Adek gesloten na bevestigde coronabesmettingen op complex

5
Adek

Als gevolg van bevestigde coronabesmettingen op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek), is besloten om de universiteit uit voorzorg tot maandag 19 oktober te sluiten. Dit bevestigd Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de Werknemers Federatie Universiteit (WFU).

Naar Waterkant verneemt zijn een directiesecretaresse en een lid van het universiteitbestuur positief bevonden op COVID-19. Het bestuur heeft nagelaten de WFU daarover direct te informeren. De WFU werd getipt over de besmettingen en de leiding bevestigde de gevallen bij confrontatie.

Soekhnandan zegt niet te snappen waarom het universiteitbestuur de WFU niet meteen heeft ingelicht over deze zeer ernstige kwestie. Hij zegt dat uit voorzorg besloten is om de universiteit te sluiten, omdat tenmiste een van de besmette personen met tal van mensen op verschillende plaatsen in contact is geweest. Met de sluiting heeft de leiding volgens Soekhnandan nu de tijd om zaken op orde te stellen.

De woordvoeder zegt dat nu wordt uitgekeken naar de te ondernemen stappen om de situatie zo snel als mogelijk te doen vrij geven, zodat men maandag weer aan de slag kan gaan. “We zitten nu met een kardinaal probleem van suspected cases en dat baart ons zorgen”.

5 REACTIES

  1. Allemaal geleuter. Corona doodt niemand. Alleen de mensen die al een kwaal hadden of een slechte weerstand hadden, moeten uitkijken dat hun weerstand niet slechter wordt. Nemen ze voldoende maatregelen, dwz genoeg weerstand opbouwen, dan is ook voor hen weinig aan de hand. De rest gaat er niet dood aan.
    Een goede middel voor de ouderen is om vitaminerijke drinkvoeding (2 flesjes per dag, 2 weken lang) te gebruiken. Daarmee versterk je je weerstand. Dit is geen advies, maar mijn persoonlijke mening.


    Maak melding

  2. Chan e set ing!! Soso kaka!! Het covid management team is incompetent en wordt bemand door politieke loyalisten waarvan enkelen in het verleden al hebben laten zien dat zij incompetent zijn, bijvoorbeeld Mw Sardjoe!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.