zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit NederlandABOP presenteert nieuwste afdeling: ABOP België

ABOP presenteert nieuwste afdeling: ABOP België

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen weekend is in België de nieuwste afdeling van de politieke partij ABOP geproclameerd namelijk ABOP België. Tijdens een ledenvergadering is tevens het bestuur benoemd die ABOP België zal gaan trekken. Volgens de nieuwbakken voorzitter Mynairfa Joekoe is het de bedoeling dat ABOP België de moederpartij in Suriname waar nodig zal ondersteunen in het realiseren van haar gestelde doelen.

Verder wil ABOP België ook een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname vanuit België en de EU. De voorzitter geeft verder aan dat de Surinaamse gemeenschap in België niet meer weg te denken is. “Deze groep is thans uitgegroeid tot tussen de 30.000 en de 40.000 personen afkomstig uit Suriname of van Surinaamse origine woonachtig in België”.

België koestert reeds geruime tijd samenwerkingsbanden met Suriname. Tijdens deze regeerperiode willen we deze samenwerking meer inhoud geven en naar een hoger niveau tillen. Verder zijn er in de afgelopen jaren diverse projecten en initiatieven vanuit de Belgische samenleving richting Suriname geïnitieerd met name om de ontwikkeling van achtergestelde gebieden in Suriname te bewerkstelligen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Gaan ze daar ook aan de verkiezing mee doen, waarom niet gelyk een in Chana dan kunnen ze ook daar mee doen aan de verkiezing ,wat een Flauwekul
  we zyn Surinamers, wonen in Suriname, en zyn geen europeanen of americanen
  wake up mang ,breng welvaart binen onze grenzen no plei


  Maak melding
 2. Hey bro er staat nog een vraag van Olivia voor je open

  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?

  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.


  Maak melding
 3. Abob België?

  Klinkt indrukwekkend maar zal ik in de praktijk niks voorstellen. Dit valt onder de categorie kijk ons interessant doen.

  Ik nodig Brunswijk dan uit zijn afdelingen in Nederland en België te bezoeken.
  Dat is natuur een Mission Impossible vanwege zijn veroordeling en is dit puur voor de bühne.
  “Holle vaten klinken het hardst“


  Maak melding
 4. Er moet een regering komen die onafhankeiyk is van alle politieke partyen ,een nationaal regering die dan alles moet gaan herstellen en de grondtwet opnieuw moet herschryven.
  en zodoende by de verkiezing daarna alleen integere mensen kunnen meedoen en niet de rotzooi van de afgelopen verkiezingen. Je hoefd niet van de AMS tekomen om tevoelen dat het niet goedt gaat en dat er wat moet of gaat gebeuren. voorts wil ik jullie erop wyzen dat sommigen onder ons acteren alsof ze alle wysheidt in pacht hebben,en danig gebruik van maken om erop los te beledigen. knap staaltje arogantie maar vaak holle vaten
  Demoratie betekend toch vryheidt van meningsuiting, en dan wordt geacht een ander zyn mening te respecteren maar dat zyn en doen jullie niet


  Maak melding
 5. Nsb’er. Begin de grondtdtdtwett te herschirijven, als je klaar bent dan laat je het ons leeesenn

  Hey bro er staat nog een vraag van Olivia voor je open

  Olivia 7 oktober 2020 At 12:48
  Meneer rbrown, u roept dus de regering en de oppositie op om te vertrekken. Wie moet dan gaan regeren?

  Rbrown 7 oktober 2020 At 05:06
  Coalitie en de Opositie steek je hand in eigen boezem, en trek jullie terug, zodat ons land weer een vrede lievend sociale staat wordt.


  Maak melding
 6. @RBrown: Kijk of luister op fb naar the talk van gisteren om erachter te komen dat de armoe niet door acties van deze regering komen The Talk met Wena 11102020 a noi grap foe denki a tori boeng boeng wang lesi!

  @Denki: nex no fout! Die witte heeft Suriname goed achtergelaten met een koers van 1 op 3 de zwarte heeft Suriname tot op het bot uitgekleed en met de noorderzon vertrokken.


  Maak melding
 7. Het hoort allemaal bij de film van Abop. Een niet te verwaarlozen deel van de Marrons gemeenschap in en buiten Suriname is heel enthousiast en erg gemotiveerd geraakt door de benoeming van Ronnie Brunswijk tot v.p. van Suriname. Ik vind dit ook een bijzondere politieke gebeurtenis omdat het een belangrijke bijdrage levert aan de emancipatie van Marrons in Suriname. Ik hoop dat deze afdeling in België in staat zal zijn om een belangrijke te leveren waardoor de moederpartij in Suriname meer armslag krijgt.


  Maak melding
 8. rbrown praat over zichzelf zo te zien?
  “. voorts wil ik jullie erop wyzen dat sommigen onder ons acteren alsof ze alle wysheidt in pacht hebben,en danig gebruik van maken om erop los te beledigen. knap staaltje arogantie maar vaak holle vaten”

  abop al in diverse landen? nieuwe manier om geld door te sluizen?


  Maak melding
 9. “Verdwijn met de noorderzon nu een einde komt aan de jaren
  van leef maar raak. Neem wat er over is, ALS ER NOG IETS IS
  want JULLIE ALLEMAAL namen teveel te baat”

  Voor degene die het niet weet. Suriname wordt al eeuwen tot de
  bot uitgekleed.


  Maak melding
 10. Alvast een aanloop voor precidentschap in surime ,
  Chan kan dus nu alles opbouwen en o er 5 jaren als de schatkast weer een beetje gevuld is kan het weer leeg geroofd worden .
  Ik hoop dat Chan weet wat is doet .


  Maak melding
 11. Handig om eens een keer een goed geschiedenisboek te lezen. De naam Suriname is afkomstig van de Surinen indianen. De Surinen zijn verdreven door de Arowaks en Caribs, dwz de huidige afstammelingen zijn niet de oorspronkelijke bewoners v suri.
  Etc. Etc., stop nu met dat inheemse gezeik. De wereld is v niemand en een ieder.
  Punt.


  Maak melding
 12. @esmerald
  de wereld is van een ieder, ga in india ee n kerk openen of in Pakistan, probeer naar MEKKA tegaan. wel nu Inheemsen hebben ook rechten. Wees bly dat je voorouders hier terecht zyn gekomen, maar bedenk dat het land niet van de genen is die anderen hier heefd gedropt en dat zyn rovers geweest uit europa. je kent je geschiedenis toch
  dus dit zal ooit in de grondtwet zowel in de geschiedenis boeken moeten veranderen


  Maak melding
 13. @pieter
  als de grondtwet is herschreven moet het voorgelegt worden aan het assemblee en het hogergerecht en als het dan goedt bevonden is wordt ook aan de bevolking voorgelegd.
  Dit zalvoorlopig niet gebeuren,want we hebben temaken met een westers ge-orienteerd regiem
  maar rekend u maar dat ons landt een gewyzigde grondtwet behoefd
  ook de salarissen van ministers en bepaalde funtie moeten aan de kaak gesteld worden maar u zul het beamen ajs het zover is


  Maak melding
 14. de wereid is niet van iedereen ,probeer naar USA te reizen of waarom een visum naar nederland of EU ,wordt wakker medemens het is niet wat het lykt


  Maak melding
 15. rbrowny met y , , wil jij zeggen dat je een Surinamer bent , jij paarse rat , , al die reacties die je hier plaatst wordt door Surinamers verwezen naar de fabeltjes krant , , en zij zien ook dat jij het niet goed voor hebt met Suriname , , en deze Surinamers zeggen dan ook rbrown is geen Surinamer maar iemand die onrust wil stoken in ons land Suriname , , rbrown je bent zeker een Belg van Surined afkomst , drolletje


  Maak melding
 16. Waarom komen ze niet gewoon in Suriname wonen om deze te versterken, doen en laten als een Belg en denken als een Surinamer ( in België ) ‘k vind dat jij je 100% mag inzetten voor het land waar je woont.

  Zo niet dan oprotten.

  Als ik een Belg was zou ik ze niet voor vol aanzien.

  Maar ja, dat noemen ze dan weer discrimineren.


  Maak melding
 17. Rbrown 13 oktober 2020 At 00:31
  de wereld is van een ieder, ga in india ee n kerk openen
  ———-

  Het stikt van de kerken in India. India heeft zelfs de grootste electronische kerk, genaamd Peace tv.
  Het wordt tijd dat de Indiase regering heel strenge voorwaarden stelt aan het bouwen van kerken, want veel wordt gefinancierd door louche NGO’s uit het Westen die de Indiase wetten breken door niet aan te geven waar zij het geld vandaan hebben en waaraan zij het besteden in India.
  De kerken in India staan bekend om mensensmokkel en wapensmokkel en bekering dmv omkoping of bedreiging van de armen.


  Maak melding
 18. @wat
  je kan geen man zyn want reacties zyn van iemandt die myn kleinzoon les kan geven.
  zover ik weet is myn nationaliteit SURINAAMS en ik hoop dat ik de gelegenheidt kryg om gasten als jy eruit teplurren ,je bent gewoon teveel zout op de tong ,je geef anderen de kans niet om zich vry te uiten, je moet my je mening niet opleggen en mocht ik een taal fout maken is dat niet jouw zorg ,maar het is myn mening dat jouw raakt, ja ik haat kapitalisten en racisten en mensen die anderen misbruiken en teweinig betalen
  God is greater then man ,leef en bler maar jonge


  Maak melding
 19. @Jaichand
  hier heb je dan ook alles mee gezegd, verder hoef ik er niet op in tegaan, je zegd zelf het is niet vanzelfsprekend,dus onder de radar. in vrywel alle landen waar er meerdere geloven en relegien samenkomen heb je gedonder en suriname is daar geen uitzondering in want wy doen als of en ondertussen is het hier ook niet anders ,het is niet dat ophits ik constateer
  wat er leefd en taboe is by surinamers


  Maak melding
 20. België of Suriname maak niks uit, ik kom graag in België, om te tanken uiteraard, Brussel is een mooie stad, Amsterdam vermijd ik, tegenwoordig deutschland of België Nederland zie geen verschil, samenwerking dat is toch mooi, komt ten goede aan Suriname, abop ga zo door, en mensen niet reageren op bepaalde reacties, trouwens ik leest het ook niet, het zijn ndprs en heb ik geen boodschap aan??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES