nalaten.


  Maak melding

 8. Rinus,different shit same people. De regering is prima is de misgunning dat een ander beter is. Dat Creolen en Hindoestanen elkaar de macht niet gunnen daar zit het probleem. Maar als je kijkt waar de iq zit is het toch de hindoestaan.


  Maak melding

 9. @Redskin je heb een punt. Suriname is verdeeld verschillende bevolking groepen ze misgunnen elkaar. Het is in de tijd van Bruma begonnen creolen tegen Hindoestanen vandaar de Exodus naar o.a NL. Kijk maar naar landen in Azië waar 1 soort ras woont, het land floreert metropolen worden gebouwd. In SME is naar mijn mening het probleem in Hokjes denken. Het is idd een prachtig land met verschillende rassen, wat heb je eraan als er geen eenheid bestaat. Zal immers een Droom blijven. Begrijp me niet verkeerd, ik Gun SME het allerbeste


  Maak melding

 10. “Dat Creolen en Hindoestanen elkaar de macht niet gunnen daar zit het probleem. Maar als je kijkt waar de iq zit is het toch de hindoestaan.”(Hindostaan.)
  Redskin,
  Weer zo’n stomme, rotte opmerking, raakt kant nog wal. Alleen oelewappers kunnen zo’ n opmerking maken.
  Trouwens het is niet hindoestaan, het is hindostaan. (Waarin blijkt hun iq)


  Maak melding

 11. Redskin groot gelijk ik zie het overal dat dd Hindoestaan over het algemeen een hoger iq heeft dan de creool. Wetenschappelijk wordt het ook niet meer betwist dat Aziaten de slimste mensen zijn.


  Maak melding

 12. Erg stomme uitspraak die je daar doet Maureen. Ben je echt een vrouw? Dan ben je niet goed afgericht. Aangezien jij een stommerd bent ,moet jij je ook vermenigvuldigen met de stommerd Redskin. Ergens op een eilandje. Waar jullie geen kwaad kunnen. Zijn de Galapagoseilanden bekend? Daar moeten jullie naartoe. Ga daar spelen met jullie IQ. Daarna neemt pakiratigri wel contact met jullie op. We zullen zien wat jullie allemaal bereikt hebben.


  Maak melding

 13. Redshin en Maureen , Mensen als jullie hebben een iq van een kakkerlak. Sommige mensen zijn niet dom. Ze hebben misschien de mogelijkheid niet gehad om te studeren. Het is niet te geloven hoe sommige stumpers naast hun schoenen lopen, omdat ze de mogelijkheid hebben gehad om te studeren en nu gaan ze naar beneden kijken. Jullie 2 hebben misschien gestudeerd, maar even dom gebleven.


  Maak melding

 14. Beste redskin , maureen en op gehemelde hindoestanen.
  mag ik jullie op attenderen dat jullie onzin over Surinaamse hindoestaanse hoge IQ al naar fabeltjes krant is verwezen. De Nederlandse cultureel antropologe Mies van Niekerk heeft haar onderzoek over de creolen en hindoestanen in augustus 2000 uitgebracht. De hindoestanen beweerden dat de creolen het slecht deden in Nederland en dat de hindoestanen toppers waren. Onderzoek wees uit dat de Surinaamse creolen de hoogste diploma’s en opleiding in Nederland. Qua functie waren de creolen de toppers in hoge positie denk aan bestuurders en burgemeester. Creoolse burgemeester Headly Binderhagel van 2002 tm 2008 van gemeente Nuth. Creoolse burgemeester van Almere vanaf 2015 is Franc Weerwind en niet te vergeten de creoolse wethouders en topper Laetitia Griffith en nog veel creoolse wethouders en toppers in Nederland. Natuurlijk hadden de hindoestanen een topper in huis die Tara Singh Varma heet en de boel belazerd heeft en Suriname en vooral de hindoestanen de grootste schaamte heeft toegebracht. Tara Singh Varma was de hindoestaanse licht in bange en donkere dagen maar zoals verwacht het waren donkere dagen. Zoals wij sommige hindoestanen kennen die niets anders zijn dan een goede geklede oplichter met hen drugs smokkelende toko’s die als witwasserij functioneerde, groot deel van ze zijn opgerold nu kan je ze op je vingers tellen en ze vallen snel om dat het slecht gaat met de smokkel zaken. Mijn advies gaan jullie je onderzoek op internet plegen je kan alles vinden. Nu de Feiten: volgens cultureel antropologe Mies van Niekerk hebben de Creolen de hoogste opleiding , betere papieren hoge functies en banen en zijn hardwerkende mensen in Nederland. De hindoestanen hebben volgens de onderzoek de grootste prijst gewonnen als grootste groep Uitkeringstrekker zijn van alle Surinamers in Nederland . wie mij niet geloofd ga je onderzoek doen rapport staat nog steeds op internet en kranten artikel. Als wij over hoge IQ praten ja Aziaten hebben een hoge IQ maar dat wilt niet zeggen dat Surinaamse hindoestanen een hoge IQ hebben want het zijn uiteindelijk afstammeling van de laagste klassen uit INDIA die ondanks hen fantasie hoge IQ nog geen burgemeester hebben geleverd in Nederland.


  Maak melding

 15. @Djamoe

  Ik denk dat dit de lijn is die Santohki in gezet heeft. Niet meer op SLM en nationale trots die verlies stapelt maar Pengel als een draaischijfje tussen de wereld en Amazonia.

  Als er een maatschappij samen kan werken met een wat kleiner vliegtuig 2 motorig de transatlantische route kan vliegen is dat super voor pengel want dan kan het mensen uit Amazonia (Boa vista, Manaus, Belem) gaan bedienen op de routes naar de VS en Europa.
  Dagelijks Europa hen en weer is gezien vliegtijden perfect omdat er ongeveer 18 van de 24 uur gevlogen kan worden zonder veel tijd verlies. ’s avonds weg de volgende ochtend richting het oosten en ’s middags weg ’s avonds aankomen in westelijke richting.

  Pas als er volle vluchten dagelijks mogelijk worden kan SLM als een merk interessant worden voor partners.


  Maak melding

 16. @original
  Het onderzoek van Mies van Niekerk van 20 jaar geleden waarnaar je verwijst is net zo eenzijdig als het beeld van je eigen waarneming. Het is daarom begrijpelijk dat je Tanja Jadnanansing bewust niet vermeld, die stadsdeel voorzitter is in een gebied waar Creolen dachten dat zij de baas waren. Blijf maar daarom dromen.


  Maak melding

 17. @Maureen en Redskin

  Er zijn verschillen tussen mensen echter die mogen jullie niet aan etniciteit verbinden. laat ik het zo proberen uit te drukken. We worden min of meer blanco geboren met een beperkte programmering. Daarna begint de ontwikkeling en dan heb je mensen die opgroeien met meer en met minder kansen en mensen die opgroeien in een omgeving met meer en met minder ambities en mensen die meer en minder traditioneel opgevoed worden.
  Dat zegt niets over hun IQ.
  Probeer als stadmens maar eens in het echte binnenland in leven te blijven. De binnenland bewoners zijn de stadsmens dan verre de baas en gebruiken hun snappertje heel wat efficienter dan de city dwellers.

  De omstandigheden bepalen hoe iemand zich ontwikkeld en hoe het IQ tot uitdrukking komt.


  Maak melding

 18. Original

  U doet aan selectief en onverantwoord shoppen
  Uit een samenvatting van het aangehaalde werk van Mies van Niekerk
  let wel het was een studie in 2000 op basis van materiaal uit de survey Sociale Positie en
  Voorzieningengebruik Allochtonen (SPVA) uit 1994 ofwel daar voor al verzamelt. het betrof de 69 families. Dus of er een wetenschappelijk verantwoord beeld gegeven is valt te betwijfelen.

  U shopt het volgende maar vergeet wat er een eindje verder op staat.

  “Anders dan wel wordt verondersteld, blijken Creolen volgens de SPVA-gegevens op veel indicatoren een gunstiger maatschappelijke positie in te nemen dan
  Hindoestanen. Hun gemiddelde bereikte opleidingsniveau en arbeidsmarktparticipatie zijn hoger, evenals hun huidige functieniveau en gemiddeld inkomen.”

  een klein eindje verder staat het volgende

  “Onderwijsgegevens over de jongere generatie wijzen echter uit dat
  Hindoestaanse jongeren, anders dan hun ouders, wel degelijk zijn gericht op
  positieverbetering middels het onderwijs. Veel vaker dan de oudere generatie
  behalen zij een diploma van het voortgezet onderwijs. Daarmee lopen zij hun
  onderwijsachterstand op Creolen voor een belangrijk deel in, al is bij de laatsten
  ook sprake van positieverbetering. Jonge Creolen bereiken vaker dan de eerste
  generatie de hogere vormen van het voortgezet onderwijs. De intergenerationele
  mobiliteit is bij hen echter minder groot dan bij Hindoestanen. Bovendien verlaten zij vaker dan Hindoestaanse jongeren op relatief jonge leeftijd het onderwijs,
  overigens zonder vaker ‘drop out’ te zijn.
  Gezien de minder gunstige uitgangspositie en de beperkte gerichtheid op onderwijs als stijgingskanaal bij de eerste generatie, is de vooruitgang van de
  Hindoestaanse jongere generatie opvallend”

  en

  “Onder haar Hindoestaanse respondenten stelt zij een sterke pressie vast als het gaat om onderwijs. Hindoestaanse ouders blijken hun kinderen bijna zonder uitzondering te pushen om een zo hoog mogelijk, liefst universitair, opleidingsniveau te behalen. Bij Creoolse ouders zijn de ambities vaak minder hooggespannen. Het feit dat de gang door het onderwijs in deze groepering meer een individuele dan een groepsaangelegenheid is, speelt daarbij mee.
  Van Niekerk beschouwt de hoge status die een universitair diploma oplevert in de
  relatief gesloten Hindoestaanse gemeenschap als een belangrijke verklaring voor de
  bij hen aangetroffen pressie én voor de mobiliteit van jongeren. Ook de ‘zakelijke
  mentaliteit’, tot uiting komend in een vast geloof in vooruitgang door hard werken,
  vormt in haar ogen een verklaring. Tegelijkertijd erkent ze dat juist de zakelijke mentaliteit en de daarmee verbonden sterke gerichtheid op zelfstandig ondernemerschap
  de succesvolle afronding van een onderwijsloopbaan in de weg kunnen staan. “


  Maak melding

 19. Dat was te verwachten, het was een kwestie van tijd. En daarom hameren mensen uit een bepaalde groep om niet terug te kijken.
  Het is goed dat alles wordt gecontroleerd en weer goed wordt geordend. Voortzetting van het NDP-beleid is geen optie.
  Om een bedrijf gezond te maken moet eerst de administratie gezond zijn. Dit alles controleren kost tijd.

  Wie mooi wilt gaan moet pijn doorstaan.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 20. Jolo en Dhinesh,
  jullie hebben gelijk het is 20 jaar geleden maar nog steeds hebben wij geen Surinaamse hindoestaanse burgemeester gezien. Wat wethouders betreft na 20 jaar geen hindoestaanse wethouders in Nederland dus niks verandert dan de hindoestaanse fantasie van grootheid. laten we kijken naar scholen ga naar universiteiten rond kijken, ik garandeer je van al die Surinamers zijn de Surinaamse creolen super in meerderheid en de hindoestanen ken je op je met één hand tellen . op de HBO zijn de creolen gegarandeerd de meerderheid. Jojo wat je schrijft over vroegtijdig schoolverlater klopt dat was 20 jaar geleden zo maar nu is het niet meer. wat je niet bij verteld dat de creolen als nog hun papieren weten te behalen andere weer niet en eindigen in de uitkering. Ja de hindoestaanse generatie is verandert en de hindoestaanse ouders zien in hun kinderen toekomstige advocaten en doctoren maar waar ze geen rekening mee hebben gehouden is dat een grootdeel als uitkeringstrekkers eindigen en groot deel marktkooplieden. Er zij meer creoolse doctoren en advocaten in Nederland wij vertegenwoordigen de grootste groep en dat is een bewezen feit. Jojo de creoolse jeugd schieten als een komeet omhoog qua opleiding en banen ga naar een ziekenhuizen en zie doctoren en verpleegsters van creoolse Surinaamse afkomst. ik zie in de creoolse jeugd potentiële burgemeesters en wethouders rondlopen bij de hindoestanen zie ik dat nog niet. Wat de hoge IQ hindoestanen betreft tja waterkant kan nog een paar moderators gebruiken om de boel te saboteren. JOJO ik garandeer je wanneer een antropoloog een onderzoek gaat plegen wie de grootste uitkeringstrekkers zijn van al die Surinaamse bevolkingsgroepen ik garandeer de hindoestanen worden de grootste winners en hun epi centrum zit in den haag. En laten wij eerlijk met elkaar zijn de hindoestanen zijn bij de Nederlanders bekend als slijmballen maar zich naar een hoge functie slijmen heeft nog niet gewerkt en qua betrouwbaarheid als men moet kiezen tussen de hindoestaan en Creool kies de Nederlander voor de creool en als je de Nederlander vraagt waarom kies je niet voor de hindoestaan is zijn antwoord ik wil geen mes in mijn rug!


  Maak melding

 21. @Dinesh ik wil u beleefd doch dringend verzoeken Tanja en zuidoost niet te betrekken in de racistische , domme en zinloze discussie. Ik snap totaal niet wasrom de moderators niet ingrijpen maar dat wel doen bij mensen die hun zorgen , en soms terechte kritiek uiten op de huidige regering
  Bijvoorbaat dank


  Maak melding

 22. @original
  Veranderingen in de wereld hebben zich sneller voltrokken dan uw voorstellingsvermogen. Ik zou als Surinamer erg blij zijn als het beeld dat u schetst realiteit zou worden. De werkelijkheid is dat (van alle etnische groepen in Nederland )verhoudingsgewijs veel meer Creolen aankloppen bij de schuldhulpverlening. Een medewerker van de organisatie MADI in Amsterdam ZO vertelde mij in januari het volgend: ” ik wordt er moedeloos van, ze gaan in december naar Suriname en komen in januari met stapels brieven van schulden. Wij moeten dan heel hard ons best gaan doen om te voorkomen dat ze uit huis worden gezet vanwege huurachterstanden. Vaak zijn er kleine kinderen in het spel, waarbij de vader niet in beeld is”. Dit is exact wat de afgelopen 10 jaar ook in Suriname is gebeurd. Op de pof leven en zien waar de schip strand. Uw generatie heeft een zienswijze dat ervoor gezorgd heeft dat Suriname steeds meer op Haitie is gaan lijken.
  Overigens ter informatie:
  Kavita Parbhudayal is wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid en 1e locoburgemeester van Den Haag


  Maak melding

 23. Depolitiseren van alle overheidsbedrijven.
  Zolang dit niet gebeurd zul je altijd deze rotsooi krijgen. Het blijven “jang pattoes” voor de politici. Of het moet zo zijn dat we vanaf morgen alleen te maken hebben met eerlijke niet frauderende politici, maar dit blijf helaas een utopie.
  We kunnen het wel verminderen maar…….


  Maak melding

 24. Rare discussie overigens over onze iq.
  Ik maak het nog een tikkeltje erger, door de geslotenheid van de Hindostaanse Nederlander en Hindostaanse Surinamer zien en kijken zij alleen naar elkaar en zien zij niet wat er gaande is in andere sociale groepen om hen heen.
  Vandaar mijn conclusie dat de Hindostanen pas massaal van zich laten horen of laten zien wanneer een van hen ergens de leiding heeft. Ik heb het idee dat zich niet happy voelen in de buurt van of tegenover anderen, maar misschien begeef ik mij op glad ijs met mijn conclusie. De Chinese- en Javaanse Surinamers vertonen hetzelfde beeld. Het is misschien typisch Aziatisch gedrag door Aziaten of nazaten in de zgn westerse wereld. Ik vermeld erbij dat in het Verenigd Koninkrijk het ogenschijnlijk beter gaat met mensen met Aziatische roots dan mensen met Afrikaanse roots.


  Maak melding

 25. @Pony: Trouwens het is niet hindoestaan, het is hindostaan.
  ——-

  Verkeerd: het is HIEN-DOE-STAAN.
  De naam van India is ook: HIEN-DOE-STHAAN (Hindi) en HIEN-DOE-STAAN (Urdu).
  Het is dus Hiendoestaan ofwel Hindustaan ofwel Hindoestaan.
  Zo zie je dat de Westerse talen erg gebrekkig zijn qua uitspraak en schrijfwijze.


  Maak melding

 26. P.S: haast iedereen (ik ook) spreekt het woord Hindoe vaak verkeerd uit: men gebruikt de korte oe, terwijl de lange oe uitgesproken moet worden. Het is Hiendoe, de i is een korte i en de oe is een lange oe, dus Hinduu (op z’n Engels).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.