16 nieuwe COVID-19 gevallen; maatregelen blijven van kracht zegt president

5
Ziekenhuis Wanica opent drive-thru COVID-19 Test Unit
Foto: Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) in Suriname.

De maatregelen die twee weken geleden werden ingesteld in Suriname, ter bestrijding van het coronavirus, blijven ook van kracht vanaf maandag 12 oktober tot en met zondag 25 oktober. Dat heeft de Surinaamse president Santokhi zondag bekend gemaakt tijdens een televisietoespraak.

Volgens de president is de situatie in het land stabiel te noemen. “Wij blijven echter monitoren. Wij zien dat de dalende trend qua besmettingen zich blijft voortzetten. De bezettingsgraad in de ziekenhuizen en op de intensive care blijft dalen” aldus Santokhi.

Uit de update van de cijfers op de officiële COVID1-9 website blijkt dat er de afgelopen 24 uur 16 nieuwe gevallen zijn bijgekomen en 15 personen zijn genezen. Een van de nieuwe gevallen zou minister Diana Pokie van van Grondbeleid en Bosbeheer zijn. Het totaal aantal actieve gevallen is daarmee net onder de 100 en wel 99.

Volgens de regeringsleider zal de Regering continu blijven evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief en doelmatig zijn.

“Wij blijven bijstellen in hoeverre het mogelijk en verantwoord is om de maatregelen te verlichten, of dat het juist noodzakelijk is om de maatregelen te verscherpen. Hierbij zoeken wij steeds balans tussen enerzijds het belang van bescherming van de volksgezondheid en anderzijds het sociaal economisch belang en het voorkomen van armoede in de samenleving” aldus de president.


5 REACTIES

 1. goede beslissing regering en het covid team , , jullie bepalen wat gedaan moet worden ,maar zo meteen , , geeft iemand een reactie dat alles weer slecht is en alles wordt kwaad nog erger zegt deze persoon en ook meer van haar soort genoten zeggen dat dan na ( na apen ) , , en mensen wie is die persoon zij heet ………….


  Maak melding

 2. ja ja daar heb je ze ratje wendy , , laat die getallen toch eens een keer achterwege , jij begrijpt er toch niets van , , en jij paars ratje je moet een keer ophouden met stront te gooien , en deze regering zijn werk laten doen , je weet toch paarse rat dat je baasje bouta , de debiele drugs snuiver en zuiplap je telkens te pakken heeft gehad en je zijn ars moest likken vieze straathoer en nu wil je je gal uitspuwen op deze regering , , dus bouta was niet zo lekker hé , maar je moest die dingen doen , , weet je dat veel mensen hier op Waterkant ook jou het corona virus toe wensen en je een lijdensweg krijgt en naar lucht zit te happen tot dat ze de stekker er uit trekken , , ja ratje wendy dit krijg je als je iemand de dood wenst


  Maak melding

 3. Als je niet in staat bent om de cijfers ve dashbord te interpreteren, hou je mond dicht en schrijf geen onzin @wendy.

  Je doet je best maar om spijkers op laag water te zoeken; je hebt vijf lange jaren de tijd mens!


  Maak melding

 4. Er zijn dus 16 nieuwe gevallen, waar zijn die in ziekenhuis, in ICU of in isolatie. In alle drie
  Zie de toename bij alle drie in vergelijking met gisteren
  Hoeveel actieve gevallen zijn er?
  De site zegt 99
  Controle
  In ziekenhuis 41
  In ICU 5
  Positief 52
  Totaal 98
  Hoeveel zijn er bij gekomen 16
  Hoeveel zijn er afgegaan (genezen verklaard) 15
  Toename 1

  Aantal actieve patiënten 99

  Wendy, je maakt jezelf iedere dag belachelijker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.