zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse en Guyanese minister bezoeken locatie Corantijnbrug

Surinaamse en Guyanese minister bezoeken locatie Corantijnbrug

-

Does Travel - naar Suriname

De ministers van Openbare Werken van Guyana en Suriname hebben zaterdag de locatie bezocht waar de brug over de Corantijnrivier gebouwd zal worden om de twee landen te verbinden.

De Guyanese minister Juan Edgill zegt dat ambtenaren tijdens het bezoek van vandaag de gelegenheid hadden om de uitlijning te bewandelen waar de brug zal beginnen en waar deze zal eindigen, evenals de ontwikkeling van de wegen om de brug te verbinden.

De bewindsman zegt verder dat bij oplevering te verwachten is dat er een toename van economische activiteiten in de omgeving van de brug zal plaatsvinden door onder meer de bouw van hotels, funpark en markten.

Volgens Edgill zullen de ministers van Buitenlandse Zaken en Openbare Werken van Suriname volgende week deelnemen aan een andere bijeenkomst in Georgetown om de besprekingen over de voortgang van het project voort te zetten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. alles goed bespreken en ook de betalingen en zorgen dat ondernemers van zowel uit Guyana en Suriname gezamenlijk hun deel kunnen doen , , maar let op zet alles op papier , , want als daar fouten in voor komen wordt het , een brug te ver ,


  Maak melding
 2. Heel goed advies op alles op papier te zetten 😂🤣😂👍👍stel je eens voor dat ze alles uit het hoofd regelen grapjasje 😂🤣😂🤣


  Maak melding
 3. Ja hoor laat de Hollanders maar het weet opknappen net als met Curaçao. Honderden miljoenen euro’s zijn daar naartoe gegaan en het land is nog steeds geen meter vooruit gekomen. Wat met het geld is gebeurd ?


  Maak melding
 4. Ik vraag mij af of een brug over de Corantijn een hoge prioriteit heeft. De noord-zuidverbinding met Brazilië biedt meer perspectieven. Er zouden zich in het zuiden van Suriname meer fabrieken kunnen vestigen, waardoor werkgelegenheid ontstaat. Enkele jaren geleden heeft de toenmalige president van Brazilië Lula da Silva het ontwikkelen van die weg in overweging te nemen, omdat de bevoorrading van het noordelijk deel vanaf de hoofdstad moeilijk gaat. Bij de regering Santhoki ontbreekt een samenhangend plan.


  Maak melding
 5. Hotels, markten ontspanning iirx, waar gaat dan het geld naar toe snel over de brug, wgaf about crime komt er aan weerszijdevan de bryg een politie post om in en uitvoer in de gaten te houden


  Maak melding
 6. Chan wil het snel bouwen wand z,n vrouw komt daar van dan dus die brug om naar de overkant te gaan moet komen net als bij sraatsolie alles moest veranderen om mevrouw chan daar te zetten bigi bere chan dat word niets mi boi


  Maak melding
 7. Pieter 11 oktober 2020 At 10:31
  De noord-zuidverbinding met Brazilië biedt meer perspectieven.
  ——————–

  Vooral niet aan beginnen. Binnen de kortste keren wordt Suriname overspoeld met illegale Brazilianen.

  De Amerikanen dringen aan op deze verbinding omdat ze over het land heel Zuid-Amerika willen kunnen aandoen met hun leger.
  Er staat iets te gebeuren in de wereld waarbij de rijke landen snel het grondgebied van de armere landen gaan grijpen. Mogelijk voor de landbouwgronden of gewoon als vluchtplaats voor hun eigen mensen.


  Maak melding
 8. Is het grensgeschil al opgelost!!?! Is niet verstandig!!!!! Heb nooit President Santhoki betrapt voor een oplossing over het grensgeschil tussen Suriname en Guyana
  Eerst het grensgeschil oplossen, dan pas een brug. Er is geen geld hoe zal de brug gefinancierd worden!!!!


  Maak melding
 9. @ Pieter
  Je kan dus wel normaal reageren. Hou vol

  Wij op waterkant ontberen allemaal kennis over de noodzaak van zo’n brug
  Persoonlijk denk ik dat er veel belangrijkere zaken zijn die de aandacht van de regering behoeven
  Natuurlijk en daar ben ik voorstander van versteviging van de positie van de bedrijven en dan met name de bedrijven die voor de exportmarkt produceren. Er moet geld verdient worden, maar dat kan op heel veel andere manieren
  Besteed geld aan scholing en gezondheidszorg, verlaging lasten bedrijfsleven
  De Surinaamse landbouwer zit met een exportprobleem, aangezien de EU eisen heeft gesteld waaraan voldaan moet worden.
  Hier is volop over gediscussieerd. De een zegt dat ze in Suriname niet hebben opgelet, het was de schuld van de zittende minister, (zou kunnen), de ander zegt de EU is haar markten aan het beschermen ( zou ook kunnen). Ik neig veel meer naar het laatste, omdat het verleden dit zo vaak heeft bewezen.
  Maar nu naar het heden; de huidige minister van BZ moet aan het werk samen met haar collega(‘s). Als jullie zulke geweldige contacten hebben en als er een delegatie dinsdag naar Suriname komt praat dan over een tijdelijke bevoorrechte positie voor Surinaamse landbouwproducten. Die mogelijkheid biedt de WTO, ik dacht de ” meest begunstigingsclausule”.
  Nu wordt het tijd om woorden om te gaan zetten in daden.


  Maak melding
 10. Guyana wil de eerste steen leggen van de brug.Su is de eigenaar van de Corantijn waarom moeten wij tweede viool spelen? Zij hebben olie geld en spelen big shot.Tohki moet zich niet gedeesd houden maar de guyanees zeggen je bouwd over mijn rivier en over mijn grondgrbied. Waar komen de hotels en andere toeristen attracties?


  Maak melding
 11. Suriname hoeft niet een rechtstreekse noord – zuidverbindingsweg met Brazilie aan te leggen. Dit omdat Guyana en Frans-Guyana dit al hebben. Alleen die van Guyana moet worden verbeterd, minimaal een 4- baansweg/snelweg.

  Wat Suriname moet doen is door het betwist gebied in het westen een verbindingsweg te maken die aansluit op de weg van Apoera naar Zanderij (JAP).

  Frans-Guyana heeft ook al een zeer goede rechtstreekse verbinding naar Brazilië dat uitkomt in Macapá, de hoofdstad van de gemeente Amapá.

  Suriname moet de Oostwestverbinding verbeteren en bruggen bouwen dan is alles mogelijk via Guyana en Frans-Guyana en ook met Brazilië.

  Suriname trekt nu al meer Brazilianen aan dan Frans-Guyana en Guyana en zal als deze infrastructurele werken ( wegen, bruggen) gebouwd worden heel veel economische voordelen uit halen. Meer toeristen met bussen, goederen via vrachtauto’s uit Brazilië via Frans-Guyana en Guyana naar Suriname en omgekeerd naar Brazilië. Via Belem goederen ook bestellen en dan naar Macapá via Frans-Guyana naar Suriname.

  Mensen met auto’s bussen en goederen via vrachtauto’s vanuit Manaus via de weg van Brazilië naar Guyana en van daar via de weg Suriname en omgekeerd.

  Een goede aanvulling op deze wegen in Guyana en Frans-Guyana en Suriname moet zijn een treinverbinding. Van Manaus via Guyana naar Suriname naar Frans-Guyana en van daaruit naar Macapá. Hierdoor kunnen mensen en goederen met de trein reizen en vervoerd worden vanuit Suriname naar Macapa in het oosten naar het zuiden of Manaus naar het westen zuiden.

  Suriname zal over de Corantijn op zijn minst 2 bruggen naar Guyana nodig hebben. Een voor het noorden ( via Nieuw Nickerie naar Guyana ) van Suriname en een voor het zuiden ( via betwistgebied) van Suriname naar Guyana.


  Maak melding
 12. Economisch gezien heeft Suriname geen voordeel aan. Zonder brug wordt Nickerie al overspoeld met vlees en groenten uit Guyana. De boeren in Nickerie worden zwaar beconcurreerd. Terwijl importgoederen, die met Surinaamse deviezen worden geïmporteerd de weg vinden naar Guyana. Met de veerboot komen veel Guyanezen naar Suriname om inkopen te doen van import goederen en geen goederen wat Suriname produceren, want die hebben ze ook in Guyana. Dus Suriname heeft geen economische voordelen met de brug. De productie bedrijven in Suriname liggen in Paramaribo en Commewijne afstand is te groot mochten ze aan Guyana willen leveren. Economisch niet verantwoord. Nickerie produceert rijst wat Guyana ook heeft. Er komt eerder rijst uit Guyana dan van Suriname naar Guyana, neem bijvoorbeeld Parboil rijst, die komt van Guyana. Stof tot nadenken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES